-->

Απολογισμός 2020 για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Γ. Λέντζας & Fargeco στο προσκήνιο!

Σημαντικά έργα είτε ξεκίνησαν είτε προγραμματίστηκαν να ξεκινήσουν για τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Γιάννης Λέντζας , έχοντας δίπλα του...

Σημαντικά έργα είτε ξεκίνησαν είτε προγραμματίστηκαν να ξεκινήσουν για τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Γιάννης Λέντζας, έχοντας δίπλα του μια συμπαγής και δραστήρια ομάδα, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, σε καθημερινή βάση, βρίσκεται στο δημαρχείο κι ελέγχει τα πάντα. Ο ίδιος πάντα γελαστός, αισιόδοξος και με πολύ χιούμορ, καταφέρνει να επιλύει προβλήματα που συχνά δημιουργούνται. 

Το 2020 στο προσκήνιο βρέθηκε και η εταιρεία Fargeco Hellas, η οποία ως γνωστό παραμένει σήμερα κλειστή με... 60 υπαλλήλους στο σπίτι τους να αγωνιούν για το μέλλον τους. 

Στη συνέχεια αναφέρονται τα σημαντικότερα γεγονότα του 2020 όπως τα κατέγραψε το newsgf.net...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
  • Το 10% – 15% των εδαφών της ελληνικής επικράτειας, σε αρκετά από τα οποία έχουν αναπτυχθεί και κατοικημένες περιοχές χαρακτηρίζονται ως χαλαρά από τους επιστήμονες, με αποτέλεσμα να μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρά φαινόμενα ρευστοποίησης έπειτα από σεισμό τουλάχιστον 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με ανυπολόγιστες τραγικές συνέπειες για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Το φαινόμενο της ρευστοποίησης μπορεί να προκαλέσει βύθιση ή και κατάρρευση πολυκατοικιών και άλλων οικοδομημάτων, ακόμα και πολύ καλών κατασκευών, οι οποίες μπορεί να μην έχουν πάθει ούτε την παραμικρή ρωγμή από τη σεισμική δόνηση. Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο ομότιμος καθηγητής Νεοτεκτονικής και Παλαιοσεισμολογίας του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Παυλίδης, σημειώνοντας ότι τα χαλαρά εδάφη είναι διάσπαρτα στον ελλαδικό χώρο. Πολλά χαλαρά εδάφη εντοπίζονται στις παραθαλάσσιες εκτάσεις της νότιας πλευράς του Κορινθιακού κόλπου και κυρίως γύρω από το Αίγιο, καθώς και σε αυτές του Πατραϊκού κόλπου, στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας και δυτικά της Πάτρας.
  • Κάποιοι για δικούς τους παρανοϊκούς λόγους, χρονιάρες μέρες, βάλθηκαν να παίζουν με τους διακόπτες του υδατόπυργου της Μυρσίνης και να ταλαιπωρούν εκατοντάδες συμπολίτες τους. Ο πρόεδρος της κοινότητας Ανδρέας Αποστολόπουλος ανήρτησε τη διαμαρτυρία του στη σελίδα ενημέρωσης των συνδημοτών του.
  • Με απόφαση του δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, λογω του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή δύο καθηγητών του ΓΕΛ Λεχαινών αύριο τα σχολεία στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης παρέμειναν κλειστά για μία ημέρα.
  • Εκατοντάδες πολίτες, μαζί και οι δήμαρχοι της Ηλείας, βρέθηκαν σήμερα στη διασταύρωση των Λεχαινών κάνοντας κατάληψη του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική και απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου-καρμανιόλα Πατρών-Πύργου που δεκάδες ζωές έχει "πάρει", εκτός από τους χιλιάδες τραυματίες. Ήταν όλοι εκεί, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, να δηλώσουν την ενότητά τους και να δεσμευτούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι η κυβέρνηση επιτέλους να κάνει το αυτονόητο. Η καρμανιόλα, η ΕΟ Πατρών Πύργου, έκλεισε συμβολικά για να σταλεί το μήνυμα προς την κεντρική εξουσία ότι η κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα για να σταματήσει η εκατόμβη θυμάτων.
  • Για τις 21 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό των 11 αιρετών του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, λόγω ασθένειας ενός από τους κατηγορούμενους.
  • Στην Ηλεία ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρώτος σταθμός, μετά από αίτημά του, ήταν τα Λεχαινά και η συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έφτασε στα Λεχαινά ακριβώς στις 12.00 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος ενώ δεκάδες πολίτες ήταν εκεί για να τον δουν από κοντά και να τον αγκαλιάσουν. Συνοδευόμενος πάντα από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά αργότερα, μπήκε στο δημαρχείο, όπου κι εκεί αρκετοί πολίτες παρευρίσκονταν θέλοντας να φωτογραφηθούν μαζί του. Η συνάντηση με τον Γιάννη Λέντζα διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Ο δήμαρχος, ως πρώτο θέμα της συζήτησης έβαλε επιτακτικά την αναγκαιότητα κατασκευής της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου τονίζοντας ιδιαίτερα τα θανατηφόρα δυστυχήματα που γίνονται συχνά.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:
  • Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του πολιτιστικού συλλόγου με την επωνυμία «Αγιοι Θεόδωροι Λεχαινών» και κατά παντός υπευθύνου, προχώρησε, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Πέτρου Κιούνη, η εταιρία Fargeco. H εταιρία μέχρι σήμερα δεν απαντούσε στα συνεχόμενα δημοσιεύματα για δυσοσμία της περιοχής από τις εγκαταστάσεις της, για να μην έρθει σε ρήξη με τους κατοίκους, αλλά φαίνεται πως η υπομονή της εξαντλήθηκε. Αφορμή για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς χθες το πρωί στην εισαγγελία Αμαλιάδας, στην οποία αναφέρει οργανωμένο σχέδιο διαδικτυακής κατασυκοφάντησης κατ’ εξακολούθηση, ήταν ένα ακόμη δημοσίευμα της συγκεκριμένης σελίδας.
  • Δικαίωση Γ. Λέντζα: Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ένσταση που είχε γίνει από τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, τον σε αργία δημοτικό σύμβουλο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Διονύση Μάλιαρη και τους δημοτικούς συμβούλους Εκτορα Ρουμελιώτη της Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Νίκου Γεωργόπουλου του Πηνειού, κατά της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Αποχέτευσης Ανδραβίδας-Λεχαινών, Κάστρου Κυλλήνης Τραγανού. Να θυμίσουμε ότι αφορμή για την ένσταση ήταν η εκλογή των Κων/νου Χατζή και Δήμου Βατσή στις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα στον Σύνδεσμο Ηρακλής, το περασμένο Νοέμβριο.
  • Με την ρητή εντολή του Προέδρου Πρωτοδικών να μην υπάρξει κανένα δημοσίευμα μέχρι την Τρίτη, γιατί "θα θεωρηθεί επιβαρυντικό για εσάς", όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αναβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που χθες κατέθεσε δια του δικηγόρου της η εταιρία Fargeco κατά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών, λόγω απουσίας του δικηγόρου των κατοίκων Γεωργίου Κατσαμπέρη.

  • Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα. Τον επισκέφθηκε ο πρώην δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, στο δημαρχείο στα Λεχαινά. Ο κ. Λιατσής έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Λέντζα.
  • Εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία FARGECO HELLAS ΕΠΕ κατά του Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών για τις κατ’εξακολούθηση δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναρτήσεις που ελάμβαναν χώρα διαδικτυακά σε σελίδες και προφίλ στο Facebook και σχετίζονται άμεσα με τον ανωτέρω σύλλογο. Η αίτηση χορήγησης της ανωτέρω προσωρινής διαταγής έγινε ΚΑΘ’ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ΔΕΚΤΗ και διατάχθηκε η απαγόρευση αναδημοσίευσης, ανάρτησης ή κοινοποίησης κάθε κειμένου ή σχολίου, το οποίο δύναται να βλάψει το κύρος, τη καλή φήμη, τη τιμή και την υπόληψη της εταιρείας αλλά και των νομίμων εκπροσώπων αυτής.
  • Στη Βουλή η Fargeco και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος όπου κατά τη συνεδρίαση αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του εκπροσώπου της εταιρείας Fargeco, Ανδρέα Αλεξανδρόπουλου ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος υπήρξε νομική σύμβουλος ανταγωνίστριας εταιρείας! Στην καταγγελία απάντησε η βουλευτής Ηλείας η οποία τόνισε πώς είχε εκπροσωπήσει στην Ευρώπη περιβαλλοντικές εταιρείες και συγκεκριμένα για την ανταγωνίστρια προς την Fargeco εταιρεία ανέφερε ότι από το 2016 δεν σχετίζεται μαζί της. 
  • Μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Λένζα στο newsgf.net, χτυπάει "κόκκινο" σε αναγνωσιμότητα. Σε κείνη τη συνέντευξη ο δήμαρχος επιτίθεται κατά των πολιτικών επικριτών του λέγοντας: "Να καταλάβουν ότι για 4 χρόνια δημοτική αρχή είναι η «Νέα Πορεία»". Μία άλλη ατάκα του ήταν: «Το γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη» 
  • Ο τραγικός θάνατος στο δρόμο - καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου, δύο ακόμη παιδιών που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους, έντυσε στα μαύρα τις οικογένειές τους και βύθισε στο πένθος δύο ολόκληρα χωριά. Ο χαμός τους τόσο άδικος και ξαφνικός, ενώ οι ευθύνες όσων ανέχονται τη χρήση του συγκεκριμένου δρόμου μη διαθέτοντας τα απαραίτητα χαρακτηριστικά οδικής ασφάλειας είναι δεδομένες και μπορούν πλέον να προσωποποιηθούν. Σε ένδειξη πένθους ακυρώνονται στον δήμο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.

  • Στη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, προχώρησε η εταιρεία Fargeco Hellas, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της. Αιτία αποτέλεσαν τα συνεχή συκοφαντικά, κατά την άποψή της, δημοσιεύματα του δικηγόρου κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών, Γεωργίου Κατσαμπέρη, τα οποία δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις της εταιρείας με τρίτους με αποτέλεσμα τόσο η εταιρεία Fargeco όσο και ο νόμιμος εκπρόσωπός της, Chirico Vincenzo, να βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο. Στη μήνυση αναγράφονται δημοσιεύματα τα οποία παραπέμπουν σε… αυτοδικία, ενώ ακόμα πιο περίεργες είναι οι αναφορές στον… πόλεμο του’40, για να αναδείξει πιθανό πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή προερχόμενο από την Fargeco
ΜΑΡΤΙΟΣ:
  • Το Κουρτέσι πλέον, θα αποτελεί σταθερό σταθμό στέγασης προσωπικού του ΕΚΑΒ, με μόνιμη τοποθέτηση ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ:
  • Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αποδεχόμενος την προσφορά της ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ και της SIXT car Καλαμάτας, ύστερα από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, να διαθέσει οχήματα στους Δήμους, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθειά τους στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρέλαβε και το δεύτερο αυτοκίνητο. Τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας για τις αυξημένες υποχρεώσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών και για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
ΜΑΙΟΣ: 
  • Τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης όπου μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και Αντιδημάρχους επιθεώρησαν τα δημοτικά σχολεία Μανωλάδας και Ανδραβίδας. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν από το δημαρχείο στα Λεχαινά και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που τα δύο αυτά έργα ξεκίνησαν και σχετικά σύντομα θα παραδοθούν σε μαθητές και δασκάλους.
  • Υπεραμυνόμενος του έργου της δημοτικής του αρχής, συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος παράλληλα έδωσε απαντήσεις σε όλα είχε δηλώσει προ ημερών σε συνέντευξή του ο νυν δήμαρχος Γιάννης Λέντζας. Ο κος Ναμπίλ ανέφερε ότι τα έργα είναι μια συλλογική προσπάθεια που γίνεται και πως για να φτάσουν στο σημείο της ολοκλήρωσης απαιτούν πολύ τρέξιμο, προσπάθεια, επαφές και κούραση. "Κανένα μεγάλο έργο δε γίνεται μέσα σε λίγους μήνες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Διοικητής στη Δομή Μυρσίνης ο Ναμπίλ Μοράντ. Οπως ήταν γνωστό το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακτά πλέον τον διοικητικό έλεγχο των δομών, που μέχρι σήμερα ασκείτο από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τους 32 διοικητές Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία διοικητής της Δομής Μυρσίνης αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ. Η επιλογή του κ. Μοράντ δεν προξενεί έκπληξη αφού είναι γνωστό ότι κατά καιρούς έχει δεχτεί προτάσεις για θέση που έχει σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική, ενώ πολλές φορές έχει καλεστεί σε συνέδρια για να μιλήσει επί του θέματος. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος είναι ο πρώτο Σύριος που εκλέχθηκε δήμαρχος το 2014 στην Ελλάδα προκαλώντας πανελλαδικό θέμα συζήτησης.
  • Απορρίφθηκε στο σύνολό της η ένσταση/προσφυγή στο Ν. 152 που είχαν από κοινού υποβάλλει τον περασμένο Φεβρουάριο ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο επικεφαλής της παράταξης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, "Δύναμη Ευθύνης" Διονύσης Μάλιαρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Εκτορας Ρουμελιώτης της Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Νικόλαος Γεωργόπουλος του Πηνειού, κατά απόφασης του Συνδέσμου Ηρακλής. "Η σύνθεση του Ηρακλή είναι απολύτως νόμιμη", είχε δηλώσει ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, στις 30 Νοεμβρίου 2019 και ο οποίος δικαιώνεται -γι ακόμη μια φορά- από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία κι εκδόθηκε σήμερα -καταπέλτης κατά όλων αυτών που προσπάθησαν απεγνωσμένα να βάλουν εμπόδιο στη λειτουργία του Συνδέσμου. "Επειδή τους χαλάσαμε την μαγιά έχουν εξαπολυθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον του δικού μου προσώπου, εναντίον του προσώπου του κ. Βατσή...", είχε αναφέρει σε άλλο σημείο. Σε δήλωσή του τονίζει; "Οι υπονομευτές αυτής της προσπάθειας θα τεθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας..."
  • Μεγάλο αφιέρωμα της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" για την Fargeco: Η Fargeco θεωρείται πρότυπη ως προς την εφαρμογή διαδικασιών και προδιαγραφών, καθώς και ως προς τον μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί Το τελευταίο διάστημα παραμένουν κλειστές οι εγκαταστάσεις της Fargeco Hellas, κοντά στα Λεχαινά της Ηλείας, στην Πελοπόννησο. Αντικείμενο της Fargeco είναι η επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων. Πολύ σχηματικά, η συγκεκριμένη βιομηχανία συλλέγει οργανικά υπολείμματα από σφαγεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering κ.λπ., καθώς και ληγμένα τρόφιμα και τα μεταποιεί σε λίπη και άλευρα για λίπασμα.
ΙΟΥΝΙΟΣ: 
  • Μια... περίεργη κατασκευή εμφανίστηκε ξαφνικά, στην κυριολεξία εκεί που σκάει το κύμα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στο newsgf.net, κάτοικοι της περιοχής Κυλλήνης. Μια κατασκευή από ξύλο και πλαστικούς σωλήνες, εκεί όπου πέρυσι υπήρχε τουλάχιστον 10 μ. παραλία. Η κατασκευή αυτή βρίσκεται μεταξύ της τοποθεσίας "Πετρέλαια" και Robinson, στο σημείο όπου μέχρι πέρυσι υπήρχε ταβέρνα.
  • Τους χώρους του Λιμανιού της Κυλλήνης επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης και Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. για να επιθεωρήσει την εγκατάσταση νέων συσκευών pillars για την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των ελλιμενιζόμενων σκαφών. Οι τέσσερις Μονάδες (pillars), παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό στους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων σκαφών, με χρήση προπληρωμένων καρτών από τον διαχειριστή του συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται μια νέα υπηρεσία που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού του Δήμου μας, με σκοπό και την αρτιότερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών, αλλά και τον εξορθολογισμό των εσόδων της υπηρεσίας.
ΙΟΥΛΙΟΣ: 
  • Λίγες μόλις ημέρες μετά την τοποθέτηση ΑΤΜ στο Λάππα [διαβάστε εδώ...], ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Κρίση Συνείδησης" και δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Οδυσσέας Μανιάς, κατάφερε με δικές του ενέργειες να εγκατασταθεί νέο μηχάνημα ανάληψης-κατάθεσης χρημάτων και στην Παλαιά Μανωλάδα. Το αξιοσημείωτο με αυτά τα μηχανήματα ΑΤΜ είναι πως δέχονται κάρτες απ' όλο τον κόσμο και όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως γίνεται με τα ελληνικά ΑΤΜ και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για τους τουρίστες που προέρχονται από "τρίτες" χώρες.
  • Το πράσινο φως για 8 στρατηγικές επενδύσεις, εκ των οποίων η μία είναι στην Κυλλήνη, συνολικού ύψους 1.1 δισ. ευρώ, που συμβάλλουν στη δημιουργία 3.300 θέσεων εργασίας, άναψε  μέσω τηλεδιάσκεψης η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). Συγκεκριμένα για την Κυλλήνη εγκρίθηκε η δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort με ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα και παραθεριστική κατοικία στη θέση «Κάστρο» Κυλλήνης στην Ηλεία, από την «TΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΛΛΗΝΗ Α.Ε.» Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 240 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 630 θέσεις εργασίας.
  • Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Ανδραβίδας–Κυλλήνης Διονύσης Μάλιαρης, έστειλε εξώδικο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενος για τη στέγαση ατόμων με αναπηρία σε κτίριο, στα Λεχαινά, που έχει κι αυτός διαμέρισμα, με το αιτιολογικό ότι από την παρουσία τους θα απαξιωθεί η ιδιοκτησία του και θα έχει μηδενική μισθωτή αξία
  • Θα επαναλειτουργήσει η εταιρεία Fargeco Hellas, που εδρεύει στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας... Η απόφαση, αν και προσωρινή, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης, δικαιώνει την εταιρεία και το σημαντικό έργο που επιτελεί κι έχει άμεση σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:
  • Ενα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φακέλου αδειοδότησης του Υδατοδρομίου Κυλλήνης βρίσκονται οι εταιρείες Hellenic Seaplanes Α.Ε και Ελληνικά Υδατοδρόμια Ι.Κ.Ε., καθώς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία χωροθέτησης του υδατοδρομίου και των εγκαταστάσεών του. Οι δύο εταιρείες, με συντονισμένες κινήσεις και τηρώντας το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που είχε αποφασιστεί από κοινού με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης κατά τον Ιούνιο, ολοκλήρωσαν τις μελέτες που αφορούσαν τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου. Συγκεκριμένα, ειδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από χειριστή αεροσκάφους και μηχανικό αεροσκαφών πραγματοποίησε αυτοψία στα πιθανά σημεία δημιουργίας του υδατοδρομίου, καταλήγοντας στο ιδανικότερο.
  • Πατρών-Πύργου: Δεν έχει τέλος ο "φόρος" στην εθνική καρμανιόλα - Σύγκρουση οχημάτων με τρεις τραυματίες.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:
  • Μία μεγάλη επένδυση εγκρίθηκε και βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησής της. Πρόκειται για Μαρίνα στην Κυλλήνη, στο πλαίσιο των 14 στρατηγικών επενδύσεων της χώρας.
  • Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, κλιμάκιο της Π.Ε. Ηλείας αποτελούμενο από δύο άνδρες και μία γυναίκα και με την... συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σφράγισαν σήμερα την εταιρεία Fargeco Hellas. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι η εταιρεία θα έχει μεγάλη οικονομική ζημιά πέρα του τραγικού γεγονότος ότι 60 εργαζόμενοι βρίσκονται ξαφνικά στο "δρόμο". Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας θεωρούν αυτή την πράξη παράνομη, τονίζοντας στο τέλος: "Για την Περιφέρεια μπορεί το ζήτημα να έκλεισε σήμερα, για την εταιρεία όμως τώρα ξεκινάει"!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: 
  • Τα συνεργεία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης καθημερινά, με την παρουσία των Αντιδημάρχων, πραγματοποιούν καθαρισμό ρεμάτων, ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδικών δικτύων, εργασίες κλαδέματος δέντρων και κοπής χόρτων, καθαρισμό δρόμων, πλατειών και πεζοδρομίων, αλλά και κτιρίων του Δήμου, με αποτέλεσμα την άμεση αισθητική αναβάθμισή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου έχει εφοδιάσει τα συνεργεία του Δήμου με εξοπλισμό για ασφάλεια στις εργασίες που πραγματοποιούν.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: 
  • Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, επιταχύνει τις διαδικασίες και προκηρύσσει το συνοπτικό διαγωνισμό που αφορά τη τεχνική βοήθεια για την ωρίμανση οριστικών μελετών, εφαρμογής, και ειδικών αρχιτεκτονικών μελετών της Πράξης Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας.
  • Δυσάρεστα τα νέα για το τραπεζικό κατάστημα της Εθνικής στη Κυλλήνη που εξυπηρετεί κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή όσο και τουρίστες που θέλουν να μεταβούν στα νησιά του Ιονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsgf.net, το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Κυλλήνη θα κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα, στα πλαίσια συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.
  • Ο Δήμος εισέρχεται στην εποχή της Ανακύκλωσης των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών.  Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. απευθυνόμενος στους Δημότες αναφέρει εκτός των άλλων τα εξής: «Θέλω με χαρά να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος μας, συμμετέχει οργανωμένα στην Ανακύκλωση των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών. Προτεραιότητά μας, η ανάπτυξη, και εξάπλωση της ανακύκλωσης, όχι μόνο γιατί περιορίζουμε κατά πολύ τα σκουπίδια που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, αλλά κυρίως γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον".
  • «Δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις αλλά η εξυπηρέτηση των πολιτών και η υλοποίηση έργων» ήταν το σχόλιο του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα με αφορμή την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο Γιάννης Βαρβαρέσος. Ο Γιάννης Λέντζας θα συνεχίσει να παρακολουθεί μαζί με τον νέο πρόεδρο την πορεία των έργων του Λιμενικού Ταμείου.
  • Την είσοδο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης σηματοδοτεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου για την έγκριση της πρότασης του Δήμου σχετικά με την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Με την ενέργεια αυτή εξασφαλίζεται η απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους 39.680,00 ευρώ, χωρίς την επιβάρυνση του Δημοτικού προϋπολογισμού, για την πραγματοποίηση του πρώτου βήματος μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση: την εκπόνηση Οδικού Χάρτη για την χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Άρθρο 17 του ν.4710/2020 (ΦΕΚ 142 Α/2020) «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τις διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης Η/Ο ανά χίλιους (1.000) κατοίκους εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του κάθε Δήμου, προκύπτει ότι για τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης πρόκειται να χωροθετηθούν 22 σημεία φόρτισης, που θα υποδειχθούν στο πλαίσιο του ΣΦΗΟ.

Οι στόχοι του Γιάννη Λέντζα για το 2021

Οπως έγραψε το patrisnews.com...

Αγώνας δρόμου για τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα ώστε να μπορέσει να υποβάλλει προτάσεις στο πρόγραμμα Τρίτσης. Ήδη καταθέτει προτάσεις που αφορούν τον προσεισμικό έλεγχο και την τηλεμετρία και φυσικά έπεται συνέχεια. Εκτός από τον διαρκή αγώνα για βελτίωση της καθημερινότητας υπάρχουν προτάσεις που αφορούν τα απορρίμματα, υπάρχει μια πρόταση για την αγροτική οδοποιία, ετοιμάζει μελέτες που θα αφορούν την ανάπτυξη για το μέλλον του δήμου, συζητά για τους Ανοικτούς Χώρους, δηλαδή τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αυλών τους, καθώς ακόμα και για την ηλεκτροκίνηση. 

Είναι όλα προγράμματα που έχουν ετοιμάσει οι υπηρεσίες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται σχετικές ανακοινώσεις για να ενημερώνονται οι δημότες. Στο κατώφλι του 2021 τρέχουν έργα που έχουν να κάνουν με τον βιολογικό της Βάρδας όπου ο δήμος προχώρησε στον τεχνικό σύμβουλο για τη δημοπράτηση του έργου, το Open Mall, το Κέντρο Εμπορίου της Βάρδας, καταθέτει στο Πράσινο Ταμείο μελέτες που αφορούν στη δημιουργία παιδικών χαρών στη Μέλισσα, στο Κουρτέσι, στο Καπελέτο, στο Κάστρο, στις Εργατικές Κατοικίες Λεχαινών, καθώς και κάποια όργανα γυμναστικής στο “Γρηγόριος Καλάκος” στη Βάρδα και στην Ανδραβίδα.

Ακόμη ο Δήμος προχωρά μαζί με την Περιφέρεια στο να ζητήσει σύμβουλο για έργα τα οποία αφορούν στο αμαξοστάσιο του δήμου, αναπλάσεις πλατειών σε κοινότητες καθώς και διαπλατύνσεις των δρόμων Νεοχωρίου- Κάστρου και Κάστρου- Κυλλήνης. Επίσης έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι μπλε κάδοι για την ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και μέσα στους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους έρχεται η τσάπα, και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για απορριμματοφόρο. Ο Γιάννης Λέντζας στοχεύει ώστε το 2021 να αποτελέσει τον διάδρομο εκκίνησης της ανάπτυξης του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Απολογισμός 2020 για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Γ. Λέντζας & Fargeco στο προσκήνιο!
Απολογισμός 2020 για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Γ. Λέντζας & Fargeco στο προσκήνιο!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijmGRq0OUnNQpShBLEXWqCMhL6ND-OWwBsqw7NhNEkPWVYS_hpubHCkFPLrqeEecR1X-zzFQ3S1ji0kjoMy8IzpGqTfrvFgXgoKpG3fwqKiqpkHUiH2EkkoYvaRB4lKdw2ifm0j1m85p4/s600/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijmGRq0OUnNQpShBLEXWqCMhL6ND-OWwBsqw7NhNEkPWVYS_hpubHCkFPLrqeEecR1X-zzFQ3S1ji0kjoMy8IzpGqTfrvFgXgoKpG3fwqKiqpkHUiH2EkkoYvaRB4lKdw2ifm0j1m85p4/s72-c/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/2020-fargeco.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/2020-fargeco.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy