-->

Νεκρός ο σκληρός δολοφόνος του Γιώργου Νικολαϊδη και της Σούλας Καλαθάκη

Ο σκληρός δολοφόνος που άφησε το αποτύπωμά του στο άγριο φονικό του Γιώργου Νικολαΐδη και της συνεργάτιδός του Σούλας Καλαθάκη, ο καταζητο...

Ο σκληρός δολοφόνος που άφησε το αποτύπωμά του στο άγριο φονικό του Γιώργου Νικολαΐδη και της συνεργάτιδός του Σούλας Καλαθάκη, ο καταζητούμενος επί δύο δεκαετίες Ηλίας Μαζαράκης αποκαλύφθηκε τυχαία μετά το θάνατό του. Ο δραπέτης, επονομαζόμενος ως γιατρός, 59 χρόνων σήμερα, διαπιστώθηκε πως δεν είχε διαφύγει στη Λατινική Αμερική, αλλά ζούσε στη Νέα Σμύρνη κι εντοπίστηκε μετά από τυχαίο δακτυλοσκοπικό έλεγχο που έγινε στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Αθηνών. 

Ο έλεγχος έδειξε ότι το πτώμα άνδρα που μεταφέρθηκε εκεί από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών, ήταν ο διαβόητος κακοποιός. Ο Μαζαράκης που ήταν επί σειρά ετών στις λίστες καταζητούμενων της Ιντερπόλ, διακομίσθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Νέα Σμύρνη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. 

Στο νοσοκομείο έφτασε με διαφορετικά στοιχεία αφού φέρεται να είχε μαζί του πλαστά έγγραφα. Μετά από λίγες ώρες, απεβίωσε και η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή απέδωσε το θάνατό του σε παθολογικά αίτια (κίρρωση του ήπατος σε τελικό στάδιο). 

Η σορός αφού δακτυλοσκοπήθηκε, μεταφέρθηκε σε εργολάβο κηδειών για την ταφή του, η οποία δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Μετά από λίγη ώρα έγιναν γνωστά τα πραγματικά στοιχεία του νεκρού και οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχαν στα …χέρια τους τον επί χρόνια ασύλληπτο σκληρό κακοποιό. Ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα για να παραλάβουν τη σορό. Εκτός της διπλής δολοφονίας Νικολαΐδη – Καλαθάκη, ο Μαζαράκης είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία στην Κέρκυρα το 1985 του παππού του Στυλιανού Δούκα και της θείας του Ευτυχίας. Αιτία του διπλού φονικού ήταν τα κληρονομικά. 

Τρία χρόνια αργότερα, καταδικάστηκε σε δις ισόβια από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Κέρκυρας. Στις 6 Σεπτεμβρίου 1997 παραβίασε την πενθήμερη άδειά του και εξαφανίστηκε, για να «ενεργοποιηθεί», στην υπόθεση Νικολαΐδη. Ενώ ήταν φυγόδικος καταζητείτο στο εξωτερικό και για σωρεία άλλων βαρύτατων εγκληματικών ενεργειών. Το προσωνύμιο «γιατρός» δεν ήταν τυχαίο, αφού ο Ηλίας Μαζαράκης, είχε σπουδάσει Ιατρική στην Ιταλία το 1985. 

Μετά την καταδίκη για τη διπλή δολοφονία των συγγενών του, μεταφέρθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού όπου εκεί γνωρίστηκε με τον Θ. Κ., μετέπειτα κατηγορούμενο για την απαγωγή και τη δολοφονία του ζεύγους Νικολαΐδη – Καλαθάκη. Ο Θ.Κ εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης για κλοπές και εκβιάσεις αλλά κατόρθωσε να προχωρήσει σε διακοπή της ποινής του τον Αύγουστο του 1997. Ακολούθησε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η απαγωγή και η δολοφονία του Νικολαΐδη και της Καλαθάκη στη θέση Σέσι Γραμματικού με την παρουσία, όπως προκύπτει από σειρά μαρτυριών, του «εγκέφαλου» Τ.Κ και του Μαζαράκη – «γιατρού». 

Τον Μάιο του 1998, ένας βοσκός εντόπισε σε ερημική περιοχή στο Σέσι Γραμματικού, το διαμελισμένο πτώμα μίας γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση. Ύστερα από έρευνες αστυνομικών στην γύρω περιοχή, τρεις ημέρες μετά εντοπίζεται κάτω από πέτρες και η σορός ενός φιμωμένου άντρα, επίσης σε προχωρημένη αποσύνθεση. Αργότερα ταυτοποιήθηκαν και προέκυψε πως οι σοροί ανήκαν στην 32χρονη Σούλα Καλαθάκη και τον 46χρονο Γιώργο Νικολαΐδη, που είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς πέντε μήνες πριν. 

Καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας εξελίσσονταν, προέκυψαν πως κάποιοι προχωρούσαν σε αγορές αξίας με τις πιστωτικές κάρτες του Νικολαΐδη και εξαργυρώνονταν επιταγές, σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ κλπ. Πρώτη στην «τσιμπίδα» των Αρχών έπεσε η σύντροφος του κατηγορούμενου για την υπόθεση Τ.Κ. και στην συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, εκτός του Μαζαράκη που είχε καταφέρει να διαφύγει και καταδικάστηκε ερήμην μόνο για πλημμελήματα στην υπόθεση αυτή, αν και είχε θεωρηθεί με τον Τ.Κ. ως «εγκέφαλος». 

Μετά τη σύλληψη εννέα ατόμων και τη δίκη που ακολούθησε, ο Μαζαράκης κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία αλλά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ήταν απών κατά τη διάρκεια της δίκης και δικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα…. 

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε αυτή τη δίκη που κατέθεσε για ημέρες, ήταν η έγκριτη δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη η οποία προσκόμισε όλα τα στοιχεία – ντοκουμέντα που εντόπισε η εκπομπή στην πολύχρονη έρευνά της. Εκείνη την εποχή υπήρχε η πεποίθηση ότι ο «γιατρός» αναχώρησε για Ολλανδία και ακολούθως για Νότιο Αμερική, πιθανώς στο Καράκας της Βενεζουέλας. 

Πάντως το διαμέρισμα που είχε δηλώσει ως τόπο κατοικίας, στην οδό Λαρίσης 57 στους Αμπελόκηπους όπου έμενε η νεκρή πλέον μητέρα του, είναι κλειστό και οι γείτονες «έχουν χρόνια να τον δουν». Μέχρι που ο τυχαίος έλεγχος στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία έλυσε το μυστήριο για τον δολοφόνο – «φάντασμα» που κατάφερε να ξεγλιστράει από την Αστυνομία και να ζει ανάμεσά μας ανενόχλητος.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νεκρός ο σκληρός δολοφόνος του Γιώργου Νικολαϊδη και της Σούλας Καλαθάκη
Νεκρός ο σκληρός δολοφόνος του Γιώργου Νικολαϊδη και της Σούλας Καλαθάκη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYCLQVb3SjCp-318Vt6FWmnoxKH_iRnggc-aL8W4ZiS_suX_E7q9p14UCIpEyfB6cTlZdq5fEg3L_Ov2gDbA32vujuzBAlhyphenhyphen-9a-bft7URhTKm68XKa7JOibqACqKF2GwJU7QMAH7Ldoo/s600/triplo-kalathaki-1024x503.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYCLQVb3SjCp-318Vt6FWmnoxKH_iRnggc-aL8W4ZiS_suX_E7q9p14UCIpEyfB6cTlZdq5fEg3L_Ov2gDbA32vujuzBAlhyphenhyphen-9a-bft7URhTKm68XKa7JOibqACqKF2GwJU7QMAH7Ldoo/s72-c/triplo-kalathaki-1024x503.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/blog-post_311.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/blog-post_311.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy