-->

Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Πάτρας και ιδιαίτερα τα κρούσματα σε παιδιά

Τα πρώτα σημάδια της πίεσης του ΕΣΥ έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάτρα, όπου λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα, καθώς, όπως λένε στο iEidis...

Τα πρώτα σημάδια της πίεσης του ΕΣΥ έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάτρα, όπου λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα, καθώς, όπως λένε στο iEidiseis γιατροί της πόλης, είναι ορατή η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα, προβληματισμό δημιουργούν οι αναφορές των υγειονομικών για αρκετά νέα περιστατικά του ιού σε παιδιά. Για την ανησυχητική κατάσταση την οποία παρατηρούν σε κλινικό επίπεδο οι γιατροί στην Πάτρα μίλησε στο iEidiseis o Δημήτρης Ζιάζιας, παθολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ).  
Όπως δήλωσε, τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της πόλης παρατηρείται «αύξηση προσέλευσης ασθενών στα επείγοντα, τόσο θετικών στον κορονοϊό ασθενών, όσο και εμπύρετων περιστατικών ή επαφών κρουσμάτων, οι οποίοι έρχονται για να κάνουν το τεστ». Παράλληλα, «αυξήθηκαν οι εισαγωγές στις δύο κλινικές Covid-19 της Αχαΐας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και το Γενικό νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"», με την πληρότητα στα νοσηλευτήρια να αγγίζει το 60% (46 νοσηλευόμενοι). Αυξανόμενη φαίνεται να είναι και η πίεση στις Covid-ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων, με την πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στο Ρίο να αγγίζει το 70%, σύμφωνα με τον ίδιο. Επιπλέον, προβληματισμός επικρατεί για τη διαφαινόμενη αύξηση της νοσηρότητας σε παιδιά, σύμφωνα με αναφορές ιατρών της πόλης η οποία ήδη βρίσκεται στο «κόκκινο». 

Επικαλούμενος πληροφορίες από συναδέλφους του ο κ. Ζιάζιας ανέφερε στο iEidiseis πως παρατηρείται σχετικά αυξημένη νόσηση των παιδιών, με σημαντικό όγκο εμπύρετων περιστατικών να καταφθάνουν στις παιδιατρικές κλινικές του «Καραμανδάνειου». Το φαινόμενο αυτό συνδέεται ευθέως με το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑ - είχε «καθοριστικό ρόλο», μας είπε - ενώ, γενικότερα, το αυξημένο ιικό φορτίο ενδέχεται να συνδέεται με την παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στον νομό. 

«Δεν έχουμε σαφή εικόνα για την παρουσία του νέου στελέχους», που θεωρείται μεταδοτικότερο του υφιστάμενου, ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξελίσσεται στο επικρατούν στέλεχος του ιού στην πόλη. Επί των ενδείξεων για τη νοσηρότητα σε μικρές ηλικίες μίλησε στο iEidiseis και η Άννα Μαστοράκου, πυρηνική γιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, αναφέροντας πως το ποσοστό των θετικών τεστ στα παιδιά έχει αυξηθεί στο 10-15%, από το 1%, το διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα. 

Διευκρινίζει πως τα στοιχεία αυτά δεν είναι επίσημα αλλά μία «αδρή εικόνα» που προκύπτει από τις αναφορές των υγειονομικών. Ενημερώνει, πάντως, πως στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται ήδη τρία παιδιά με κορονοϊό. Εξάλλου, η κ. Μαστοράκου παρέπεμψε στα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα που «δείχνουν» μία τάση της εν λόγω μετάλλαξης να προσβάλλει και νεαρές ηλικίες, ενώ δήλωσε πως οι γιατροί βρίσκονται «σε εγρήγορση, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου». 

«Να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν στη Βόρειο Ελλάδα» 

Αγωνία των γιατρών για την «επόμενη μέρα» της υγειονομικής κρίσης στην Πάτρα είναι το «να μην μετατραπεί στη Θεσσαλονίκη» του Νοεμβρίου, τονίζει Δημήτρης Ζιάζιας, και το «να μην επαναληφθούν όσα λάθη έγιναν εκεί και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας». Χρειάζονται, λοιπόν, «μέτρα με σκοπό το "σπάσιμο" της μετάδοσης στην κοινότητα, όπως το μαζικό testing, η ιχνηλάτηση και η καραντίνα των θετικών κρουσμάτων σε κατάλληλους χώρους», ενώ εκτίμησε πως αναγκαία είναι και η αποκεντρωμένη, σε επίπεδο περιφέρειας, αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση του κορονοϊού, από αρμόδιο Κέντρο, που θα έχει την πλήρη εικόνα για τη διασπορά στον νομό. 

Επίσης, η ΕΙΝΑ ζητά την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας, προκειμένου αυτή να συγκρατήσει ένα «κύμα» ασθενών που εν τη απουσία τους θα μπορούσε να κατακλύσει τα νοσοκομεία, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί, επεσήμανε. 

Τέλος, «πολύ επικίνδυνο» θα ήταν και το να μετατραπούν οι δομές του ΕΣΥ στην Αχαΐα σε σύστημα περίθαλψης μόνο για την Covid-19, μας λέει ο κ. Ζιάζιας, καθώς θα είχε αντίκτυπο στην παρακολούθηση άλλων νοσηροτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει την επαναλειτουργία των νοσοκομείων της πόλης - «Θώρακος» και «409» στρατιωτικό νοσοκομείο - που έκλεισαν τα περασμένα έτη. 

Τα νέα μέτρα στον Δήμο Πατρέων 

Σημειώνεται πως ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα στον Δήμο, με ισχύ από το πρωί του Σαββάτου, ώρα 6 π.μ., στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την επιδημία, στο Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τα παρακάτω: 

Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. 

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. 

Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. 

Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τον Δήμο - η είσοδος και η έξοδος επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας. 

Αναστέλλεται η λειτουργία των Δικαστηρίων. 

Δεν επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή. 

Αναστέλλεται η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Πάτρας και ιδιαίτερα τα κρούσματα σε παιδιά
Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Πάτρας και ιδιαίτερα τα κρούσματα σε παιδιά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkQVZnYy5J8Zj2bdcjwd5s-a7QB-b3e6Nm2uuct2RRPNDEfriK9QCbn-LqYJbVptXDxxsTYt-vDIm_7VSWD3nvmiYHsGMGHmnBsT_X_vkeY7hrhyPvcsgflsqNTaxbP1cQWyyLU4wx_l8/s600/covid-19-5663977_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkQVZnYy5J8Zj2bdcjwd5s-a7QB-b3e6Nm2uuct2RRPNDEfriK9QCbn-LqYJbVptXDxxsTYt-vDIm_7VSWD3nvmiYHsGMGHmnBsT_X_vkeY7hrhyPvcsgflsqNTaxbP1cQWyyLU4wx_l8/s72-c/covid-19-5663977_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_794.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/blog-post_794.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy