-->

Νιώθεις θλίψη; 10 τρόποι να αποβάλεις τη μελαγχολία

Είναι απολύτως φυσιολογικό ύστερα από τόσους μήνες καραντίνας, εγκλεισμού και τηλεργασίας, η ψυχολογία σου να μην είναι στα καλύτερά της....

Είναι απολύτως φυσιολογικό ύστερα από τόσους μήνες καραντίνας, εγκλεισμού και τηλεργασίας, η ψυχολογία σου να μην είναι στα καλύτερά της. Μαύρα σύννεφα και σκέψεις έχουν κυριεύσει το μυαλό σου και η ενεργητικότητά σου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα. Είναι αυτό που αναγνωρίζουν στην Αγγλία ως "feeling blue", μια μελαγχολία που δεν σε αφήνει να χαρείς τα πράγματα, που θα απολάμβανες υπό φυσιολογικές συνθήκες. Αρχικά, δεν χρειάζεται να σε πιάσει πανικός, ούτε να νιώθεις άσχημα γιατί συμβαίνει σε όλους μας. 

1. Μην στενοχωριέσαι που είσαι στενοχωρημένη 

Αυτή την περίοδο δυσκολεύεσαι να βοηθήσεις τον εαυτό σου να δει τα πράγματα από άλλη σκοπιά και αυτό είναι οκ. Όμως, δεν χρειάζεται να "αυτομαστιγώνεσαι" που βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, παρά είναι προτιμότερο να την αποδεχθείς. Διώξε τα αρνητικά συναισθήματα που δε θα σου προσδώσουν τίποτα και κάνε υπομονή μέχρι ο κύκλος της μελαγχολίας να κλείσει. 

2. Γράψε αυτό που νιώθεις 

Αν δεν μπορείς να εντοπίσεις τον λόγο της στενοχώριας σου γιατί απλά δεν πρόκειται για κάτι προφανές, προσπάθησε να γράψεις σε ένα χαρτί αυτό που αισθάνεσαι χωρίς να σταματήσεις για περίπου 5 λεπτά. Θα εκπλαγείς από αυτό που θα διαβάσεις, ενώ ο τρόπος αυτός μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά καθώς θα σε ξαλαφρώσει. 

3. Παραδώσου στο συναίσθημα 

Όσο κι αν προσπαθείς να κρύψεις τα συναισθήματά σου, "βάζοντας" μπροστά το γενναίο σου πρόσωπο ή ξεσπώντας στη δουλειά, στο φαγητό, ακόμα και σε άλλους, το καλύτερο είναι να αποδεχθείς την κατάσταση και να δώσεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου. 

4. Κλάψε, αν χρειαστεί 

Αν νιώσεις την ανάγκη να κλάψεις, μην το αποφύγεις. Εναλλακτικά μπορείς από μόνη σου να το προκαλέσεις, βάζοντας την αγαπημένη σου δραματική ταινία ή λυπητερά τραγούδια. Σύμφωνα με έρευνες, τα δάκρυα περιέχουν μια ενδορφίνη που είναι γνωστή πως μειώνει τον πόνο και βελτιώνει τη διάθεση. Επίσης, το κλάμα συνδέεται με την ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος που λειτουργεί ως χαλαρωτικό. 

5. Θέσε χαμηλά τον πήχη 

Όταν νιώσεις ότι είσαι έτοιμη να προχωρήσεις, πηγαίνοντας προς το επόμενο στάδιο, δεν χρειάζεται να αγχώσεις τον εαυτό σου, πιστεύοντας από τη μία μέρα στην άλλη ότι θα είσαι ξανά ο εαυτός σου. Δώσε χρόνο, προσπάθησε να ξεκινήσεις με ένα πράγμα τη φορά και η διάθεσή σου μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται. 

6. Βρες εκείνο που σε κάνει χαρούμενη 

Αποφεύγοντας τις λυπητερές ταινίες και πράγματα που θα σε ρίξουν ψυχολογικά, άλλαξε τακτική και ανακάλυψε εκείνο που θα σε κάνει χαρούμενη είτε πρόκειται για ένα χόμπι ή για ένα επιτραπέζιο. Βρες αφορμές για να γελάς και ξεκίνα σήμερα κιόλας μια νέα κωμική σειρά. 

7. Στηρίξου σε φίλους 

Οι φίλοι σου και η οικογένειά σου θα βρίσκονται δίπλα σου για να σε βοηθήσουν οπότε μην αποφύγεις τη στήριξή τους. Μπορείς, επίσης, αν θέλεις να διευρύνεις τον κύκλο σου, να ξεκινήσεις μια καινούρια δραστηριότητα, που θα σε φέρει σε επαφή με νέα άτομα. 

8. Μετάτρεψε το αρνητικό σε θετικό 

Απόφυγε οποιαδήποτε αναδρομή στο παρελθόν και να κοίτα μόνο το μέλλον με αισιοδοξία. Αν για παράδειγμα, η μελαγχολία σου συνδέεται με χωρισμό, οι σκέψεις σου πρέπει να επικεντρωθούν στο ότι κάποια στιγμή θα ξαναβρείς την αγάπη και όχι στο γεγονός ότι είσαι μόνη σου. 

9. Πέρασε χρόνο στη φύση 

Κάνοντας μια βόλτα στο κοντινό σου πάρκο ή έναν περίπατο στο δάσος θα σου δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσεις την ομορφιά της φύσης με όλες σου τις αισθήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες το να βρίσκεται έξω στο φυσικό περιβάλλον μπορεί να μειώσει το στρες και τα επίπεδα της πίεσής σου, αυξάνοντας τη δημιουργικότητά σου. 

10. Ζήτα βοήθεια από ειδικό αν νιώσεις την ανάγκη 

Αν καταλάβεις πως η μελαγχολία σου ξεπερνάει τα όρια με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε κατάθλιψη σε σημείο που δεν έχεις όρεξη για τίποτα, έχουν αλλάξει οι συνήθειες ύπνου και φαγητού, τότε οφείλεις να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νιώθεις θλίψη; 10 τρόποι να αποβάλεις τη μελαγχολία
Νιώθεις θλίψη; 10 τρόποι να αποβάλεις τη μελαγχολία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP1VRuTviZLDEHWn7uhkkWytsKO0fX-pudgGPh9XXnw9j3sgeLJ-kMZmf7YIeGs98Kak31479gqFfChlhnWsBDmAnh4MBolguiIS4x8CcTJjarC5H2yOm8XHg2vfZ-rTPxl18vtavjhYE/s600/lonely-273629_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP1VRuTviZLDEHWn7uhkkWytsKO0fX-pudgGPh9XXnw9j3sgeLJ-kMZmf7YIeGs98Kak31479gqFfChlhnWsBDmAnh4MBolguiIS4x8CcTJjarC5H2yOm8XHg2vfZ-rTPxl18vtavjhYE/s72-c/lonely-273629_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/04/10_22.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/10_22.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy