-->

ΟΑΣΗ: Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου, μαζική κινητοποίηση στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, με την συμμετοχή αγροτών και κτ...


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου, μαζική κινητοποίηση στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, με την συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου που κατέληξε στην Αντιπεριφέρεια Ηλείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας (εκλεγμένος με την παράταξη της ΝΔ), στην αρχή δεν ήθελε να συναντηθεί μαζί μας και να ακούσει τα προβλήματά μας που μας ξεκληρίζουν από τα χωράφια μας και τα μαντριά μας, μετά δεν ήθελε να έχουμε τα πανό μας, μετά δεν ήθελε μέσα στην συνάντηση να είναι οι δημοσιογράφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κάτω από την πίεση μας να επικοινωνήσει με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και να δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας, δήλωσε αναρμόδιος. Ενώ έφτασε στο σημείο να μας κατηγορήσει ότι λαϊκίζουμε, μέχρι εκεί έχει φτάσει το θράσος τους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ, ο δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο του Πύργου Γιάνναρος Χρήστος.


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, σας καλούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από τους αγροτικούς μας συλλόγους και την Ομοσπονδία μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της ΕΕ που μας οδηγούν στην καταστροφή. Μαχητικά διεκδικούμε το δικαίωμα να μείνουμε στα χωράφια και τα κοπάδια μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

Καλούμε να συνεδριάσουν τα ΔΣ των αγροτικών συλλόγων, να συζητήσουν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να πάρουν απόφαση για την κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Πάτρα την Τετάρτη 1 Ιούλη, που είναι πανελλαδική μέρα δράσης. Βλέπουμε την παραγωγή μας, το φυτικό και ζωικό μας κεφάλαιο να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας. Όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες, χαλαζόπτωση σε περιοχές και χωριά του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, με τον καύσωνα του Μαΐου που έκανε μεγάλη καταστροφή στην καρπόδεση στις ελιές και τα εσπεριδοειδή, με την χρόνια ξήρανση στην σταφίδα που δημιουργεί καχεκτική βλάστηση και μείωση στην παραγωγή πάνω από 60% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ κάτω από το υψηλό κόστος παραγωγής όπως στο λάδι που πουλάμε στους εμπόρους 2,10€ και στο ράφι ο καταναλωτής το αγοράζει πάνω από 4€, με την πατάτα που την δίνουμε στους εμπόρους κάτω από 15 λεπτά του ευρώ, το ίδιο γίνεται και με άλλα προϊόντα μας πχ τα αρνιά, το γάλα, το καρπούζι κ.α. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΚΑΠ, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό. Δεν αποδεχόμαστε τη δικαιολογία ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την πλειοψηφία των περιπτώσεων των καταστροφών μας όπως συμβαίνει με την καταστροφή από τον καύσωνα. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα. Όπως με μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις ευρώ στους μεγαλοξενοδόχους, στους ιδιοκτήτες κλινικών, σε βιομηχάνους κλπ, από την φοροαφαίμαξη της μικρομεσαίας αγροτιάς και των εργαζομένων, έτσι να βρει τρόπο να μας αποζημιώσει.


Απαιτούμε:

 Άμεση καταγραφή των ζημιών σε ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή και άλλες καλλιέργειες. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις, με βάση την καταστροφή που έχουν πάθει οι καλλιέργειες μας.

 Οικονομική ενίσχυση των σταφιδοκαλλιεργητών, ώστε να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και σε επαναφυτεύσεις των φυτειών που έχουν καταστραφεί με χρήση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού με ευθύνη του κράτους.

 Να μην ισχύσει για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ που θα κάνουν οι παραγωγοί για το 2020, η ελάχιστη παράδοση προϊόντος για να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια κορινθιακής σταφίδας.

 ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.

 Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

 Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

 Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

 Να μην ισχύσει το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος που με τους αγώνες μας το είχαμε αναστείλει και τώρα επιχειρούν να το εφαρμόσουν πάλι.

 Να τελειώσει ο γολγοθάς των νέων συνταξιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων, που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους στον ΟΓΑ, για να πάρουν σύνταξη, πάνω από 2 χρόνια και δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε 1€.

 Να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία του Νομού Ηλείας, στα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός! Να μην ξανά πληρώσουμε την κρίση τους!COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΟΑΣΗ: Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων
ΟΑΣΗ: Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfJkwMw7Zjsq67yutD7r5qTKUnKQ_fRwe_Pm9c4b1QpTUmFq05tJm8U2FA6L5hyphenhypheni0DWhuJpAC5g3m9jo4fSD356-IAZrBPsLRD0dWuJ2AFB0_wey5Ab6uM9KeX54yKX4XaV7t1TymSJJ0/s640/IMG-5ba523a016072def5649794183a238e4-V.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfJkwMw7Zjsq67yutD7r5qTKUnKQ_fRwe_Pm9c4b1QpTUmFq05tJm8U2FA6L5hyphenhypheni0DWhuJpAC5g3m9jo4fSD356-IAZrBPsLRD0dWuJ2AFB0_wey5Ab6uM9KeX54yKX4XaV7t1TymSJJ0/s72-c/IMG-5ba523a016072def5649794183a238e4-V.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_596.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_596.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy