-->

1ος χρόνος των νέων Δημάρχων Ηλείας

Οι δημοτικές εκλογές του περασμένου χρόνου ανέδειξαν νέα πρόσωπα στις ηγεσίες των δήμων της Ηλείας, εκτός ενός. Του αποκαλούμενου "...


Οι δημοτικές εκλογές του περασμένου χρόνου ανέδειξαν νέα πρόσωπα στις ηγεσίες των δήμων της Ηλείας, εκτός ενός. Του αποκαλούμενου "Πρύτανη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης¨", Σάκη Μπαλιούκου, ο οποίος για 6η συνεχή φορά κέρδισε το αξίωμα του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Η περίπτωση του κ. Μπαλιούκου είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ότι κατάφερε να κερδίσει για έκτη συνεχόμενη φορά τον δήμο του, αποδεικνύοντας πόσο αγαπητός είναι σε όλους τους συνδημότες του, αλλά είναι και ο μόνος δήμαρχος ο οποίος στη διάρκεια των θητειών του βρέθηκε αντιμέτωπος με όλες τις φυσικές καταστροφές.

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις κινδύνευσε η ζωή του: Τόσο στις φονικές πυρκαγιές του 2007 όσο και σε πλημμύρες του Αλφειού ποταμού.

Ο κ. Μπαλιούκος είναι ο δήμαρχος που αναμόρφωσε όλο τον δήμο του κάνοντας έργα σε όλα τα επίπεδα και δικαίως οι συνδημότες του τον αγαπούν τόσο πολύ.

Χωρίς ποτέ να έχει δώσει το δικαίωμα να ακουστεί κάτι αρνητικό, ο κ. Μπαλιούκος προφανώς διανύει την τελευταία του θητεία. Ο ίδιος ήθελε να αποχωρήσει από τις προηγούμενες εκλογές, όμως τόσο η αγάπη του κόσμου όσο και κάποια ζητήματα που προέκυψαν τον ανάγκασαν να αναβάλλει την απόφασή του.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος έχει μια μεγάλη πολιτική εμπειρία. Υπήρξε αντινομάρχης, υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε αντιπολίτευση στον δήμο Πύργου και τώρα είναι ο νέος δήμαρχος.
Γνωρίζει πολύ καλά πως... "παίζεται" το πολιτικό παιχνίδι.
Εκλέχθηκε με την υπόσχεση να κάνει πολλά που θα αναμορφώσουν όλο τον δήμο και είναι πολύ νωρίς για να κριθεί αν τα κατάφερε.

Ομως, στα αρνητικά του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι "επιτίθεται" σε πολίτες οι οποίοι εκφράζουν μια διαφορετική άποψη. Με σκληρές ανακοινώσεις ή σχόλια στο facebook, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, o κ. Αντωνακόπουλος εμφανίζεται σαν να χάνει την ψυχραιμία του απέναντι σε αυτούς που ασκούν κριτική.
Με μια διαφορετική συμπεριφορά, πιο ήπια και στη βάση ότι "δεν υπάρχουν παντού εχθροί του", ο κ. Αντωνακόπουλος μπορεί να κερδίσει περισσότερα. Ιδιαίτερα μια μεγαλύτερη συμπάθεια των πολιτών.

Ο κ. Αντωνακόπουλος έδειξε μια έντονη δραστηριότητα για τον δρόμο Πατρών-Πύργου με αιχμηρές δηλώσεις και κινητοποποιήσεις. Μόνο που λίγο αργότερα όλο αυτό "ξεφούσκωσε", ίσως όχι λόγω δικής του υπαιτιότητας αλλά λόγω της στάσης των άλλων συνάδελφών του, κάποιοι από τους οποίους δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν το κυβερνών κόμμα το οποίο τους στήριξε στις εκλογές.

Πάντως, θεωρούμε, ότι ως πρώτος πολίτης της Ηλειακής πρωτεύουσας υποχρεούται να πάρει πρωτοβουλίες για μεγάλα ζητήματα του νομού. Για παράδειγμα, ως θετικό χαρακτηρίστηκε το μέτωπο για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος, που σκόνταψε στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Πύργου με τον Γιάννη Λυμπέρη για την Τριανταφυλλιά [διαβάστε εδώ...]. Η διαμάχη με τον Λυμπέρη συνεχίστηκε και για τον δρόμο Πατρών -Πύργου με τον τελευταίο να δηλώνει, "οι κινήσεις του δεν υπηρετούν την ολοκλήρωση του έργου...", αμφισβητώντας ευθέως τους σκοπούς του κ. Αντωνακόπουλου με αποκορύφωμα τη δημιουργία θεσμικού μετώπου.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Ο Γιάννης Λυμπέρης επανήρθε στα δημοτικά πράγματα, στη κυριολεξία σαρώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Εμπειρος αυτοδιοικητικός, "πρωταγωνιστής" άλλοτε θετικών και άλλοτε αρνητικών εξελίξεων για όλο το νομό, κατά την διάρκεια της προηγούμενης 16άχρονης θητείας του, κέρδισε με μοτό το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ενα νοσοκομείο που ακόμη παραπέει και περισσότερο θυμίζει ένα Κέντρο Υγείας παρά νοσηλευτική μονάδα.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και παρά τις όποιες προεκλογικές του δεσμεύσεις, διαπιστώνει καθημερινά πως το θέμα Υγεία στην Ηλιδα δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, ούτε λύνεται με "επαναστατικές" δηλώσεις και σκίσιμο εγγράφων, όπως έκανε με τον πρώην διοικητή του ΓΝ Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο.

Με δηλώσεις του, από την αρχή της θητείας του, ο κ. Λυμπέρης διαβεβαίωνε για τον... αγώνα του προκειμένου να γίνει ο νέος δρόμος Πατρών-Πύργου. Αν και γράψαμε παραπάνω τη διαμάχη του με τον Τάκη Αντωνακόπουλο, να σημειωθεί ότι το θέμα "έσβησε" για τον ίδιο, ίσως γιατί δεν ήθελε να δυσαρεστήσει και πολύ τους νεοδημοκράτες που τον στήριξαν, με τον κ. Αντωνακόπουλο να του απαντάει αν είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος ή εντολοδόχος του λαού, προκαλώντας τον μάλιστα για ζωντανό διάλογο μέσα στην Αμαλιάδα.
Κι ενώ όλα αυτά τα ωραία συνεχίζονταν ήρθε η... περιβόητη συνάντησή τους σε τηλεοπτικό σταθμό όπου έδωσαν τα χέρια και ξαναγαπήθηκαν!

Από κει και πέρα, ο πρώτος χρόνος της νέας του θητείας δεν έχει καμία σχέση με τον Λυμπέρη της παλιάς εποχής.
Η Ηλιδα και ιδιαίτερα η Αμαλιάδα, καθημερινά παρουσιάζει προβλήματα που φαίνεται πως δεν μπορεί [ή δεν θέλει;] να τα επιλύσει.
Αναμένουμε τη συνέχεια...

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ Ανδρέας Μαρίνος ήταν ο μεγάλος νικητής των περσινών δημοτικών εκλογών. Μια νίκη που επιτεύχθηκε λόγω της συμφωνίας με τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο, τον οποίο όμως "άδειασε" πολύ νωρίς.

Σε δήλωσή του, την 1η Σεπτέμβρη 2019, δηλαδή την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, είχε τονίσει εκτός των άλλων: "δεν περισσεύει κανένας στη κοινή προσπάθεια την οποία φιλοδοξούμε..." Προφανώς όμως περίσσευε ο... Πάνος Θεοδωρακόπουλος, και αφού πρώτα "ένωσε" τις δύο παρατάξεις, τον... έστειλε "αδιάβαστο"!!

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Θεοδωρακόπουλος μαζί με τον Γιώργο Παναγούλια, ανακοινώθηκαν ως πρώτοι αντιδήμαρχοι, εν μέσω χαμόγελων και αγκαλιών. Και κατά πώς το έλεγε η αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού: "Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι"!

Το ίδιο όμως είχε συμβεί λίγο νωρίτερα με τον συνάδελφό του Γιάννη Λέντζα. Η διαμάχη με τον κ. Λέντζα προκάλεσε έκπληξη, κυρίως λόγω των όσων δήλωνε νωρίτερα ο δήμαρχος Πηνειού.
Ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως ο δήμαρχος που προσπάθησε να.. εισχωρήσει στα εσωτερικά του όμορου δήμου με την περιβόητη φράση: "Αυτός έχει μόλις 11 συμβούλους, δείτε τι θα κάνετε...."!

Να σημειωθεί και η προσφυγή του κ. Μαρίνου στο άρθρο 152 όπου υπέστη ήττα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία ομόφωνα στήριξε τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Αν και ο κ. Λέντζας έχει κατά καιρούς εκφράσει πολλά για τη στάση του κ. Μαρίνου, ο τελευταίος δεν απαντάει. Μάλιστα, αθέτησε και την υπόσχεσή του, που έδωσε πριν μερικούς μήνες, στη διάρκεια συνέντευξης για το Ογκολογικό Ιατρείο, ότι θα καλέσει τους δημοσιογράφους για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

Από κει και πέρα, εκτός των παλινωδιών με τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο, μεγάλο πρόβλημα έχει και με τον πρώην δήμαρχο Αλέξη Καστρινό. Ο κ. Καστρινός προφανώς θέλει να επιστρέψει στο δήμο κι έχει "επιτεθεί" με σκληρά δημοσιεύματά του κατά του νυν δημάρχου για έργα που ο ίδιος έκανε στις θητείες του και δεν... αναγνωρίζονται!

Αν και τελευταία ο Καστρινός έχει σιωπήσει, εντούτοις όλοι είναι σίγουροι ότι παρακολουθεί τα πάντα και όταν κρίνει θα ξαναεμφανιστεί στο προσκήνιο.
Και η νέα του εμφάνιση δεν θα περάσει καθόλου απαρατήρητη...

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Ο νέος δήμαρχος Γιάννης Λέντζας στη κυριολεξία σάρωσε στις εκλογές παρά τον αήθη πόλεμο που δέχτηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο ίδιος όμως, πάντα ψύχραιμος και χαμογελαστός και γνωρίζοντας άριστα από διαχείριση προσώπων, προσέγγισε τον απλό πολίτη και τον κέρδισε.

Ο αποκαλούμενος στην Βάρδα "γιατρός της καρδιάς μας" [μετά το πήραν και άλλοι αυτό το σύνθημα για... άλλους], κατέχει πολλές πρωτιές. Μία από αυτές είναι πως ο Γιάννης Λέντζας είναι ο μοναδικός δήμαρχος που δεν εκλέχθηκε από την πρωτεύουσα, τα Λεχαινά, αλλά από δημοτική ενότητα του δήμου. Κι αυτό φαίνεται πως αρκετοί Λεχαιναίοι ακόμη δεν του το έχουν συγχωρέσει.

Εχοντας στο πλευρό του μια συμπαγής ομάδα στελεχών, ο Γιάννης Λέντζας, καθημερινά παλεύει να αλλάξει πολλά σε έναν δήμο όπου δεν υπάρχει η ομόνοια. Οι διαφορές μεταξύ των μεγάλων πόλεων υπάρχουν κι αυτό αποτελεί αγκάθι. Παρά ταύτα, ασχολούμενος από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σε καθημερινή βάση, με τα ζητήματα του δήμου, είναι σίγουρος κι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να βάλει όλο τον δήμο σε μια αναπτυξιακή πορεία και να αλλάξει παγιωμένες αντιλήψεις δεκαετιών.

Ο ευφυής πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ιατρών γενικής ιατρικής, ως πρώτο μέλημά του, όπως πολλάκις έχει πει, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη κι εν συνεχεία τα μεγάλα έργα.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος είναι και έμπειρος αυτοδιοικητικός και τις γνώσεις διαθέτει για να καταφέρει να κάνει πολλά πράγματα για τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτω βέβαια από το βάρος της παγκόσμιας πόλης.

Το όνειρό του να γίνει δήμαρχος του συγκεκριμένου δήμου -όνειρο πολλών ετών- έγινε πραγματικότητα και πλέον ο ίδιος αναμετράται με το βάρος που έχει η συγκεκριμένη θέση.

Το αν τα καταφέρει ή όχι, αυτό εξαρτάται μόνο από τον ίδιο.

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ο νυν δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος, μόνος του.
Η μη συμμετοχή του Πανταζή Χρονόπουλου στην εκλογική διαδικασία του άνοιξε το δρόμο για να εκλεγεί σε μια θέση που διακαώς επιθυμούσε.

Αν και δεν εμφανίζει την δραστηριότητα που έχουν άλλοι συνάδελφοί του, εντούτοις κι αυτός είναι νωρίς για να κριθεί.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 1ος χρόνος των νέων Δημάρχων Ηλείας
1ος χρόνος των νέων Δημάρχων Ηλείας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2SnqKPR0AtVt4q0vaoKK4WvabA874xi-1KIOHBXRr24nnIcjX2BnDemipiMoU-ambkpnf8sdZVZ1GZQCcIxu9U-EcUgwqbdK8cMbJtRz6MGDr_RQuEtduNPjQVqtUSiTnBBGEQLbPn6c/s640/%25CE%259D%25CE%259F%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2SnqKPR0AtVt4q0vaoKK4WvabA874xi-1KIOHBXRr24nnIcjX2BnDemipiMoU-ambkpnf8sdZVZ1GZQCcIxu9U-EcUgwqbdK8cMbJtRz6MGDr_RQuEtduNPjQVqtUSiTnBBGEQLbPn6c/s72-c/%25CE%259D%25CE%259F%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3+%25282%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/1.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/1.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy