-->

Στην αυγή του 2021!!!

Του Γιώργου Φάκου  Αλλη μια χρονιά που περνάει -μια νέα χρονιά που μας φέρνει πιο κοντά στο θάνατό μας, όπως έγραψε κάποτε κάποιος.  Μια νέ...



Του Γιώργου Φάκου 


Αλλη μια χρονιά που περνάει -μια νέα χρονιά που μας φέρνει πιο κοντά στο θάνατό μας, όπως έγραψε κάποτε κάποιος. 
Μια νέα χρονιά όπου οι ευχές για Υγεία φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα. Περικυκλωμένοι από έναν ιό ο οποίος μεταλλάσσεται και από τα άπειρα κυρίως οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί, ήρθε ο καιρός να κάνουμε την αυτοκριτική μας. 

Η ζωή μας -οι ζωές όλων έχουν πλέον αλλάξει και δυστυχώς τίποτα δεν είναι ίδιο, τίποτα δεν θα είναι ίδιο, όπως τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι γνωρίζουμε. Αλλά ο άνθρωπος έχει μια απίστευτη δύναμη. Μια τεράστια θέληση να προσαρμόζεται στις καταστάσεις και σήμερα αυτό πρέπει να κάνουμε. Η μεμψιμοιρία δεν μας ταιριάζει. Να κοιτάμε μπροστά και να χαμογελάμε σε όλα όσα φέρνει η επόμενη ημέρα, η επόμενη χρονιά. 

Για κάθε άνθρωπο, η χρονιά που φεύγει, παίρνει μαζί της ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και σε μένα. Αλλά μ' αρέσει να σκέφτομαι μόνο τα ευχάριστα που μου συνέβησαν. Και από τα πιο ευχάριστα είναι ότι γνώρισα νέους ανθρώπους, σύσφιξα τις σχέσεις μου με ανθρώπους που γνώριζα. Πιστεύω στους ανθρώπους, εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Με μερικούς ήρθα πιο κοντά, με κάποιους άλλους απομακρύνθηκα γιατί άλλαξαν κάποιες προτεραιότητες. Αλλά όλους προσπάθησα να τους καταλάβω καλύτερα, συνειδητοποιώντας ότι ο καθένας κουβαλάει τα δικά του ζητήματα, τα δικά του βιώματα. Αν αυτό δεν συνέβαινε, αν δηλαδή δεν προσπαθούσα να τους καταλάβω στη συμπεριφορά τους, θα έπρεπε να ζω απομονωμένος σε κάποιο βουνό. Να μη βλέπω κανέναν. Κάτι που δεν θα ήθελα ποτέ! Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζει μακριά από τους άλλους ανθρώπους αφού από τη φύση του είναι κοινωνικό ζώο. 

Βρισκόμενος στο χώρο της δημοσιογραφίας περισσότερο από 20 χρόνια, νιώθω τυχερός που γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους με τους οποίους έζησα μεγάλα γεγονότα. Γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία αυτού του νομού, γεγονότα που αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι της σύγχρονη ιστορίας της Ηλείας. Ενός νομού που, δυστυχώς, ακόμη ψάχνει να βρει τα πατήματά του...
Ποτέ δεν πίστεψα ότι υπάρχει πολιτικός/αυτοδιοικητικός ο οποίος δεν ήθελε το καλό του τόπου του. Απλά κρίνονται για το αν είχαν ή έχουν τις ικανότητες να προσφέρουν πέρα από μια προσωπική φιλοδοξία τους η οποία είναι θεμιτή. Αρκεί αυτή η προσωπική φιλοδοξία να μην υπερκεράζει το καλό του νομού. Το "εγώ" να μην είναι πάνω από το "εμείς"!

Κάποτε ο πρώην Νομάρχης Ηλείας και μετέπειτα βουλευτής, Τάκης Δημητρουλόπουλος είπε μια φράση, η οποία αποτέλεσε για μένα κορώνα για την δημοσιογραφική ή προσωπική μου πορεία: Η Ηλεία μια πόλη!
Μόνο αν όλοι μας υιοθετήσουμε και πιστέψουμε αυτό θα έχουμε ελπίδα. Μόνο τότε θα νιώσουμε υπερήφανοι γιατί πραγματικά κάτι σπουδαίο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Αν όμως ένας, έστω κι ένας, δεν το αποδεχτεί τότε κάποιος κρίκος της αλυσίδας θα σπάσει και θα ΄χει καταστροφικές συνέπειες. 
Αλλά από την άλλη κι ένας μόνο άνθρωπος δημιουργεί φως. 

Εγραψε ο Αλέξης Τσιρινάνης: "Οταν λέμε ο άνθρωπος δεν εννοούμε η ανθρωπότητα ολόκληρη. Ούτε η πλειοψηφία της ούτε καν η δυναμική μειοψηφία. Ενας και μόνο άνθρωπος αρκεί για να μην γίνει η πλάνη μονόλογος. Ενός ανθρώπου το ανέμελο κερί δημιουργεί φως. 

Μέσα στο σκοτάδι που απλώνεται γύρω και ένας ακόμη άνθρωπος που πιστεύει όμως, μπορεί να προετοιμάσει το μέλλον της ανθρωπότητας.
Του ενός έστω η πίστη, η γνήσια όμως, η συνεπής, η αγνή πίστη, αρκεί για να υπάρξει ένα έστω φως που θα οδηγήσει τον άνθρωπο του αύριο".
Και σε έναν τέτοιον άνθρωπο μπορείς να συγχωρέσεις τα λάθη του, τις αβλεψίες του...

Μερικά ρητά...

"Ορισμένες φορές οι μνήμες του παρελθόντος μας βοηθούν να λύσουμε προβλήματα του παρόντος"

"Κι αν η ευτυχία είναι πράγματι σαν τις σταγόνες της βροχής και δεν μπορε΄ς να την κρατήσεις σφιχτά στα χέρια σου σκύψε και πιες. Πάρε τη γεύση της. Νιώσε την... Η ζωή είναι μία... μονάκριβη"

"Να είσαι πάντα ο εαυτός σου και να εκφράζεις τον εαυτό σου και να πιστεύεις σ' αυτόν. Μη βγαίνεις έξω για να ψάχνεις για μια επιτυχημένη προσωπικότητα και να την μιμε΄σαι"

"Εχεις μια ζωή -γεύσου τη λοιπόν και βίωσέ την απόλυτα. Αλλωστε κάποια στιγμή πρόκειται να την χάσεις έτσι κι αλλιώς"
-Φράνσις Φορντ Κόπολα

"Μόνο μια λέξη να μας οδηγεί. Προχωράω1 Κοιτάζω μπροστά... Χρόνια σας πολλά. Και κρατήστε τη διάθεσή σας σαν φυλακτό, σαν γούρι για τη νέα χρονιά. Να είστε πάντα καλά!"


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στην αυγή του 2021!!!
Στην αυγή του 2021!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigwMaGl35LZni7W_dIrOJJLFQTzU01vbqx477n5V_aV9CJgKGy_z7JPKcqi5MhBJ7cRUKl7RC-dFTHuP1xQ-Vk2RIjuTRLILbzAUwS6KfdQ-9BED4L7C7xfQHfoVI4P04I_Y__tV0fAr0/s600/oval-track-5642747_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigwMaGl35LZni7W_dIrOJJLFQTzU01vbqx477n5V_aV9CJgKGy_z7JPKcqi5MhBJ7cRUKl7RC-dFTHuP1xQ-Vk2RIjuTRLILbzAUwS6KfdQ-9BED4L7C7xfQHfoVI4P04I_Y__tV0fAr0/s72-c/oval-track-5642747_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/2021_2.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/2021_2.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy