-->

Η βιωσιμότητα στην κτηνοτροφία είναι θέμα ισορροπίας

Όταν παίρνετε την υγεία των ζώων ως κεντρικό σημείο για την κτηνοτροφία, η πράξη εξισορρόπησης γίνεται πολύ πιο εύκολη. Οποιοδήποτε καλά ε...

Όταν παίρνετε την υγεία των ζώων ως κεντρικό σημείο για την κτηνοτροφία, η πράξη εξισορρόπησης γίνεται πολύ πιο εύκολη. Οποιοδήποτε καλά εδραιωμένο και εφαρμοσμένο σχέδιο διαχείρισης της υγείας των ζώων θα επιτύχει τους τρεις βασικούς πυλώνες της αειφορίας. Πρώτον, κάθε βιώσιμη επιχείρηση πρέπει να έχει την υποστήριξη των υπαλλήλων της και της κοινότητας στην οποία δραστηριοποιείται, καθώς και την υποστήριξη των καταναλωτών που εξυπηρετεί. 

Η κοινωνική αποδοχή αυξάνεται σε επιρροή και πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή ώστε να μην ξεπεράσει το συναίσθημα και η γνώμη που έχει σημασία: εξασφάλιση βιώσιμης τροφοδοσίας τροφίμων σε προσιτές τιμές που σέβεται τόσο το περιβάλλον όσο και την καλή διαβίωση των ζώων. Η υγεία των ζώων αποτελεί προϋπόθεση για την καλή διαβίωση των ζώων. Τα κτηνιατρικά εμβόλια και τα φάρμακα βοηθούν στην πρόληψη και τη θεραπεία ζωικών ασθενειών, καθώς και στη μείωση του πόνου και της ταλαιπωρίας. Και από την άποψη της κοινής μας υγείας, τα υγιή ζώα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των υψηλών επιπέδων ασφάλειας των τροφίμων στην Ευρώπη. 

Η προσεκτική διαχείριση της υγείας των ζώων που εστιάζεται στην πρόληψη μειώνει επίσης την εμφάνιση βακτηριακών λοιμώξεων, και ως εκ τούτου την ανάγκη χρήσης αντιβιοτικών. Τα υγιή ζώα παραδίδουν επίσης τον περιβαλλοντικό πυλώνα. Η αποτελεσματικότητα που είναι επωφελής για το περιβάλλον μας δημιουργείται συχνότερα όταν τα κοπάδια ή τα κοπάδια επωφελούνται από καλή υγεία. Καινοτόμα εργαλεία μπορούν να εφαρμοστούν από τους αγρότες που βοηθούν στην παρακολούθηση παραγόντων όπως η πρόσληψη τροφής, το βάρος, η θερμοκρασία κ.λπ. βοηθώντας στην πιο στοχευμένη διαχείριση των ζώων τόσο μεμονωμένα όσο και ως ομάδα. 

Τα υγιή ζώα απαιτούν λιγότερες εισροές φυσικών πόρων, όπως ζωοτροφές και νερό καθώς μετακινούνται μέσω του συστήματος παραγωγής, οπότε μπορεί να αποφευχθεί η υπερβολική ανάγκη για τέτοιες εισροές. Τα ζώα μπορούν επίσης να καταναλώνουν υπολείμματα καλλιεργειών και άλλα υποπροϊόντα που διαφορετικά θα μπορούσαν να καταστούν περιβαλλοντικό βάρος καθώς το 86% των ζωοτροφών δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. 

Τα καλά διαχειριζόμενα ζώα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας. Και όσον αφορά τη βιοποικιλότητα, τα βοσκότοπα βοηθούν στη διατήρηση λιβαδιών που λειτουργούν ως σημαντικές παγίδες άνθρακα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια άλλων τροφίμων. Και τέλος στον οικονομικό πυλώνα, η διασφάλιση της βιωσιμότητας της κτηνοτροφίας συνδέεται επίσης με τη δημιουργία αποτελεσματικότητας. 

Αυτό σημαίνει τη χρήση των απαραίτητων εργαλείων και υπηρεσιών για την υγεία των ζώων για τη μείωση της θνησιμότητας των ζώων και την αποφυγή απώλειας τροφής ή άλλων προϊόντων απευθείας σε επίπεδο εκμετάλλευσης. Η λήψη λοιμώξεων από παράσιτα στα πρόβατα - που μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε άλλα ζώα που βόσκουν - τέτοιες λοιμώξεις μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες στην απόδοση του γάλακτος, μαζί με βραδύτερη ανάπτυξη και ακόμη και μειωμένη παραγωγή μαλλιού. Έτσι, διασφαλίζοντας την ακριβή προσοχή στα ζώα που φροντίζουν, οι αγρότες μπορούν να εκμεταλλεύονται τις εκμεταλλεύσεις τους αποτελεσματικά και με βιώσιμο τρόπο. 

Δεν υπάρχει ένα μοναδικό παράδειγμα ενός γεωργικού συστήματος που θα προσφέρει βέλτιστα και στους τρεις πυλώνες της αειφορίας. Η βιομηχανία υγείας των ζώων πιστεύει ότι τα συστήματα βιώσιμης ζωικής παραγωγής είναι εκείνα όπου υπάρχουν τακτικές κτηνιατρικές επισκέψεις, καλά σχέδια διαχείρισης της υγείας των ζώων, χρήση προληπτικών εμβολίων όπου είναι δυνατόν, καλά μέτρα βιοασφάλειας και στέγασης, κατάλληλη διατροφή και προσεκτική προσοχή στην ευεξία των ζώων, τόσο ομαδική όσο και ατομική βάση. 

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη αξίζει αναγνώριση. Αυτό θα συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση όχι μόνο της ισορροπίας αλλά και της συνέχειας της τροφοδοσίας μας. Οι αγρότες της Ευρώπης κινούνται με μεγάλη πλειοψηφία προς τα ανώτερα χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μόνο το 11% των διαχειριστών αγροκτημάτων στην ΕΕ ήταν κάτω των 40 ετών το 2018. 

Έτσι, η διασφάλιση ότι αναγνωρίζεται όλη η πρόοδος και ότι οι αγρότες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να εκτελέσουν τη δουλειά τους με βιώσιμο και ικανοποιητικό τρόπο είναι ένα σημαντικό βήμα για την προσέλκυση νέων νέων αγροτών στη γεωργία και τη διασφάλιση της ζωτικότητας των αγροτικών περιοχών της Ευρώπης. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η βιωσιμότητα στην κτηνοτροφία είναι θέμα ισορροπίας
Η βιωσιμότητα στην κτηνοτροφία είναι θέμα ισορροπίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMLhQtHncIgmFzn_EIVBlKO7nOo8Ur-rSzYjo9r-181GtlRTuLEeaBkNfxRWP6oAJ-e9vd4rnOd45ATiVm8BnnsgnEoChWP2z4mUOTIkzgb05x7y1JTe6aBtdw1BSJRBaR1aSuwb8e6eI/s600/cows-2641195_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMLhQtHncIgmFzn_EIVBlKO7nOo8Ur-rSzYjo9r-181GtlRTuLEeaBkNfxRWP6oAJ-e9vd4rnOd45ATiVm8BnnsgnEoChWP2z4mUOTIkzgb05x7y1JTe6aBtdw1BSJRBaR1aSuwb8e6eI/s72-c/cows-2641195_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_101.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_101.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy