-->

Δείτε σε βίντεο τα… καραγκιοζιλίκια ενός ιερομόναχου: Εκδίωξε πιστή που φορούσε μάσκα στην εκκλησία

Ένας ανεκδιήγητος ιερομόναχος στην Κοζάνη διέκοψε τη θεία λειτουργία για να εκδιώξει πιστή που φορούσε μάσκα – Η δημόσια τηλεόραση ...


Ένας ανεκδιήγητος ιερομόναχος στην Κοζάνη διέκοψε τη θεία λειτουργία για να εκδιώξει πιστή που φορούσε μάσκα – Η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ, μάλιστα, του έδωσε βήμα γα να υποστηρίξει ότι ο κορωνοϊός είναι… «συνωμοσία του Αντίχριστου μέσω ΠΟΥ», την ημέρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πιθανόν να γίνει υποχρεωτική η μάσκα στις εκκλησίες.

Πρωτοφανείς καταστάσεις, που κινούνται ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό και σίγουρα αγγίζουν το γελοίο, εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Κοζάνη όταν ένας ιερομόναχος προκάλεσε επεισόδιο μέσα στην εκκλησία της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, καθώς διέκοψε τη λειτουργία για να αποδοκιμάσει μια 74χρονη πιστή που φορούσε μάσκα.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό (η μοναδική που φορούσε μάσκα μέσα στο γεμάτο ναό) «δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου». Σημειωτέον ότι το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη λίγες ώρες πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δηλώσει ότι είναι πιθανόν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις εκκλησίες.

Η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθως δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του συγκεκριμένου ιερομόναχου.

Συνωμοσιολογία μέσω… ΕΡΤ

Κι αν θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει τη στάση του ιερομόναχου σε φανατισμό, ανοησία ή κάποια διαταραχή, εκείνο που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι ότι η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ του έδωσε βήμα για να… εξηγήσει τη στάση του, με αποτέλεσμα εκείνος να βρει την ευκαιρία για να διατυπώσει τις απόψεις του περί … «ανυπαρξίας του κορωνοϊού» και «συνωμοσίας της ΠΟΥ». Κι όλα αυτά τη στιγμή ακριβώς που η χώρα μας μπαίνει σε νέα φάση επιφυλακής και εγρήγορσης μετά την έξαρση κρουσμάτων του κορωνοϊού και διεξάγεται νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του ιερομόναχου:


Ανάμεσα σε άλλα, στην… συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πατήρ Ιγνάτιος είπε:
«Υπάρχει παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου μέσω του ΠΟΥ… Αφού οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να περάσουν κάποια πράγματα με δημοκρατία, τα περνάνε με δικτατορία». Ο πατέρας Ιγνάτιος μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα και ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από κορωνοϊό πληρώθηκαν για να πουν ότι πεθαναν».

Όσο για το περιστατικό με τη μάσκα και την πιστή, υποστήριξε: «Όταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα;» και πρόσθεσε: «Ειναι ιερός ο χώρος εντός της εκκλησίας, δεν χρειάζονται μάσκες. Εδώ κατοικεί ο Θεός. Ο Θεός θεραπεύει. Είναι προσβολή για τον χώρο η μάσκα μέσα στον ναό».

«Η Eκκλησία είναι το σώμα του Χριστού και ο Χριστός θέλει το πρόσωπό μας καθαρό», τόνισε. Ο πατέρας Ιγνάτιος που φέρεται να λειτουργεί αυτόνομα από την Αρχιεπισκοπή και τις οδηγίες που έχει δώσει για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε με σκληρό τόνο και στον αρχιεπισκοπο Ιερώνυμο: «Ο Ιερώνυμος πιστεύει στον κορωνοϊό γιατί δεν πιστεύει στον Θεό», ενώ κατέληξε: «Ο ΠΟΥ βρήκε ένα ιο και προσπαθεί να επιβάλει μία παγκόσμια δικτατορία».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, σημείωσε: «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

«Μεμονωμένα περιστατικά» λένε πηγές της Εκκλησίας

Μεμονωμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζουν συνοδικοί κύκλοι περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στην Εορδαία Κοζάνης. Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου σχολίασαν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ήδη ενημερώσει τους πιστούς για τα μέτρα προφύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερομόναχος έχει αποχωρήσει από την Εκκλησία καταγγέλλοντας τον Οικ. Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης.

«Οι μεμονωμένες φωνές ιερέων δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος» λένε στο “protothema.gr” συνοδικοί κύκλοι σχολιάζοντας το περιστατικό που προέκυψε με τον ιερομόναχο στην Εορδαία .

«Η Εκκλησία έχει εκφραστεί σχετικά» λένε οι ίδιοι κύκλοι της Ιεράς Συνόδου οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι «η Σύνοδος έχει ενημερώσει τον κόσμο για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να πάρει και όλα τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται μέσα στους Ναούς». Για να συμπληρώσουν ότι ο «επιχώριος Μητροπολίτης πρέπει να επιληφθεί για τις ενέργειες του συγκεκριμένου ιερέα».

www.protothema.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δείτε σε βίντεο τα… καραγκιοζιλίκια ενός ιερομόναχου: Εκδίωξε πιστή που φορούσε μάσκα στην εκκλησία
Δείτε σε βίντεο τα… καραγκιοζιλίκια ενός ιερομόναχου: Εκδίωξε πιστή που φορούσε μάσκα στην εκκλησία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzzCOKbI1LROMtbfQS6ghRqKezYUXComJayshgF1g60b1PXfS9EvINyHSZoikyimfu9Ol10-qOW36qDUqr6oihSLzSsZEW1ufjZ0I2xfLuuTDgOiCgnKHfD9wjK3A2cbrO5YM268HkBug/s640/papas-0.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzzCOKbI1LROMtbfQS6ghRqKezYUXComJayshgF1g60b1PXfS9EvINyHSZoikyimfu9Ol10-qOW36qDUqr6oihSLzSsZEW1ufjZ0I2xfLuuTDgOiCgnKHfD9wjK3A2cbrO5YM268HkBug/s72-c/papas-0.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_498.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_498.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy