-->

Δήμος Πύργου: Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2020 & οι στόχοι του Τ. Αντωνακόπουλου!

Το 2020 ήταν μια έντονη χρονιά για τον δήμο Πύργου, με τα καλά και τα κακά γεγονότα, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα. Το σημαντικό είναι ότι ο ...

Το 2020 ήταν μια έντονη χρονιά για τον δήμο Πύργου, με τα καλά και τα κακά γεγονότα, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα. Το σημαντικό είναι ότι ο δήαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος "άνοιξε" πολλά θέματα με στόχο να αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο. 

Αν και σε αυτή τη προσπάθεια έγιναν και κάποια λάθη [μόνο όποιος δεν προσπαθεί δεν κάνει λάθη], το αποτέλεσμα είναι ότι ο κ. Αντωνακόπουλος δείχνει τη διάθεση να φέρει το δήμο στο προσκήνιο σαν πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι απλό κομπάρσο. Ο ίδιος άλλωστε διαθέτει την πολιτική ωριμότητα, την ευφυία και τον πολιτικό λόγο, έχοντας μπροστά του πολύ χρόνο για να τα καταφέρει. 
Και όπως λένε στις Ειδικές Δυνάμεις: Ο Τολμών Νικά...!!!

Στη συνέχεια, αναφερόμαστε σε κάποια από τα σημαντικά γεγοπνότα που εξελίχθηκαν στο δήμο Πύργου το 2020...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:
  • Το 2020 ξεκίνησε με τις έντονες αντιδράσεις των κατοικων του Επιταλίου για τη φιλοξενία μεταναστών στη περιοχή, οι οποίοι αρνούνται να έρθουν στη περιοχή τους φοβούμενοι ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί όπως στα νησιά. "Τα έχετε αφήσει έρμαια και τα έχετε καταδικάσει στην ανομία, την εγκατάλειψη και τον μαρασμό", ανέφεραν, εκτός των άλλων, στην ανακοίνωσή τους. Στο τέλος του μήνα, κάτοικοι και φορείς της περιοχής Επιταλίου πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι "είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία ενός μνημείου βαρβαρότητας, μιας φυλακής στον ιερό τόπο της Ολυμπιακής Γης της Ηλείας, σε μικρή απόσταση από την Ολυμπία και το λιμάνι του Κατακόλου". 
  • Παρελθόν και με τη «βούλα» αποτέλεσε για την Ηλεία η δημιουργία του πανεπιστημίου των ΤΕΦΑΑ στην πόλη του Πύργου. Ο δήμαρος Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε πώς είχαν παρθεί όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες για να γίνει αντιληπτό πόσο ανάγκη έχει η περιοχή ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα τέτοιου βεληνεκούς, ενώ ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός αλλά ούτε και επαρκής τεκμηρίωση, προσθέτοντας ωστόσο με βεβαιότητα πως κατά την επανεξέταση του ακαδημαϊκού χάρτη θα υπάρξει εφικτή πρόταση δημιουργίας σχολής στην ηλειακή πρωτεύουσα.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: 
  • Μία μαθήτρια γυμνασίου, επιστρέφοντας στο σπίτι της, λιποθύμησε στη μέση του δρόμου μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.. Όπως αναφέρθηκε, το κοριτσάκι από τον Πύργο λιποθύμησε από την πείνα καθώς οι άνεργοι γονείς του τα λιγοστά χρήματα που είχαν τα διέθεσαν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού, με αποτέλεσμα να μείνουν όλοι νηστικοί. «Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν», αναφέρεται στην επιστολή που έστειλαν οι γονείς του κοριτσιού. «Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε. Για τον λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μία υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν», κατέληγε η επιστολή.
  • Ένας μικρός γαλάζιος καρχαρίας ή γλαυκοκαρχαρίας, αναστάτωσε με την εμφάνιση του το λιμάνι του Κατακόλου. Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής πως το συγκεκριμένο ψάρι, το οποίο δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, και αποτελεί ένα σχεδόν απειλούμενο είδος, βρέθηκε στα ρηχά, ενώ αναμένεται και επίσημη επιβεβαίωση πως πρόκειται για το συγκεκριμένο είδος καρχαρία. Το ψάρι απελυθερώθηκε από ανθρώπους του λιμενικού στα ανοιχτά και είναι πλέον ασφαλές.
  • Ο κορονοιός έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στο νομό και ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, επίσης γιατρός, αντιδρά με επιστολή του στο υπουργείο Υγείας για τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο τη Κυριακή 1η Μαρτίου, προερχόμενο από τη Γένοβα (λιμάνι κατηγορίας ΙΙ σχετικά με την επιτήρηση του κορονοϊού) και σε σχέση με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (ΤΟΚΥΟ2020), που θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαρτίου στην Αρχαιά Ολυμπία. "Ο Δήμος Πύργου, η τοπική κοινότητα Κατακόλου ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος εκφράζουν την ανησυχία τους και τις επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα της προσέγγισης του συγκεκριμένου πλοίου και να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε οικονομική επίπτωση από τη μη προσέγγιση του πλοίου για εμάς δεν έχει καμία αξία", σημειώνει στην ίδια επιστολή. Στο μεταξύ, συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, πραγματοποιήθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ) , με στελέχη του Οργανισμού σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και την αντιμετώπιση της κατάστασης ενόψει της άφιξης κρουαζιερόπλοιου τις επόμενες μέρες στο λιμάνι του Κατακόλου. Μετά από το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία και το προβληματισμό του, για τον αυξανόμενο ρυθμό των κρουσμάτων στη χώρα. Ταυτόχρονα τόνισε, πως οι πολίτες οφείλουν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να λαμβάνουν τα μέτρα υγιεινής σε κάθε περίπτωση και να μην δημιουργούνται φαινόμενα πανικού.Ο δήμος Πυργου, λίγο νωρίτερα, έχει ανακοινώσει τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω του κορονοιού.
ΜΑΡΤΙΟΣ:
  • Στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον κορονοιό, ο Τάκης Αντωνακόπουλος ανακοινώνει το 2ήμερο κλείσιμο όλων των σχολείων του δήμου του για απολυμάνσεις. 
  • Για εγκληματική συμπεριφορά από συμπολίτες του καταγγέλλει ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι κάποιοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι παντού ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού. "Ο κορονοϊός είναι εδώ αλλά κάποιοι κάτοικοι του Πύργου Ηλείας συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει", ανέφερε εκτός των άλλων. Ο κ. Αντωνακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι σε έναν νομό όπως ο νομός Ηλείας που είναι σε κατάσταση συναγερμού οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα και είναι συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους ή εργάζονται μαζί. Όπως τονίζει ο δήμαρχος Πύργου, συνεχίζουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Στο ερώτημα αν είναι πολλοί είπε ότι σίγουρα είναι αρκετοί. Το μεγάλο πρόβλημα όπως είπε είναι το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας. Όπως είπε κυκλοφορούν στα καφενεία στην αγορά. «Αντί να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό κυκλοφορούν ελεύθεροι», είπε χαρακτηριστικά. Αμεσα διετάχθη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Πύργου για το θέμα των καταγγελιών του Δημάρχου Πύργου, ενώ ξεκινάνε άμεσα σε λήψη καταθέσεων. Λίγες ημέρες μετά ο κ. Αντωνακόπουλος ανακοινώνει ότι παραμένουν κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Πύργου, ενώ ξεκινάει η απολυμανση των κοινόχρηστων χώρων και πλατειών. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος, στο επόμενο χρονικό διάστημα, που ο κορονοιός φαίνεται να εξαπλώνεται δίνει εντολή για συνεχής απολυμάνσεις και είναι ο μόνος δήμαρχος που το κάνει εντατικά.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ:
  • Την δημιουργία Ογκολογικής Δομής στο νοσοκομείο του Πύργου, επιδιώκει ο Τάκης Αντωνακόπουλος. Για τον λόγο αυτό συναντιέται με τον Μητροπολίτη Ηλείας. Στη συνάντηση αυτή συμμετέχουν επίσης ο Ογκολόγος Παναγιώτης Γκινόπουλος και ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος.
ΜΑΙΟΣ:
  • Αντιδράσεις προκλήθηκαν για την ... βόλτα που έκοβαν αυτοκίνητα του δήμου Πύργου, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, σε μια έρημη πόλη, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές μοιράστηκαν χίλια γαρύφαλλα ως καλωσόρισμα του μήνα των λουλουδιών. Για ελλειπή μέτρα προστασίας... για αχαρακτήριστη αισθητική.. για απαράδεκτη μουσική... ήταν μερικά από αυτά που γράφτηκαν στα social media από πολίτες του δήμου που αντέδρασαν σε όλη αυτή την πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, ένα κομβόι με οχήματα του δήμου Πύργου, τον δήμαρχο, αντιδημάρχους και συνεργάτες του, κοπέλες που πετούσαν γαρύφαλλα και μουσικές από ηχεία, συνέθεσαν την κίνηση για να αισθανθούν οι δημότες την Πρωτομαγιά υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Της πρωτοβουλίας υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωακόπουλος, ο οποίος σε δημοσίευμά του στα social media, ανέφερε ότι η ζωή ανήκει στους αισιόδοξους, τους αγωνιστές, τους καλοπραίρετους.
  • O Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνυπέγραψε το σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε (ΔΕΔΑ Α.Ε) σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Πύργου θα αναλάβει να συνδράμει την ολοκλήρωση της χωροθέτησης εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου και τροφοδοσίας των δικτύων . Με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με την ΔΕΔΕ.Α.Ε ξεκινούν οι διαδικασίες προκειμένου οι δημότες οι επιχειρήσεις και οι φορείς του Δήμου να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση σε φθηνό καύσιμο.
  • Σάλος ξεσπάει για τον διοικητή της δομής προσφύγων των οποίο κατηγορούν για ακροδεξιό, που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο ο οποίος εκδίδει ναζιστικά βιβλία. Την καταγγελία κάνουν ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Κατέφθασε χθες ψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να διενεργήσει ΕΔΕ κατά στελέχους του Λιμεναρχείου Κατακόλου. Στόχος του, η ιχνηλάτιση της περιοδικής «τύφλωσης» του εν λόγω ενστόλου όσον αφορά πρόσφατη υπόθεση, για την οποία τον είχε καταγγείλει ο Δήμαρχος Πύργου.
ΙΟΥΝΙΟΣ:
  • "Πρέπει να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να ανοίξουμε ένα δρόμο προς το μέλλον για την πολύπαθη Ηλεία. Τα ψέματα αποκαλύφθηκαν… Οι μάσκες έπεσαν… Ο κόσμος γνωρίζει πια ! Πρέπει να μιλάμε κοιτώντας τον πολίτη στα μάτια και να λέμε αλήθειες….." O δήμαρχος αναφέρεται στο δρόμο καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου, ένα θέμα με το οποίο ασχολήθηκε αρκετά το 2020. 
  • Το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Ποτόκι έρχεται στην επιφάνεια με δήλωση Τάκη Αντωνακόπουλου, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέα Περιβάλλοντος 2020. 
  •  Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στον Πύργο, δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, μετά από σχετική καταγγελία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.     
ΙΟΥΛΙΟΣ:
  • Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ύψους 270 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, μετά την έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης 2020-2024 από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ έχει συμπεριλάβει και τον Πύργο, μαζί με την Πάτρα και το Αγρίνιο.
  • Ανοίγει η κρουαζιέρα για έξι λιμάνια, ανάμεσα σε αυτά και του Κατακόλου. Η έναρξη έχει καθοριστεί για την 1η Αυγούστου. 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:
  • Η αντίστροφη μέτρηση για να απαλλαγεί ο Πύργος από την ωρολογιακή βόμβα που ακούει στο όνομα ΠΟΤΟΚΙ, ξεκίνησε με τη συνάντηση του Τάκη Αντωνακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο. Στην συνάντηση παρέστησαν ακόμα, η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος ενημερώνει και τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, κατα την επίσκεψη του τελευταίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Να σημειωθεί ότι 100.000 δέματα στερεών απορριμμάτων, συσκευασμένα με πλαστικό, βρίσκονται επί μια 10ετία δίπλα στον Αλφειό ποταμό. 
  • Ο Δήμος έχει ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ύδρευσης μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". Με την τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδρομετρητών οι πολίτες θα πληρώνουν τον λογαριασμό με απόλυτη ακρίβεια. Στα πλαίσια αυτά σημειώνονται και πολλές διακοπές του νερού.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:
  • Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Τάκης Αντωνακόπουλος κάνει τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, για την ενημέρωση των πολιτών [διαβάστε εδώ...]
  • Σε ένα μεγάλο εργοτάξιο θα μετατραπεί από τις αρχές του 2021 ο δήμος Πύργου καθώς έργα αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχουν ενταχθεί ή εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, και θα χρηματοδοτηθούν από προγράμματα της Περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνέντευξη του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. 
  • Τη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου καταλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: 
  • Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων το κλίμα δυναμίτισε, με την συμπεριφορά του, ο Λιμενάρχης Κατακόλου (και μέλος του ΔΣ του ΔΛΤΠ), η στάση του οποίου οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης… «Εγώ είμαι νομικός και εσύ είσαι γάιδαρος». Λέγοντας αυτό χτύπησε με δύναμη τα χέρια του στο τραπέζι, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ, περιγράφοντας τα τεκταινόμενα της συνεδρίασης… 
  • Το... ξύλο δεν λείπει από την ημερήσια διάταξη. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, δύο επαγγελματίες του Κατακόλου έλυσαν τις διαφορές τους... πυξ λαξ! Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η διαφωνία τους ξεκίνησε από το ότι ο ένας θεώρησε ότι μόνο αυτός μπορεί νόμιμα να εκθέτει εμπορεύματα σε εξωτερικό χώρο, χαρακτηρίζοντας παράνομο τον έτερο επαγγελματία. Οι τόνοι δεν άργησαν να υψωθούν, τα αίματα «άναψαν», oι προπηλακισμοί εξελίχθηκαν σε... σπρωξίδια και τα χτυπήματα έδιναν και έπαιρναν εκατέρωθεν! 
  • Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Κατακόλου και στην ανάθεση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Ειδικότερα, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα μεταμορφώσουν τους χερσαίους χώρους του λιμανιού, ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, βάσει της οποίας, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου, προκειμένου να εκτελεστούν άμεσα οι διαδικασίες, να προχωρήσει η εκτέλεση των εργασιών και να παραδώσει πλήρεις και λειτουργικές τις νέες εγκαταστάσεις στον κύριο του έργου που είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου. Επίσης ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”, γεγονός που σηματοδοτεί και την άμεση έναρξη των εργασιών. 
  • Καταγγελία για ελεγχόμενο τουρισμό έκανε μέσω της ΕΡΤ Πύργου ο Σάκης Μπουλούτας, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας. Ο κ. Μπουλούτας τόνισε ότι εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται δειλά – δειλά και στο Κατάκολο, κατευθύνουν τους πελάτες τους σε ορισμένες –λίγες- επιχειρήσεις για ψώνια ή διασκέδαση –πέρα από το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο- αφήνοντας στην άκρη τις άλλες επιχειρήσεις. Ο κ. Μπουλούτας επισήμανε πως όλοι επαγγελματίες του Κατακόλου εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ζήτησε από το δήμο και της Περιφέρεια να σκύψουν στο πρόβλημα και να δώσουν λύση. 
  • Το μέλλον των Πανεπιστημιακών σχολών στον Πύργο συζήτησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα και τον Αντιπρύτανη Παναγιώτη Δημόπουλο, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στη συνάντηση που είχαν και στην οποία παρέστησαν ακόμα, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Γ.Γ. του Δήμου Γιάννης Βαρελάς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε με έμφαση, τη στήριξη της Πρυτανείας για στελέχωση με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του τμήματος Μουσειολογίας, καθώς και ο ένας από τους δύο μόνιμους καθηγητές, συνταξιοδοτείται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως τόνισε «είναι ένα ελκυστικό τμήμα, σε μια περιοχή που λειτουργούν πολλά μουσεία. Είναι το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, οι απόφοιτοι του οποίου, θα αξιοποιηθούν στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.» Παράλληλα ο Δήμαρχος, επισήμανε στον Πρύτανη ότι η λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) που είχε ιδρυθεί με νόμο της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποτελεί κορυφαία απαίτηση της Δημοτικής Αρχής και σύσσωμης της κοινωνίας του Πύργου. «Απαιτούμε να γίνει πράξη η ίδρυση του ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, καθώς οι αποφάσεις της διοίκησης πρέπει να έχουν συνέχεια και να μην μεταβάλλονται ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση» τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου και πρόσθεσε ότι «έχουν κατατεθεί ήδη, ο φάκελος με τις υποδομές και η μελέτη βιωσιμότητας στο Υπουργείο Παιδείας, στην Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης των Πανεπιστημιακών Σχολών και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:
  • Δικαιολογημένο ξέσπασμα Τάκη Αντωνακόπουλου για την Πατρών-Πύργου. «Κάθε φορά που κινητοποιούμαστε ανακοινώνουν θετικές εξελίξεις», αναφέρει και συνεχίζει, εκτός των άλλων: "Να μας πούνε συγκεκριμένα πράγματα, επίσημα και να δείξουν τα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αρμόδιας επιτροπής. Μόνο έτσι γίνεται σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση διαφορετικά αγγίζουμε τα όρια ενός ελαφρού κοινωνικού θα έλεγα γκαλά ή πιο απλά… λαϊκή κατανάλωση!».. 
  •  Η ανάγκη διμέτωπου αγώνα διεκδίκησης, τόσο σε πανεπιστημιακό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, ήταν κεντρικό συμπέρασμα που προέκυψε από την ευρεία σύσκεψη που εκτάκτως συγκάλεσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μετά τα δυσοίωνα σενάρια που απειλούν τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Μουσειολογίας στην πόλη. Στο ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται: 1) Να μην ψηφιστεί στη Βουλή νόμος που θα καταργήσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου. 2) Να δοθούν περισσότερες μόνιμες θέσεις καθηγητών (ΔΕΠ) στο Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου του Πανεπιστημίου Πατρών. 3) Να αυξηθεί ο Προυπολογισμός του 2021 για το Πανεπιστήμιο Πατρών, σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση κατά 20% στο σχέδιο Προυπολογισμού του 2021.
  • Τον αντιδήμαρχο Λάμπη Αριστειδόπουλο έπαυσε από τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος. Ο κ. Αριστειδόπουλος προειδοποίησε για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου προς αποκατάστασή του. Παράλληλα, την παραίτησή της υπέβαλλε η Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη υπεύθυνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Στη παραίτησή της αναφέρει ότι δεν είχε βοήθεια στην αντιμετώπιση θεμάτων της αρμοδιότητάς της και ότι παρά τις διαβεβαιώσεις δεν άλλαξε τίποτα. 
  • Με κορονοιό διαγνώστηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και σύντομα επέστρεψε στα καθήκοντά του. 
  • Κρούσματα κορονοιού εμφανίζονται στην Π.Ε. Ηλείας και με εντολή αντιπεριφερειάρχη γίνονται τεστ σε όλους τους υπαλλήλους και απολύμανση σε όλο το κτήριο. 
  • Το πρόβλημα που δημοσιοποιείται με τους μαθητές της Πεύκης ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής Πύργου. 200 τάμπλετ μοιράστηκαν για να καλυφθεί μέρος των αναγκών των μαθητών του δήμου. 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: 
  • Επιστολή με κατεπείγοντα χαρακτήρα προς την υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την οποία συνυπογράφεται πλήρως το υπόμνημα αγωνίας των Φοιτητών πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, που έχει σταλεί στο υπουργείο. Τι ζητούν: 1) Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου του Πανεπιστημίου Πατρών όπως επιβάλλουν οι ακαδημαϊκές συνθήκες και η ανάγκη βιωσιμότητάς του καθώς παραδόξως κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 δεν δόθηκε καμία θέση μόνιμου μέλους. 2) Να αυξηθεί ο Προυπολογισμός του 2021 για το Πανεπιστήμιο Πατρών, σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση κατά 20% στο σχέδιο Προυπολογισμού του 2021.
  • Αεροδρόμιο Επιταλίου: Στην τελική ευθεία για να λειτουργήσει, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάχη Βασίλη Γιαννόπουλο. H προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού που απαιτείται για να μπορεί να δέχεται αεροσκάφη ελαφρού τύπου και η τελική έγκριση από την Πολιτική Αεροπορία απομένει για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο του Επιταλίου. Ειδικότερα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας έχει ήδη ολοκληρώσει τη σύνταξη της Τεχνικής Έκθεσης για την προμήθεια της υλικοτεχνικής υποδομής. Συγκεκριμένα, θα γίνει προμήθεια δυο ανεμουρίων και δύο χαλύβδινων ιστών 7 και 4 μέτρων για την τοποθέτησή τους, καθώς επίσης πυροσβεστικός και διασωστικός εξοπλισμός (μεταξύ αυτών, δεξαμενή νερού συγκεκριμένης χωρητικότητας, σύστημα παραγωγής υγραφρού, πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης, διασωστικός εξοπλισμός κ.α). 
  • Μια ακόμα παρέμβαση γίνεται προς κάθε αρμόδιο με την οποία ζητείται ως επιτακτική ανάγκη η καθοριστική συμβολή τους για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου (που συνεχίζει να είναι άκρως προβληματική), έγινε από τον Δήμο. Συγκεκριμένα εστάλη νέα κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας (κ. Κεραμέως) καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Πρύτανη κ. Μπούρα), η οποία κοινοποιήθηκε και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού.
  • Συγκινεί ο Τάκης Αντωνακόπουλος με την πρωτοβουλία του [για πρώτη φορά στο δήμο] να μοιράσει πάνω από 300 σακούλες με δώρα σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών του δήμου του. "Υπηρετούμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του", είχε τονίσει. "Δίνουμε προτεραιότητα στην αλληλεγγύη και τον πολιτισμό". 
  • Όταν η αλληλεγγύη γίνεται τρόπος ζωής Μια τσάντα με φαγητό αλλά πάνω απ’ όλα περίσσεια αγάπη περίμενε 100 συμπολίτες μας χάρη στην ευγενική χειρονομία των ανθρώπων του παιδικού σταθμού «Marietta». Σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, ένα πλήρες γεύμα αγάπης διανεμήθηκε σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη, με την ευχή η νέα χρονιά να τους βρει όλους υγιείς και να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.  


Οι στόχοι του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου

Τι ανέφερε στο patrisnews.com

«Γενικότερα, στο διάστημα που έχει προηγηθεί έχουμε κάνει μεθοδική και συστηματική δουλειά για την αξιοποίηση πόρων και προγραμμάτων. Παρά το γεγονός ότι η παρατεταμένη κατάσταση, λόγω του κορωνοϊού όπου ο μισός χρόνος του 2020 έχει κυλήσει ως καραντίνα, προκάλεσε μεγάλες δυσλειτουργίες σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση η οποία υπολειτουργεί όλο το αντίστοιχο διάστημα. Και παρά το γεγονός της έλλειψης προσωπικού, είτε συνολικότερα, είτε λόγω της απαραίτητης εφαρμογής των κρατικών σχετικών μέτρων για προστασία της υγείας κι αποφυγή της διάδοσης του ιού. Κι ακόμα, παρά το γεγονός των γραφειοκρατικών διαδικαστικών προβλημάτων που τεχνηέντως δημιουργούν κάποιοι… 
– Είναι ήδη συμβασιοποιημένα προς εκτέλεση έργα, διαφόρων τομέων, τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ, που είτε θα εκτελεστούν, είτε θα αρχίσουν και θα εξελιχθούν, μέσα στο 2021.

– Έχουμε στρατηγική που θα υλοποιηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα για έργα στους τομείς Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποδίδοντας τους την αρμόζουσα διάσταση, όπως: με το Ιστορικό Μουσείο Πύργου, την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου, την αποκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου “Γιώργος Βασιλακόπουλος”, την αποκατάσταση του Κλειστού γυμναστηρίου στον Κούβελο, και την αναβάθμιση άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων διαφόρων περιοχών του Δήμου μας. 

– Υπάρχουν ήδη προγραμματισμένα μεγάλης σημασίας έργα υποδομών για την Αγροτική Οδοποιία των περιοχών του Δήμου μας. 

– Αρχίζουν τα νέα μεγάλα έργα στο Λιμάνι Κατακόλου, τα οποία θα ολοκληρώσουν την ανάπτυξη όλων των υπηρεσιών που αυτό μπορεί και πρέπει να προσφέρει.

– Στους βασικότερους στόχους μας για το 2021 είναι επίσης η περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης των Υπηρεσιών του Δήμου μας, στο πλαίσιο μιας από τις πιο κεντρικές και διαρκή επιδίωξη μας που δεν είναι άλλη από την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των δημοτών».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πύργου: Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2020 & οι στόχοι του Τ. Αντωνακόπουλου!
Δήμος Πύργου: Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2020 & οι στόχοι του Τ. Αντωνακόπουλου!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQSLJUxihienJHCM0qowK3VBHyPDEybQa08v0nAfWTfcEIgkKM13WWcWP08DptnwvnHOqXzMbyaXSiMCoN8j9jlNHss38lPHnQBS8VoiWFyQDwReck3v9R-qyIF1917bcmhhjSdmQf0eo/s600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A34.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQSLJUxihienJHCM0qowK3VBHyPDEybQa08v0nAfWTfcEIgkKM13WWcWP08DptnwvnHOqXzMbyaXSiMCoN8j9jlNHss38lPHnQBS8VoiWFyQDwReck3v9R-qyIF1917bcmhhjSdmQf0eo/s72-c/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A34.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/2020_76.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/2020_76.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy