-->

Αυτές είναι οι κινήσεις που δείχνουν πρόωρες εκλογές με τη νέα κυβέρνηση

Με σαφές ιδεολογικό πρόσημο στροφής προς τα δεξιά και τη βάση της ΝΔ, ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις ουσίας και πολιτικής και ένα από τα μ...

Με σαφές ιδεολογικό πρόσημο στροφής προς τα δεξιά και τη βάση της ΝΔ, ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις ουσίας και πολιτικής και ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δυσκίνητα υπουργικά σχήματα της μεταπολίτευσης ολοκληρώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Όλα δείχνουν εκλογές με τη γεωγραφία που ανακοινώθηκε. 

Προεκλογικός είναι ο ανασχηματισμός όπως φαίνεται και όλα δείχνουν ότι με αυτή την κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές. Μπορεί ο Χάρης Θεοχάρης να έμεινε στη θέση του, όμως δύο είναι οι μεγάλοι χαμένοι του ανασχηματισμού. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά και ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. 

Μάλιστα, ο πρώτος δεν αξιοποιήθηκε ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, εν αντιθέσει με τον Γ. Βρούτση ο οποίος θα τοποθετηθεί στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Τα κύρια χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού:

- Μετακίνηση του εκλογολόγου Θ. Λιβάνιου από το υφυπουργείο Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

- Μετακίνηση του Μάκη Βορίδη στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο Υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για τον σχεδιασμό εκλογών όποτε και εάν αυτές αποφασιστούν. 

- Είσοδος πολλών βουλευτών της ΝΔ στο υπουργικό σχήμα σε θέσεις κυρίως υφυπουργών, καθώς και αξιοποίηση σαμαρικών (Βούλτεψη, Πλεύρης) προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας για την αξιοποίηση στελεχών από το «εκσυγχρονιστικό - σημιτικό» ΠΑΣΟΚ. 

- Στροφή σε μία πιο αμιγώς νεοδημοκρατική κυβέρνηση, πρωτοβουλία που δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει έτοιμο τον κομματικό μηχανισμό για πρόωρες εκλογές ανά πάσα στιγμή. 

- Μετακόμιση του Κωστή Χατζηδάκη από το Υπουργείο Ενέργειας στη θέση του κ. Βρούτση στο Εργασίας, κίνηση που μαζί με τον αναπληρωτή κ. Τσακλόγλου προϊδεάζει για προώθηση του σχεδίου Πισσαρίδη και κυρίως το σκέλος του που αφορά στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τις περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά. 

- Δεν υπάρχουν «τομές» στο υπουργικό συμβούλιο, που εκλαμβάνεται από πολλούς ως προσπάθεια εσωκομματικής νηνεμίας με φόντο ενδεχόμενο εκλογικό σχεδιασμό. Με εξαίρεση τον Τάκη Θεοδωρικάκο που μάλλον εξοστρακίστηκε πληρώνοντας μάλλον τις κάκιστες σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Γιάννη Βρούτση που μετά το Σκόιλ Ελικικού και το φιάσκο με την έκρηξη των εκκρεμών συντάξεων βγήκε από το υπουργικό σχήμα αλλά τοποθετήθηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο κ. Μητσοτάκης δεν άγγιξε καμία από τις καυτές πατάτες της διακυβέρνησής του. 

Παρά τη σημαντική φθορά από χειρισμούς τους, ο κ. Μητσοτάκης διατήρησε στις θέσεις τους: 

- τη Νίκη Κεραμέως η οποία χρεώνεται σε ένα βαθμό το μπάχαλο με το άνοιγμα σχολείων, το φιάσκο με τις μάσκες αλλά και τη νυχτερινή τροπολογία για εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων κολεγίων με αποφοίτους ΑΕΙ. 

- τον Βασίλη Κικίλια, οι σχέσεις του οποίου με τον κ. Μητσοτάκη φέρονται να βρίσκονται στο ναδίρ και ο οποίος χρεώνεται την ιστορία με τις διπλές καταγραφές κρουσμάτων και την κατάσταση του ΕΣΥ όσο και την πορεία της πανδημίας στο δεύτερο κύμα με 4.331 νεκρούς σε δύο μήνες. 

- τον Χάρη Θεοχάρη ο οποίος χρεώνεται αστοχίες και έλλειψη σχεδιασμού στο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αλλά και με ορισμένες παραδοχές βουλευτών της ΝΔ την έκρηξη της πανδημίας στο δεύτερο κύμα.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αυτές είναι οι κινήσεις που δείχνουν πρόωρες εκλογές με τη νέα κυβέρνηση
Αυτές είναι οι κινήσεις που δείχνουν πρόωρες εκλογές με τη νέα κυβέρνηση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkLxcp7WPXXdSFG0S7GzDW_Ojt0LT3vMcseGPDos84t9h2R7vVqlXAqlHKyl4ZCH5n9Y4E0KxMkZUY6xwTa0nDPyoiIHaGGx45Wt1WIbhtfYNM0IVHSTUYGC8oIs4fOaMjMcsf9pVaAsM/s600/dbd8ff877048513220246a6859509fa1_XL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkLxcp7WPXXdSFG0S7GzDW_Ojt0LT3vMcseGPDos84t9h2R7vVqlXAqlHKyl4ZCH5n9Y4E0KxMkZUY6xwTa0nDPyoiIHaGGx45Wt1WIbhtfYNM0IVHSTUYGC8oIs4fOaMjMcsf9pVaAsM/s72-c/dbd8ff877048513220246a6859509fa1_XL.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_91.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_91.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy