-->

Μυστήριο στη Σιβηρία: Εμφανίστηκαν τεράστιες τρύπες στο έδαφος

Ποιες οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για τους γιγάντιους κρατήρες που έχουν εμφανιστεί στη σιβηρική τούνδρα και πώς μπορεί να συνδέονται ...


Ποιες οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για τους γιγάντιους κρατήρες που έχουν εμφανιστεί στη σιβηρική τούνδρα και πώς μπορεί να συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. 

Ένα περίεργο θέαμα αντίκρισε ένα συνεργείο ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο πέταξε πάνω από τη σιβηρική τούνδρα πριν λίγες μέρες. Ένας τεράστιος κρατήρας βάθους 30 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση λόγω τόσο του μεγέθους του όσο και της συμμετρίας του και της τεράστιας δύναμης της φύσης που τον δημιούργησε.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι πώς ακριβώς σχηματίστηκε η τρύπα, η οποία είναι τουλάχιστον η ένατη στην περιοχή από το 2013, όπως αναφέρει το CNN. Οι θεωρίες άρχισαν όταν ανακαλύφθηκε ο πρώτος κρατήρας, κοντά σε μια περιοχή με πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη χερσόνησο Γιαμάλ στη βορειοδυτική Σιβηρία.

Οι πιθανές αιτίες έπιαναν όλη τη γκάμα από μετεωρίτες μέχρι προσγείωση UFO και κατάρρευση μυστικής υπόγειας στρατιωτικής εγκατάστασης. Ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν τώρα ότι η γιγάντια τρύπα συνδέεται με μια εκρηκτική συσσώρευση αερίου μεθανίου, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουν.


"Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αποδεκτή θεωρία σχετικά με το πώς σχηματίζονται αυτά τα πολύπλοκα φαινόμενα", δήλωσε ο Εβγκένι Τσουβίλιν, επικεφαλής ερευνητής στο Κέντρο Ανάκτησης Υδρογονανθράκων του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Σκόλκοβο, ο οποίος επισκέφθηκε την τοποθεσία του πιο πρόσφατου κρατήρα για μελέτη.

"Είναι πιθανό να σχηματίζονται εδώ και χρόνια, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η περίοδος. Δεδομένου ότι οι κρατήρες εμφανίζονται συνήθως σε ακατοίκητες και σε μεγάλο βαθμό παρθένες περιοχές της Αρκτικής, συχνά δεν υπάρχει κανείς να τους δει και να τους αναφέρει", δήλωσε ο Τσουβίλιν. «Ακόμα και τώρα, οι κρατήρες βρίσκονται κυρίως τυχαία κατά τη διάρκεια μη επιστημονικών πτήσεων με ελικόπτερα ή από κτηνοτρόφους και κυνηγούς ταράνδων».

Το πέρμαφροστ (σ.σ. μόνιμα παγωμένο έδαφος), που φτάνει τα δύο τρίτα της ρωσικής επικράτειας, είναι μια τεράστια φυσική δεξαμενή μεθανίου και τα πρόσφατα ζεστά καλοκαίρια, συμπεριλαμβανομένου αυτού του 2020, μπορεί να έχουν διαδραματίσει ρόλο στη δημιουργία αυτών των κρατήρων. Ο Τσουβίλιν και η ομάδα του είναι από τους λίγους επιστήμονες που μπήκαν σε έναν τέτοιο κρατήρα για να μελετήσουν πώς σχηματίστηκε και από που προέρχεται το αέριο που τον δημιούργησε.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, έδειξε ότι τα αέρια, κυρίως το μεθάνιο, μπορούν να συσσωρευτούν στα ανώτερα στρώματα του πέρμαφροστ από πολλές πηγές, τόσο από τα βαθιά στρώματα της Γης όσο και τα πιο κοντινά στην επιφάνεια. Η συσσώρευση αυτών των αερίων μπορεί να δημιουργήσει πίεση που είναι αρκετά ισχυρή ώστε να διαρρεύσει τα ανώτερα στρώματα του παγωμένου εδάφους, να διασκορπίσει τη γη και τους βράχους και να δημιουργήσει τον κρατήρα.

Ο πρώτος από τους κρατήρες στη Σιβηρία που ανακαλύφθηκε το 2013 RUSSIAN CENTER FOR ARCTIC EXPLORATION

"Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι μελέτες αυτού του θέματος βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και κάθε νέος κρατήρας οδηγεί σε νέες έρευνες και ανακαλύψεις", είπε ο Τσουβίλιν. "Αυτές οι εκπομπές μεθανίου συμβάλλουν επίσης στην αύξηση των συγκεντρώσεων των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και η ίδια η κλιματική αλλαγή μπορεί να είναι ένας παράγοντας για την αύξηση του κρυοβολισμού (σ.σ. έκρηξη βράχων, πάγου, νερού και αερίων που αφήνει πίσω της έναν κρατήρα). Αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί", δήλωσε ο Τσουβίλιν. Είπε ότι η ομάδα του θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τον πιο πρόσφατο κρατήρα σύντομα σε ένα επιστημονικό περιοδικό και πρόσθεσε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

www.news247.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μυστήριο στη Σιβηρία: Εμφανίστηκαν τεράστιες τρύπες στο έδαφος
Μυστήριο στη Σιβηρία: Εμφανίστηκαν τεράστιες τρύπες στο έδαφος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCt0s-wLL5WXAnSkfj4NEZYfplT0Gh_y-uz5ZWHc6-Ly1ooFkg-FjBBBkhyphenhyphenUFXSsCOjkiF33rCE8TM2j8D5_D-SEPmgv_AmxrDRiLwOPA-q-tNcEYjgcm1Slh3SihOxmteJ1ZcvkFRQJg/s640/tripa040920.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCt0s-wLL5WXAnSkfj4NEZYfplT0Gh_y-uz5ZWHc6-Ly1ooFkg-FjBBBkhyphenhyphenUFXSsCOjkiF33rCE8TM2j8D5_D-SEPmgv_AmxrDRiLwOPA-q-tNcEYjgcm1Slh3SihOxmteJ1ZcvkFRQJg/s72-c/tripa040920.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_5.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_5.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy