Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Διαβεβαιώσεις Υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλή για ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργου μέχρι το 2023 [video]

«Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την γρήγο...


«Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την γρήγορη ολοκλήρωση του έργου. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε plan B, έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του και ότι και να γίνει ο αυτοκινητόδρομος θα είναι έτοιμος το 2023».

Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσε στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνοντας τα σχετικά με τις δράσεις και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του οδικού έργου Πάτρα-Πύργου.
 
Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, «το μπαλάκι έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα αποφασίσει αν είναι συμβατή η αλλαγή του μοντέλου κατασκευής που έχει προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ καταργώντας τις κατατμήσεις και προχωρώντας σε συμφωνία με τον παραχωρησιούχο». «Αν το έργο εγκριθεί από την ΕΕ και ξεκινήσει, ο χρόνος υλοποίησης κατασκευής του είναι 36 μήνες. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε και πριμ για να τελειώσει πιο γρήγορα», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.


Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν διόδια, «το λέμε δεν κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό» είπε, ενώ σημείωσε ότι «θα είναι 0,06 λεπτά το χιλιόμετρο, και θα είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη». Έμφαση έδωσε ο υπουργός Υποδομών και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση διασφάλισε τη χρηματοδότηση μέχρι 30 εκατ. ευρώ, για την οδική ασφάλιση για διορθώσεις -παρεμβάσεις στον υφιστάμενο οδικό άξονα.

«Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμες οι μελέτες, και θα δημοπρατηθούν άμεσα τα έργα ώστε άμεσα να ξεκινήσουν και οι εργασίες στα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις για να πάψουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές», τόνισε. Τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι κατηγορίες του κ. Καραμανλή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεγάλες ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου καθώς θα είχε ολοκληρωθεί το 2019 αν δεν ακύρωνε τους διαγωνισμούς που ήταν έτοιμοι το 2014, και δεν έσπαγε το έργο σε 8 κομμάτια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι, «υλοποιεί μια προαποφασισμένη πολιτική απόφαση της, ανακοινώνει τη διάλυση των συμβάσεων χωρίς διάλογο με την ΕΕ και χωρίς την απάντηση της και φτιάχνει εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού ένα σύμφωνο συναντίληψης με την Ολυμπία Οδό».

«Προαποφασισμένα διαλύσατε το έργο. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για να ολοκληρωθεί αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι με απευθείας ανάθεση», τόνισε ο κ. Βαρεμένος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει την παραχώρηση του έργου στην «Ολυμπία Οδό». «Πώς περιμένετε την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με απευθείας αναθέσεις; Γιατί αποκρύπτεται ότι το έργο, όπως το είχατε σχεδιάσει το 2014 δεν θα έπαιρνε έγκριση από την Ε.Ε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαματιανός.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, -το κόμμα του οποίου είχε ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή για την πορεία του οδικού έργου Πάτρα-Πύργος- έκανε λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης και αβεβαιότητα που εξακολουθεί να κυριαρχεί για την ολοκλήρωση του έργου.

«Δυστυχώς ούτε και σήμερα υπήρξαν πειστικές και σαφείς απαντήσεις. Το μεγάλο αυτό έργο που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Ηλείας, εξακολουθεί να είναι στον αέρα. Ουδείς γνωρίζει πότε θα αρχίσει και πότε θα ολοκληρωθεί, ουδείς γνωρίζει αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει τελικά την έγκριση της στο μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης. Μίλησε επίσης για «διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων από το 2007 έως σήμερα, που οδήγησαν το σημαντικό αυτό έργο στις καλένδες».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος , έκανε λόγο για «χορό εκατομμυρίων και τεράστιο φαγοπότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για μεγάλα έργα, όπως αυτό του οδικού άξονα Πάτρας –Πύργου. «Η κάθε μία εξυπηρετούσε τους δικούς της εργολάβους.

Αυτό που συζητάμε σήμερα επιβεβαιώνει ότι γίνεται τεράστιος πόλεμος κατασκευαστικών εταιριών για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα χρήματα χωρίς να φτιάξει έργα αλλά και να αποζημιώνεται», ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο όπου αναδεικνύεται και η ευθύνη της ΕΕ γιατί έχει ταξική πολιτική προωθώντας έργα που εξυπηρετούν τις πολυεθνικές».

Απαντώντας ο υπουργός Υποδομών, χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις κατατμήσεις το έργο θα ήταν έτοιμο το 2023», αντιτείνοντας ότι «και στις 8 κατατμήσεις οι εργασίες που έγιναν ήταν ανύπαρκτες. «Αν δεν ολοκληρωνόταν μέχρι το 2023 το έργο θα το πληρώναμε εμείς από τους εθνικούς πόρους ενώ αν δεν ήταν έτοιμο μέχρι το 2025 θα επιστρέφαμε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο είχαμε. Ο εύκολος πολιτικά δρόμος για την κυβέρνηση ήταν να προχωρήσει το έργο με τις κατατμήσεις και να κάνουμε εικονικά έργα. Αυτό όμως θα ήταν η μεγαλύτερη πολιτική απάτη γιατί, σε 2 και 3 χρόνια μετά, θα διαπιστωνόταν ότι το έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

«Έχουμε plan Β. Σε περίπτωση που η απόφαση της ΕΕ είναι αρνητική και δεν αποδεχτεί την πρόταση μας για αλλαγή του μοντέλου κατασκευής του έργου με απευθείας ανάθεση και όχι με κατατμήσεις, θα πάμε στο μοντέλο ενιαίου δημόσιου έργου γιατί εξασφαλίσαμε τα χρήματα. Εμείς πάντως, μόλις πάρουμε τις τελικές εγκρίσεις από την ΕΕ – και θα πιέσουμε να βγουν το συντομότερο- θα προχωρήσουμε γρήγορα τις διαδικασίες», κατέληξε ο υπουργός Υποδομών.

www.patrisnews.com

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Διαβεβαιώσεις Υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλή για ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργου μέχρι το 2023 [video]
Διαβεβαιώσεις Υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλή για ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργου μέχρι το 2023 [video]
https://2.bp.blogspot.com/-R40aKg9ut7g/Xuj2uNsCa3I/AAAAAAAEGYw/zkLnUWL4AR83uFe1PrcnvwVjHCKaniXHACLcBGAsYHQ/s640/dromos.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-R40aKg9ut7g/Xuj2uNsCa3I/AAAAAAAEGYw/zkLnUWL4AR83uFe1PrcnvwVjHCKaniXHACLcBGAsYHQ/s72-c/dromos.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/06/2023-video.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/2023-video.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy