-->

«Φλέγεται» η Μινεσότα μετά το θάνατο του 20χρονου Αφροαμερικανού - Συνελήφθη η αστυνομικός

Η αστυνομικός, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο Αφροαμερικανό Ντόντε Ράιτ κοντά στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σ...

Η αστυνομικός, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο Αφροαμερικανό Ντόντε Ράιτ κοντά στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συνελήφθη και θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, έγινε σήμερα γνωστό από το Γραφείο Εγκληματικών Υποθέσεων της Μινεσότα, το οποίο επιβλέπει την έρευνα. Η τραγωδία είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισοδιακές διαδηλώσεις, που διαρκούν ήδη τρεις νύχτες. 

«Η Κιμ Πότερ τέθηκε υπό κράτηση γύρω στις 11:30» τοπική ώρα και θα «μεταφερθεί στη φυλακή της κομητείας Χένεπιν, ενόψει της δίωξής της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (…) αργότερα, εντός της ημέρας», διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου. Η 48χρονη αστυνομικός άνοιξε πυρ την Κυριακή στο Μπρούκλιν Σέντερ εναντίον του Ντόντε Ράιτ, μετά από συμπλοκή με την αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχου. Υποστήριξε στη συνέχεια ότι μπέρδεψε το υπηρεσιακό όπλο της με το τέιζερ. Χθες, Τρίτη, τόσο η Πότερ, όσο και ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπρούκλιν Σέντερ υπέβαλαν τις παριατήσεις τους.
Ο δήμαρχος Μάικ Έλιοτ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν μετά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την απόλυση τόσο του αρχηγού της αστυνομίας, Τιμ Γκάνον, όσο και της Κιμ Πότερ, της αστυνομικίνας που πυροβόλησε τον Ράιτ, με προϋπηρεσία 26 ετών στο σώμα. «Ελπίζω ότι αυτό θα φέρει μια κάποια ηρεμία στην κοινότητα», δήλωσε ο δήμαρχος. «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινότητα ότι παίρνουμε αυτήν την κατάσταση στα σοβαρά», συμπλήρωσε ο ίδιος.
   
Επεισοδιακές διαδηλώσεις 

Η Μινεάπολις ζει από την Κυριακή νύχτες διαδηλώσεων και έντασης, μετά τον θάνατο του 20χρονου, μεσούσης της δίκης του λευκού πρώην αστυνομικού για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ. Οι διαδηλώσεις της Τρίτης στο κέντρο του Μπρούκλιν ξεκίνησαν ειρηνικά, αλλά ξέσπασε χάος γύρω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης μέχρι το βράδυ. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι έριξαν μπουκάλια νερό κατά των αστυνομικών. Οι Αρχές προχώρησαν σε πάνω από 60 συλλήψεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη σε απόσταση κάπου 16 χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε σκοτωθεί ο Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς τον περασμένο Μάιο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «τραγικό» θάνατο του Ράιτ, τονίζοντας ότι περιμένει να δει τι θα δείξει η έρευνα για το συμβάν. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε και αυτός από την πλευρά του «πλήρη και διαφανή» έρευνα του περιστατικού που οδήγησε στον θάνατο του νεαρού. 

«Κατά λάθος εκπυρσοκρότηση» 

Η αστυνομία ισχυρίστηκε τη Δευτέρα, πως ο θάνατος από αστυνομικά πυρά του 20χρονου φαίνεται να είναι «μια κατά λάθος εκπυρσοκρότηση» από την αστυνομικό, η οποία τράβηξε το όπλο της, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, αντί του τέιζέρ της, όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ και δεν είναι απαραιτήτως θανατηφόρο. Σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, η αστυνομία του Μπρούκλιν Σέντερ ανέφερε πως αστυνομικοί σταμάτησαν οδηγό για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας λίγο πριν από τις 02:00 και διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψής του. 

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο νεαρός ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο. Ένας από τους αστυνομικούς έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και τραυμάτισε τον οδηγό, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο άνδρας οδήγησε για αρκετά τετράγωνα προτού συγκρουστεί με άλλο όχημα. Εξέπνευσε επιτόπου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάμερες που φόραγαν τα δύο μέλη της ήταν ενεργοποιημένες στη διάρκεια του περιστατικού. 

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σήμερα καταγράφεται η συμπλοκή μεταξύ του Ράιτ και ενός αστυνομικού, που του έχει περάσει χειροπέδες. Το θύμα αναπηδά ξαφνικά και μπαίνει στο αυτοκίνητό του επιχειρώντας να ξεφύγει. Η αστυνομικός ακούγεται να φωνάζει «Τέιζερ, τέιζερ», όπως οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται να κάνουν πριν από τη χρήση μη θανατηφόρων όπλων. 

Στη συνέχεια, πυροβολεί μία φορά. «Αυτό μου φαίνεται, απ’ όσα είδα και την αντίδραση και την αναστάτωση της αστυνομικού αμέσως μετά, ότι επρόκειτο για μια κατά λάθος εκπυρσοκρότηση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Ράιτ», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπρούκλιν Σέντερ Τιμ Γκάνον. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Φλέγεται» η Μινεσότα μετά το θάνατο του 20χρονου Αφροαμερικανού - Συνελήφθη η αστυνομικός
«Φλέγεται» η Μινεσότα μετά το θάνατο του 20χρονου Αφροαμερικανού - Συνελήφθη η αστυνομικός
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoQCqM77iihzBKwdluxEh2gZvQzCbFuGAmOXOygtbbMwMUVV77hvndxmwDAnkgHZDikwi-kaMOHmG_4PetiyaRfBqoIMywcs_l8ie3D90i0qSOar7yeUKlMUAi_IJ1hdDrJ_Xb79PSQi4/s600/mineapolis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoQCqM77iihzBKwdluxEh2gZvQzCbFuGAmOXOygtbbMwMUVV77hvndxmwDAnkgHZDikwi-kaMOHmG_4PetiyaRfBqoIMywcs_l8ie3D90i0qSOar7yeUKlMUAi_IJ1hdDrJ_Xb79PSQi4/s72-c/mineapolis.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/04/20_14.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/20_14.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy