-->

Ανασχηματισμός: Τα μεγάλα ονόματα που αποχώρησαν από την κυβέρνηση - Ποιος είναι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός στην Ελλάδα.

Τρία είναι τα μεγάλα ονόματα που αποχώρησαν με την κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποχωρεί ...

Τρία είναι τα μεγάλα ονόματα που αποχώρησαν με την κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποχωρεί από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών. Ο κ. Θεοδωρικάκος φαίνεται ότι πλήρωσε τις πολύ κακές σχέσεις του με άλλα σημαίνοντα στελέχη του Μαξίμου. Ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν ίσως ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θεωρείται δε από ορισμένους ο αρχιτέκτονας της επικράτησης του κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές. 

Ο Γιάννης Βρούτσης αποχωρεί από το υπουργείο Εργασίας. Φαίνεται ότι στον κ. Βρούτση στοίχισε ο σάλος που προέκυψε με την κατάρτιση των επιστημόνων, το περίφημο «σκόιλ ελικίκου». Πάντως ο κ. Βρούτσης αναλαμβάνει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Σημαντική επίσης η αποχώρηση του Γιώργου Κουμουτσάκου από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης.

Αποχωρούν ακόμα: 

-Ο Βασίλης Διγαλάκης από υφυπουργός Παιδείας. 
-Ο Θεόδωρος Καράογλου από υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, 
-Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος από υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 
-Ο Μάνος Κόνσολας από υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας. 
-Ο Δημήτρης Οικονόμου από υφυπουργός Περιβάλλοντος. 


Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης
Γεννημένος το 1973 στην Αθήνα, ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατάγεται από την Κορινθία και τη Βοιωτία. Υπήρξε επικεφαλής σε σημαντικό αριθμό συμβουλευτικών και ερευνητικών έργων, ενώ διετέλεσε γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ από τον Ιανουάριο 2017 μέχρι και τις νικηφόρες εκλογές του Ιουλίου 2019, όπου και εξελέγη βουλευτής Επικρατείας. 

Βρίσκεται στη θέση του γραμματέα της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, είναι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Δ.Ε.Τ.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), καθώς και διευθυντής Ερευνητικής Μονάδας και πρώην πρόεδρος του Τμήματος. 

Ο κ. Ταραντίλης, έχει βραβευτεί για πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια ως ο καθηγητής με την υψηλότερη αξιολόγηση, μετά από αξιολογήσεις των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Αρθρογραφεί επίσης στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο θεμάτων οικονομίας και ανάπτυξης, δημόσιας διοίκησης, περιβάλλοντος, παιδείας, έρευνας και τεχνολογίας. «Στόχος μου να αξιοποιήσω τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει στην πορεία της ζωής μου, ώστε να τις μετασχηματίσω σε μια ευρύτερη δράση για την κοινωνία», δηλώνει στο προφίλ του ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


Ποιος είναι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός στην Ελλάδα.
«Κανένα άτομο δεν θα πρέπει να νιώθει ότι είναι αναγκασμένο να κρυφτεί» 

Ο 45χρονος Νικόλας Γιατρομανωλάκης ανέλαβε χρέη υφυπουργού αρμοδίου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού και έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι πολιτικός με υπουργικό αξίωμα στην Ελλάδα. Ο Γιατρομανωλάκης, με βάση τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αναβαθμίστηκε από Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναλαμβάνοντας χρέη υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο, αρμοδίου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.

Σπουδές και σταδιοδρομία 

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι γιος του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Γιώργη Γιατρομανωλάκη και της ακαδημαϊκού Ρένας Λεκανίδου. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ. Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Ιούλιο του 2019 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV, καθώς και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Πανεπιστήμιο Harvard, αλλά και ως ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας. Η δουλειά του έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013 επελέγη ως Marshall Memorial Fellow. Το 2019 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Αποχώρησε από το κόμμα το 2016. 

Ακτιβισμός ΛΟΑΤΚΙ 

Ο 45χρονος υφυπουργός έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, καθώς δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος. Μάλιστα, έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, και έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αντικείμενο την κοινωνική ένταξη ευάλωτων πληθυσμών, και τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Μάιο, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη μέχρι τώρα πορεία του λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας. 

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

«Πριν από αρκετά χρόνια, στην πρώτη μου δουλειά στην Ελλάδα μετά την Αμερική, είχα κατά λάθος μάθει ότι υπήρχε μια εσωτερική συζήτηση για το κατά πόσον μπορούσα να αναλάβω τη διαχείριση μίας κρίσης, όχι λόγω απειρίας ή ικανοτήτων αλλά επειδή ήμουν εμφανώς (συγκρατήστε αυτή τη λέξη) gay. Δεν μου έδωσαν το project τότε. Κάποια χρόνια μετά, μοιράστηκα με ανθρώπους που είναι στην πολιτική την επιθυμία μου να ασχοληθώ κι εγώ ενεργά και ζήτησα τη γνώμη και τη συμβουλή τους. Μου απάντησαν ότι θα ήμουν πολύ καλός αλλά προφανώς θα έπρεπε να περιοριστώ σε συμβουλευτικούς ρόλους στο παρασκήνιο. 

«Σε φαντάζεσαι να μπαίνεις μέσα στα καφενεία να μιλάς με τον κόσμο;» είχαν αναρωτηθεί φωναχτά και συνέχισαν λέγοντας «Εδώ είναι Ελλάδα». Προφανώς το είχα εσωτερικεύσει αυτό. Κάθε φορά που γνώριζα έναν άνθρωπο σε ένα επαγγελματικό ραντεβού αναρωτιόμουν αν έχει καταλάβει ότι είμαι gay και αν αυτό θα επηρεάσει την έκβαση των πραγμάτων. Θα πάρω τη δουλειά; Θα με εμπιστευτεί; Θα με πάρει στα σοβαρά; Παρόλα αυτά επέμεινα. Και ο καιρός πέρασε. Και κάποια πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Και σιγά σιγά βρέθηκαν άνθρωποι στον δρόμο μου που άρχισαν να συζητούν μαζί μου σε άλλη βάση. Εδώ είναι Ελλάδα λοιπόν. 

Και είμαστε στο 2020. Και η χώρα έχει γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βάζει στη σελίδα της το rainbow flag και μιλά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας. Και η χώρα έχει το πρώτο ανοιχτά gay Γενικό Γραμματέα, και άλλους ορατούς (συγκρατήστε και αυτή τη λέξη) ανοιχτά gay ανθρώπους στην ευρύτερη κυβέρνηση. 

Η ορατότητα είναι σημαντική. Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Και για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και για άλλες ομάδες ή μονάδες. Και δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ή που επειδή είναι ΛΟΑΤΚΙ, ή επειδή είναι «εμφανώς» ΛΟΑΤΚΙ θα το κάνουν χειρότερα από κάποιο άλλο άτομο. Κανένα άτομο δεν θα πρέπει να νιώθει ότι είναι αναγκασμένο να κρυφτεί για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να αγχώνεται αν περνάει για gay ή straight. Και κανένα άτομο, ειδικά δε παιδί, δεν πρέπει να γίνεται bullied για αυτό που είναι. Και πιστέψτε με, το bullying έχει πολλές μορφές. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αλλά η αρχή έχει γίνει». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανασχηματισμός: Τα μεγάλα ονόματα που αποχώρησαν από την κυβέρνηση - Ποιος είναι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός στην Ελλάδα.
Ανασχηματισμός: Τα μεγάλα ονόματα που αποχώρησαν από την κυβέρνηση - Ποιος είναι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός στην Ελλάδα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnjhAEzqFZbXMJ1kRPQwug4dDKsW5MK4KFOCBhzn1GkrkTlTciymFfGXjSHX3C5n_ynLfTB3SE0mOwdkXbnVS0KBT2qhNZPvaSdmJ4ee9R0xNtHaXkXSXskVArVkgiHdMiQowz6NThV-A/s600/vroutsis-liakos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnjhAEzqFZbXMJ1kRPQwug4dDKsW5MK4KFOCBhzn1GkrkTlTciymFfGXjSHX3C5n_ynLfTB3SE0mOwdkXbnVS0KBT2qhNZPvaSdmJ4ee9R0xNtHaXkXSXskVArVkgiHdMiQowz6NThV-A/s72-c/vroutsis-liakos.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_10.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_10.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy