-->

Η δεκαετία του σιδηρόδρομου για την Ελλάδα... εκτός του νομού Ηλείας

Του Γιώργου Φάκου Ως δεκαετία του σιδηρόδρομου χαρακτηρίζει αυτή τη περίοδο το ypodomes.com , στο άρθρο του με τίτλο "Η δεκαετία το...


Του Γιώργου Φάκου


Ως δεκαετία του σιδηρόδρομου χαρακτηρίζει αυτή τη περίοδο το ypodomes.com, στο άρθρο του με τίτλο "Η δεκαετία του σιδηρόδρομου, οι μεγάλες ευκαιρίες και το σχέδιο αναδιάρθρωσης", τονίζοντας εκτός των άλλων τα εξής: "ένα μέσο στο οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αλλά υπολείπεται σημαντικά των δύο άλλων βασικών μέσων, οδικών και αεροπορικών. Αν και έχουν δαπανηθεί αρκετά δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα το δίκτυο που μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει σύγχρονο, είναι μικρό"

Σε άλλο σημείο του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι "Διπλή γραμμή από το Αίγιο μέχρι το Κιάτο, διπλή γραμμή με ηλεκτροκίνηση από το Κιάτο μέχρι το Αεροδρόμιο και από τον Πειραιά μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Μονή γραμμή με ηλεκτροκίνηση στη γραμμή μέχρι Χαλκίδα και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε και την λειτουργία με ηλεκτροκίνηση στη μονή γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη. Κάπου εδώ τελειώνει και όρος “σύγχρονο”. Υπάρχουν και άλλες γραμμές σε λειτουργία, δευτερεύουσες που όμως απαιτείται αναβάθμιση. Κυρίως στις γραμμές Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος. 

Παρεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στη γραμμή Πάτρα-Κάτω Αχαγιά αλλά όπως σημειώνουν παράγοντες της σιδηροδρομικής αγοράς, πρόκειται για μία μάλλον επισφαλή γραμμή καθώς τόσο τα χαρακτηριστικά της γραμμής όσο και η απουσία λειτουργίας των ΑΣΙΔ δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία. 

Η γραμμή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη λειτουργεί με χρόνους 19ου αιώνα καθώς απαιτούνται σχεδόν 8,5 ώρες για ένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο. Η γραμμή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Φλώρινα, επίσης λειτουργεί με σχετικά μικρές ταχύτητες". 

Επίσης αναφέρονται και τα εξής: "έχει γραμμές που διακόπηκε η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα και από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα που επίσης δημιούργησαν μεγάλα κενά στο δίκτυο. Τραγικό λάθος αποδείχθηκε και το κόψιμο της γραμμής από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα που απομόνωσε σιδηροδρομικά την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και με μεγάλες συνέπειες για τις μεταφορές της περιοχής". 

Στην Ηλεία ο σιδηρόδρομος έχει, εδώ και πολλά χρόνια, σταματήσει, αφού α δρομολόγια των τρένων πλέον είχαν σταματήσει λόγω της οικονομικής ζημιάς που είχε υποστεί ο σιδηροδρομικός οργανισμός, ο οποίος σε σχετική του ανακοίνωση τόνιζε ότι οδηγούνταν σε προσωρινή διακοπή δρομολογίων για να… μελετηθούν δράσεις που θα μετέτρεπαν τα δρομολόγια από ζημιογόνα σε βιώσιμα. '

Φυσικά, αυτή η διακοπή των δρομολογίων υφίστανται πλέον περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια επιβεβαιώνοντας με το καλύτερο τρόπο το ρητό που λέει, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. 
Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, σε ένα νομό του οποίου οι υποδομές βρίσκονται σε νηπιακή κατάσταση, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες. 

Αραγε, ποιος πιστεύει ότι κάτι μπορεί να γίνει και σε αυτό τον τομέα, όταν στον ίδιο νομό δεν μπορούν να φτιάξουν ένα δρόμο μόλις 100 χλμ για να μη σκοτώνονται ή μένουν ανάπηροι οι πολίτες; Βέβαια, για να θυμηθούμε, όταν το τρένο στην Ηλεία λειτουργούσε σημειώνονταν καθυστερήσεις ωρών. Ακόμη και η ταχεία, το εισιτήριο της οποίας ήταν πιο ακριβό, ήταν εξίσου βραδεία. Δυστυχώς, ενώ σε όλο το κόσμο το τρένο αναπτυσσόταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, στην Ηλεία παρέμενε σε άθλια κατάσταση... μέχρι βέβαια που το σταμάτησαν. 

Πλέον μόνο κάποιοι σιδηροδρομικοί σταθμοί αλλά και οι ράγες, ίδιες σχεδόν από το 1880, παρέμειναν για να θυμίζουν τις παλιές εποχές! 

Από την άλλη, ενώ σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζονται έργα -συμπεριλαμβανομένου και του σιδηρόδρομου- στην Ηλεία παρατηρείται μια στασιμότητα, σε σημείο ο πολίτης να αναρωτιέται εάν τελικά αυτός ο έρμος νομός ανήκει σε αυτή τη χώρα! 

Οι βουλευτές και τα... δελτία Τύπου

Το αστείο [ή μήπως η γελοιότητα;], είναι τα δελτία Τύπου των βουλευτών, οι οποίοι αυτοδιαφημίζουν τις.. προσπάθειές τους για την ανάπτυξη του νομού. Προφανώς αυτό μόνο οι ίδιοι τα πιστεύουν και κάποιοι παρατρεχάμενοί τους. 
Κανείς άλλος..!!!

Σε αυτά τα δελτία Τύπου αναφέρονται πάντα και μόνο οι επαφές που κάνουν με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ  να μαθαίνουμε το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων! 
Και φυσικά, μαζί με τα δελτία Τύπου επισυνάπτονται και οι σχετικές φωτογραφίες για να τους βαράμε παλαμάκια που ενώ αυτοί κατέλαβαν μια θέση [με τη ψήφο μας], παίρνουν τους άκρως ικανοποιητικούς  μισθούς τους και όλοι εμείς οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να ζούμε στο περιθώριο! 
Αυτή είναι η πολιτική που ασκούν και βέβαια δεν αφορά μόνο τους τωρινούς αλλά και τους προηγούμενους. 

Μαζί όμως με αυτούς να συμπεριλάβουμε και τους αιρετούς και όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά όπου δυστυχώς προέχει μόνο η διατήρηση της πολιτικής/αυτοδιοικητικής τους καρέκλας. 


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η δεκαετία του σιδηρόδρομου για την Ελλάδα... εκτός του νομού Ηλείας
Η δεκαετία του σιδηρόδρομου για την Ελλάδα... εκτός του νομού Ηλείας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSV1seySympbdobztgn5D_2JkRjX3RlhR5MZZX3xZeTJ4Fa1ZOCg6Fqgg93hgb4Ilt20LXZ_DcmBTY-cdNjBUu5DOstXSjtNaJBIX3jGehcYR-3QcV4ONAa3s0GbjRYTKZYAu02pcBxRk/s600/train-2401406_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSV1seySympbdobztgn5D_2JkRjX3RlhR5MZZX3xZeTJ4Fa1ZOCg6Fqgg93hgb4Ilt20LXZ_DcmBTY-cdNjBUu5DOstXSjtNaJBIX3jGehcYR-3QcV4ONAa3s0GbjRYTKZYAu02pcBxRk/s72-c/train-2401406_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/11/blog-post_873.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/11/blog-post_873.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy