-->

Γιάννης Λέντζας: "Να μη μιλάει κάποιος για λόγους εντυπωσιασμού..."

Στο newsgf.net , μίλησε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζας , ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα του δήμου του, στην πανδημία και στα πρ...

Στο newsgf.net, μίλησε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζας, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα του δήμου του, στην πανδημία και στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αλλά και για το θέμα Υγεία στην Ηλεία. 


"Διανύουμε μια περίοδο η οποία συνδυάζει την πανδημία με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή με την επιβράδυνση όλων των θεμάτων. Ταυτόχρονα όμως εμείς ως δημοτική αρχή πρέπει να επιταχύνουμε το έργο μας. Ηδη επεξεργαζόμαστε για να καταθέσουμε μελέτες-προτάσεις για το πρόγραμμα Τρίτση και να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις στους άξονες που έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προσπαθούμε να τρέξουμε μεγάλα έργα όπως είναι ο βιολογικός της Βάρδας, η υδροδότηση της Βουπρασίας, ο βιολογικός της Ανδραβίδας, Στρουσίου, Σταφιδόκαμπου, Νεοχωρίου, όπως και άλλα επιμέρους έργα όπως είναι η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο Κάστρο, τη Κυλλήνη κ.α. Πρόκειται για εγκεκριμένα έργα και προσπαθούμε να πάμε στη σύμβαση, να γίνει ο διαγωνισμός. 

Η καθημερινότητα του πολίτη είναι βασική μας επιδίωξη και στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να κάνουμε έργα όπως είναι η διάνοιξη του δρόμου πίσω από το δημαρχείο στα Λεχαινά. Λόγω της πανδημίας θέλουμε να πάρουμε κάποια μέτρα επιπλέον ώστε να προασπίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, να προμηθευτούμε Rapid τεστ, τα ατομικά μέσα υγιεινής και γενικά βρισκόμαστε σε μια φάση στην οποία όλες οι υπηρεσίες του δήμου λειτουργούν για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα"

-newwgf.net: Δεν λειτουργούν όμως οι υπηρεσίες του κράτους.

"Λόγω τηλεργασίας λόγω ιού, δημιουργούν, όπως ανέφερα, θέματα επιβράδυνσης, αλλά προσπαθούμε να τα υπερκεράσουμε".

-newsgf.net: Εν όψη Χριστουγέννων έχετε προγραμματίσει κάτι ώστε να αλλάξει και λίγο η ψυχολογία των πολιτών;

"Ηδη έχουμε ξεκινήσει το στολισμό των κεντρικών πόλεων και θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες και σε κοινότητες. Από κει και πέρα, όπως γνωρίζετε, λόγω του lockdown και των μέτρων περιορισμού για την διασπορά του ιού, απαγορεύονται οι εκδηλώσεις. Θα προσπαθήσουμε όμως με το στολισμό, στον οποίο ρίξαμε το βάρος, να φέρουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων με ένα μήνυμα ανάτασης και ψυχολογικής ευφορίας στους συνδημότες μας που όντως είναι ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι ψυχολογικά".

Σε μικρό διάστημα κάναμε τα αυτονόητα. Χρειάζεται κι άλλη δουλειά...

-newsgf.net: Ενάμισι χρόνο περίπου από την ανάληψη των καθηκόντων σας, τα πράγματα είναι όπως τα είχατε στο μυαλό σας;

"Σίγουρα η θεωρία από την πράξη έχει διαφορά. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε παλιές αγκυλώσεις, παλιές νοοτροπίες και πιστεύω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα τα οποία ήταν αυτονόητα. Φυσικά χρειάζεται κι άλλη δουλειά, χρειάζεται συνεχόμενη εγρήγορση και πίεση τόσο προς τις υπηρεσίες όσο και προς το κεντρικό κράτος ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το ευτυχές αποτέλεσμα που θα είναι προς όφελος των συνδημοτών μας. Σας λέω και πάλι ότι ο κορονοιός μας βάζει εμπόδια ως προς την γρήγορη τέλεση των πραγμάτων. Αντιμετωπίζουμε, επίσης, αρκετές παθογένειες του παρελθόντος. Προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε. Είναι σίγουρος όμως ότι στο τέλος το έργο θα είναι θετικό".

Να μη μιλάει κάποιος για λόγους εντυπωσιασμού
 

-newsgf.net: Τις τελευταίες ημέρες δεχτήκατε "επίθεση" από τον πρόεδρο της Μυρσίνης.

"Καταρχήν, είπα στον πρόεδρο ότι πρέπει να είναι στις δηλώσεις του μετρημένος και οτιδήποτε λέει να μπορεί να το τεκμηριώνει. Στη Μυρσίνη, σε ότι αφορά τα προβλήματα της ύδρευσης μαζί με το Νησί, είναι οι κοινότητες στις οποίες τρέχουμε αυθημερόν. Ελάχιστες φορές που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο ίσως να απαιτηθεί λίγο περισσότερος χρόνος. Στον ηλεκτροφωτισμό και γενικά σε ότι αφορά την καθημερινότητα στη Μυρσίνη ποτέ δεν αρνηθήκαμε τίποτα. Και πάντα λαμβάνω γνώση προσωπικά. 

Για το συγκεκριμένο που έκανε αναφορά, κάτι που αναγνώρισε και ο ίδιος, είναι ότι πρώτη φορά ο δήμος διεκδίκησε και πήρε λεφτά λόγω της εγκατάστασης των προσφύγων στη Μυρσίνη. Επρεπε μέσα σε 5 ημέρες να καταθέσουμε μια μελέτη ώριμη, όχι μια απλή πρόταση. Μια μελέτη η οποία έπρεπε να είναι και κοστολογημένη, διότι το ποσό ήταν γύρω στις 50.000 που θα δινόταν. Λοιπόν, μιλώντας με τις τεχνικές υπηρεσίες και από την προηγούμενη δημοτική αρχή που φώναζε ο πρόεδρος δεν υπήρχε ποτέ μελέτη για την Μυρσίνη. 

Οπως του εξήγησα ανέφερα ότι τον επόμενο χρόνο που θα βγει πάλι ένα ποσό προτεραιότητά μας αποτελεί η Μυρσίνη. Γι' αυτό λέω ότι ο πρόεδρος όταν θα μιλάει να το κάνει με στοιχεία και όχι για λόγους εντυπωσιασμού να λέει ότι ξεχάσαμε την κοινότητά του. Ξέρουν πολύ καλά οι δημότες ότι δεν είναι ξεχασμένοι από την παρούσα δημοτική αρχή, κι αυτή την εικόνα που προσπαθούσε  να περάσει ο κ. Αποστολόπουλος απέχει πολύ από την πραγματικότητα". 


-newsgf.net: "Επιθέσεις" δέχεστε συχνά και από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

"Ξαναλέω ότι όλα στη ζωή έχουν μια συνέχεια. Στη προηγούμενη δημοτική αρχή, που διαφημίζει συχνά πυκνά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ότι δικό μου αυτό το έργο, δικό μου το άλλο έργο, του έχω θέσει δύο ερωτήματα: Το πρώτο, να μου φέρει για τον βιολογικό της Βάρδας την παράταση σε έγγραφο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει. Εγώ του λέω ότι είχε απενταχθεί και το λέω ευθαρσώς. Ας μας φέρει το έγγραφο που λέει ότι πήραν παράταση όπως λέει ο ίδιος. 
Και το δεύτερο που θέλω να μου πει είναι για το open mall. Πιστεύει κανένας ότι γίνεται με μια μόνο πρόταση; Χρειάζονται μελέτες. Εκτός κι αν εννοεί ότι εγκρίθηκε το έργο αλλά προφανώς για να πάμε σε χρηματοδότηση θέλει μελέτες και όχι ... ένα χαρτί. 

Επίσης, θα πω και κάτι άλλο με όλο το σεβασμό και την απαιτούμενη προσοχή. Εάν μια δημοτική παράταξη χρειάζεται 5 χρόνια, όπως η προηγούμενη συν ενάμιση που είμαστε εμείς, δηλαδή αν χρειάζονται 6 1/2 χρόνια για να πετύχουμε μια ασφαλτόστρωση καταλαβαίνετε γιατί απέτυχε η δημοτική αρχή του κ. Ναμπίλ Μοπράντ". 

Οταν διαθέτεις τον εαυτό σου στα κοινά θα πληρώσεις κι ένα τίμημα! 

-newsgf.net: Δουλεύετε πολλές ώρες. Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, σε καθημερινή βάση. Η οικογένεια σε ποια μοίρα έχει περάσει πλέον;

"Η οικογένεια είχε πάντα πρωταρχικό ρόλο, αλλά από τη στιγμή που διαθέτεις τον εαυτό σου στα κοινά ξέρεις ότι πληρώνεις κι ένα τίμημα που έχει να κάνει με το ότι χάνεις χρόνο που θα έπρεπε να διαθέσεις στα παιδιά σου..."

-newsgf.net: Σας ενοχλεί που τα παιδιά μεγαλώνουν τώρα χωρίς εσάς; 

"Προσπαθώ αυτό να το αναπληρώνω. Ολες τις ώρες που είμαι στο σπίτι προσπαθώ να είμαι κοντά στα παιδιά και τη σύζυγό μου. Το φορτίο είναι βαρύ, σίγουρα είναι δύσκολο αλλά προσπαθώ στο θέμα που με ρωτήσατε να το αναπληρώνω. Ομως, όπως ξέρετε, πάντα στη ζωή μου είχα αρκετές δραστηριότητες όπου πολλές φορές αναγκαζόμουν να λείπω. Από την άλλη είναι και το επάγγελμά μας τέτοιο, με εφημερίες κ.α. που σηματοδοτούν τη μισή μας εργασιακή ζωή να την περνάμε στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, οπότε αυτό δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη με κάποιο βίαιο τρόπο για την ψυχολογία των παιδιών μου. 

Σας ξαναλέω όμως, ότι επειδή πλέον οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες, οι απαιτήσεις του δήμου και των δημοτών μεγάλες και δικαιολογημένα, προσπαθώ στο χρόνο που ξεκλέβω να είμαι κοντά στην οικογένειά μου ώστε η απουσία μου να μην είναι τόσο εμφανής στα μέλη της".

-newsgf.net: Οι δραστηριότητές σας ως Προέδρου της Εταιρείας Γενικής Ιατρικής;

"Συνεχίζω κι εκεί την δραστηριότητά μου, τώρα όμως λόγω ιού με τηλεδιασκέψεις κυρίως. Υπάρχει ένα θέμα τεράστιο που αφορά τον ιό, είναι ένα ζήτημα το οποίο βαράει την πόρτα όλων. Χρειάζεται, όπως έχω πει, εγρήγορση, όχι πανικός και τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί. Για την Ηλεία τα πράγματα είναι καλύτερα από περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πέσουμε κι εμείς στην παγίδα. Τα πάντα μεταβάλλονται, τίποτα δεν είναι σταθερό. 

Η κατάσταση στην Ηλεία, σε ότι αφορά την υγεία γενικότερα, θα πρέπει όλοι οι φορείς να σκύψουν πάνω στα προβλήματα. Υπάρχει κατακερματισμός των υγειονομικών μονάδων, κατακερματισμός του υγειονομικού προσωπικού και κάποια στιγμή πρέπει -επιτέλους- να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες μπορεί να είναι σκληρές αλλά θα βελτιώσουν στο μέγιστο τις παροχές υπηρεσιών υγείας στο νομό". 


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λέντζας: "Να μη μιλάει κάποιος για λόγους εντυπωσιασμού..."
Γιάννης Λέντζας: "Να μη μιλάει κάποιος για λόγους εντυπωσιασμού..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpYAjKbVy1zlASo6ztrSTXX5j2jss11C2P_ieS6hBsfdCDybVEU8O2iJTaOTrMiPXYWMai3peH8lXPUATcGd2fZ0d73nt0NS_UTxoqib0pqZxIEunRZXlYkeM61Jm_EY6X-Yv8gLbV4Tc/s600/P1210562.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpYAjKbVy1zlASo6ztrSTXX5j2jss11C2P_ieS6hBsfdCDybVEU8O2iJTaOTrMiPXYWMai3peH8lXPUATcGd2fZ0d73nt0NS_UTxoqib0pqZxIEunRZXlYkeM61Jm_EY6X-Yv8gLbV4Tc/s72-c/P1210562.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/blog-post_39.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/blog-post_39.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy