Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Κέντρο Covid και εμβολιασμού το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας

-Παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής προς την 6 η Υ.ΠΕ. και ενέργειες διαχείρισης της πανδημίας Εντατικότερα και πιο ενεργά διαχειρίζεται πλέον...

-Παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής προς την 6 η Υ.ΠΕ. και ενέργειες διαχείρισης της πανδημίας

Εντατικότερα και πιο ενεργά διαχειρίζεται πλέον ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας τα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19, συμμετέχοντας στις εξελίξεις, ενόψει του προγράμματος εμβολιασμού που βρίσκεται επί θύραις, μετά και τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ανακοίνωσε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την υποβοήθηση του έργου του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο ήδη έχει χαρακτηριστεί και θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο. Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον διοικητή της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννη Καρβέλη, ο κ. Γεωργιόπουλος ζητά να λειτουργήσει και ως κέντρο Covid-19 το Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας ενώ επισημαίνει ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έχει εκπονήσει σχετική μελέτη για την διαμόρφωση των χώρων που απαιτούνται, σε συνεργασία και μετά από αίτημα της προϊσταμένης του Κέντρου Υγείας. 

Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Όπως γνωρίζετε, η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, υπό κανονικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες υγειονομικής ετοιμότητας είναι περισσότερο από επιβεβλημένες, ιδίως την περίοδο αυτή που βιώνουμε όλοι τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας Covid-19. 

Με βάση τα προαναφερθέντα, αλλά και το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας πρόκειται να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid-19, αλλά επειδή πρέπει να λειτουργήσει και ως κέντρο Covid, απαιτούνται υποστηρικτικές υποδομές και διαμορφώσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος μας, θέλοντας να υποβοηθήσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Κ.Υ. στο νέο αυτό πλαίσιο, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία. 

Συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, σε συνεργασία με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και προς διευκόλυνση των διαδικασιών, έχει εκπονήσει σχετική μελέτη διαμόρφωσης των εσωτερικών - εξωτερικών χώρων του Κέντρου Υγείας με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο νέο του ρόλο ως εμβολιαστικό κέντρο και ως κέντρο Covid. 

Η μελέτη αυτή, ως γνωρίζουμε, έχει ήδη προωθηθεί στις υπηρεσίες σας. Κατανοώντας απολύτως την πίεση που δέχεστε υπό τις συνθήκες αυτές και γνωρίζοντας τις προθέσεις σας για τη βέλτιστη έκβαση αυτού του προβλήματος, σας καταθέτουμε την προτροπή μας για άμεση υλοποίηση της μελέτης, επειδή οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες και επιβάλλεται η τάχιστη προετοιμασία του Κέντρου Υγείας της πόλης μας για τον σκοπό που προαναφέρθηκε». 

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιόπουλος επικοινώνησε και με τον υποδιοικητή της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Μάλλιο, ζητώντας του την ταχύτερη υλοποίηση του έργου διαμόρφωσης των χώρων καθώς και την προμήθεια αναλώσιμων ιατροφαρμακευτικών υλικών που έχει αιτηθεί το Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας. «Αναζητούμε τον τρόπο να ενισχύσουμε με κάθε μέσο τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα πρόσληψης και παραχώρησης νοσηλευτικού προσωπικού, ή με διάθεση υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αναλώσιμων κλπ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με ικανό τρόπο στις νέες συνθήκες», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος. 

Πλούσια δράση της επιτροπής Covid-19 

Όπως είναι γνωστό, από την αρχή της πανδημίας έχει συγκροτηθεί, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, ειδική επιτροπή αντιμετώπισης θεμάτων σχετικών με την εμφάνιση του κορονοϊού (Covid-19). Η επιτροπή αυτή έχει χειριστεί αποτελεσματικά όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και διαχείριση ζητημάτων σχετικών με την πανδημία. 

Συγκεκριμένα, προχώρησε κατ’ επανάληψη σε απολυμάνσεις δημόσιων κτιρίων, όπως σχολεία, δημοτικά καταστήματα, ΔΕΥΑ, Αστυνομικό Τμήμα, Πυροσβεστική, Ειρηνοδικείο, αλλά και υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμια, κλπ) τόσο στην έδρα όσο και στις Κοινότητες. Ακόμη, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, έγιναν εκατοντάδες τεστ και ιχνηλατήσεις σε Κοινότητες όπου υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19. Κινητοποιήθηκαν επίσης οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για την εξυπηρέτηση δημοτών που λόγω καραντίνας περιορίστηκαν στο σπίτι, ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν σταμάτησε στιγμή το έργο της που είναι ιδιαίτερα αυξημένο, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας του προσωπικού της. 

Έγινε ακόμη διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών, ενώ λήφθηκαν μέτρα εκ περιτροπής εργασίας και τηλεργασίας του προσωπικού του Δήμου, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ο Δήμος εξάλλου βρίσκεται στη φάση παροχής πρόσθετης βοήθειας προς μαθητές που δεν έχουν τα μέσα για τη συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση, με προμήθεια και χορήγηση τεχνολογικού εξοπλισμού (τάμπλετ κλπ) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. 

Όλες αυτές τις δράσεις και τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων εποπτεύει και συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Βασίλης Αρβανίτης. Επιπροσθέτως, μετά και την εκτεταμένη συζήτηση που έγινε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την ανάγκη εντατικότερης και πληρέστερης διαχείρισης των θεμάτων της πανδημίας, διευρύνθηκε η ήδη συγκροτηθείσα από Μαρτίου 2020, επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων. «Είναι προφανές ότι επειδή έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση πρωτόγνωρη, της οποίας η εξέλιξη εξακολουθεί να είναι δύσκολη και απρόβλεπτη, είναι αναγκαίο να συστρατευθούμε όλοι οι παράγοντες του Δήμου, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση αυτής της κατάστασης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιόπουλος.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κέντρο Covid και εμβολιασμού το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας
Κέντρο Covid και εμβολιασμού το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας
https://1.bp.blogspot.com/-Do75IS4Rgow/X8e9PAbEmvI/AAAAAAAEaS0/qbHWicF74vIL5ip72iqwrfaSVGkb18Q-gCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2020-12-02_181152_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-Do75IS4Rgow/X8e9PAbEmvI/AAAAAAAEaS0/qbHWicF74vIL5ip72iqwrfaSVGkb18Q-gCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2020-12-02_181152_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/covid.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/covid.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy