-->

Εξώδικο στην αγάπη

Από τη Μαρία Παρέντη ‘‘Ο καθένας μας λοιπόν είν’ ένα ημίτομον ανθρώπου, σχισμένος όπως είναι από ένας σε δύο, καθώς οι γλώσσες τα ψάρι...


Από τη Μαρία Παρέντη

‘‘Ο καθένας μας λοιπόν είν’ ένα ημίτομον ανθρώπου, σχισμένος όπως είναι από ένας σε δύο, καθώς οι γλώσσες τα ψάρια. Και ζητεί διαρκώς ο καθένας το άλλο του ημίτομον. Τώρα, όσοι από τους άνδρες είν’ απόκομμα από το φύλο το μεικτό, αυτό που ονομαζόταν τότε ανδρόγυνο, αυτοί είναι γυναικομανείς. Και η πλειονότητα των μοιχών από το φύλο αυτό κατάγονται. Επίσης και όσες γυναίκες είναι ανδρομανείς και άπιστοι σύζυγοι κατάγονται από το φύλο τούτο. Οι γυναίκες πάλι που είναι απόκομμα ολόκληρης γυναίκας, αυτές δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τους άνδρες. 

Έχουν στρέψει την προσοχή τους μάλλον στις γυναίκες. Απ’ αυτό το φύλο κατάγονται οι λεσβιάδες. Όσοι δε είναι αρσενικού απόκομμα, κυνηγούν τ’ αρσενικά. Εφ’ όσον μεν είναι παιδιά, αγαπούν τους άνδρες, αφού είναι τμήμα αρσενικού, και τους ευχαριστεί να κοιμούνται και να σφικταγκαλιάζονται με τους άνδρες μαζί. Και είν’ αυτοί οι εκλεκτοί μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, επειδή έχουν στην φύση τους πολύ ανδρισμό. Μερικοί βέβαια τους αποκαλούν αδιάντροπους. Αλλά δεν είν’ αλήθεια. 

Διότι το κάνουν όχι από αναισχυντία, αλλ’ από θάρρος και από γενναιότητα και από τον αρρενωπό τους χαρακτήρα. Τους ενθουσιάζει ό,τι είναι όμοιο προς την φύση τους. Απόδειξη τρανή όταν εξελιχθούν, είναι οι μόνοι που αποδεικνύονται, στα πολιτικά, άνδρες αληθινοί.” Πλάτωνος Συμπόσιον ή Περί Έρωτος.

Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας η 17η του Μάη. Γιατί σήμερα; Καθότι σαν σήμερα το 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια.Το 1990. Ναι, ξέρω σου φαίνεται πολύ κοντινή η χρονολογία..Αναλογίσου τι πέρασαν οι άνθρωποι του κόσμου που ήθελε να αυτοαποκαλείται σύγχρονος, όταν ο έρωτας τους για έναν άλλο άνθρωπο εθεωρείτο ασθένεια.

Η ιστορία που εκτυλίχθηκε προ ολίγων μηνών στο γραφείο μου καταδεικνύει δυστυχώς, ότι σήμερα, εν έτει 2016, η ομοφοβία καλά κρατεί, πάρά τις θεσπισμένες μέρες στα χαρτιά. Χτύπησε ένα βράδυ το τηλέφωνο κι ήταν στη γραμμή μια τρεμάμενη φωνή. Ο αριθμός μου, είχε δοθεί από φιλικό πρόσωπο κι από όσα μπορούσα να καταλάβω, λόγω της σύγχυσής της, η κοπέλα είχε διωχθεί κακήν κακώς από το πατρικό της σπίτι, όταν η μητέρα της , ανοίγοντας και διαβάζοντας το ημερολόγιό της συνειδητοποίησε ότι η Ε. δε διατηρούσε σχέση με κάποιον Τάκη ή Κώστα, αλλά με την Α.. Δια τηλεφώνου δεν μπορούσα να εννοήσω σε τι ακριβώς θα μπορούσε να της χρησιμεύσει ένας δικηγόρος.

Παρόλα αυτά ζήτησε ραντεβού, το οποίο και δεν της αρνήθηκα. Την επόμενη κιόλας μέρα η Ε. ήρθε στο γραφείο μαζί με τη σύντροφό της. Κρατούσαν ένα εξώδικο. Ένα εξώδικο σταλμένο από τη μητέρα της Ε. κατά της ίδιας. Ένα εξώδικο που δεν ντράπηκε συνάδελφος να το συντάξει και να το υπογράψει. Το περιεχόμενό του ήταν αστείο, δε χρειάζεται να είστε νομικοί για να καταλάβετε ότι η επιλογή του ερωτικού συντρόφου δε σχετίζεται νομικά με την οικογενειακή περιουσία. Η μητέρα ορμώμενη όπως ισχυριζόταν από ”αγάπη” για το παιδί της, δεν άντεξε στην ανάγνωση αυτών των αποκαλυπτικών προσωπικών στιγμών και…”κατέρρευσε”.

Στο εξώδικο απειλούσε ότι θα αποκληρώσει την Ε. και της ζητούσε να παραιτηθεί από κάθε ήδη υπάρχον δικαίωμα στην πατρική περιουσία που ήδη ,ο θανών πλέον, πατέρας της τής είχε μεταβιβάσει. Διαβάζοντας το αισχρό εξώδικο δεν ήξερα αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Να βάλω κάτι γέλια δυνατά μου ερχόταν είναι αλήθεια, με τις φαμφάρες του ”συνάδελφου”. Η Ε. παρόλα αυτά ήταν πολύ ταραγμένη. Μου εξήγησε πως έφυγε από το σπίτι ήδη, στο οποίο και είχε την ψιλή κυριότητα καθώς η μητέρα της εκτός του ότι χειροδίκησε κατά της ιδίας, απειλούσε πως θα διαπομπεύσει και αυτήν και τη συντροφό της τυπώνοντας τις σελίδες από το ημερολόγιο και μοιράζοντάς τες σε όλη τη γειτονιά.

Είχε ήδη πάρει τη μητέρα της Α. να ανακοινώσει τα ”καμώματα” των θυγατέρων τους. Δεν τη βρήκε σύμμαχό της όμως και αυτό την εξόργισε περισσότερο. Όσο εγώ διάβαζα και σκεφτόμουν πώς να απαντήσω με βάση τη λογική, παρατήρησα το χέρι της Α. να σφίγγει την Ε. ”Όλο αυτό θα το περάσουμε μαζί, δεν έχουμε κανέναν ανάγκη, στο κάτω κάτω ας βγει να πει ό, τι θέλει. Ας πάρει τα πάντα, σπίτια, χρήματα, αυτοκίνητα, θα δουλέψουμε, έχουμε τα χέρια μας και η μία την άλλη. Μη σκας βρε κουτή εγώ είμαι εδώ”.

Έμεινα να τις κοιτώ και αθελά μου- κακώς- τις συνέκρινα με το ετεροφυλόφιλο ζευγάρι που είχε έρθει προ ολίγου να ζητήσει διαζύγιο. Στις δυσκολίες η αλήθεια της αγάπης ή το ψέμα της έρχονται στο φως. Μένεις εκεί και παλεύεις με το σύντροφό σου σύμμαχός του ή τον αφήνεις μονάχο του.Η μητέρα της Ε. είχε πετύχει αυτό που ακριβώς φοβόταν..να τις δέσει ακόμη περισσότερο. Είχε μόλις στείλει ένα εξώδικο στην αγάπη, μα η αγάπη δεν απαντά με εξώδικα. Είναι εκεί και στέκει απέναντί τους, νικητήριος δύναμη!

Υ.γ: Το κείμενο είναι αφιερωμένο στην Α. και στην Ε. που είναι μέχρι σήμερα μαζί και στον έρωτα που τόσο πολύ φοβίζει τη νοσηρή μας κοινωνία.

«Όταν είσαι ομοφοβικός, δεν φοβάσαι κάτι. Είσαι απλώς μαλάκας.» Morgan Freeman

www.nostimonimar.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εξώδικο στην αγάπη
Εξώδικο στην αγάπη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjSfMURIjS4AO3SAT-PPPXId5R4SmDx9ca5U4BX6p3eEI-AGupQc7Mn_92wnXsPF17uDHD4_lzicguhqR8aI2-m4k0L7L1G0cMBT9bngGCl6wORwtVtLk0RMKAJNb8UxxIU_zMBY97NS4/s640/%25CE%25B5%25CE%25BE%25CF%2589%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjSfMURIjS4AO3SAT-PPPXId5R4SmDx9ca5U4BX6p3eEI-AGupQc7Mn_92wnXsPF17uDHD4_lzicguhqR8aI2-m4k0L7L1G0cMBT9bngGCl6wORwtVtLk0RMKAJNb8UxxIU_zMBY97NS4/s72-c/%25CE%25B5%25CE%25BE%25CF%2589%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_216.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_216.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy