-->

Αμαλιάδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χαράτσι των 20 ευρώ!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες Τετάρτη η Λαική Συσπείρωση Ηλιδας για το χαράτσι των 20 ευρώ που επιβάλλει από σήμερα ο ΝΠΔΔ Ηλ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες Τετάρτη η Λαική Συσπείρωση Ηλιδας για το χαράτσι των 20 ευρώ που επιβάλλει από σήμερα ο ΝΠΔΔ Ηλείος.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η επιτροπή κατά της απόφασης του ΝΠΔΔ «Ηλείος» σχετικά με την τοποθέτηση ηλεκτρονικών θυρών στο αθλητικό κέντρο Αμαλιάδας  στη Νότια είσοδο του Κέντρου την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Νατάσα Παναγιωτάρα Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.

Tην κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος» Νίκος Λοχοβίτης, Δημοτικός Σύμβουλος, το Ψήφισμα διάβασε ο Βησσαρίων Πολύδωρος Δικηγόρος, μέλος της επιτροπής. 

Ομιλία Νίκου Λοχοβίτη
μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος»
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιδας


Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, με την νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση σε εξέλιξη η δημοτική αρχή μέσω του ΗΛΕΙΟΥ, επιβάλλει ένα ακόμα χαράτσι στη λαϊκή οικογένεια με την τιμολογιακή πολιτική και την τοποθέτηση ηλεκτρονικών θυρών εισόδου. 

Μέσα από τρεις συνεδριάσεις του ΝΠΔΔ πάρθηκαν διαδοχικά αποφάσεις για τοποθέτηση ηλεκτρονικών θυρών εισόδου, τιμολογιακή πολιτική και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Στο 15μελές Δ .Σ. εκπροσωπούνται οι παρατάξεις Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλου με αιρετούς και δημότες και η ΛΑ.ΣΥ. με ένα δημοτικό σύμβουλο. 

Ο πρόεδρος του ΗΛΕΙΟΥ συγκαλούσε ΔΣ για τόσο σοβαρά θέματα, χωρίς γραπτές εισηγήσεις εκ μέρους του για την αναγκαιότητα λήψης τέτοιων αποφάσεων. Για τις ηλεκτρονικές θύρες έκανε προφορική ενημέρωση για την απόφαση του, για την τιμολογιακή πολιτική δόθηκε στα μέλη ένας τιμοκατάλογος σαν σε εστιατόριο, για δε τον εσωτερικό κανονισμό είχε απαγορεύσει να δοθεί στα μέλη του ΔΣ πριν την συνεδρίαση. 

Όλα τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς και νοοτροπίας του προέδρου του ΝΠΔΔ, που είναι προσωπική επιλογή του Δημάρχου. Συμπεριφορά αλαζονική, εγωκεντρική, απαξιωτική, μειωτική και προσβλητική προς τα μέλη του ΔΣ, αλλά και προς τους δημότες γιατί υπονομεύει την ζωντανή συζήτηση στο ΔΣ και ουσιαστικά επιβάλλει αποφάσεις ερήμην των δημοτών. Συμμέτοχοι όμως σε αυτές τις εκφυλιστικές και επικίνδυνες καταστάσεις είναι και τα υπόλοιπα μέλη των παρατάξεων Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλου, που όχι μόνο ανέχονται τέτοιες διαδικασίες αλλά ψήφισαν σε αγαστή συνεργασία τις συγκεκριμένες αποφάσεις. 

Προφανώς ο πρόεδρος για αυτούς διαθέτει μεγάλη πειθώ και το αλάθητο και ψηφίζουν ότι πεις πρόεδρε. Αυτό αποδείχτηκε πανηγυρικά όταν οι επτά (7) παριστάμενοι της παράταξης Λυμπέρη ψήφισαν τον εσωτερικό κανονισμό, μετά από 50λεπτη ανάγνωση και ένα ανηλεές σφυροκόπημα λέξεων και όρων από τον πρόεδρο. Σαφώς μιλάμε για μεγάλη αντιληπτική ικανότητα. Τον κανονισμό λειτουργίας δεν τον ψήφισε ο μοναδικός παρευρισκόμενος εκπρόσωπος της παράταξης Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος είναι αναπληρωματικός της τακτικής, η οποία είχε ψηφίσει πανηγυρικά την τιμολογιακή πολιτική και τις θύρες. 

Η ΛΑ.ΣΥ. και για τα τρία (3) θέματα ψήφισε ΟΧΙ. Έτσι λοιπόν λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις στα ΔΣ του ΗΛΕΙΟΥ σε απόλυτη συμφωνία των παρατάξεων Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλου. Λέει ψέματα ο πρόεδρος ότι έχει την συγκατάθεση όλων των σωματείων στην τιμολογιακή πολιτική, γιατί στην συνάντηση με τους συλλόγους στο στάδιο την Κυριακή διατυπώθηκε η διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας και μάλιστα δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος με αυτά. 

Όπως ψευδώς επαίρεται ότι έχει την απόλυτη συγκατάθεση των μελών του ΔΣ, γιατί από τους εννέα (9) παριστάμενους στη ψηφοφορία για τον εσωτερικό κανονισμό υπέρ ψήφισαν μόνο επτά (7). Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και ως κομμάτι πολιτισμού δεν λειτουργεί με οικονομικά κριτήρια. Όσο η φυσική αγωγή δεν βρίσκει τη θέση της στη χώρα μας και ο σχολικός και μαζικός αθλητισμός είναι ανύπαρκτοι, το κενό καλύπτεται από τα αθλητικά σωματεία. Ως ΛΑ.ΣΥ. είμαστε υπέρ της δωρεάν παραχώρησης από τον δήμο του αθλητικού κέντρου για ομαδική ή ατομική χρήση. Κατάλληλα στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό και με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή το αθλητικό κέντρο δεν διαθέτει κανένα εργαζόμενο, οργανικά ενταγμένο. 

Ο δήμος πρέπει να αναλάβει το πλήρες κόστος λειτουργίας του αθλητικού κέντρου, να μην επιβάλλει χαράτσια και να αναγκάζει τα σωματεία να λειτουργούν ως φοροεισπράκτορες. Από την άλλη τα σωματεία, τα οποία είναι ερασιτεχνικά, δεν πρέπει να λειτουργούν κερδοσκοπικά σαν εταιρείες. Ο δήμος να δημιουργήσει, σε συνεργασία με τα σωματεία, τμήματα ακαδημιών, ώστε από κει τα πιο ταλαντούχα παιδιά να πλαισιώνουν τα αγωνιστικά τμήματα των σωματείων. 

Παρότι δεν συμφωνούμε με τα ΕΣΠΑ, ο δήμος μπορεί να ζητήσει να προσληφθούν γυμναστές διαφόρων ειδικοτήτων. Έτσι θα απαλλάξει τα σωματεία από το κόστος λειτουργίας των ακαδημιών και θα βρουν δουλειά άνεργοι γυμναστές. Τέλος αν χρειαστεί στην αρχή κάθε αθλητικής χρονιάς τα σωματεία να ζητούν από τα μέλη τους μια μικρή συνδρομή για την αγορά αθλητικού υλικού. Η απόφαση αυτή για την τιμολογιακή πολιτική έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και ταξικό πρόσημο. Η κεντρική διοίκηση - κυβέρνηση ΝΔ - και η τοπική διοίκηση - δημοτική αρχή Λυμπέρη - με πρόσχημα την πανδημία επιβάλλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, με στόχο να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα πάλι την κρίση. 

Η δημοτική αρχή κινδυνολογώντας ότι αν δεν εισπράξει χρήματα από τους αθλούμενους θα κλείσει το αθλητικό κέντρο, μετατρέπει τον δήμο σε επιχειρηματία, επιβάλλοντας νέα χαράτσια. Επικαλούμενη τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του δήμου, αντί να διεκδικεί αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Ενώ η λαϊκή - εργατική οικογένεια συμμετέχει κατά 95% στα φορολογικά έσοδα και όλοι πληρώνουμε δημοτικά τέλη και φόρους, η δημοτική αρχή Λυμπέρη λειτουργεί στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας και των ίδιων πόρων. Την ίδια στιγμή το κράτος μπουκώνει με δις τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους μεγαλοξενοδόχους και καναλάρχες. 

Ξαφνικά βρέθηκαν 4 δις για την αγορά των RAFALE και θα ακολουθήσουν και αλλά μετά τις συμφωνίες με τους Αμερικανούς. Δεν υπάρχουν λεφτά όμως για προσλήψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών και για τους δήμους. Αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για ανάλογες αποφάσεις σε κάθε δημοτικό χώρο και δομή. Μπορεί να εφαρμοστεί στους παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, παραλίες και αλλού. Δημιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο, αντιλαϊκό και αντιδραστικό προηγούμενο. 

Είτε αποκλείοντας για οικονομικούς λόγους δημότες, είτε απαγορεύοντας την είσοδο με την ηλεκτρονική κάρτα σε μη αρεστούς. Ανοίγει τον δρόμο, αφού το αθλητικό κέντρο θα λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του. 

Επειδή η δημοτική περιουσία ανήκει στους δημότες του δήμου μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

- Να μην εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή η απόφαση του ΝΠΔΔ για την τιμολογιακή πολιτική στο αθλητικό κέντρο. 
- Η είσοδος στο αθλητικό κέντρο να είναι Ελεύθερη. 
- Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα μας και Δημοτική Αρχή μαζί με το κράτος πρέπει να μας το εξασφαλίζουν. 

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί κάθε δημοτική παράταξη να τοποθετηθεί καθαρά, χωρίς υπεκφυγές και επιμέρους επουσιώδεις διαφωνίες αν συμφωνεί με τις επιλογές της δημοτικής αρχής. Κάθε δημοτικός σύμβουλος ξεχωριστά αν θέλει ένα δήμο στην υπηρεσία των δημοτών και του λαού ή δήμο που χαρατσώνει τους δημότες συνεχώς. 

Αν οι δηλώσεις τους για την τιμολογιακή πολιτική στην πλατεία, στο καφενείο, στο γήπεδο εκφραστούν με αρνητικές ψήφους στο δημοτικό συμβούλιο ή θα διαφωνήσουν δήθεν και θα τσακωθούν, για να σηκωθεί κουρνιαχτός ώστε να καλυφθεί η πλήρης συμφωνία τους.
ΨΗΦΙΣΜΑ 

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 30/09/2020 στην είσοδο του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας, εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε την απόφαση του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την τιμολογιακή πολιτική και την τοποθέτηση ηλεκτρονικών θυρών εισόδου. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

– Να μην εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή η απόφαση του ΝΠΔΔ για την τιμολογιακή πολιτική στο αθλητικό κέντρο. 
- Η είσοδος στο αθλητικό κέντρο να είναι Ελεύθερη.
- Ο αθλητισμός είναι δικαίωμά μας και η Δημοτική Αρχή μαζί με το κράτος πρέπει να μας το εξασφαλίζουν. 

Καταθέτουμε το ψήφισμα αυτό στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάμε να συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση του Οκτώβρη στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με όλες τις μορφές δράσης μέχρι να ακυρωθεί αυτή η απόφαση για την λειτουργία του αθλητικού κέντρου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αμαλιάδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χαράτσι των 20 ευρώ!
Αμαλιάδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χαράτσι των 20 ευρώ!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhONrmn77LQNR-zpmFhGK-TiT4xdwX06RQag7-wfzV6r42-PfG5WNPci_JmpmuH0KG0VVBOjIaaj5QU-7FDDaaoS8cr3CEDGMeeTeEi5GsUXsLdjMUWR23OcfDUtWVFMDgY4paN5AXGCKY/s600/DSCN4892.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhONrmn77LQNR-zpmFhGK-TiT4xdwX06RQag7-wfzV6r42-PfG5WNPci_JmpmuH0KG0VVBOjIaaj5QU-7FDDaaoS8cr3CEDGMeeTeEi5GsUXsLdjMUWR23OcfDUtWVFMDgY4paN5AXGCKY/s72-c/DSCN4892.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/10/20.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/20.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy