-->

Αμαλιάδα: Διαλύεται ο πρωτογενής τομέας - Συγκέντρωση παραγωγών με... παντελής απουσία βουλευτών! [Δηλώσεις-φωτογραφίες]

Η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση τω αγροτών της Ηλείας, στον αύλειο χώρο της Ενωσης Παραγωγών, στην είσοδο της Αμαλιάδας, μπορεί να μην ήταν...


Η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση τω αγροτών της Ηλείας, στον αύλειο χώρο της Ενωσης Παραγωγών, στην είσοδο της Αμαλιάδας, μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη, όμως για ακόμη μία φορά ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία οδηγούν στο σβήσιμο του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία. 

Προβλήματα που στην αρχή ανέδειξε ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, για να συμφωνήσουν όλοι όσοι πήραν τον λόγο ότι σε λίγο, αν συνεχιστεί η τραγική κατάσταση, δεν θα υπάρχουν αγρότες να καλλιεργήσουν.

Το παρήγορο ήταν πως χθες, όλοι οι τοπικοί φορείς και το Επιμελητήριο Ηλείας ήταν παρόντες -ίσως για πρώτη φορά- να δηλώνουν τη στήριξη στους αγρότες και την συμμετοχή τους σε ότι κινητοποίηση ή άλλη ενέργεια αποφασίσουν.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, έβαλε μια γενικότερη διάσταση των προβλημάτων που προκύπτουν από το "χτύπημα" που δέχονται οι παραγωγοί, τονίζοντας το πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη βασικών αναγκών διατροφής.
Ο ίδιος τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα σταθεί κοντά σε αγρότες και εμπόρους αφού το ίδιο δεν κάνει διαχωρισμούς επισημαίνοντας πως μαζί θα διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.

Στη συγκέντρωση μίλησαν από τον δήμο Αμαλιάδας ο Μάκης Μπούρας, από την αντιπολίτευση του δήμου οι επικεφαλής Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Αγγελος Κολόσακας. 
Επίσης, τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Πηνειού σε θέματα αγροτικά Γιώργος Ηλιόπουλος, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και στέλεχος της ΝΔ Κώστας Αναγνωστόπουλος και άλλοι.



Η περίπτωση Θοδωρή Βασιλόπουλου 

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο οποίος ακύρωσε σημαντικές συναντήσεις στο Μεσολόγγι για να είναι παρών στη συγκέντρωση, εντυπωσίασε αφού σε καμία περίπτωση δεν... ωραιοποίησε καμία κατάσταση.

Με απόλυτη σαφήνεια περιέγραψε τα προβλήματα και σε ποιες περιπτώσεις δεν νιώθει αισιόδοξος για λύσεις από την πολιτεία. Περιέγραψε μια κατάσταση όπως ακριβώς είναι.

Το πιο σημαντικό ήταν η πρότασή του να δημιουργηθεί μια ομάδα παραγωγών, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρχει μια ανάκαμψη.
Ο κος Βασιλόπουλος, στα αξιοσημείωτά του είναι ότι μίλησε σε προσωπικό επίπεδο σχεδόν με όλους τους παραγωγούς, κάτι που προκάλεσε ευμενή σχόλια για το πρόσωπό του.

Η τραγικότητα των βουλευτών Ηλείας! 

Για άλλη μια φορά οι βουλευτές Ηλείας έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι το πρόβλημά τους είναι μόνο να κερδίζουν ψήφους για την διατήρηση της πολιτικής τους καρέκλας, κάτι που επισημάνθηκε και όχι με ιδιαίτερα κομψό τρόπο από αγρότες.

Η νέα "μόδα" που ακολουθούν κάποιοι βουλευτές, όπως η Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και χθες ο Διονύσης Καλαματιανός, είναι να... στέλνουν εκπροσώπους τους, αντί οι ίδιοι να παρευρίσκονται και λογικά χθες προκλήθηκαν αντιδράσεις. Ιδιαίτερα για την Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, της οποία η εκπρόσωπος δεν πρέπει να ένιωσε και πολύ καλά.

Τόσο η ίδια βουλευτής όσο και ο κ. Καλαματιανός, δια των εκπροσώπων τους πάντα, ανέφεραν ότι... ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να παρευρίσκονται. Περισσότερο τραγική η στάση της κ. Αυγερινοπούλου η οποία, πάντα μέσω της εκπροσώπου της, ... προσκάλεσε αγρότες να την επισκεφθούν στο... πολιτικό της γραφείο στον Πύργο το Σάββατο για να... μιλήσουν μαζί της για όλα τα προβλήματα.

Αυτονόητη η αντίδραση των παραγωγών που φώναζαν ότι έπρεπε να ήταν στη συγκέντρωσή τους και όχι να... κλείνει ραντεβού!

Η ίδια προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα. Χθες το πρωί τοπική εφημερίδα δημοσίευσε σχόλιο, προφανώς κατευθυνόμενο από ένα από τα πολιτικά της γραφεία, για... συνεχής επαφές με αγρότες του νομού και για επικοινωνία της με το γραφείο Βορίδη για να μεταφέρει την αγωνία των παραγωγών.

Ηταν κάτι, που επίσης προκάλεσε γέλια, αφού επικοινωνία με το γραφείο Βορίδη έχουν πολύ περισσότερη οι συνδικαλιστές των αγροτών οι οποίοι ζώντας το πρόβλημα μπορούν να το μεταφέρουν καλύτερα.

Ούτε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ήταν. Αν και οι υποχρεώσεις του ιδίου τον αναγκάζουν να είναι στην Αθήνα, κυρίως λόγω της προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο, ο οποίος σημειωτέων όσο μπορεί καθυστερεί την διαδικασία, εντούτοις θα μπορούσε κάπως να τροποποιήσει το πρόγραμμά του και να παρευρεθεί να ακούσει.
Ο ίδιος πάντως σε συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε το θέμα των Ηλείων παραγωγών και την αναγκαιότητα της στήριξής τους από την πολιτεία [διαβάστε εδώ...]

Από κει και πέρα κανένας άλλος βουλευτής ή στέλεχος των "μεγαλυτέρων" κομμάτων παρευρέθηκε... κι έτσι δείχνουν ότι, η όποια στήριξη επικαλούνται αρχίζει και τελειώνει σε ανούσια δελτία τύπου!!!
Κι ας ψηφίζονται όλοι και από τους αγρότες, που όπως δήλωσαν σε ρεπορτάζ του newsgf.net, "μας θυμούνται μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές"! 



Χρήστος Βαλιανάτος Πρόεδρος Ο.Π. Αμαλιάδας 

"Σήμερα είχαμε καλέσει τους παραγωγούς του νομού Ηλείας για να δούμε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Εστιάσαμε κυρίως στο πρόβλημα που υπάρχει με το καρπούζι, την πατάτα, την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας και τον ΕΛΓΑ.
Ακούστηκαν πάρα πολλές απόψεις.

Εμείς ως ομάδα παραγωγών δεν αφήνουμε έτσι τα θέματα, θα δούμε τις κινήσεις και του υπουργείου και θα ξανακαλέσουμε τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, το επιμελητήριο το οποίο δηλώνει συμμετοχή, για να σταθμίσουμε τα πράγματα και μετά όλοι μαζί να πάμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα για τους Ηλείους αγρότες.

Το ξαναλέμε, ότι αν μειωθεί το αγροτικό εισόδημα, εάν σταματήσουν οι αγρότες να καλλιεργούν τελείωσε και ο νομός μας. Ας καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα είναι επιβίωσης. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να μείνει στα χωράφια, να συνεχίσει να καλλιεργεί και να προσφέρει στην ανάπτυξη της χώρας"

Γιώργος Αχαμνός 
Παραγωγός 

"Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε κάποια προβλήματα. Δυστυχώς οι βουλευτές απουσίαζαν, ούτε της κυβέρνησης ήταν ούτε της αντιπολίτευσης. Το πρόβλημα είναι και με τις πατάτες και με τα καρπούζια. Τα δύο αυτά προιόντα "καίνε" το νομό Ηλείας.

Δεν είναι μόνο ότι δεν πήραμε τα έξοδά μας αλλά χάσαμε αφού οι τιμές είναι εξευτελιστικές. Ενα μόνο ποσό από τα έξοδα συγκεντρώνεται, δεν μιλάμε για κέρδος που πλέον δεν υπάρχει.

Ο κ. Βορίδης πρέπει να το βάλει καλά στο μυαλό του ότι δεν ζητάμε κέρδος, αλλά να μειώσουμε το χρέος μας".

newsgf.net: Η συμμετοχή των αγροτών απόψε σας ικανοποίησε; Η συμμετοχή σε όλες τις συγκεντρώσεις είναι τέτοια που α νιώσουν οι αρμόδιοι πίεση; 

"Κοιτάτε, ο κόσμος πλέον είναι τρελαμένος, δεν ξέρει τι να κάνει. Εχει χάσει και από τις πατάτες και από τα καρπούζια. Με 3 ή 5 λεπτά που δίνουν στο καρπούζι, ποιος να πουλήσει; Δεν υπάρχει αγορά για να πουληθούν. Από τους 1000 τόνους ζήτημα είναι αν φεύγουν 100 τόνοι".

newsgf.net: Κατά τη δική σας εκτίμηση το πρόβλημα στο καρπούζι είναι κυρίως λόγω κορονοιού;

"Καθαρά είναι θέμα κορονοιού που χτύπησε όλη την Ευρώπη. Ούτε η Ιταλία τράβηξε, ούτε η Γερμανία, ούτε η Αυστρία. Καμία χώρα της Ευρώπης".

newsgf.net: Είστε κατ' επάγγελμα αγρότης. Δεν πιστεύετε ότι πρέπει να δημιουργούνται μεγάλες ομάδες παραγωγών αλλά όχι σε κάθε χωριό και μία;

"Ο κόσμος να καταλάβει ότι μονοπώλιο δεν υπάρχει. Να συσπειρωθούν οι αγρότες και μη βλέπει ο ένας αγρότης τον άλλον ως αντίπαλο. Τα προβλήματα είναι ίδια για όλους. Η πατάτα, για παράδειγμα, δεν 'καίει' μόνο εμένα ή τα καρπούζια. Καίνε όλο το νομό Ηλείας.

Μπορεί κάποιος να πρόλαβε νωρίτερα να πούλησε σε καλύτερες τιμές αλλά τώρα τα καρπούζια μένουν στα χωράφια. Και το πρόβλημα που έχουν κάποιοι σήμερα, θα γίνει όλων εάν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα".


















COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αμαλιάδα: Διαλύεται ο πρωτογενής τομέας - Συγκέντρωση παραγωγών με... παντελής απουσία βουλευτών! [Δηλώσεις-φωτογραφίες]
Αμαλιάδα: Διαλύεται ο πρωτογενής τομέας - Συγκέντρωση παραγωγών με... παντελής απουσία βουλευτών! [Δηλώσεις-φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7fGi9-0Ww00E0lTzer9sHBmnCHUWAP95fmtw__T3Rv7U6vTjrwhlSSnlInA-ThzWLKQrUsrA8osmf7_9G1H4pm8zijs28cSDQjMu81uCnciEzx4cHO-6y5gbVHnZO9E3byOmub0g3VKY/s640/P1200770.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7fGi9-0Ww00E0lTzer9sHBmnCHUWAP95fmtw__T3Rv7U6vTjrwhlSSnlInA-ThzWLKQrUsrA8osmf7_9G1H4pm8zijs28cSDQjMu81uCnciEzx4cHO-6y5gbVHnZO9E3byOmub0g3VKY/s72-c/P1200770.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_466.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_466.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy