-->

Γιγαντομαχία

Η γιγαντομαχία μοιάζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο με θύματα εμάς όλους τους ανθρώπους. Οι ελπίδες μας βρίσκονται αναγκαστικά σε ένα Προμηθέα...

Η γιγαντομαχία μοιάζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο με θύματα εμάς όλους τους ανθρώπους. Οι ελπίδες μας βρίσκονται αναγκαστικά σε ένα Προμηθέα 

Ερωτεύτηκαν ο Ουρανός με τη Γη. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.Mε βροντές και αστραπές, η μάνα Γη ποτίστηκε με το σπέρμα του και γέννησε ό,τι βλέπομε γύρω μας. Μεταξύ άλλων γέννησαν τον Κρόνο και τη Ρέα που παντρεύτηκαν. Τα πάντα έρρεαν με τη Ρέα στο διάβα του χρόνου Κρόνου. Ο Κρόνος επαναστάτησε κατά του πατέρα, τον ευνούχισε και βασίλεψε αυτός. Η μάνα του όμως, η Γαία, γνώριζε τα πάντα, πρόβλεψε πως θα τον ανατρέψει ο γιος του. Έτσι κι αυτός κατάπινε τα παιδιά που γεννούσε η Ρέα, αλλά αυτά ήταν αθάνατα. 

Στο στερνοπαίδι της, το Δία, η Ρέα έδωσε στον Κρόνο να καταπιεί έναν ογκόλιθο φασκιωμένο, αντί του νεογέννητου, που το έστειλε στη σπηλιά της Κρήτης να μεγαλώσει μυστικά, με ασφάλεια. Όταν μεγάλωσε, έδωσε στον μπαμπά του ένα εμετικό κι αυτός ξέρασε όλα τα παιδιά που είχε καταπιεί. Με το χρόνο καταπίνεται η αλήθεια, αλλά κάποτε, πάλι με το χρόνο, ξαναβγαίνει στην επιφάνεια. Τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα για το Δία. Ακολούθησε ένας τρομακτικός πόλεμος που, κατά τις περιγραφές του Ησιόδου, αντιστοιχεί στην αναστάτωση που ακολούθησε μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις ηφαιστείου που υπήρξαν στη γη, εκείνη της Σαντορίνης. 

Από τη μια μεριά ο Κρόνος με τα αδέλφια του, τους Τιτάνες, από την άλλη ο Δίας με τους άλλους θεούς, τους Γίγαντες, τους Εκατόγχειρες κ.λπ. Σε σημαντικό βαθμό ο πόλεμος κρίθηκε χάρη στη δράση ενός αναρχικού. Ο Προμηθέας, γιος του Τιτάνα Ιαπετού, πήγε με το μέρος του Δία. Αργότερα αρνήθηκε και του Δία την αρχή για χάρη των ανθρώπων. Έκλεψε γι΄ αυτούς από το Δία, τη φωτιά και την τέχνη της πολιτικής. Τιμωρήθηκε. Το Κράτος και Η Βία τον σταύρωσαν στον Καύκασο, όπου ένας διόσταλτος αετός, του έτρωγε το συκώτι κι αυτό ξαναγεννιόταν. 

Η ανθρωπότητα του ανταπέδωσε την ευεργεσία. Ένας άνθρωπος, ο Ηρακλής, τον ελευθέρωσε. Με το Δία η αταξία των γονιών του αντικαταστάθηκε από τάξη. Όχι πως έπαψαν να ρέουν, να αλλάζουν, τα πάντα, αλλά μεταβάλλονταν με τάξη, κρύο το χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι, φως τη μέρα, σκοτάδι τη νύχτα. Ζούμε σήμερα μια γιγαντομαχία. Η Κρόνια αταξία, τέκνο του Ουράνιου φιλελευθερισμού, μοιάζει να έχει φθάσει στο αμήν και περίμενε μια αφορμή για να ξεσπάσει στον πόλεμο των γιγάντων. 

Η αφορμή δόθηκε με μια κορώνα, του ιού. Η επικράτηση του ιού συνδέεται με απογείωση της βιομηχανίας της υγείας, φαρμακοβιομηχνίες κλπ και καράρρευση της λοιπής οικονομίας. Οι υπεράνθρωπες δυνάμεις παλεύουν πίσω από τις πλάτες μας. Σύσσωμος ο σοβαρός διεθνής ιατρικός τύπος τονίζει τη σημασία του COVID 19. Όμως υπάρχουν και κάποιοι ”αναρχικοί” επιστήμονες που εκφράζουν επιφυλάξεις. Τα ιατρικά περιοδικά στηρίζονται οικονομικά στις φαρμακοβιομηχανίες και σ΄ αυτές στηρίζεται και η συντριπτική πλειονότητα της έρευνας που γίνεται διεθνώς. Πολύ δύσκολα φθάνει στη δημοσιότητα κάθε ”αιρετική” άποψη. 

Ωστόσο, τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της ”πανδημίας”, όπως λίγο αυθαίρετα χαρακτηρίζεται η επιδημία, θίγουν καίρια τη λοιπή οικονομία. Και αυτή έχει αρχίσει να ξοδεύει άγνωστο όγκο πλούτου για να κλονίσει την αξιοπιστία των ιικών επιχειρημάτων. Φυσικά επηρεάζονται οι πολιτικές. Υπάρχουν πολιτικοί, που, για χάρη των ψήφων που προσδοκούν, με δραστικούς περιορισμούς πετυχαίνουν για βραχύ σχετικά διάστημα τον ευνουχισμό της απειλής, αλλά αμείλικτος ο γίγαντας της λοιπής οικονομίας ανακόπτει πρόωρα την προσπάθεια. 

Από την άλλη, οι αρνητές του ιού με το μέρος της γιγαντοβιομηχανίας πετυχαίνουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών περιφρονώντας τον κορωνοϊό και διαφημίζοντας από το κύρος του αξιώματός τους ότι με λίγη χλωρίνη αντιμετωπίζεται ο κορωνογίγαντας. Ακόμη και όταν οι ηγέτες αυτής της άποψης γίνονται οι ίδιοι θύματα του ιού, άλλοι μετριάζουν τη στάση τους, όπως ο ΜπόριςΤζόνσον κι άλλοι, όπως ο Ντ. Τραμπ, περηφανεύονται για τα θύματα που είναι υπεύθυνοι. Κύριο μέτρο που λαβαίνουν είναι να κατηγορούν την Κίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για απόκρυψη δεδομένων. Μόνο που, όταν ο Πρόεδρος της Γιγαντοδύναμης είχε στα χέρια του τα δεδομένα, δεν ξέρομε τι ακριβώς έκανε άλλο από το να τα αμφισβητεί. Ο αναγνώστης μου θα ευχόταν να του πω ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα. 

Η αλήθεια είναι πως, καθώς όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως βρίσκονται στα χέρια των οικονομικών γιγάντων, κανένας δεν την ξέρει. Μοιάζει να έχουμε να κάνουμε με έναν ιό με ασυνήθιστα μεγάλη μεταδοτικότητα, με θνητότητα που μάλλον ασήμαντα διαφέρει από το μέσο όρο των λοιπών ιώσεων (που δεν είναι αμελητέα) και με προσδοκία να αναπτυχθούν συντομότερα από κάθε άλλη φορά εμβόλια και φάρμακα. Μόνο που η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους θα είναι σίγουρες μετά μακρό χρονικό διάστημα, τόσο που επιτρέπει στο μεταξύ στον ιό να μεταλλαχθεί - κι αυτή είναι άλλη μια ιδιότητα του μουσαφείρη που φιλοξενούμε. 

Ώσπου να έχουμε στα χέρια μας ικανοποιητικά αποτελεματικά και ασφαλή φάρμακα, αυτός θα έχει μεταλλαχθεί. Η γιγαντομαχία μοιάζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο με θύματα εμάς όλους τους ανθρώπους. Οι ελπίδες μας βρίσκονται αναγκαστικά σε ένα Προμηθέα, που, με αναρχικές ιδέες, θα μπορέσει να μεταβάλει την ισορροπία προς όφελος των ανθρώπων. Ποιες είναι αυτές; Υπάρχουν; Στη ζούγκλα, τα ζώα αρρωσταίνουν. Όμως επιδημίες δεν υπάρχουν. Τα ίδια ζώα στα ανθρώπινα εκτροφεία όχι μόνο αρρωσταίνουν, αλλά και υφίστανται επιδημίες που μεταδίδονται αστραπιαία. Ποια είναι η διαφορά; Στη ζούγκλα τα ζώα ζουν αγελαία, στα εκτροφεία συνωστισμένα! 

Η τρέχουσα πανδημία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάποτε θα υποχωρήσει, αλλά άλλη θα έλθει. Αναγκαστικά. Και ο βασικός τρόπος να αποφύγουμε μια τέτοια εξέλιξη είναι να αραιώσουμε. Η αραίωση περιλαμβάνει αφενός έλεγχο του υπερπληθυσμού, που πρέπει να είναι παγκόσμιος, αλλιώς θα σημάνει επιβολή των πολυπληθεστέρων στους ολιγαριθμοτέρους, και αφετέρου αραίωση του πληθυσμού, όπως ζούσε την εποχή των προπαππούδων μας. Αυτό είναι δυνατό να γίνει όχι ζητώντας από τους πολίτες να πάνε να ζήσουν στην ερημιά, στους εγκαταλειμμένους τόπους των προγόνων τους· αυτό κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα το κάνει. 

Θα πρέπει η οικονομία να αποκεντρωθεί με αναγκαστικά μέτρα. Ειδικότερα, στον τόπο μας να γίνουν ενεργοπαραγωγά τα ερημονήσια μας, από τον άνεμο, τον ήλιο, τα κύματα, τις θαλασσοκαλλιέργειες. Παράλληλα θα ξαναγίνουν Ελληνικά, παύοντας να είναι γκρίζες ζώνες. Το άλλο μέτρο είναι το δεύτερο δώρο του Προμηθέα: Η πολιτική, που πρέπει να ξεφύγει από το στραγγαλισμό της οικονομίας και να ξαναγίνει ό,τι πρέπει, ξανά δημοκρατία. Αυτόματα δεν γίνεται. Θα χρειασθεί ανθρώπους ήρωες, Ηρακλείς. 

Δημήτρης Α. Σιδερής, ομ. καθηγητής καρδιολογίας, 
dimitrissideris.wordpress.com 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιγαντομαχία
Γιγαντομαχία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBl_76NyCzD8iOmfjRrPeuMcigUIm-MSGTJYHzNu4NcUhk6rfaQxYiCM04Nkf9rNWb851A7hqnvy3cgLX6ShAhUpYxvDfxPdcZ5Zoin_Ck0quyfSGIR9i2TWvBGiH_lkMUCRkMFscO5RU/s600/5f89cc7e2400004b0161de0b.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBl_76NyCzD8iOmfjRrPeuMcigUIm-MSGTJYHzNu4NcUhk6rfaQxYiCM04Nkf9rNWb851A7hqnvy3cgLX6ShAhUpYxvDfxPdcZ5Zoin_Ck0quyfSGIR9i2TWvBGiH_lkMUCRkMFscO5RU/s72-c/5f89cc7e2400004b0161de0b.jpeg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_359.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_359.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy