-->

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες/αγρότισσες, κτηνοτρόφοι Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, συνεχίζονται και διογκώνονται. Όλο το π...

Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες/αγρότισσες, κτηνοτρόφοι Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, συνεχίζονται και διογκώνονται. Όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω και τις πανδημίας τα προϊόντα μας (καρπούζι, πατάτα, κηπευτικά, λάδι, αμνοερίφια κ.α.) πουλιόντουσαν και συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές, χαμηλότερες και από τις περυσινές. 

Την ίδια στιγμή βεβαίως φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Συνεχίζεται ταυτόχρονα το αίσχος των "ανοιχτών τιμών" που γενικεύεται παντού, την ίδια ώρα που το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ, ενώ εφοπλιστές, βιομήχανοι, κλινικάρχες, ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρείες το παίρνουν αφορολόγητο με επιστροφή 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ του ΕΦΚ. 

Ταυτόχρονα, σε μια σειρά περιοχές του νομού μας, τα καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό με την έλλειψη αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, προκάλεσαν ζημιές στην παραγωγή μας σε μια σειρά προϊόντα. Σε αυτή τη δεύτερη φάση της πανδημίας, η μεγάλη πλειοψηφία μας παραμένει απροστάτευτη υγειονομικά, με τις τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού μας, με την πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτρόφων να είναι ανασφάλιστοι. 

Εκτεθειμένοι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ όπου μετέτρεψαν, ανάλογα με τα συμφέροντά τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε «λάστιχο» στα ξενοδοχεία, τις μεταφορές στα σχολεία. Αδιάφορους δεν πρέπει να μας αφήνουν ούτε οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η ανάγκη το αγροτικό κίνημα να σταθεί απέναντι στην πολιτική που εμπλέκει βαθύτερα το λαό σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, όπως τέτοια δείγματα δόθηκαν ξανά και από τη σημερινή κυβέρνηση και με την πρόσφατη επίσκεψη Πομπέο στη χώρα μας. 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Ομοσπονδία μας καλεί τους ΑΣ, τα μέλη τους, κάθε βιοπαλαιστή αγρότη, αγρότισσα, κτηνοτρόφο, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε άμεσα την πάλη μας, να σπάσουμε στην πράξη και τον κατάπτυστο νόμο που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, θα πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας, θα επιβιώσουν οι οικογένειές μας. 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και με τα μηχανήματα μας: 

 Στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία ΟΤΕ, στο Πύργο. 

 Στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας, την Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στις 9:30 το πρωί, ενάντια στο αγροτοδικείο που διώκεται συνάδελφος αγρότης, που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις μας. 

 Στην κινητοποίηση την Τρίτη 20 Οκτώβρη, σημείο συνάντησης των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων από την Αμαλιάδα και τις υπόλοιπες περιοχές στο κόμβο Αγίου Γεωργίου, στις 12:00 το μεσημέρι. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που επικαλούμενη τις «αντοχές της οικονομίας», συνεχίζει προκλητικά να αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για όσους έχουν πληγεί την προηγούμενη περίοδο. Από τα διάφορα πακέτα που έχουν ανακοινωθεί, για τα οποία έχει πολλές φορές δεσμευτεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι στιγμής έχουν δοθεί ελάχιστα, χωρίς να μας ανακουφίζουν από τα οξυμένα προβλήματα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: 

 Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών όσων έχουν πληγεί από την πανδημία. Χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους αγρότες. 

 Να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα αναμπέλωσης της κορινθιακής σταφίδας με ευθύνη του κράτους. 

 Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής. 

 Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. 

 Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. 

 Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

 Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. 

 Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας του καταρροϊκού, διασφαλίζοντας τη γρήγορη και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων και τον δωρεάν εμβολιασμό των κοπαδιών. 

Κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη, για τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.  Άμεση και δίκαιη καταγραφή όλων των ζημιών από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, τα υπόλοιπα έντονα καιρικά φαινόμενα και γρήγορη αποζημίωση στο 100%.  Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας. Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας. 

 Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες κλπ), μείωση των μαθητών ανά τάξη, αύξηση των αιθουσών.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1-TdlpKr8uGEWbN-4CrBKkgpNi3Ge36ozFIBxpLb19fnurndmGs_n620_dL9hCISWBLzYhUWo_6oE0DrO1GMGZlAfPjKDVtna0F1G0lPykuVs3hyphenhyphenxwYvhAERUUj0kI4mysQXmlcXzweI/s600/soil-386749_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1-TdlpKr8uGEWbN-4CrBKkgpNi3Ge36ozFIBxpLb19fnurndmGs_n620_dL9hCISWBLzYhUWo_6oE0DrO1GMGZlAfPjKDVtna0F1G0lPykuVs3hyphenhyphenxwYvhAERUUj0kI4mysQXmlcXzweI/s72-c/soil-386749_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_139.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_139.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy