-->

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Περιμένουμε και την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ   ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤ...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 

Το παρόν σχέδιο νόμου συμβάλει ουσιαστικά στη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και των ακαδημαϊκών σπουδών αλλά και την ασφάλεια των πανεπιστημίων. Είναι μία ακόμα μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών και με βεβαιότητα θα διαμορφώσει ένα καλύτερο ακαδημαϊκό περιβάλλον, ένα περιβάλλον γνώσης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Με την ανωτέρω τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος κάλεσε τους συναδέλφους του να υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας για τις επερχόμενες αλλαγές. 

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ακόμη ότι: <<οι φωνές τις οπισθοδρόμησης , της ιδεοληψίας και της αντίδρασης σε κάθε τι καινούριο απομονώνονται από την ελληνική κοινωνία που επιζητεί την πρόοδο ενώ η βία, ο φόβος και η ανομία δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμιά μας>>. 

Αντίφαση, διχασμός και λάθος μήνυμα… 

Ο ίδιος, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα υποστήριξαν τα στελέχη του προκειμένου να δικαιολογήσουν το κλίμα αναταραχής που δημιούργησαν, αναρωτήθηκε εύλογα: «Που εμποδίστηκε ο δημόσιος διάλογος, η άσκηση κριτικής και η προβολή αντίθετων επιχειρημάτων ώστε να χρειαστεί η διοργάνωση συλλαλητηρίων στα οποία πρωταγωνιστούσατε τις τελευταίες ημέρες; Σε μια Αττική στο κόκκινο εσείς διοργανώνατε συλλαλητήρια, παραβιάζατε ανοιχτά τους νόμους, θέτατε ανοιχτά σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και μάλιστα δικαιολογούσατε τέτοια παράνομη συμπεριφορά επειδή δήθεν κατατέθηκε το νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας. 

Εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί κατά την άποψή σας να συνεχιστεί το νομοθετικό έργο παρά μόνο με όσους νόμους συμφωνείτε. Με τον τρόπο αυτό, με αυτή την αντιφατική, αποπροσανατολιστική και διχαστική συμπεριφορά σας, δίνετε ένα λάθος μήνυμα σε μία ήδη κουρασμένη από την εφαρμογή των μέτρων κοινωνία σε μια κρίσιμη καμπή στη μάχη κατά της πανδημίας». 

Ειδικότερα, για το θέμα της φύλαξης των Πανεπιστημίων ο Ηλείος βουλευτής απευθυνόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση είπε μεταξύ άλλων : « Στο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε σχέση με τη φύλαξη. Θα πρέπει να μας πουν τι προτείνουν για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Εκτός και αν δεν τους ενδιαφέρει η διαμόρφωση περιβάλλοντος ασφάλειας, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα στα χρόνια της διακυβέρνησής τους. 

Η άποψη να αναλάβουν τα ίδια τα πανεπιστήμια τη φύλαξη εκτός από αναποτελεσματική –όπως έχει δείξει η εμπειρία μέχρι σήμερα- είναι και αόριστη. Ίσως, σκόπιμα αόριστη. Δεν μας εξηγείτε πώς θα γίνει η φύλαξη από τα ίδια τα πανεπιστήμια. Δεν θα πρέπει να μας πείτε αν συμφωνείτε με την φύλαξη από ιδιωτική εταιρία αν αποφασίσει κάτι τέτοιο το πανεπιστήμιο όπως έχουν κάνει πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

Προτιμάτε τη φύλαξη από ιδιωτική εταιρία σε σχέση με τη φύλαξη από την αστυνομία; Και σε κάθε περίπτωση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να εξηγήσετε το πρόβλημα που έχετε με την Ελληνική Αστυνομία. Για ποιον λόγο δεν εμπιστεύεστε τον Έλληνα αστυνομικό; Με ποια λογική ο αστυνομικός μπορεί να περιφρουρήσει την ασφάλεια για παράδειγμα ενός νοσοκομείου ή οποιοδήποτε άλλου δημόσιου οργανισμού και δεν μπορεί να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πανεπιστημίων,όταν μάλιστα είναι ειδικά εκπαιδευμένος για αυτόν τον σκοπό;».

Στοχευμένες επιλογές- καλύτερα Πανεπιστήμια! 

Αναφερόμενος επίσης στο νέο τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από τους μαθητές υποστήριξε ότι δίνει την δυνατότητα αναβάθμισης των Πανεπιστημίων μας με στοχευμένες επιλογές σπουδών, ενώ για αυτά που λειτουργούν στην Περιφέρεια τόνισε την ανάγκη επιβίωσής τους με πραγματικούς φοιτητές που θα συμμετέχουν και δεν παρέλειψε να μιλήσει, με την ευκαιρία αυτή, στην επιβεβλημένη ενίσχυση των Τμημάτων της Ηλείας. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε : «Τα περιφερειακά πανεπιστήμια δεν χρειάζονται φοιτητές που απλώς εγγράφονται, δεν φοιτούν πραγματικά και στη συνέχεια αναζητούν άλλη σχολή, είτε μέσω νέων εξετάσεων είτε μέσω μετεγγραφής. Τα πανεπιστήμια αυτά χρειάζονται φοιτητές που τα επιλέγουν συνειδητά και με ακαδημαϊκά κριτήρια. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την ανάγκη στήριξης των τμημάτων αυτών σε χρηματοδότηση και μέλη Δ.Ε.Π. Και θα πρέπει να αναφέρω το παράδειγμα των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Ν. Ηλείας, του τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου, που έχει άμεσα ανάγκη από μέλη Δ.Ε.Π., αλλά και του τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας. Και αναμένουμε ενίσχυση για τα τμήματα αυτά όπως αναμένουμε και από το Πανεπιστήμιο Πατρών -στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου -να δώσει κάποιες από τις θέσεις Δ.Ε.Π. που έχει πάρει και στα τμήματα του Ν.Ηλείας».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανδρέας Νικολακόπουλος: Περιμένουμε και την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία
Ανδρέας Νικολακόπουλος: Περιμένουμε και την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία
https://1.bp.blogspot.com/-rYhiS7iIw1A/YCVzOJ6pNjI/AAAAAAAEgxM/mRPXS86F4G8H007uLDhhkQMdYt6rGixdACLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-02-11_200915_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-rYhiS7iIw1A/YCVzOJ6pNjI/AAAAAAAEgxM/mRPXS86F4G8H007uLDhhkQMdYt6rGixdACLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-02-11_200915_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_708.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_708.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy