Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Τα... "μεγαλειώδη" έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας!!!

Με προϋπολογισμό 4,1 εκατομμύρια ευρώ τον Μάιο του 2019 , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προέβη σε διαγωνισμό για τη συντήρηση - αποκατάστα...

Με προϋπολογισμό 4,1 εκατομμύρια ευρώ τον Μάιο του 2019, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προέβη σε διαγωνισμό για τη συντήρηση - αποκατάσταση της βατότητας στο οδικό δίκτυο του βορείου τμήματος της Ηλείας για τα έτη 2019-2020, με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τη συντήρηση των επαρχιακών οδικών      αξόνων στο βόρειο τμήμα της Ηλείας θα δινόταν  προτεραιότητα στις εργασίες επισκευής και συντήρησης   για την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών στο   δρόμο. 

 Ενα από τα 21 τμήματα αφορούσε και τον επαρχιακό   δρόμο Σαβάλια - Αμαλιάδα, για τον οποίο έχουμε  αναφερθεί σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας. 

Πράγματι, λίγο πριν το καλοκαίρι, η Περιφέρεια   προχώρησε σε αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών   μέχρι την είσοδο της Αμαλιάδας. 
Ομως, όπως έχουμε ξαναγράψει, πρόκειται για μισή   δουλειά. Από τη στιγμή που έγινε αυτή η αποκατάσταση, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν σε διάστημα 10 ημερών περίπου, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. 

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτό το οδόστρωμα ευθύνεται για τα τροχαία, όμως η λέξη "ασφάλεια" για την γαλάζια Περιφέρεια είναι άγνωστη. 

Δεν είναι μόνο οι διαγραμμίσεις που δεν έκαναν στο κομμάτι από τα Σαβάλια προς Αμαλιάδα [από την διασταύρωση της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου μέχρι και την κοινότητα Σαβαλίων οι διαγραμμίσεις έγιναν αμέσως], αλλά όταν μετά από δημοσιεύματά μας εδέησε ο Θεός, έκαναν διαγραμμίσεις μόνο στη... μέση του δρόμου και όχι αριστερά-δεξιά όπου ο κίνδυνος τροχαίου είναι μεγάλος, ιδιαίτερα στα σημεία που υπάρχουν βαθιά χαντάκια και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ο ηλεκτροφωτισμός, ούτε μπάρες προστασίας!
Οταν ο Περιφερειάρχης έψαχνε για... ψήφους στην Αμαλιάδα! 
 
Παρά ταύτα, σε άλλο έργο με τίτλο "Αντιμετώπιση Απρόβλεπτων Προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Π.Ε.Ηλείας για την τριετία 2019-2021" [δείτε εδώ], αναφέρεται: "Το έργο αναφέρεται στις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων που θα παρουσιαστούν στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε.Ηλείας κατά την τριετία 2019 έως 2021. Προτεραιότητα θα δοθεί γενικά, σε εργασίες άμεσης επέμβασης αποκατάστασης βλαβών και προβλημάτων που θα εκδηλωθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων

Για την επίτευξη των ανωτέρω, ο προϋπολογισμός του εν θέματι έργου θα περιλαμβάνει κυρίως εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, έργων οδοστρωσίας, ασφαλτικών καθώς και σήμανσης και ασφάλειας. 

Στόχοι/Οφέλη: Στόχος του έργου, είναι η άμεση αποκατάσταση βλαβών και προβλημάτων που θα εκδηλωθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων" 

Δηλαδή, αντί να έχουν προβλεφθεί η σήμανση και η ασφάλεια των οδηγών, θα το πράξουν εφόσον εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα; Και τα οποία ίσως οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς ανθρώπων; 

Το πιο περίεργο είναι ότι στο δρόμο που συνδέει την Αμαλιάδα με κοινότητες και παρουσιάζει συνεχώς κίνηση, δεν έχει προβλεφθεί κανένα έργο ηλεκτροφωτισμού, αφού στη σχετική σελίδα της Περιφέρειας Δ.Ε. κανένα ανάλογο έργο δεν αναφέρεται πουθενά [Δείτε εδώ...]. 

Σε άλλο σημείο της σελίδας της ΠΔΕ [διαβάστε εδώ...] αναφέρεται: 
Συντήρηση – οδική ασφάλεια Επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ηλείας στα όρια των Δήμων Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού & Ανδραβίδας - Κυλλήνης 

Το παρόν έργο αφορά εργασίες συντήρησης του Επαρχιακoύ Οδικού Δικτύου με την κατασκευή ασφαλτικών ταπητηδίων, αντιμετώπιση κατολισθήσεων με άρση καταπτώσεων και κατασκευή προστατευτικών έργων, μικροκατασκευές με σκυρόδεμα, καθαρισμοί και διάνοιξη τάφρων. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση Επαρχιακού δικτύου, στηθαία ασφαλείας και πινακίδες πληροφοριακές και κινδύνου. Προϋπολογισμός: 614.422,81 € 

Στόχοι/Οφέλη: Στόχος του έργου είναι η ομαλή και χωρίς κίνδυνους κυκλοφορία των οχημάτων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου. " 
Αυτό το έργο, μάλιστα έχει και την ένδειξη "Ολοκληρωμένο"! 

Σε άλλο σημείο [δείτε εδώ...] διαβάζουμε: 
"Συντήρηση – οδική ασφάλεια επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ηλείας ετών 2014-2016 (σε συνέχεια του π.κ. 2013ΕΠ00100014) 

Πρόκειται για εργασίες για την συντήρηση & οδική ασφάλεια σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού Ηλείας. Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι εκσκαφές, άρση καταπτώσεων, καθαρισμός και μόρφωση τάφρων, καθαρισμός των πρανών και ερεισμάτων από τα φυτικά, διάνοιξη τάφρων, αποκατάσταση καθιζήσεων και κατασκευή συρματοκιβωτίων για αντιστήριξη ανάντη και κατάντη πρανών των οδών, καθώς και αποκατάσταση αποφραγμένων ή κατεστραμμένων αποχετευτικών συστημάτων των οδών (φρεάτια, τάφροι ομβρίων, αγωγοί κλπ). 
Επίσης θα γίνουν αποκαταστάσεις του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα. 

Τέλος θα γίνει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, που αφορά διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, όπου απαιτείται σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές καθώς και τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριακές, ρυθμιστικές και κινδύνου. 
Το Έργο περιέχει 17 Υποέργα. Προϋπολογισμός: 31.300.000,00 € 

Στόχοι/Οφέλη: Στόχος του έργου είναι η ομαλή και χωρίς κίνδυνους κυκλοφορία των οχημάτων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου "
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το έργο είναι σε... εξέλιξη!

Ισως εμείς να μη καταλαβαίνουμε κάτι από τα έργα της... Νεοδημοκρατικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας!

Δείτε μερικές φωτογραφίες του δρόμου Αμαλιάδας-Σαβαλίων:
Κάνοντας τον σταυρό τους, κινούνται οι οδηγοί στο δρόμο Αμαλιάδας-Σαβαλίων ιδιαίτερα τις νύχτες!
Οι... διαγραμμίσεις της Περιφέρειας!
Ισως τα χόρτα και τα καλάμια να αφήνονται έτσι ώστε αν οδηγός φύγει από τον δρόμο να... πέσει στα μαλακά!
Η πινακίδα προφανώς προειδοποιεί τους οδηγούς να.. προσέξουν μη πέσουν στις καλαμιές!

Διαβάστε επίσης... 

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα... "μεγαλειώδη" έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας!!!
Τα... "μεγαλειώδη" έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας!!!
https://1.bp.blogspot.com/-t0_Ey3Rn1uE/X39pir3P_dI/AAAAAAAETYM/1rIDINjp53wbGJG2Pp9sq3MIqbac4XQhQCLcBGAsYHQ/s600/excavators-51665_960_720.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-t0_Ey3Rn1uE/X39pir3P_dI/AAAAAAAETYM/1rIDINjp53wbGJG2Pp9sq3MIqbac4XQhQCLcBGAsYHQ/s72-c/excavators-51665_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_764.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/10/blog-post_764.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy