-->

"Εμφύλιος πόλεμος" στις ΗΠΑ: Κι άλλοι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ

Άσχημες παραμένουν ακόμα οι εικόνες στις ΗΠΑ – Δύο ακόμα θύματα στην Αϊόβα ενώ το βράδυ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο Κεντάκι   Τζο...


Άσχημες παραμένουν ακόμα οι εικόνες στις ΗΠΑ – Δύο ακόμα θύματα στην Αϊόβα ενώ το βράδυ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο Κεντάκι 

Τζορτζ Φλόιντ: Τραγικές παραμένουν ακόμα οι συνθήκες στις ΗΠΑ λόγω των διαδηλώσεων κατά της δολοφονίας του του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις,αφού άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μεγαλώνοντας τη λίστα των θυμάτων περισσότερο. Σύμφωνα με το CNN, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην Ντάβενπορτ της Αϊόβα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλος ένας θάνατος από αστυνομικά πυρά καταγράφηκε στο Λούισβιλ στο Κεντάκι.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η διεθνής κοινότητα παραμένει στο πλευρό των Αμερικανών διαδηλωτών. Ο 46χρονος άνδρας πέθανε από ασφυξία με το γόνατο ενός λευκού αστυνομικού να τον πιέζει ασφυκτικά στο λαιμό. Με το κύμα οργής να φουντώνει και τις διαμαρτυρίες να μαρτυρούν απογοήτευση μεγάλου ποσοστού της αμερικανικής κοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε το πράσινο φως στην Εθνοφρουρά να ενεργοποιηθεί σε 17 πολιτείες, ανάμεσα στις οποίες η Ουάσινγκτον, η Καλιφόρνια, η Μινεσότα, το Κολοράντο, το Τέξας, το Κάνσας και η Τζόρτζια. Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε σχεδόν 40 πόλεις, αλλά οι περισσότεροι πολίτες την αγνόησαν, γεγονός που προκάλεσε ένταση και βίαιη αντιπαράθεση με τις αρχές.


Λεηλασίες καταστημάτων αναφέρθηκαν στη Σάντα Μόνικα, παραθαλάσσια πόλη της Καλιφόρνια που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Λος Άντζελες. Η οργή που σάρωσε τις ΗΠΑ μετά την δολοφονία προκάλεσε βίαια επεισόδια που συνοδεύθηκαν από λεηλασίες και εμπρησμούς στη Μινεάπολη, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, το Ντάλας, το Λας Βέγκας, το Σιάτλ, το Μέμφις, την Ατλάντα, το Λος Αντζελες, το Μαϊάμι, το Πόρτλαντ, το Σικάγο, και την Ουάσινγκτον, με την αστυνομία να κάνει ευρεία χρήση χημικών, και να απωθεί τους διαδηλωτές με σφαίρες καουτσουκ. Το σύνθημα των διαδηλωτών που έχουν κατακλύσει πολλούς δρόμους των Πολιτειών είναι «Black Lives Matter» και «I Can’t Breathe». Πρόκειται για τις τελευταίες λέξεις του Τζορτζ Φλόιντ πριν ξεψυχήσει κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.


Η κυβέρνηση Τραμπ δεν μπορεί να συμφωνήσει στον τρόπο αποκλιμάκωσης της έντασης

Καθώς οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμβουλοί του δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα του Λευκού Οίκου για την αποκλιμάκωση της έντασης. Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, ασκεί πιέσεις ώστε ο Τραμπ να απευθύνει ένα επίσημο διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος για να δώσει έμφαση στην υποστήριξή του στην τήρηση του νόμου και της τάξης, αλλά και στους αστυνομικούς.

Από την άλλη μεριά, ο γαμπρός και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, μαζί με άλλους υψηλόβαθμους συμβούλους επιχειρηματολογούν κατά μιας τέτοιας κίνησης, υποστηρίζοντας ότι ο τόνος που θα έχει μπορεί να απομακρύνει σημαντικούς ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των Αφροαμερικανών, την υποστήριξη των οποίων προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Ένα προεδρικό διάγγελμα θα αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου για την επανεκκίνηση της οικονομίας το συντομότερο δυνατό, όπως υποστηρίζουν όσοι είναι αντίθετοι προς την κίνηση αυτή.

Η υφήλιος στο πλευρό των διαδηλωτών

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χτες στη καρδιά του Λονδίνου, στη Βρετανία, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Αμερικανούς διαδηλωτές. Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Χωρίς δικαιοσύνη! Χωρίς ειρήνη!» και κραδαίνοντας πλακάτ με τη φράση: «Πόσα περισσότερα;», στην πλατεία Τραφάλγκαρ, οι διαδηλωτές αγνόησαν τους κανόνες που απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ένταση προκλήθηκε έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη βρετανική πρωτεύουσα, με την εφημερίδα «Daily Mail» να επισημαίνει ότι οι αρχές προέβησαν τουλάχιστον σε 23 συλλήψεις στο Λονδίνο.


Στη Δανία, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την αμερικανική πρεσβεία κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα:«Σταματήστε να σκοτώνετε τους μαύρους». Το Σάββατο, διαδηλωτές κατέκλυσαν το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με το σύνθημα: «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ» ενώ χθες εκατοντάδες Γερμανοί ξεχύθηκαν στην περιοχή Kreuzberg κραδαίνοντας πλακάτ όπως «Η σιωπή είναι βία», «Οι αστυνομικοί είναι υπόλογοι» και «Ποιος αναλαμβάνει δράση όταν δολοφονούν οι αστυνομικοί;»

Στην Ιταλία, ο ανταποκριτής της εφημερίδας «Corriere della Sera», Μάσιμο Γκάτζι γράφει σε άρθρο του ότι η αντίδραση στη δολοφονία του Φλόιντ ήταν «διαφορετική» από τις προηγούμενες περιπτώσεις Αφροαμερικανών που έχασαν την ζωή τους από αμερικανικά πυρά. «Υπάρχουν μαύρα κινήματα που δεν κηρύττουν πλέον τη μη βίαιη αντίσταση», έγραψε ο Γκάτζι υπογραμμίζοντας την προειδοποίηση του κυβερνήτη της Μινεσότα ότι «οι αναρχικές και λευκές εθνικιστικές ομάδες προσπαθούν να τροφοδοτήσουν το χάος».

Σε χώρες με αυταρχικές κυβερνήσεις, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν το χάος και τη βία των αμερικανικών διαδηλώσεων, εν μέρει για να υπονομεύσουν την κριτική των Αμερικανών αξιωματούχων προς τα έθνη τους.


Στην Κίνα, οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα της αμερικανικής κυβερνητικής κριτικής για την καταστολή της Κίνας έναντι των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ. Στο Ιράν, η κρατική τηλεόραση που έχει λογοκρίνει την πρόσβαση σε πολλές ιστοσελίδες των πολιτών, μεταδίδει τις τελευταίες ώρες εικόνες από τις ταραχές στις ΗΠΑ. Οι δημοσιογράφοι αναφέρονται σε φρικτές εικόνες στη Νέα Υόρκη, όπου η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές». Σε μία άλλη κρατική τηλεοπτική εκπομπή, ο δημοσιογράφος κατηγόρησε τις αμερικανικές αστυνομικές υπηρεσίες στην Ουάσινγκτον ότι «έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και επιτέθηκαν σε διαδηλωτές».

Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «συστηματικά προβλήματα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Καταδίκασε τον θάνατο του Φλόιντ ως τον τελευταίο σε μια σειρά υποθέσεων αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών ενώ υπήρξαν και πολλές «φωνές» αλληλεγγύης προς τους τους διαδηλωτές. Στη Βραζιλία, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο του Ρίο ντε Τζανέιρο για να διαμαρτυρηθούν για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την αστυνομία εναντίον των μαύρων στις γειτονιές της εργατικής τάξης του Ρίο, γνωστές ως «φαβέλες».

Η διαμαρτυρία, με την ονομασία «Η ζωή των μαύρων έχει σημασία», διακόπηκε όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», φώναζαν ορισμένοι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να μπει ένα τέλος στις αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα σε φαβέλες. Στον Καναδά, διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσισμού. Σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας του Μόντρεαλ και ορισμένων διαδηλωτών. Η αστυνομία κήρυξε τη συγκέντρωση παράνομη αναφέροντας ότι υπήρξαν διαδηλωτές που άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών με τους ίδιους να απαντούν με σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα.

Στο Λίβανο, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με tweets εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους Αμερικανούς διαδηλωτές χρησιμοποιώντας το hashtag #Americarevolts. Μέσα σε 24 ώρες, το hashtag #Americanrevolts έγινε Νο. 1 σε επισκεψιμότητα στο Λίβανο.

www.pagenews.gr



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : "Εμφύλιος πόλεμος" στις ΗΠΑ: Κι άλλοι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ
"Εμφύλιος πόλεμος" στις ΗΠΑ: Κι άλλοι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBxfg0oI8eT9FG7FcObttDUPqUlwOwJUaZLe3L94sm0YxSYfgmgT_uX8KGoX3GHDmc0l9w3dzkfJH22JkCTREWj7H1MuCCfMlY4xJn1HEisoQQSerC7ADtlQgohNtV5tQKb1DvHxeqq_c/s640/minneapolis-george-floyd-protests-768x512.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBxfg0oI8eT9FG7FcObttDUPqUlwOwJUaZLe3L94sm0YxSYfgmgT_uX8KGoX3GHDmc0l9w3dzkfJH22JkCTREWj7H1MuCCfMlY4xJn1HEisoQQSerC7ADtlQgohNtV5tQKb1DvHxeqq_c/s72-c/minneapolis-george-floyd-protests-768x512.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_54.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_54.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy