Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Νίκος Κοροβέσης: Η διάσωση της Εστίασης χρειάζεται μέτρα τώρα αλλά και μετά την πανδημία

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕ...

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ 

ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 
ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΥΟ 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 
ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 
ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ... 

Τη λήψη ρηξικέλευθων - όπως τα χαρακτηρίζει - μέτρων με σκοπό να βρεθούν λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα για τον κλάδο της εστίασης και θα μπορέσουν να διασώσουν την Ελληνική Επιχείρηση από τις συνέπειες της πανδημίας, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης κάνοντας μία ακόμη παρέμβαση προς την κυβέρνηση με σειρά επισημάνσεων και προτάσεων. 

Μάλιστα ύστερα από ουσιαστική συζήτηση που είχε με τα μέλη του Σωματείου Εστίασης & Συναφών Επαγγελμάτων «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» αποφασίστηκε η αποστολή κοινής επιστολής στον αρμόδιο υπουργό στην οποία τίθενται όλα τα σοβαρά ζητήματα και διατυπώνονται αιτήματα που εφόσον ικανοποιηθούν θα μπορέσουν να στηρίξουν τον κλάδο. Χαρακτηριστικά δε αναφέρονται τα εξής: 

Ο λόγος για τον οποίο στέλνουμε αυτή την επιστολή αφορά τον χώρο της εστίασης. Η επόμενη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις, ώστε να διασωθούν οι χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου. 

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν τον πολύπαθο κλάδο της εστίασης καθώς και τις υγειονομικές οδηγίες που θα συνοδεύσουν την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων μας, επιβάλλουν ρηξικέλευθα μέτρα και λύσεις αποτελεσματικές για τον κλάδο και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 

Ακολούθως ο κ. Κοροβέσης και τα μέλη του Σωματείου, εξηγούν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός σε δύο φάσεις και ειδικότερα: 

1. Η πρώτη αφορά στο χρονικό διάστημα που διαρκεί ο κορωνοϊός και για την οποία ζητείται να ισχύσουν προς ελάφρυνση επαγγελματιών και εργαζόμενων τα παρακάτω: 

 Επιλεγμένη αναστολή ώστε τα καταστήματα εστίασης να παραμείνουν κλειστά και να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία αλλά και η εύκολη στοχοποίηση από ΜΜΕ και κοινή γνώμη. 

 Αναστολή όλων των φορολογικών - ασφαλιστικών υποχρεώσεων. 

 Προστασία εργαζομένων μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσο διάστημα υπολειτουργούν τα καταστήματα εστίασης λόγω των υγειονομικών περιορισμών. 

 Επιδότηση μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, για να καλυφθούν δαπάνες παγίων και βιοτικές ανάγκες των επιχειρηματιών. Αξιολόγηση ώστε τα ποσά από το σύνολο των επιστρεπτέων προκαταβολών να επιδοτούνται έως 100% και ανάλογα με το συνολικό ποσό που έχει λάβει κάθε επιχείρηση. 

 Διατήρηση της μείωσης των ενοικίων κατά 40% για το πρώτο εξάμηνο του 2021 και παράταση όλων των μισθώσεων κατά ένα έτος με απαγόρευση των εξώσεων. 


ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ»

Ωστόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού και ο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» δεν αρκούνται μόνο εκεί. Μετά από την επεξεργασία των στοιχείων και αφού έλαβαν υπόψιν τους, τα δεδομένα που δημιουργούνται προτείνουν συγκεκριμένες προτάσεις και για την «Επόμενη μέρα» της πανδημίας που θα βρει την εστίαση «πληγωμένη» και οικονομικώς ιδιαιτέρως ζημιωμένη. 

Στην κατεύθυνση αυτή ζητείται η εφαρμογή των εξής: 

Δέσμη μέτρων με σχεδιασμό τουλάχιστον μέχρι το τέλος 2022. 

Ενιαίος ΦΠΑ 6% σε όλη την εστίαση μέχρι το τέλος του 2021, με πλήρη φοροαπαλλαγή των ποσών που ξοδεύονται στην εστίαση. 

Αυστηριοποίηση του πλαισίου ελέγχου μέσω της ψηφιακής αναβάθμισης με πρόταση για άμεση καταβολή του ΦΠΑ ημερησίως. Στόχος η πραγματική βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης, η διατήρηση ή ακόμα και η αύξηση των εσόδων του κράτους. 

Στήριξη των θέσεων εργασίας με διατήρηση όλων αυτών που υπήρχαν τον Μάρτιο του 2020 στην εστίαση με επιδότηση της εργασίας. Κάλυψη ανά εξάμηνο του μη μισθολογικού κόστους:

1ο εξάμηνο 100% 
2ο εξάμηνο 75% 
3ο εξάμηνο 50% 
4ο εξάμηνο 25% 

Ανάγκη σε αυτό το διάστημα εξορθολογισμού του ύψους των εισφορών των εργαζόμενων σε αντιστοιχία με αυτών των ελεύθερων επαγγελματιών. 

Στοχευμένα προγράμματα ΕΣΠΑ, για τον κλάδο της εστίασης στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 - 2027. Τονίζεται τέλος, ότι η Γενική Γραμματεία Εστίασης θα πρέπει να αναδιοργανώσει τη λειτουργία και να θέσει βάσεις βιωσιμότητας για μία επαγγελματική κατηγορία βαριά πληττόμενη και με παθογένειες δεκαετιών...

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νίκος Κοροβέσης: Η διάσωση της Εστίασης χρειάζεται μέτρα τώρα αλλά και μετά την πανδημία
Νίκος Κοροβέσης: Η διάσωση της Εστίασης χρειάζεται μέτρα τώρα αλλά και μετά την πανδημία
https://1.bp.blogspot.com/-jsyvIxFbEvA/X8i0QctDg6I/AAAAAAAEaVc/8xee9p86uAggXUvke26jh-8tDPELhuxvQCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2020-12-03_114604_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-jsyvIxFbEvA/X8i0QctDg6I/AAAAAAAEaVc/8xee9p86uAggXUvke26jh-8tDPELhuxvQCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2020-12-03_114604_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/blog-post_56.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/blog-post_56.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy