-->

Στο προσκήνιο η κυκλοφοριακή μελέτη και το πάρκινγκ της Αρχαίας Ολυμπίας

Γεωργιόπουλος: «Θέλουμε το κέντρο της Ολυμπίας να μην αποτελεί πρόβλημα για τον κάτοικο και τον επισκέπτη – Δίνουμε λύση σε ένα μεγάλο π...


Γεωργιόπουλος: «Θέλουμε το κέντρο της Ολυμπίας να μην αποτελεί πρόβλημα για τον κάτοικο και τον επισκέπτη – Δίνουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα» 

Το δρόμο της επίλυσης φαίνεται να βαδίζει πλέον το χρόνιο όσο και καθολικό αίτημα της κυκλοφοριακής μελέτης και της δημιουργίας πάρκινγκ στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και κυρίως την εμπορική – τουριστική αγορά της Ολυμπίας από την δεκαετία του 1980 και έχει γίνει ιδιαίτερα πιεστικό τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ροές της κρουαζιέρας, του κλασικού γύρου και των επισκεπτών - τουριστών εν γένει, συγκεντρώνουν εκατοντάδες πούλμαν και Ι.Χ. καθημερινά στην πόλη.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα ετέθη από την Δημοτική Αρχή προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη τόσο κατά την επίσκεψή της στην Αρχαία Ολυμπία στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όσο και κατά την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και των Αντιδημάρχων κ.κ. Χάρη Σπηλιόπουλου και Παναγιώτη Φλέσσα, πριν από δέκα μέρες στην Αθήνα. Κατά το διάστημα δε που μεσολάβησε, το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά και με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλλια. Στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκαν εναλλακτικές θέσεις πάρκινγκ καθώς και τρόποι διαχείρισης των κυκλοφοριακών ροών, με εποικοδομητικά αποτελέσματα.


Διαβουλεύσεις με φορείς

Ταυτόχρονα, σε όλο το διάστημα αυτών των συζητήσεων, υπήρξαν συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων και το Σωματείο Ταξί, σε κλίμα συνεργασίας και με κατεύθυνση την οργάνωση της καλύτερης δυνατής πρότασης για την εικόνα της πόλης και προς όφελος της τοπικής αγοράς.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα καταρτιστεί προκαταρτική πρόταση χωροθέτησης και ανάπτυξης του πάρκινγκ, επί τη βάσει της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προς αρχική έγκριση. Πρόκειται για μια σημαντική πρόταση, που φαίνεται να βρίσκει καταρχήν σύμφωνη τόσο την τοπική κοινωνία, τον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού και αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται έπειτα από πολλά χρόνια επιδείνωσης του προβλήματος προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για την κυκλοφορία και την στάθμευση, με ρυθμίσεις που θα καθιστούν το κέντρο της πόλης προσβάσιμο χωρίς να χάνεται η δυναμική της διέλευσης και της αξιοποίησης των τουριστικών λεωφορείων προς όφελος της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας. Η συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ εντάσσεται στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος για μία συνολική λύση με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και για τη χρήση των νέων έξυπνων τεχνολογιών που δρομολογούνται.


Για μια ελκυστική Ολυμπία

«Ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, δεν λύνεται αποσπασματικά. Θέλει δομικές και έξυπνες λύσεις που θα αλλάξουν ριζικά την κουλτούρα και τον τρόπο που κυκλοφορούμε στην πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε: «Θέλουμε το κέντρο της Ολυμπίας να μην αποτελεί πρόβλημα για τον κάτοικο και τον επισκέπτη. Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε ένα σημείο πλήρως προσβάσιμο, χρήσιμο και χρηστικό. Προσπαθούμε να δώσουμε στην καθημερινότητα την αξία που χρειάζεται, την ποιότητα ζωής που έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Αποτελεί εδραία πολιτική βούληση για την Δημοτική Αρχή να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Ολυμπία για χρόνια», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος, τονίζοντας: «Έχουμε χρέος να την κάνουμε μια πόλη ευπρεπή. Μια πόλη ελκυστική που θα σέβεται τους επισκέπτες της, αλλά και τους πολίτες της. Εργαστήκαμε με συνέπεια και μεθοδικότητα και εννοείται πως για κάθε στάδιο της διαδικασίας θα υπάρχει στενή συνεργασία και συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τους τοπικούς φορείς».

Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Με αποφασιστικότητα, διάλογο, συναινέσεις και σωστό σχεδιασμό ξεκινάμε τη διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος που ταλανίζει πολλά χρόνια την Ολυμπία. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, όμως από κοινού με την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα τα καταφέρουμε».




COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στο προσκήνιο η κυκλοφοριακή μελέτη και το πάρκινγκ της Αρχαίας Ολυμπίας
Στο προσκήνιο η κυκλοφοριακή μελέτη και το πάρκινγκ της Αρχαίας Ολυμπίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2lTRFUDSXnEPr6XRapBoIHYHmrz88HKS88gomgnWsEjlam7_ao27gTgRW7iCyaGm3QXGFF_bGeui144Cwwye4ERn_qp9j0YkZqcwlervFH8WfIdJddD9txwWtpWGJb-ZBaNApg6Bd1Ww/s640/olympia_center.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2lTRFUDSXnEPr6XRapBoIHYHmrz88HKS88gomgnWsEjlam7_ao27gTgRW7iCyaGm3QXGFF_bGeui144Cwwye4ERn_qp9j0YkZqcwlervFH8WfIdJddD9txwWtpWGJb-ZBaNApg6Bd1Ww/s72-c/olympia_center.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_15.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_15.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy