-->

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΑΛΕΤΗΣ”: Δυναμικό παρόν στην εκδήλωση μνήμης για την Μάχη του Πύργου (φωτος και βίντεο)

Το δικό του δυναμικό στίγμα άφησε ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” κατά την εκδήλωση μνήμης για την Μάχη του Πύργου (3 Απρι...

Το δικό του δυναμικό στίγμα άφησε ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” κατά την εκδήλωση μνήμης για την Μάχη του Πύργου (3 Απριλίου 1821) που πραγματοποίησε ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου και πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.
Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το “Λυκείο Ελληνίδων Πύργου”, οι σύλλογοι της πόλης “Ηλείων Παράδοσις”, “Αρχαία Λέτρινα”, “Ηλείων ΕΣΘΗΤΑ;”, “Φάρος Κατακόλου και ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” – ο πρώτος Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης στην Ηλεία που ασχολείται ενεργά με το κομμάτι του 1821 έδωσε δυναμικό παρόν και συμμετείχε μαζί με τριμελή αντιπροσωπεία του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας ως τιμητικό άγημα όπου απέδωσε φόρο τιμής στους αγωνιστές – αγωνίστριες που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος στην ιστορική μάχη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με πένθιμη πορεία των Συλλόγων προς το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στην κεντρική πλατεία Πύργου όπου τελέστηκε τρισάγιο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού εις μνήμη των αγωνιστών, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου όπου όλοι μαζί μετά το πέρας αναφώνησαν ΑΘΑΝΑΤΟΙ. Στη συνέχεια η εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με χαιρετισμούς και ομιλίες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας, τον Δήμαρχο Πύργου, τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλο
τον Ιστορικό και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” Θεόδωρο Λάμπρο και τον Γεώργιο Κουρκούτα – Φιλόλογο – Ιστορικό Ερευνητή και Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” όπου αναφέρθηκε στο ιστορικό της Μάχης.
“Ομόνοια και συνεργασία για να προβάλουμε όπως αρμόζει την τοπική μας ιστορία”
Στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία και συστράτευση για τον κοινό σκοπό που είναι η ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας του 1821 από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία της περιοχής αναφέρθηκε ο Ιστορικός, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” και Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού Θεόδωρος Λάμπρος τονίζοντας την ανάγκη οι Ηλείοι και γενικότερα οι νέες ηλικίες να αρχίσουν να αγαπούν την ιστορία και ειδικά το 1821, σε μια περίοδο που η ιστορία και ιδιαίτερα η Ελληνική Επανάσταση του 1821 βάλλεται από τους νέους αποδομητές της. 

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς τον Σκοπευτικό Σύλλογο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας που συμμετείχε με τριμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γραμματέα Παύλο Ζαβέρδα και τα μέλη του Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Δ. Μιχόπουλο σε τιμητικό άγημα μαζί με τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης”. Δυναμικό παρόν από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” 

Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από την παρουσία του Συλλόγου Φίλων “Ιστορίας” “Χαράλαμπος Βιλαέτης” στην εκδήλωση μνήμης για την Μάχη του Πύργου.
(Από την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στην κεντρική πλατεία Πύργου).
(Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” Θεόδωρος Λάμπρος)
(Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Βερβίτας).
(Το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θανάσης Αναγνωστόπουλος).
(Το μέλος του Συλλόγου Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος).
(Ο Γραμματέας του Συλλόγου και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Γιώργος Κουρκούτας).
(Ο Ταμίας του Συλλόγου Σταμάτης Πολίτης).
(Το μέλος του Συλλόγου Κώστας Μπιλάλης).
(Το μέλος του Συλλόγου Δημήτρης Καραγκούνης).
(Το μέλος του Συλλόγου Βασιλική Τσαπάρα).
(Ο Γραμματέας του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας Παύλος Ζαβέρδας τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση Μνήμης για την Μάχη του Πύργου και ήταν Μπαϊρακτάρης με το μπαϊράκι του ιστορικού Συλλόγου).
(Αναμνηστική φωτογραφία του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” που διακρίνονται μεταξύ άλλων και τα δυο μέλη της αντιπροσωπείας του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Δ. Μιχαλόπουλος στο μέσον της φωτογραφίας).
(Το τιμητικό άγημα του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” κατά την πένθιμη πομπή προς το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στην κεντρική πλατεία Πύργου). 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΕΔΩ:

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΑΛΕΤΗΣ”: Δυναμικό παρόν στην εκδήλωση μνήμης για την Μάχη του Πύργου (φωτος και βίντεο)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΑΛΕΤΗΣ”: Δυναμικό παρόν στην εκδήλωση μνήμης για την Μάχη του Πύργου (φωτος και βίντεο)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimMW2Tuk-A6efXsNmM7xqdFUDOI89gUQeOrfd6anVC_6N9rcQVd-CC2re1z0oclZr9XdI6r_iFSiW8kTW9l6-AAkeK2CzxEd6l-DgEPB1D6jmI3XpAlLFuw1Y0x-iQMSc3pyK4tvIzwPM/s600/15-750x375.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimMW2Tuk-A6efXsNmM7xqdFUDOI89gUQeOrfd6anVC_6N9rcQVd-CC2re1z0oclZr9XdI6r_iFSiW8kTW9l6-AAkeK2CzxEd6l-DgEPB1D6jmI3XpAlLFuw1Y0x-iQMSc3pyK4tvIzwPM/s72-c/15-750x375.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_745.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_745.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy