-->

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.E.ΗΛ με το Βουλευτή Ν. Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Νικολακόπουλο

Με το Βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Νικολακόπουλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Ε....

Με το Βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Νικολακόπουλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ), στα πλαίσια των επαφών του Δ.Σ. με τους θεσμικούς φορείς του Νομού Ηλείας. Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ., ο Πρόεδρος Γεώργιος Μπέκας, η Αντιπρόεδρος Άννα Κορτέση, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Τριτάρης και το μέλος Γεώργιος Κοκκαλιάρης. 

Η συνάντηση διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των εν ενεργεία στρατιωτικών του Ν. Ηλείας, αφού ενημέρωσαν τον κ. Νικολακόπουλο για το σκοπό της λειτουργίας καθώς και τους στόχους του σωματείου, κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της Ένωσης σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς της Ηλείας και ολόκληρης της χώρας, όπως: 

• Η μη έκδοση μέχρι και σήμερα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης των στρατιωτικών αλλά και η μη χορήγηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μέχρι την έκδοση της Κ.Υ.Α. όπως ορίζει ο ισχύον Ν.4472/2017. 

• Η τήρηση του 40ωρου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και η χορήγηση επιπλέον απαλλαγών στα στελέχη, μετά από εκτέλεση υπηρεσίας τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες. 

• Η βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών των Ε.Δ που κατατάγησαν κατά τα έτη 1991 έως και 1993, μετά τις αδικίες του Ν.3883/2010.

• Η υπαγωγή των στελεχών των Ε.Δ που κατατάγησαν κατά τα έτη 1990 έως και 1992 στο καθεστώς των παλαιών ασφαλισμένων του Ν.3865/2010. 

• Η εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας του Ν. 1848/1989. 

• Το συνταξιοδοτικό καθεστώς και η πρόωρη αποστρατεία των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) λόγω βαθμολογικών ορίων ηλικίας. 

• Η επαναφορά της καταβολής του Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) από τα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων στην ηλικία των 18 ετών (ειδικά για τα παιδιά που καλούνται να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση) από 25 ετών που είναι σήμερα. • Η κατάργηση της άδικης καταβολής ενός βασικού μισθού υπέρ των μετοχικών ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων για αναγνώριση γάμου για στελέχη που έχουν τελέσει γάμο πριν την 22 Ιουλίου 2002. 

Πέραν των ανωτέρω η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δυο βασικά θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους εν ενεργεία στρατιωτικούς της Ηλείας που είναι: 

• Η κατασκευή του Οδικού άξονα Πατρών-Πύργου. 

• Η ολοκληρωμένη πρόταση των Ενώσεων εν ενεργεία στρατιωτικών των Ν. Ηλείας-Αχαΐας προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επαναλειτουργία του πρώην 409 ΓΣΝ στην Πάτρα και την αξιοποίηση του κτιρίου προς όφελος των στελεχών (εν ενεργεία και αποστράτων) των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων κοινωνικών ομάδων. 

• Η ίδρυση στρατιωτικού φαρμακείου στην Αχαΐα επ’ ωφελείας των εν ενεργεία και των αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στη Δυτική Ελλάδα και των οικογενειών τους. 

Ο κ. Νικολακόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ., διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών ότι θα σταθεί αρωγός της προσπάθεια της Ένωσης, αφενός για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και αφετέρου για την επίλυσή τους και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. καλή επιτυχία στο έργο τους. 

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ. κ. Μπέκας ευχαρίστησε τον κ. Νικολακόπουλο για το κλίμα άριστης συνεργασίας και ανανέωσε το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών για το άμεσο μέλλον. Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ. 

Ο Πρόεδρος 
Μπέκας Γεώργιος κιν. 6983514190

Ο Γεν. Γραμματέας 
Μητρούλιας Παναγιώτης κιν. 6932319430

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.E.ΗΛ με το Βουλευτή Ν. Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Νικολακόπουλο
Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.E.ΗΛ με το Βουλευτή Ν. Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Νικολακόπουλο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9R0G2N7JD49edEw8gC3eRYfM7zdIbl_8PmvkTekJVmLH0F4LPcVkIdjzhBV3ql1MuVvitcSQs6Jdq2CI6nHtBw4dfMCNBdje5Q-CsQB0X_7CbJeOpNzCsVioaM9I96w4blTGrwUmEhzs/s600/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9R0G2N7JD49edEw8gC3eRYfM7zdIbl_8PmvkTekJVmLH0F4LPcVkIdjzhBV3ql1MuVvitcSQs6Jdq2CI6nHtBw4dfMCNBdje5Q-CsQB0X_7CbJeOpNzCsVioaM9I96w4blTGrwUmEhzs/s72-c/unnamed.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/11/e.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/11/e.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy