-->

Ο Θεάνθρωπος θα αναστηθεί, όχι όμως ο Νομός Ηλείας

Του Γιώργου Φάκου   Tην Ανάσταση του Θεανθρώπου περιμένουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τη νύχτα του Μ. Σαββάτου, την Ανάσταση του τόπου μας...



Του Γιώργου Φάκου
 


Tην Ανάσταση του Θεανθρώπου περιμένουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τη νύχτα του Μ. Σαββάτου, την Ανάσταση του τόπου μας περιμένω εγώ. 

Μια Ανάσταση, όμως, που δεν φαίνεται στο... βάθος του ορίζοντα και οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό του νομού. Ενα προσωπικό που, όπως πολλές φορές έχω γράψει, ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη διατήρηση της 'πολιτικής καρέκλας' και τα προνόμια που αυτή εξασφαλίζει. 
Κι αυτό, με έναν πολίτη ο οποίος βλέπει τον τόπο του να παραμένει στάσιμος αλλά όχι και να ενδιαφέρεται πάρα πολύ. 

Σε μια εποχή που στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη έχουν αναπτύξει υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες ανάπτυξης η Ηλεία πηγαίνει με τον... μουτζούρη. Το τρένο εκείνο που έμπαινες πρωί κι έβγαινες μετά από 12 ώρες στον προορισμό σου! 

Μας αρέσει το "παραμύθι". Προφανώς είναι πιο ευκολοχώνευτο από τη σκληρή αλήθεια. Κι αυτό το παραμύθι μας το σερβίρουν σε μεγάλες δόσεις οι πολιτικοί μας. 

Βλέπω μια... έντονη δραστηριότητα των πολιτικών ταγών τελευταία και αυτό δεν ξέρω εάν έχει να κάνει με τις φημολογούμενες εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου. Αλλά πρόκειται για δραστηριότητα που στοχεύει ΜΟΝΟ στο να μη ξεχάσουμε τα πρόσωπά τους, τα οποία θα ξαναδιεκδικήσουν την ψήφο παπαγαλίζοντας όλες τις προεκλογικές μπαρούφες που το κόμμα τους θα συμπεριλαβει στο πρόγραμμά του. 

Κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τίποτα. Διότι εάν ενδιαφερόταν ο νομός δε θα βρισκόταν σε αυτή την άθλια κατάσταση. Αλλά ποιοι να ενδιαφερθούν; Αυτοί που "βγάζουν τα μάτια τους" μεταξύ τους κι αποτελούν ανέκδοτο στην Αθήνα; Διότι μη νομίζετε ότι στην Αθήνα δεν ξέρουν τι γίνεται με το αδύναμο πολιτικό προσωπικό του νομού. Και ξέρουν και γελάνε με τις μπαρούφες τους. 

Δεν χρειάζεται να γράψω πάλι για δρόμους κι άλλες αναπτυξιακές δράσεις που στο νομό έπρεπε να γίνονται. Τα έχω γράψει τόσες φορές που κι εγώ ο ίδιος έχω κουραστεί, έστω κι αν υπάρχει κόσμος που με παροτρύνει να γράφω συνεχώς. Αλλά τι άλλο να γράψω όταν "στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα"; Μήπως κι εκείνοι δε τα ξέρουν; Φυσικά και τα ξέρουν, αλλά η αντίδρασή τους παραμένει τόσο ασθενής, για να μη δυσαρεστήσουν τη κυβέρνησή τους διακινδυνεύοντας να έχουν πρόβλημα στις προσεχείς εθνικές εκλογές. 

Το χειρότερο δεν είναι ότι τίποτα δε γίνεται σε αυτό το νομό. Το χειρότερο είναι ότι σου αφαιρούν κι αυτά που έχεις, όπως στη περίπτωση των Πανεπιστημιαακών Σχολών. 

Το αστείο των πολιτικών μας είναι η... άμεση αντίδρασή τους όταν προκύπτει θέμα. Κι όταν λένε "άμεση αντίδραση" εννοούν μια... κοινοβουλευτική ερώτηση, μια... τηλεφωνική τάχα επικοινωνία ή, στην καλύτερη περίπτωση, μία... προσωπική επαφή με υπουργό, ο οποίος φυσικά τους καλοδέχεται, φυσικά αποδέχεται το αίτημα της φωτογράφισης, αλλά ποτέ δεν μάθαμε το αποτέλεσμα είτε της κοινοβουλευτικής ερώτησης, είτε της τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε της προσωπικής επαφής. 

Δηλαδή, ακριβώς τα ίδια που γίνονταν πριν 20 και πλέον χρόνια από τους τότε "φωστήρες της πολιτικής" ακριβώς τα ίδια γίνονται και σήμερα. Βέβαια σήμερα έχει παρουσιαστεί κι ένα νέο, σχετικά, φαινόμενο. Οι πολιτικοί ταγοί να παρακολουθούν τα site κι έπειτα να... εκδίδουν δικά τους δελτία Τύπου. 

Αλλά η γελοιότητα πάει και παραπέρα. Να πηγαίνουν στα χωράφια για να φωτογραφηθούν, τάχα επειδή ενδιαφέρονται για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί στις καλλιέργειές τους, να.. παίρνουν μάνικα να σβήσουν φωτιά και να κοιτούν εάν τους τραβούν βίντεο το οποίο φυσικά και ανεβάζουν στα social media κι ένα σωρό άλλες αηδίες για την αυτοδιαφήμισή τους. 

Πολιτικού επιπέδου ανθρωπάκια ιδιαίτερα χαμηλού, τα οποία βρίζουν συναδέλφους τους που τους θεωρούν αντιπάλους στις πολιτικές τους βλέψεις. 
Ο... 3ος όροφος γνωρίζει πολύ καλά τι εννοώ!!! 

Θα ρωτήσει κάποιος, και δικαίως, ότι "σε όλο αυτό το χάλι δεν υπάρχουν και κάποιοι που να αξίζουν;". Φυσικά υπάρχουν. Είναι όμως τόσο λίγοι, ίσα-ίσα για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα που λέει πώς πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Ομως, όποιος τολμάει να φωνάξει, να διαφωνήσει με όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν, αυτομάτως απομονώνεται. Αμέσως θα βρεθούν οι "καλοθελητές" οι οποίοι θα προσπαθήσουν να τον διαβάλλουν, να εκμηδενίσουν την όποια καλή του ενέργεια, συμπαρασύροντας και πολίτες που είτε τους αρέσει το "παραμύθι" είτε γιατί κι εκείνοι θέλουν να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα έναντι του γενικού καλού. 

Ο Χριστός θα αναστηθεί τη νύχτα του Μ. Σαββάτου. Αυτός που δεν πρόκειται να αναστηθεί είναι ο έρμος νομός Ηλείας!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Θεάνθρωπος θα αναστηθεί, όχι όμως ο Νομός Ηλείας
Ο Θεάνθρωπος θα αναστηθεί, όχι όμως ο Νομός Ηλείας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzEjJchEBlwhZnzfK_aE_XgwyYSQSkNZI4tsSNPRWVyzNr1kjpDXap1QlQHoDygxb4u2TeZtpZM1fbTjqg4n3csVJLrqbyrIgk945jOxbF2GlVt3BOH_zKtFjaTtEmFHM1PUNAeoJYIbo/s600/jesus-410220_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzEjJchEBlwhZnzfK_aE_XgwyYSQSkNZI4tsSNPRWVyzNr1kjpDXap1QlQHoDygxb4u2TeZtpZM1fbTjqg4n3csVJLrqbyrIgk945jOxbF2GlVt3BOH_zKtFjaTtEmFHM1PUNAeoJYIbo/s72-c/jesus-410220_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_653.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_653.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy