-->

Τα.... πολιτικά "παραμύθια της χαλιμάς" - Οταν ο Ν. Φαρμάκης έψαχνε για ψήφους στην Ηλεία!

Του Γιώργου Φάκου Η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει τελικά με τον δρόμο "φονιά" της Πατρών-Πύργου, συνεχίζεται. Και παρά τις όποιε...


Του Γιώργου Φάκου

Η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει τελικά με τον δρόμο "φονιά" της Πατρών-Πύργου, συνεχίζεται. Και παρά τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας είναι σίγουροι ότι μέχρι αυτός ο δρόμος να φτιαχτεί θα "πάρει" πολλές ζωές ακόμα. 
Φυσικά, όπως γίνεται πάντα και προκαλεί την αποστροφή των πολιτών, τα κόμματα εξαπολύουν κατηγορίες το ένα στο άλλο για το θέμα, αδιαφορώντας ότι το ζήτημα είναι ένα: Είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με Νέα Δημοκρατία ο δρόμος ΔΕΝ φτιάχτηκε. 

Το πρόβλημα, όπως και η αγανάκτηση των πολιτών, γίνονται μεγαλύτερα καθώς βλέπουν ότι ενώ σε όλη την Ελλάδα κατασκευάζονται ή προγραμματίζονται να κατασκευαστούν πραγματικά μεγάλα έργα στην Ηλεία δεν γίνεται απολύτως τίποτα, λες και δεν ανήκει σε αυτή την χώρα. 
Από την άλλη, οι βουλευτές του νομού επιδίδονται σε κοκορομαχίες με τον καθένα να υποστηρίζει το... "θεάρεστο" έργο της κυβέρνησής του και τους αιρετούς να... αρέσκονται στην κατασκευή καμιάς πλατείτσας ή κανενός δρόμου τον οποίο τάχα διορθώνουν με το να ρίχνουν χαλίκι [άλλη πονεμένη ιστορία αυτή]. 

Τι κι αν οι συνδημότες τους αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο; Το πολύ-πολύ να κάνουν, αν ζορίσουν τα πράγματα, καμιά ολιγόωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κι έπειτα θα επιστρέψουν στις καρέκλες τους υπερήφανοι για το... σπουδαίο έργο που επιτέλεσαν! 
Οι επαναστατικές τους δηλώσεις, που έγιναν [φυσικά μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες] μόλις ανέλαβαν για κάτι "Μέτωπα αιρετών" και κάτι άλλα χαριτωμένα, ξεχάστηκαν πολύ σύντομα. Οπως, επίσης, γίνεται πάντα! 

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγε ότι "η υπόσχεσις ενός αγαθού προς τους εκλογείς, που δεν τηρείται την επομένη των εκλογών είναι μια μορφή δωροδοκίας"

Να σημειωθεί και αυτό: Ενώ έχουμε ρίξει το βάρος στον δρόμο-καρμανιόλα Πατρών-Πύργου, δεν ασχολούμαστε με το επαρχιακό δίκτυο του νομού το οποίο επίσης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, και το οποίο επίσης "παίρνει" ανθρώπινες ζωές! 

Αλλά θα αναρωτηθεί κάποιος και δικαιολογημένα: Με τι να πρωτοασχοληθεί κανείς σε αυτό το νομό που όλα καταρρέουν; 

Ετσι, οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους αλλού, όπως στα κοινωνικά δίκτυα, για να ξεφύγουν από την σκληρή καθημερινότητα, να ξεχάσουν τα πολιτικά "τα λόγια τα ψεύτικα τα μεγάλα" και -έστω κι έτσι- να χαλαρώσουν λίγο. 
Μπορεί κανείς να τους αδικήσει; 
Εστω και αν οι πολιτικοί ταγοί αυτό επιθυμούν: Οι πολίτες να μην ασχολούνται ώστε αυτοί απερίσπαστοι και χωρίς έλεγχο να κάνουν τα τερτίπια τους! 

"Η ευτυχία" έγραψε ο αείμνηστος Αθανάσιος Κανελλόπουλος, "δεν είναι έργο των κομμάτων, η δυστυχία όμως μπορεί να είναι προιόν της δραστηριότητάς των"
Ο Τ.Τ. Munger έγραψε ότι "για να πετύχει κανείς, πρέπει να έχει ξεκάθαρους στόχους. Τίποτα δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει. Οι ξεκάθαροι στόχοι αποτελούν τους θεμέλιους λίθους του χαρακτήρα, της θέσης, του πολιτισμού και των κάθε είδους επιτευγμάτων ενός ανθρώπου". 
Ξαναγυρίζοντας στο θέμα του αυτοκινητόδρομου να θυμίσω [για να μη νομίζουν κάποιοι ότι ακόμη μας παραμυθιάζουν] πως από το 2017 η Κομισιόν απαιτούσε από το υπουργείο νέα μελέτη, για μικρότερο έργο (ή ακόμα και απλή αναβάθμιση του υπάρχον­τος δρόμου), βάσει της οποίας και σε αντιδιαστολή με την ήδη κατατεθειμένη μελέτη, θα αποφασιστεί ή όχι η χρηματοδότηση του έρ­γου. Αυτό συσσώρευε νέα γκρίζα «σύννεφα» πάνω από τον δρόμο, ο οποίος από την στιγμή που... εξοβελίστηκε από το συνολικό έργο της «Ολυμ­πίας Οδού» έχει μπει σε περιπέτειες που εν­δεχομένως οδηγήσουν έως και σε... ματαίωσή του, τουλάχιστον ως προς το μέγεθος και την ποιότητα που οι κοινωνίες της βορεοδυτικής Πελοποννήσου οραματίζονταν. 

Η Πατρών - Πύργου δεν είναι απλά ένας δρόμος που θα συνδέει δύο μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Ούτε καν ένας κρίσιμος άξονας για την ανάπτυξη της τοπικής οικο­νομίας, που θα διευκολύνει την μεταφορά προϊόντων από τον κάμπο της Ηλείας προς την Πάτρα και την Αθήνα ή από την ΒΙΠΕ της Πάτρας προς το λιμάνι της αχαϊκής πρω­τεύουσας. Αποτελεί τμήμα του δυτικού οδι­κού άξονα της χώρας, με εξίσου μεγάλη ση­μασία και για τη Μεσσηνία, που θα αναπτύξει συνολικά τη δυτική Πελοπόννησο. 

Δεδομέ­νου ότι ο «δυτικός σιδηροδρομικός άξονας» παραμένει ακόμα... όνειρο - και έτσι θα πα­ραμείνει για αρκετά χρόνια ακόμα - η δημι­ουργία του δυτικού οδικού άξονα θα είναι για πολύ καιρό η μόνη προϋπόθεση ανάπτυξης μιας περιοχής με δυναμική πρωτογενή πα­ραγωγή αλλά και προοπτική εκρηκτικής του­ριστικής ανάπτυξης. 

Αυτό όμως κινδυνεύει πλέον να τιναχτεί στον αέρα, εφόσον η Κομισιόν αποφασίσει να μην χρηματοδοτήσει το έργο ως «κλειστό αυτοκινητόδρομο», αλλά ως έναν οδικό άξονα μικρότερου μεγέθους και κατώτερης ποιότη­τας. Επειδή, όπως έγινε γνωστό η ομάδα τεχνικών συμ­βούλων της Κομισιόν που έχει αναλάβει το «ξεσκόνισμα» του φακέλου που κατέθεσε το υπουργείο, ενημέρωσε τη Διαχειριστική Αρχή και τη Δ.Ο.Υ. (Διεύθυνση Οδικών Υποδομών) ότι απαιτείται να αξιολογηθεί και συμπληρω­ματικό σενάριο νέου οδικού άξονα με μειωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά. 

Οπως είπε ο Ισοκράτης "μεγάλο κακό οι χειρότεροι να εξουσιάζουν και να κυβερνούν τους καλύτερους".

Ειλικρινά, δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση. Πότε θα σταματήσει ο κατήφορος του νομού. Και πιθανολογώ ότι κανείς δεν τον γνωρίζει.

Ο "Ολα από την Αρχή" Φαρμάκης όταν έψαχνε για ψήφους στην Ηλεία!

Λένε ότι τα γραπτά μένουν και οι κάθε είδους πολιτικοί και πολιτικάντηδες αυτό πρέπει να το γνωρίζουν. Κι επειδή τα γραπτά μένουν, ανέτρεξα σε παλαιότερες δημοσιεύσεις του site πετυχαίνοντας κάτι δηλώσεις του τότε υποψήφιου και τώρα νυν Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, την εποχή που έψαχνε για ψήφους στο νομό Ηλείας. 

Στις 11 Νοεμβρίου 2018 ο κ. Φαρμάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Απόστολου Κατσιφάρα, λέγοντας ότι «Φωνάζαμε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι δεν μπορεί να προβαίνεις σε δακοκτονία τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν αρχίσει η συγκομιδή της βρώσιμης ελιάς και δη της χοντροελιάς, που γίνεται νωρίτερα από την ελιά καλαμών. Αφενός έχει προσβληθεί ο καρπός αφετέρου υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα σχετιά με την υπολειμματικότητα των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται διότι υπάρχει προφανής και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν ευθύνες για πράγματα που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν. Το να στείλει ο περιφερειάρχης μια παρακλητική επιστολή στο υπουργείο δεν λέει κάτι, η ζημιά έχει ήδη γίνει».
Δεν μας λέει ο ίδιος, τώρα που έγινε περιφερειάρχης, πότε έγιναν οι δακοκτονίες; 

Οσο αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, σε συνέχεια των παραπάνω δηλώσεών του,  άφησε αιχμές για ταύτιση του περιφερειάρχη με την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι γύρω από το Πάτρα-Πύργος έχει στηθεί επικοινωνιακό παιχνίδι χωρίς ουσία. «Τόσο η κυβέρνηση διά στόματος κ. Σπίρτζη όσο και η περιφερειακή αρχή, διά της παρουσίας του κ. Κατσιφάρα, διότι δεν έβγαλε κιχ, είναι στην ίδια γραμμή. Αμφότεροι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να κερδίζουν χρόνο όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, διότι θέλουν τις βουλευτικές με τις αυτοδιοικητικές όσο το δυνατόν κοντύτερα για αυτονόητο εκλογικό όφελος. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι κάποιοι τους θεωρούν αφελείς, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν είναι. Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες του καθενός στον αυτοκινητόδρομο. Η εποχή της κοροϊδίας και του Μαυρογιαλούρου έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Το ερώτημα είναι ένα: Από τότε που ανέλαβε, τι ακριβώς άλλαξε με το γαλάζιο στέλεχος της περιφέρειας; 

ΥΓ.: Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Δεν ήρθε η ώρα να "ξεθάψουμε" όλες τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Φαρμάκη με τις οποίες προσπαθούσε [και κατάφερε] να αποσπάσει την ψήφο των πολιτών στις τότε επερχόμενες εκλογές! 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα.... πολιτικά "παραμύθια της χαλιμάς" - Οταν ο Ν. Φαρμάκης έψαχνε για ψήφους στην Ηλεία!
Τα.... πολιτικά "παραμύθια της χαλιμάς" - Οταν ο Ν. Φαρμάκης έψαχνε για ψήφους στην Ηλεία!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiX9vHIwVuZkEzHyKFaJ7CCm2FA1Cummsy1XlJ_67X1VyvR8VNBcWwOEFN_gU1y7OQ5c3Y4gMtO5seU66N7oAdxS46TTl3rWf64ODSEX3n6W9_SzZZsp6ZUDrUIUc10zpAIjVvigSctAzI/s600/fantasy-2701633_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiX9vHIwVuZkEzHyKFaJ7CCm2FA1Cummsy1XlJ_67X1VyvR8VNBcWwOEFN_gU1y7OQ5c3Y4gMtO5seU66N7oAdxS46TTl3rWf64ODSEX3n6W9_SzZZsp6ZUDrUIUc10zpAIjVvigSctAzI/s72-c/fantasy-2701633_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_618.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_618.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy