-->

Διονύσης Καλαματιανός: Τα δεδομένα για το «Πάτρα- Πύργος» - Απάντηση σε δημοσίευμά μας

Αρθρο απάντηση σε δημοσίευμά μας [ διαβάστε εδώ... ], έστειλε πριν λίγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, σχετικά...


Αρθρο απάντηση σε δημοσίευμά μας [διαβάστε εδώ...], έστειλε πριν λίγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, σχετικά με τον δρόμο καρμανιόλα της Πατρών Πύργου, την οποία φυσικά δημοσιεύουμε ολόκληρη.

Ο κ. Καλαματιανός, εκτός των άλλων,  αναφέρεται σε μια σειρά από ενέργειες που έκανεο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στη κυβέρνηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Βουλευτή Ηλείας:  

Πρόσφατα διάβασα στην ειδησεογραφία άρθρο του κ. Γ. Φάκου, το οποίο αναφερόταν προσωπικά σε εμένα. Κατ΄ αρχάς, πιστεύω ότι, ως Ηλείους, οφείλει να μας ενώνει η βαθιά αγάπη και το αμέριστο ενδιαφέρον για τους πολίτες, τον τόπο μας και την πρόοδο του.

Περαιτέρω, είναι υποχρέωσή μου να ξεκαθαρίσω – για μια ακόμη φορά – τα παρακάτω, για όσους δεν μηδενίζουν τις προσπάθειες και αποζητούν να μάθουν την αλήθεια με αντικειμενικό τρόπο, ελέγχοντας τα δεδομένα πληροφόρησης.

1. Επαναλαμβάνω, αν και θεωρώ ότι όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί να μάθουν την πραγματική πορεία του έργου γνωρίζουν, πως το τμήμα «Πάτρα- Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα», μέρος του οποίου ήταν και το έργο «Πάτρα-Πύργος», απεντάχθηκε από το συνολικό έργο του αυτοκινητόδρομου «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» το 2013, από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η πράξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα, η όποια μελλοντική κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, να απαιτεί να ξεκινήσουν όλα από την αρχή (μελέτες, έγκριση, χρηματοδότηση, διαγωνισμός).

2. Το 2014 η ίδια συγκυβέρνηση ανακοίνωσε τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για το αποκομμένο έργο, χωρίς τις απαραίτητες μελέτες και χωρίς την έγκριση και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.

3. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρ΄ όλο που η νομοθεσία και η γραφειοκρατία της Ε.Ε. έθετε αυστηρούς όρους για την επανέναρξη του έργου, είχε την πολιτική βούληση να αλλάξει το τοπίο, και -ύστερα από πολλές και δύσκολες διαβουλεύσεις/διαπραγματεύσεις- κατάφερε να εξασφαλίσει τον Μάρτιο του 2018 έγκριση της Ε.Ε. και κονδύλια για το έργο ύψους 293 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

4. Όσον αφορά τις 8 εργολαβίες, είναι γνωστό ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος να αυξηθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των εργολάβων, ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερες εκπτώσεις και να επιτευχθεί η εξασφάλιση της έγκρισης και χρηματοδότησης του έργου από την Ε.Ε. ως κλειστού αυτοκινητόδρομου, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2023 και χωρίς διόδια.

5. Τον Απρίλιο του 2019 το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται, ενώ έως τον Ιούλιο του 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, οι 5 από τις 8 εργολαβίες ήταν ήδη δημοπρατημένες-συμβασιοποιημένες και εκτελούνταν. Στις υπόλοιπες εργολαβίες όφειλε το υπουργείο, σύμφωνα με τη νομοθεσία των δημοσίων συμβάσεων, να προβεί στην υπογραφή σύμβασης με τους επόμενους μειοδότες, εφόσον ο αρχικός μειοδότης είχε κηρυχθεί έκπτωτος από τον Ιούνιο του 2019.

6. Και ενώ η υλοποίηση του έργου είχε αρχίσει, η νέα κυβέρνηση επέλεξε, χωρίς σχέδιο άμεσης αποκατάστασης, να ακυρώσει τις εργολαβίες και να θέσει σε πλήρη αβεβαιότητα το μέλλον του, τον ορίζοντα ολοκλήρωσής του, καθώς και τον κατασκευαστικό σχεδιασμό ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.

7. Για να αποκατασταθεί η αλήθεια, ζήτησα από τον Υπουργό Υποδομών - με σχετική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή- να προσκομίσει τα έγγραφα που αποδεικνύουν την πορεία του έργου και αυτό που πραγματικά συνέβη. Δυστυχώς, ο κ. Υπουργός μετά από 112 ημέρες δεν έχει απαντήσει, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμα γνωμοδοτήσει για την έγκριση των νέων σχεδίων του Υπουργού και τη χρηματοδότησή τους.

Μετά τη σύντομη παράθεση των γεγονότων με χρονολογική σειρά, που αποδεικνύονται με έγγραφα, οφείλω να προσθέσω, ότι δεν συμμερίζομαι τη μηδενιστική άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι» και ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες σε συγκεκριμένους υπουργούς και κυβερνήσεις.

Όσοι πραγματικά αμφισβητούσαν ότι το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται και ήθελαν να διαπιστώσουν τα γεγονότα αντικειμενικά, θα έπρεπε να είχαν επισκεφθεί κάποιο από τα εργοτάξια των εκτελούμενων εργολαβιών μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Μια επίσκεψη στο εργοτάξιο στο Γεράκι, πλησίον της Αμαλιάδας, θα ήταν αρκετή. Μια ερώτηση σε αρκετούς συμπολίτες μας από την Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή που εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοτάξιο ή σε άλλο, θα ξεκαθάριζε την εικόνα. Όσοι δεν το έκαναν, υποθέτουμε ότι είναι θύματα παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα έργο που κατασκευαζόταν, που είχε λάβει την έγκριση και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Πολύ ορθά αναφέρεται στον επίλογο του άρθρου του κ. Φάκου: «Και δεν έχει σημασία σε ποιο κόμμα πιστεύει ο καθένας μας, γιατί ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις!».

Ακριβώς για το λόγο αυτό η σημερινή κυβέρνηση όφειλε να ολοκληρώσει το έργο και όχι να το ακυρώσει, πειραματιζόμενη με άλλες λύσεις, που σίγουρα το μεταφέρουν στο αβέβαιο μέλλον, με καταστροφικά αποτελέσματα στην ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, όσο αυτή η πληγή είναι ανοιχτή να μην εφησυχάζω, να μην ξεχνάω, να μιλάω ανοιχτά και να μάχομαι και εγώ, μαζί με πολλούς συντοπίτες μας, για την άμεση επανέναρξη της κατασκευής του σύγχρονου, κλειστού αυτοκινητόδρομου που τόσο έχει ανάγκη η Ηλεία.

Υ.Γ.: Πέραν τούτων, τον ευχαριστώ πολύ για τα καλά του λόγια και για την εκτίμηση που υπάρχει στο πρόσωπό μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα συνεχίσει με ήθος και συνέπεια να υπηρετεί, όπως ανέκαθεν έκανε, το δημοσιογραφικό λειτούργημα και την αλήθεια.

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός
Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Διονύσης Καλαματιανός: Τα δεδομένα για το «Πάτρα- Πύργος» - Απάντηση σε δημοσίευμά μας
Διονύσης Καλαματιανός: Τα δεδομένα για το «Πάτρα- Πύργος» - Απάντηση σε δημοσίευμά μας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhahghjTrzG5k-9Vr6sKGtg-TrtBW8S43EQYISi8JUBFWW9yw_3hk7VL6KO5QPWuUYEUd5t5ejoHFjcEBfRWlMey2-8Vwco30mGdYE63YUPPh3ZBZVfMpvnjU9GeVbNsY_cdWjMgObSOj8/s640/%25CE%25A6%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%259F.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhahghjTrzG5k-9Vr6sKGtg-TrtBW8S43EQYISi8JUBFWW9yw_3hk7VL6KO5QPWuUYEUd5t5ejoHFjcEBfRWlMey2-8Vwco30mGdYE63YUPPh3ZBZVfMpvnjU9GeVbNsY_cdWjMgObSOj8/s72-c/%25CE%25A6%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%259F.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_189.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_189.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy