-->

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και καταστήματα τροφίμων

Υποχρεωτική θα είναι από αύριο για όλους η χρήση της μάσκας σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και λοιπούς χώρους εξυπηρέτησης κοινού, όπως ανακοίνωσε ο...


Υποχρεωτική θα είναι από αύριο για όλους η χρήση της μάσκας σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και λοιπούς χώρους εξυπηρέτησης κοινού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατόπιν εισήγησης των ειδικών, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία, πάντως είναι «πλήρως διαχειρίσιμα».

Ειδικότερα, η κυβέρνηση αποφασίζει γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις. «Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «το μεγάλο στοίχημα του φετινού καλοκαιριού είναι η επόμενη μέρα, όταν η αγορά θα λειτουργεί».

Αναλυτικά η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους, πέρα από τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε: 

καταστήματα λιανικής
ΔΕΚΟ
τράπεζες
ιατρεία
δημοτικά καταστήματα
γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
ασανσέρ
καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία)
κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Η μάσκα είναι επίσης υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση, ενώ όπως είπε, παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και τους ανοικτούς χώρους όπου δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις.

Τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στην Θεσσαλονίκη. Για την Αττική τόνισε ότι υπάρχουν 596 άτομα σε απομόνωση και πρόκειται για ανθρώπους που είχαν επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για την Θεσσαλονίκη 66 είναι τα ενεργά κρούσματα και από αυτά τα 8 είναι στο νοσοκομείο και τα 58 στο σπίτι. Σε ερώτηση για την λειτουργία των beach bar και των εκκλησιών τόνισε ότι παρακολουθούνται όλα και αν υπάρξει η ανάγκη θα υπάρχουν και νέα περιοριστικά μέτρα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών εφαρμόζει τα αναγκαία μέτρα. Σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας θα δούμε αν θα χρειαστεί κάποιο συμπληρωματικό μέτρο» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν ορφανά κρούσματα. Υπάρχουν κρούσματα που δεν τεκμαίρεται ξεκάθαρα από πού προήλθε ο ιός».

Για τους παραβάτες είπε: «Τα πρόστιμα που επιβάλλονται μέχρι σήμερα είναι για μη χρήση μάσκας και για υπέρβαση των ατόμων που επιτρέπονται σε ένα χώρο. Τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι έλεγχοι, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς». Ενώ υπενθύμισε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας είναι 150 ευρώ. Για τα πανηγύρια είπε ότι: «Δεν κρύβω τα λόγια μου.

Πρέπει να απομακρυνθούμε από τα πανηγύρια. Στο τέλος του μήνα θα υπάρξουν αποφάσεις αλλά εφέτος δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια». Για τα ταξίδια είπε: «Μας απασχολεί το ζήτημα μη τήρησης μέτρου μάσκας στα πλοία. Για τα lockdown είπε: «Είμαστε μακριά από κάθε τοπικό lockdown. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανέρθουμε σε γενικό lockdown». Τόνισε επίσης ότι κατά την γνώμη του είναι πολύ μακριά η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

eleftherostypos.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και καταστήματα τροφίμων
Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και καταστήματα τροφίμων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvjEngMCQw7OWVDdhv-r3YLezDjiIjwWdl_Ecg9DdVMOKnOy7L7BQPzePW3BN3mX5AiLqRewyW_1kSpRM63IFHhxIYmjGGYRGcjmtPtRuXJWiwKCMdEHWLwGmwPFSyI5_JukUHrpOYDwI/s640/nikos-xardalias-500-960x480.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvjEngMCQw7OWVDdhv-r3YLezDjiIjwWdl_Ecg9DdVMOKnOy7L7BQPzePW3BN3mX5AiLqRewyW_1kSpRM63IFHhxIYmjGGYRGcjmtPtRuXJWiwKCMdEHWLwGmwPFSyI5_JukUHrpOYDwI/s72-c/nikos-xardalias-500-960x480.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_718.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_718.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy