-->

Συνέντευξη Ανδρέα Νικολακόπουλου: "Ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια που δεν ανακόπηκε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας..."

*Η επένδυση της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία θα αναδείξει όλη την Ηλεία... *Τα ζητήματα των Πανεπιστημιακών Σχολών του Νομού είχαν τεθεί π...


*Η επένδυση της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία θα αναδείξει όλη την Ηλεία...

*Τα ζητήματα των Πανεπιστημιακών Σχολών του Νομού είχαν τεθεί πολύ νωρίτερα! 

*Εντός του έτους θα έχουμε την έναρξη των εργασιών του νέου δρόμου Πατρών-Πύργου...

Κάθε συζήτηση με τον Ανδρέα Νικολακόπουλο είναι απολαυστική με την έννοια ότι ο βουλευτής Ηλείας, γνωρίζει άριστα όλα τα θέματα του Νομού και όχι μόνο, για τα οποία συνεχώς παλεύει για την επίλυσή τους, προκαλώντας εντύπωση για τις αντοχές που διαθέτει. Και ίσως είναι ο μόνος βουλευτής σήμερα του οποίου προτάσεις έχουν συμπεριληφθεί σε νομοσχέδια διαφόρων υπουργείων. 

Στη σημερινή [σ.σ. χθεσινή] συζήτησή μας ο κ. Νικολακόπουλος μιλάει για πολλά και σημαντικά θέματα, τονίζοντας παράλληλα τη τεράστια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, ώστε να υλοποιηθούν οι σημαντικές προεκλογικές της δεσμεύσεις...

Του Γιώργου Φάκου

Μεταρρυθμίσεις & Επενδύσεις 

-Σχεδόν ενάμιση χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. βλέπετε να υπάρχει μια αλλαγή προς το καλύτερο και ιδιαίτερα για το νομό Ηλείας που ακόμη προσπαθεί για ζητήματα που σε άλλες περιοχές έχουν λυθεί προ πολλού; 

"Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ., από τον πρώτο κιόλας χρόνο, από τους πρώτους μήνες, έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε να νομοθετηθούν οι σημαντικές μεταρρυθμιστικές υποσχέσεις που είχαν δοθεί προεκλογικά. Η εφαρμογή του προγράμματός της. Έχουμε λοιπόν μία σειρά από Νομοσχέδια τα οποία υλοποιούν αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης για την χώρα. Θα θυμίσω μία σειρά από μεταρρυθμιστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, νομοσχέδια τα οποία διευκολύνουν την επενδυτική δραστηριότητα με αποκλειστικό σκοπό να προσελκύσουμε επενδύσεις δημιουργώντας θέσεις εργασίας. 

Άρα, έχει προχωρήσει μία μεγάλη προσπάθεια η οποία δεν ανακόπηκε ούτε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας. Είναι σαφές ότι η πανδημία άλλαξε τους συσχετισμούς και τις προτεραιότητες, παρόλα αυτά νομοθετούμε ώστε την επόμενη ημέρα να υλοποιηθεί αυτό που επιδιώκουμε, μια αναπτυξιακή έκρηξη που θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται η ζωή μας". 

-Αυτή η επόμενη ημέρα πότε επιτέλους θα έρθει; Μιλάτε συνεχώς για επενδύσεις - όλες οι κυβερνήσεις μιλούν- αλλά ποιος να επενδύσει σε μια χώρα όπου η φορολογία βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα; 

"Γι’ αυτό σας είπα ότι εφαρμόζουμε τους μεταρρυθμιστικούς μας στόχους. Ήδη μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, να θυμίσω τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή, τη μείωση του φόρου στα μερίσματα, τον μηδενισμό ή και την μείωση σε ορισμένες περιπτώσεις της προκαταβολής φόρου, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, έτσι ώστε να μειώσουμε το κόστος- μισθολογικό και μη μισθολογικό- των επιχειρήσεων. 

Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Και βλέπουμε ό,τι, παρά την πανδημία, υπάρχει σαφές επενδυτικό ενδιαφέρον για την χώρα μας και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην Ηλεία και μια επένδυση πολύ σημαντική που ανακοινώθηκε από την Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία. Πιστεύω ότι είναι μια εμβληματική πρωτοβουλία για την ανάδειξη ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος που έχει ο νομός μας, η οποία θα δώσει μεγάλη ώθηση και σε όλο το νομό. Γιατί διαφημίζει, και όχι μόνο αυτό, αλλά καθιστά ακόμη πιο ελκυστική σε όλο τον κόσμο την Αρχαία Ολυμπία. 

Αναφέρθηκα σε μία από τις επενδύσεις που αφορά το νομό μας. Υπάρχουν και άλλες επενδύσεις που έχουν ανακοινωθεί, μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, όπως και το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων στο Ελληνικό και της επένδυσης της Wolkswagen. Πιστεύουμε λοιπόν ότι η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ καλύτερη για τη χώρα". 

-Εφόσον μιλήσατε για την Αρχαία Ολυμπία, δηλαδή περιμένουμε την Microsoft να την αναδείξει ενώ εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποια πράγματα για την ανάδειξη της; 

"Προφανώς χρειάζεται να κάνουμε πολλά ακόμα. Πλην όμως, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν πρέπει να μηδενίζουμε αλλά να επικροτούμε τις θετικές πρωτοβουλίες. Το γεγονός ότι προσελκύουμε έναν παγκόσμιο κολοσσό, όπως είναι η Microsoft, είναι ένας σημαντικός τρόπος ανάδειξης. Και αυτό αφορά όλη την Ηλεία". 

-Μιλήσατε νωρίτερα για μεταρρυθμίσεις κι επενδύσεις. Όλα αυτά πότε και πώς θα φανούν στον πολίτη; 

"Αυτές οι επενδύσεις συνδέονται με την ευημερία των πολιτών. Το γεγονός ότι η χώρα μας βρέθηκε σε ύφεση οφείλεται αποκλειστικά στην πανδημία, γιατί πριν μπούμε σε αυτή η χώρα μας εμφάνιζε ρυθμούς ανάπτυξης. Δυστυχώς, η πανδημία ανέκοψε αυτή την προσπάθεια. Εμφανίσαμε ύφεση. Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπάρχουν και στον προϋπολογισμό, προβλέπει ανάπτυξη που καλώς εχόντων των πραγμάτων, ελπίζουμε να μη χάσουμε όπως πέρυσι, και αναφέρομαι στα έσοδα από τον τουρισμό που συμβάλλει καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας μας. 

Ελπίζουμε λοιπόν να έχουμε φέτος τα έσοδα αυτά και με την πρόοδο των εμβολιασμών να έχουμε πλέον τέτοιες συνθήκες ώστε να επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτό θα γίνει, θεωρώ, από το καλοκαίρι, εφ’ όσον θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού ώστε να μπορούμε με βεβαιότητα σχεδόν να μιλάμε για καλύτερους αναπτυξιακούς ρυθμούς. 

Το λέω αυτό διότι σε ρυθμούς ανάπτυξης μπορούμε να συζητάμε για επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας και έτσι θα διαμορφωθεί ένα καλύτερο περιβάλλον”.


Πανεπιστημιακά Τμήματα 

"Με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας πω ότι το πρόβλημα που τώρα ανέκυψε, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν είναι καινούργιο. Όσοι είχαν ασχοληθεί με το θέμα γνώριζαν ότι από τους 8 καθηγητές της Αμαλιάδας υπάρχει η επιθυμία, τουλάχιστον των περισσοτέρων, να μεταφερθεί το τμήμα στην Πάτρα ή το Μεσολόγγι. Όπως όλοι γνωρίζαμε ότι το τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο είχε μόλις δύο θέσεις ΔΕΠ. 

Αυτά ήταν προβλήματα γνωστά και δεν νομίζω ότι κάποιος τα ανακάλυψε τώρα. Όπως είναι γνωστό ότι η δημιουργία ομοειδούς τμήματος με το τμήμα Γεωπονίας στο Μεσολόγγι από το νόμο Γαβρόγλου έδωσε το δικαίωμα στους καθηγητές να ζητούν τώρα μεταφορά του τμήματος όπως και το δικαίωμα στους καθηγητές να μετατεθούν αποψιλώνοντας και τα δύο τμήματα της Ηλείας. 

Να σημειώσω ότι σε σχέση με αυτό το σοβαρό θέμα, δεν περιορίστηκα μόνο στην αναφορά μου στην διάρκεια της ομιλίας μου στη Βουλή, κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά είχα μία σειρά από σημαντικές επαφές όπου και μετέφερα τα θέματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας. 

Να θυμίσω ότι τα είχα θέσει πολύ πριν υποβληθεί η πρόταση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο, στην διάρκεια της οποίας μετέφερα, τα αιτήματα του Δημάρχου Πύργου, τα θέματα με το Τμήμα της Αμαλιάδας, αλλά και υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον των Τμημάτων στο Νομό μας. Τα έχω θέσει επίσης και στην ίδια την Υπουργό Παιδείας την κα Κεραμέως και τα έχω διατυπώσει και εντός της Βουλής από το Κοινοβουλευτικό Βήμα. 

Τα θέματα είχαν τεθεί και στον πρώην Υφυπουργό Παιδείας, τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσο και σε συνάντηση μαζί με τον Δήμαρχο Ήλιδας. Είχα επίσης συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τον πρύτανη και με τους καθηγητές. Μαζί και με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας είχαμε καταθέσει κοινή αναφορά για την ενίσχυση του τμήματος Μουσειολογίας. 

Είχαν τεθεί από την πρώτη στιγμή όλα, οπότε δεν μπορεί κανείς να πει ότι τρέχουμε κατόπιν εορτής. Ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την διατύπωση μιας άποψης που εκπορεύεται από την επιθυμία κάποιων καθηγητών οι οποίοι δεν θέλουν τα Τμήματα να λειτουργούν στην Ηλεία ή δεν θέλουν οι ίδιοι να βρίσκονται στην Ηλεία και η θέση τους αυτή έχει επιπτώσεις στα Τμήματα του Νομού. Προφανώς και αντιδρούμε, προφανώς και είμαστε αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα δώσουμε μάχη σε όλα τα επίπεδα να το αποτρέψουμε κόντρα στις επιθυμίες των καθηγητών. 

Προφανώς και ο νομός δικαιούται και το τμήμα Μουσειολογίας και το τμήμα Γεωπονίας. Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στην Ηλεία και δικαιωματικά της ανήκει το Τμήμα Μουσειολογίας. Η Ηλεία διαθέτει επίσης έναν από τους πιο εύφορους κάμπους της Ελλάδας, είμαστε ένας αγροτικός νομός και δικαιωματικά πρέπει να υπάρχει και το Τμήμα Γεωπονίας. Αλλά αφού μιλάμε για εξορθολογισμό θέλω να σταθώ και σε ένα ακόμη παράδοξο που προέκυψε από τον περιβόητο ‘Νόμο Γαβρόγλου και στο πλαίσιο του εξορθολογισμού θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί και πώς θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε με τα υπάρχοντα Τμήματα της Ηλείας. 

Αναφέρομαι στην Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που παραδόξως λειτουργεί στην Πάτρα. Μια Σχολή που αξιοποιεί πόρους του Πανεπιστημίου Πατρών και πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Διαπιστώνετε και εσείς ότι πρόκειται για μία ανορθόδοξη κατάσταση. Πρότεινα λοιπόν, τα συγκεκριμένα Τμήματα να μεταφερθούν στην Ηλεία και να λειτουργήσουν σε Πύργο και Αμαλιάδα, συμβάλλοντας έτσι στον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού χάρτη και δίνοντας άλλη ώθηση στην ενίσχυση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, δημιουργώντας νέες δυνατότητες». 

Συνεχή προσπάθεια και πίεση...

-Είστε βουλευτής που δεν αρκείται να κάθεται στο γραφείο του και να στέλνει Δελτία Τύπου, αλλά κάνετε προσωπικές επαφές με Υπουργούς και διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες για την προώθηση των θεμάτων της Ηλείας. Απ' όλες αυτές τις επαφές που έχετε κάνει, από την πρώτη στιγμή που εκλεγήκατε, ποιο είναι το αποτέλεσμα; 

"Υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία επιλύονται αλλά υπάρχουν και θέματα που δρομολογούνται. Υπάρχουν θέματα για τα οποία μπαίνουν οι βάσεις και βλέπουμε απτά αποτελέσματα. Τα μεγάλα ζητήματα του νομού θεωρώ ότι έχουν μπει πλέον σε μια πολύ καλή βάση και το κυρίαρχο θέμα για το οποίο και εγώ έχω προσωπικά δεσμευτεί- και πρέπει να αφορά κάθε βουλευτή του νομού μας- είναι το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. 

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει γι’ αυτό το έργο η τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντός του έτους θα έχουμε την έναρξη του έργου σε σωστές βάσεις. Κι αυτό είναι ένα από τα έργα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή αναβάθμιση του νομού. Παράλληλα, υπάρχει και ανάδοχος για την εκτέλεση έργων βελτίωσης της υπάρχουσας Ε.Ο. 

Οι παρεμβάσεις και οι συνεχείς πιέσεις λοιπόν έχουν πάντα αποτελέσματα. Και επειδή μιλάμε για τον αυτοκινητόδρομο και τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφονται συχνά στον συγκεκριμένο δρόμο, θα αναφερθώ στην παρέμβασή μου, που είναι ήδη γνωστή, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., για την κάλυψη περισσότερων θέσεων αστυνομικών στο Νομό μας. Μία παρέμβαση που απέδωσε και ήδη εγκρίθηκαν πέντε επιπλέον θέσεις για την Ηλεία. Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Νομό συνεπάγεται και καλύτερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση στην Πατρών-Πύργου. Όσοι γνωρίζουν το θέμα αντιλαμβάνονται πώς αυτό δεν ήταν κάτι εύκολο να γίνει, ούτε γινόταν κάθε χρόνο. 

Σε αυτό το σημείο να αναφερθώ και σε κάτι άλλο, αναφορικά με την οδική συμπεριφορά που επιδεικνύουμε ως πολίτες, θέμα που θέσατε και εσείς. Αλλάζει λοιπόν όλη η διαδικασία για την λήψη αδειών οδήγησης στοχεύοντας στο να αποκτήσουν παιδεία, καλύτερη συμπεριφορά οι οδηγοί. Σε έναν δρόμο που γνωρίζουμε την επικινδυνότητά του, πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι υπευθυνότητα". 


Πυρόπληκτα δάνεια

"Για να επανέλθω στις παρεμβάσεις, να θυμίσω επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνιζε πολλούς κατοίκους της Ηλείας και αναφέρομαι στο θέμα της ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων. Αν συζητούσαμε πριν από ενάμιση χρόνο για την δυνατότητα της ρύθμισης σε 120 δόσεις θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς. Με την πανδημία όμως, η οποία σαφώς δεν θα θέλαμε να υπήρχε αλλά δυστυχώς προέκυψε, δόθηκε η ευκαιρία να προχωρήσουμε σε κάποιες ρυθμίσεις και έτσι κάθε δάνειο το οποίο βεβαιώνεται στην Εφορία μπορεί να ρυθμίζεται σε 120 δόσεις. Και σήμερα, γίνεται επίσης συζήτηση για ρύθμιση των υπόλοιπων χρεών προς το Δημόσιο με σημαντικό αριθμό δόσεων". 

Για την προκήρυξη ιατρών

"Επίσης, επιτρέψτε μου να πω, ότι μετά από πιέσεις και Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που είχα αναλάβει, προκηρύχθηκαν 17 θέσεις μόνιμων ιατρών για το νομό. Ας συγκρίνουν κάποιοι τον αριθμό των προκηρύξεων για ιατρούς στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και τον αριθμό στο λίγο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ. Ας συγκρίνουν και τις θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό. 

Θέλω να πω εδώ ότι θα πρέπει βέβαια και οι τοπικές κοινωνίες αλλά και οι διοικήσεις των Νοσηλευτικών δομών να διαμορφώσουν τις κατάλληλες δομές για να επιλέγουν οι γιατροί τα Νοσοκομεία μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση έχω αναλάβει πρωτοβουλία και θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι το αρμόδιο Υπουργείο κάνει τις προκηρύξεις, κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι αδιαφορήσαμε στο μεγάλο αυτό ζήτημα”. 

Βασικό ρόλο παίζει η παιδεία...

- Αναφερθήκατε στην οδηγική συμπεριφορά και παιδεία και θα πω ότι χρειαζόμαστε και περιβαλλοντική παιδεία, που δυστυχώς δεν έχουμε, έτσι δεν είναι; 

"Πολύ σωστή παρατήρηση. Όλη αυτή η διαδικασία που σας προανέφερα δεν έχει να κάνει μόνο με τους πολιτικούς. Έχει να κάνει με την εκπαίδευση. Η στάση των πολιτικών διαμορφώνεται πολλές φορές και από τους πολίτες. Υπάρχει μια αλληλοεπίδραση πολιτών, κοινωνίας, πολιτικών. Σαφώς σε αυτό τον παράγοντα πολύ βασικό ρόλο παίζει η παιδεία. Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε πως σε ότι συμβαίνει γενικά στην κοινωνία δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. Και μην περιμένουμε πάντα το κράτος να μας λύσει όλα τα προβλήματα όταν εμείς αδιαφορούμε. 

Η κατάσταση της πανδημίας μας το έδειξε ξεκάθαρα: Δεν φτάνει μόνο το κράτος να παίρνει μέτρα, να ορίζει όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας. Δεν το λέω ως δικαιολογία για το κράτος, αλλά πρέπει να υπάρχει και υπευθυνότητα από τους πολίτες. Ξέρετε ασφαλώς αυτό που είπε ο Τζον Κένεντι: "Μην περιμένετε από την Αμερική τι θα κάνει, αναλογιστείτε εσείς τι μπορείτε να κάνετε για την Αμερική". 

Πρέπει να επανακαθορίσουμε τη στάση μας. Ο πολιτικός έχει έναν σημαντικό ρόλο και πρέπει να μιλάει με ειλικρίνεια στους πολίτες αλλά και οι πολίτες να υιοθετούν υπεύθυνη στάση σε σοβαρά θέματα. Θέλω όμως να επανέλθω στο νομό Ηλείας λέγοντας ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις μας σε μικρό χρονικό διάστημα φέρνουν αποτελέσματα. Από τα πρώτα θέματα που βάλαμε ως στόχο, από την πρώτη ημέρα, ήταν η λύση του προβλήματος του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα επιλύθηκε το πρόβλημα. Να θυμίσω το σχολείο στο Καράτουλα που επί χρόνια δεν λειτουργούσε και λειτουργεί λόγω και της πίεσης και από εμένα προσωπικά και από τον πρόεδρο της ΚτΥΠ. Είναι επίσης σε πολύ καλό δρόμο η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Κυλλήνης. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο. 
Η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου και άλλα που έχουν μπει σε μια σειρά. Να πω επίσης ότι δρομολογείται και το θέμα του αγωγού στην 117 Π.Μ. 

Επαναλαμβάνω ότι η προσπάθεια και η πίεση πάντα φέρνουν αποτέλεσμα. Κι επειδή αυτή η προσπάθεια και η πίεση συνεχίζεται πιστεύω ότι θα αποδώσουν κι άλλα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μη ξεχνάτε ότι η χώρα μας θα έχει να διαχειριστεί ένα Ταμείο Ανάκαμψης που αποτελεί μεγάλο στοίχημα και για την Ηλεία". 

Η πολιτική διαδικασία έχει χαρές & λύπες...

-Σας κουράζει κάποιες φορές η άσκηση της πολιτικής; Νιώθετε απογοητευμένος σε ορισμένες περιπτώσεις; 

"Δεν με κουράζει γιατί το κάνω συνειδητά και από επιλογή, αλλά ξέρω ότι αυτή η διαδικασία έχει και χαρές έχει και λύπες και απογοητεύσεις. Άλλωστε, πολλά πράγματα δεν γίνονται με μια συνάντηση μόνο ή αν κάθεσαι με τηλέφωνα στο γραφείο σου. Θέλουν προσωπικές επαφές, συνεχή προσπάθεια και πίεση". 

-Ο βουλευτής, κυρίως, της επαρχίας πληρώνει ένα μεγάλο τίμημα. Να βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του. Για εσάς δεν είναι πρόβλημα δεδομένου ότι οι κόρες σας είναι ακόμη σε μικρή ηλικία κι έχουν ανάγκη τον πατέρα τους; 

"Έχω ξαναπεί ότι αυτό είναι ένα τίμημα που πληρώνουμε. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο τις ημέρες που βρίσκομαι στην Αθήνα, αλλά κι εδώ, όταν έρχομαι, πολλές φορές χρειάζεται να κάνω συναντήσεις για την διευθέτηση κάποιων ζητημάτων, οπότε πάλι δεν είμαι κοντά στην οικογένειά μου όπως θα ήθελα. Μου λείπει η οικογένειά μου, δεν τους αφιερώνω το χρόνο που θα ήθελα αλλά ξέρω ότι αυτό είναι ένα τίμημα. Είμαι από τους πολιτικούς που είμαι στην Ηλεία, μένω εδώ και δεν έχω "μόνιμη έδρα" στην Αθήνα". Ωστόσο, υπάρχει κατανόηση και προσπαθώ τον λίγο ελεύθερο χρόνο να τον αξιοποιώ με την οικογένειά μου, που στηρίζει την επιλογή μου. 

Το μήνυμα στους πολίτες 

"Το μήνυμα είναι ότι είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο του τούνελ. Χρειαζόμαστε λίγη ακόμη υπομονή για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της πανδημίας. Είμαι αισιόδοξος ότι η επόμενη ημέρα στην οικονομία θα είναι πολύ καλύτερη. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει κι άλλα μέτρα στήριξης. Όχι μόνο θα συνεχίζει να στηρίζει αυτούς που πλήττονται από την πανδημία αλλά θα στηρίξει και την επόμενη ημέρα με σχέδιο και όραμα".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Συνέντευξη Ανδρέα Νικολακόπουλου: "Ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια που δεν ανακόπηκε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας..."
Συνέντευξη Ανδρέα Νικολακόπουλου: "Ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια που δεν ανακόπηκε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNVo1dYg5oX69eJfRPjRp5ZgR4lfGfbNEF49UG1e4SzOkWAux5Sl50S7sMKB_yTo3TdIG9EO9rxGTD-qVWX9vsSM3LJpTqGTXUfNNBkIjUFCVS7qACfqym0Mnm508OGR9fMGxRGqVRDoM/s600/154220985_10220067312215473_2045076134589499760_o.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNVo1dYg5oX69eJfRPjRp5ZgR4lfGfbNEF49UG1e4SzOkWAux5Sl50S7sMKB_yTo3TdIG9EO9rxGTD-qVWX9vsSM3LJpTqGTXUfNNBkIjUFCVS7qACfqym0Mnm508OGR9fMGxRGqVRDoM/s72-c/154220985_10220067312215473_2045076134589499760_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_648.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_648.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy