-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει άμεσα, εξοπλισμό, υποδομές, ερευνητικό έργο, των Πανεπιστημιακών Τμημάτων» - «Αλήθειες χωρίς ανακρίβειες και υποκρισίες»

Ο Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο   Μεστή και ολοκληρωμένη τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγ...

Ο Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο 

Μεστή και ολοκληρωμένη τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, αναδεικνύοντας όλες τις βασικές διαστάσεις. 

Όπως τόνισε στα βασικά σημεία:

«Δυστυχώς στο ελληνικό κράτος δεν υπάρχει η κουλτούρα της συνέχειας, κάτι ασύμβατο με το συνολικό στάτους που θα έπρεπε να υπάρχει, ως ευρωπαικό, δυτικό, κ.τ.λ. κράτος. Με το νόμο 4610/19 στην Ηλεία ιδρύθηκαν για πρώτη φορά τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα, απολύτως συμβατά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού. Αλλάζει η κατάσταση, όπως πάντα γίνεται με δημοκρατικές, νόμιμες διαδικασίες, και μετά αλλάζουν άρδην και όλα, σε διάφορους τομείς με ασυνέχεια και ασυνέπεια. Στο συγκεκριμένο θέμα μας, έχουμε μείωση πόρων, έχουμε μείωση φοιτητών κατά αρκετές χιλιάδες, και όλα αυτά τα πληρώνουν τα Περιφερειακά Τμήματα. 

Με τους χαμηλούς βαθμούς, που αυξάνεται η βάση εισαγωγής, δεν μπορούν να μπουν δηλαδή στα Πανεπιστήμια, αλλά οι χαμηλοί βαθμοί αρκούν για είσοδο στα Κολλέγια; Αυτά είναι διγλωσσία. Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε εξυπνάδες …καφενείου σε τόσο σοβαρά θέματα. Τα ίδια άλλωστε έγιναν και με το δρόμο Πάτρα – Πύργος που φτάσαμε στο σημείο να σταματήσουν να πληρώνουν αυτούς που δούλευαν ήδη μέσα, και άλλα σχετικά. 

Να θυμίσουμε ότι και η Σύγκλητος είχε συμφωνήσει τότε, και για την ανωτατοποίηση των Τμημάτων και για να ιδρυθεί Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ). Ούτε εδώ υπάρχει η απαιτούμενη κι εύλογη συνέχεια. Αντίθετα, το Πανεπιστήμιο Πατρών έδειξε αναλγησία, και υπονόμευε τα παιδιά. Έτσι όπως πράττει, έρχεται δηλαδή να τα καταστρέψει; Δεν είναι επιχείρηση το (κάθε) Πανεπιστήμιο, είναι κοινωνικός θεσμός. Υπάρχει Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και ούτω καθεξής, ενώ εδώ το Πανεπιστήμιο θέλει να λέγεται Πατρών, κι ακόμα κι αυτό το γεγονός κάτι λέει… 

Για λόγους περιορισμένου χρόνου και γιατί είναι πασίγνωστο, έχοντας αναλυθεί πλήρως, δεν θα επεκταθώ στα πολύ μεγάλα και απολύτως συμβατά πλεονεκτήματα του τόπου, που καθιστούν επιβεβλημένη την ύπαρξη και λειτουργία αυτών των συγκεκριμένων τμημάτων (ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, Ολυμπία, μουσεία, ηλειακός κάμπος, κ.α.). 

Πρέπει να τονιστεί πως η Περιφέρεια είναι υπέρτατος λαϊκός θεσμός, εκλεγμένος από όλο το λαό, δεν είναι εντολοδόχος του Πανεπιστημίου. Η Περιφέρεια καλείται να δώσει χρήματα για εξοπλισμό των Τμημάτων, για υποδομές, για έρευνα. Σε όλα πρέπει να λέμε τις αλήθειες και να τα βάζουμε όλα στην πραγματική διάσταση τους, χωρίς ανακρίβειες ή και υποκρισίες. 

Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕΕ) είναι μια υπηρεσιακή δομή, που συγκροτείται με υπογραφή υπουργού, αυτός την ορίζει. Δεν είναι ανεξάρτητη αρχή, συνταγματικά κατοχυρωμένη. Μετά το θέμα θα πάει και στο Κοινοβούλιο. Εκεί ήδη αυτοί που μπορούσαν και που έπρεπε, να προωθήσουν και να περάσουν διάταξη για να προστατέψουν τα Τμήματα, δεν το έκαναν. 

Σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάμε πως η Ελληνική Πολιτεία είναι αυτή που νομοθετεί για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα είναι να βγάλει ένα ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ που να αφορά εξοπλισμό, υποδομές, ερευνητικό κομμάτι, και με απορροφητικότητα όχι μέσα σε ένα χρόνο, αν και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι μετά θα κινηθούν όλοι γρήγορα για τις μελέτες. 

Η ασυνέχεια κι η ασυνέπεια του κράτους είναι εκτός λογικής. Μέσω του ανώτατου θεσμού, που είναι το Κοινοβούλιο ιδρύθηκαν στην Ηλεία τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα, το Τμήμα Μουσειολογίας, το Τμήμα Γεωπονίας και το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Το σεβασμό στη Δημοκρατία, δυστυχώς δεν τον δείχνουμε όταν πηγαίνουμε σαν την πέτρα του Σίσυφου! Εδώ δυστυχώς υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. 

Από έναν συντεχνιασμό, αδιάφορο για την κοινωνία, αδιάφορο για το τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές. Υπάρχουν χειρότερα Τμήματα και στην Πάτρα και στην Αιτ/νία, με φοβερές ελλείψεις, κ.τ.λ. Εκεί είναι όλα …καλά; Επίσης, κάποιοι πρέπει να έχουν υπόψη τους πως αν συνεχίσουν αυτές τις παράλογες τακτικές, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που αν τους ακολουθήσουμε όλοι, τότε η μοναξιά θα γίνει απειλητική και για την οικονομία της Πάτρας… 

Τέλος, να αναφέρουμε κι ένα διαδικαστικό θέμα για όσους δεν το ξέρουν, πως η συνεδρίαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου αν και θα έπρεπε να μεταδίδεται, δεν μεταδίδεται όμως. Κάτι που γίνεται και με όλες τις ανάλογες συνεδριάσεις του οργάνου, και τις τακτικές κι όλες που γίνονται με τηλεδιάσκεψη, για λόγους προσωπικών δεδομένων κι όλα όσα απαιτούνται με βάση τις αρχές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ας τα βλέπουν κι ας τα γνωρίζουν κι αυτά κάποιοι εμμονικοί και να μην επιμένουν στην άγνοια τους…».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: «Η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει άμεσα, εξοπλισμό, υποδομές, ερευνητικό έργο, των Πανεπιστημιακών Τμημάτων» - «Αλήθειες χωρίς ανακρίβειες και υποκρισίες»
Τάκης Αντωνακόπουλος: «Η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει άμεσα, εξοπλισμό, υποδομές, ερευνητικό έργο, των Πανεπιστημιακών Τμημάτων» - «Αλήθειες χωρίς ανακρίβειες και υποκρισίες»
https://1.bp.blogspot.com/-xvvXOdfE3rs/YDTyeNM74yI/AAAAAAAEhu0/2mCYoF8Xl4MqRJzZdtHzSvPe-4gISXCjACLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-02-23_141642_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-xvvXOdfE3rs/YDTyeNM74yI/AAAAAAAEhu0/2mCYoF8Xl4MqRJzZdtHzSvPe-4gISXCjACLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-02-23_141642_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_524.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_524.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy