Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Ο νέος, στην «covid – εποχή», ουσιαστικός ρόλος του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Κοινή συνέντευξη Γ. Λυμπέρη – Χ. Χριστόπουλου – Ε. Αγγελάκου – Κ. Τσαούση Ο νέος, στην «covid – εποχή», ουσιαστικός ρόλος του νοσοκομείο...

Κοινή συνέντευξη Γ. Λυμπέρη – Χ. Χριστόπουλου – Ε. Αγγελάκου – Κ. Τσαούση Ο νέος, στην «covid – εποχή», ουσιαστικός ρόλος του νοσοκομείου Αμαλιάδας Προκηρύχτηκαν 19 θέσεις επικουρικών γιατρών και 60 νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού - Σε λειτουργία μπαίνει άμεσα και η νέα πτέρυγα του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας 

Τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, για την υγεία των κατοίκων όλου του νομού, που καλείται να διαδραματίσει το Γενικό Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στην «covid – εποχή» αποκάλυψαν, σήμερα το μεσημέρι στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Χριστόπουλος, η αναπληρωτής του και διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης κ. Ειρήνη Αγγελάκου, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης. 

Σύμφωνα με όσα είπαν, το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, θα εξυπηρετεί τα εκτός κορονοϊού περιστατικά και για το λόγο αυτό ενισχύθηκε τόσο με την μεταφορά δυο κλινικών – ορθοπεδική και ουρολογική – από το νοσοκομείο του Πύργου. Επίσης μπαίνουν οι βάσεις και για τη μετά covid εποχή, αφού στον «αέρα» βγαίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη 19 επικουρικών γιατρών όλων των ειδικοτήτων και 60 ατόμων νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ Χριστόπουλος, «έκλεισαν» όλες οι τυπικές υποχρεώσεις με την αποστολή των απαιτούμενων μελετών και άμεσα, μπαίνει σε λειτουργία και η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου η οποία θα στεγάσει τις κλινικές που θα εξυπηρετούν τους εκτός κορονοϊού ασθενείς. 

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο
, στην Αμαλιάδα, θα προσληφθούν 19 επικουρικοί γιατροί και 60 άτομα νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. 

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν ΠΕ Νοσηλευτικής 2 άτομα, ΠΕ ή ΤΕ πληροφορικής 2, ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων 2, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας 4, ΤΕ νοσηλευτικής 8, ΔΕ τηλεφωνητών 10, ΔΕ φυλάκων 10, ΔΕ ηλεκτρολόγων – ηλεκτροτεχνιτών 1, υδραυλικών 2, μαγείρων 3, τεχνικών θερμαστών 1, ηλεκτρικών – ηλεκτρολογικών 1, τεχνικός ειδικότητας θερμοϋδραυλικών 1, γενικών καθηκόντων 5. 


Κώστας Τσαούσης : «Είμαστε αντίθετοι με όσους κάνουν, ανέξοδα, τον επαναστάτη»
 

Τη συνέντευξη, η οποία παραχωρήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας, ξεκίνησε ο κ Κώστας Τσαούσης, λέγοντας : 

«Εδώ και πολύ καιρό ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο Δήμος Ήλιδας, η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και η διοίκηση της 6 ης ΥΠΕ, βρίσκονται σε στενή συνεργασία με μοναδικό θέμα το νοσοκομείο της πόλης μας. 

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ιδιαίτερα σημαντικά μέτρα που θα ληφθούν και η υλοποίησή τους θα συμβάλει την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης μας. 

Η προσπάθεια του τελευταίου διαστήματος, η οποία μας έφτασε σήμερα σε αυτή την ευχάριστη θέση, έγινε με άκρα μυστικότητα, αντίθετα με κάποιους που κάνουν, ανέξοδα τον επαναστάτη. Εμείς παλεύουμε για την υγεία στην περιοχή μας και τίποτε άλλο». 

Χρήστος Χριστόπουλος : «Το σχέδιο για τη θωράκιση του νομού μας»
 

Για τη στελέχωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό μίλησε, στη συνέχεια ο κ. Χριστόπουλος, τονίζοντας : «Μετά από τις άοκνες προσπάθειες μας, έγινε δεκτή η πρότασή μας για την προκήρυξη των θέσεων επικουρικών γιατρών για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. 

Υπάρχουν 19 θέσεις γιατρών ειδικοτήτων για τη νοσηλευτική μονάδα της πόλης – η προκήρυξη έχει υπογραφεί από τον διοικητή της 6 ης ΥΠΕ – και εντός το πολύ δυο ημερών, θα μπουν στο σύστημα προκειμένου να καλυφθούν. 

Πέρα των γιατρών έχουν προκηρυχτεί 60 θέσεις για νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Ευελπιστούμε να υπάρξει ενδιαφέρον και όλες οι θέσεις να πληρωθούν». 

Επίσης, συμπλήρωσε ο κ. Χριστόπουλος « σήμερα, έφτασαν στο γραφείο και τα τελευταία έγγραφα που ζήτησα προκειμένου η νέα πτέρυγα του νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ο έλεγχος των απαιτούμενων εγγράφων έγινε και είμαι σίγουρος πως άμεσα η νέα πτέρυγα θα λειτουργήσει εξυπηρετώντας τις ανάγκες για τις οποίες κατασκευάστηκε και παράλληλα θα θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη του νοσοκομείου στη μετά κορονοϊού εποχή». 

Σε ότι αφορά τη θωράκιση του νομού απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού ο κ. Χριστόπουλος επεσήμανε : «Υπάρχουν και τα μέτρα που έχουμε λάβει για τη θωράκιση του νομού από την πανδημία του κορονοϊού. Η νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας λειτουργεί, προς το παρόν, μόνο ως εξωτερικά ιατρεία, με θεραπείες στην ορθοπεδική και τη χειρουργική κλινική και ενισχύθηκε από τους γιατρούς της ουρολογικής και ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Πύργου. Το νοσοκομείο του Πύργου, διαθέτει αυτή τη στιγμή 18 κλίνες για non covid ύποπτα κρούσματα και 57 κλίνες για θεραπεία επιβεβαιωμένων covid θυμάτων. Επίσης διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας δυναμικότητας 7 κλινών για θεραπεία covid θυμάτων και 6 κλίνες για άλλες ασθένειες. 

Στο επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε συντάξει, προβλέπονται ακόμα στην αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων ακόμα 5 κλίνες και τουλάχιστον 3 κλίνες ακόμα στην αίθουσα covid». Έχουμε, συμπλήρωσε «μετακινήσει στον Πύργο, προσωπικό από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το οποίο θα επιστραφεί, όταν ξεπεράσουμε την πανδημία. Νομίζω πως η θωράκιση του νομού είναι πλήρης. Ελπίζουμε τα κρούσματα να παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και καταστάσεις όπως αυτές της Βόρειας Ελλάδας. Ευελπιστούμε επίσης στη βοήθεια των ιδιωτών γιατρών. Σύντομα θα τους καλέσουμε και πιστεύουμε πως θα είναι δίπλα μας». 

Η προκήρυξη των θέσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ανέφερε με τη σειρά της η κ Ειρήνη Αγγελάκου
, για να συνεχίσει λέγοντας «Ευελπιστούμε να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι. Να τονίσω πως στο νοσοκομείο της Αμαλιάδα, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί από το Υπουργείο Υγείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού». 

Γιάννης Λυμπέρης : «Τα κρεβάτια της Αμαλιάδας, παίρνουν τη θέση τους και θα χρησιμέψουν μέσα στην πανδημία»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις ανακοινώσεις εμφανίστηκε ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος ανέφερε : «Οι ανακοινώσεις που σήμερα έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας, δεν μπορούν παρά , ως δήμαρχος αλλά κυρίως ως γιατρός, να με ικανοποιούν και να μου δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας μέσα στη δύσκολη εποχή, που λόγω κορονοϊού ζούμε. Από την πρώτη μέρα που ο κ Χριστόπουλος, έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μετακίνηση γιατρών και προσωπικού από την Αμαλιάδα στον Πύργο, κράτησα μια συγκρατημένη θέση. 

Αυτό οφείλονταν στο ότι έχω πλήρη επίγνωση της πανδημίας και του δεύτερου κύματος που χτυπά τη χώρα και ελπίζοντας να διαψευστώ, θεωρώ πως ότι συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα, είναι θέμα χρόνου να φτάσει και στη Νότια». 

Άρα, συμπλήρωσε ο δήμαρχος «η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας σε συνεργασία με την 6 η ΥΠΕ τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, έπρεπε να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να προλάβουν δύσκολες καταστάσεις. 

Οι ανακοινώσεις του κ Χριστόπουλου για τις 15 κλίνες οι οποίες προορίζονται για ασθενείς που πιθανά να νοσήσουν από τον covid – 19 και θα χρειαστεί να νοσηλευτούν, είναι το λιγότερο, εφησυχαστικές και καθησυχαστικές για τους κατοίκους της Ηλείας». Επιπροσθέτως ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε «Οι κινήσεις που έγιναν ώστε το νοσοκομείο του Πύργου, -ως νοσηλευτική μονάδα αναφοράς για τον covid-, να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το κύμα που έρχεται, είναι μέσα στο πλαίσιο της λογικής για να ξεπεράσουμε αυτόν τον κίνδυνο. 

Εγώ χαίρομαι γιατί τα κρεβάτια της Αμαλιάδας, παίρνουν τη θέση τους και θα χρησιμέψουν μέσα στην πανδημία για τους ασθενείς εκτός του κορονοϊού». Καταλήγοντας ο δήμαρχος τόνισε «Η ανακοίνωση της προκήρυξης για την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού δεν είναι θέμα μόνο της διοίκησης του ΓΝ Ηλείας, της 6 ης ΥΠΕ και του Υπουργείου, αλλά είναι θέμα όλων μας με πρώτο τον Ιατρικό Σύλλογο και στη συνέχεια της Δημοτικής Αρχής, ώστε οι συνάδελφοι γιατροί να υποβάλλουν αιτήσεις να προσληφθούν και να υπηρετήσουν την κοινωνία προσφέροντας αυτά που έχουν σπουδάσει και αυτά που έχουν όλοι ορκιστεί».

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο νέος, στην «covid – εποχή», ουσιαστικός ρόλος του νοσοκομείου Αμαλιάδας
Ο νέος, στην «covid – εποχή», ουσιαστικός ρόλος του νοσοκομείου Αμαλιάδας
https://1.bp.blogspot.com/-8jvn2zyJa4o/X71R41SrZXI/AAAAAAAEZVs/AlGkjPfXzWYHC-9Ub17DehB4KoGYYEDFQCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2020-11-24_202840_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-8jvn2zyJa4o/X71R41SrZXI/AAAAAAAEZVs/AlGkjPfXzWYHC-9Ub17DehB4KoGYYEDFQCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2020-11-24_202840_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/11/covid_24.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/11/covid_24.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy