-->

Μα ποιος είναι, τέλος πάντων, αυτός ο κ. Φουρθιώτης;

Γιατί πρέπει να μας απασχολεί αυτός ο άνθρωπος;   Ολγα Στέφου Πραγματικά δεν θυμάμαι αν μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν, είχα την αίσθησ...

Γιατί πρέπει να μας απασχολεί αυτός ο άνθρωπος; 


Ολγα Στέφου

Πραγματικά δεν θυμάμαι αν μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν, είχα την αίσθηση πως επρόκειτο για τηλεπερσόνα στα όρια του trash. Γιατί ξαφνικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Βρούτσης, βγήκε να καταγγείλει τραμπουκισμό του; Από πού κι ως πού ο κύριος Μένιος Φουρθιώτης έχει 4 ή 14 αστυνομικούς και αυτοκίνητο της επιλογής του, για να φυλάσσεται ως… σημαίνον πρόσωπο; Ποιος είναι, τέλος πάντων; Θα ήταν ένα εξωφρενικό, ενοχλητικό και παράδοξο νέο όλο αυτό, αν ο πρώην υπουργός Εργασίας της χώρας δεν προχωρούσε σε βαρύτατες καταγγελίες. 

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, όταν αποκαλύφθηκε απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διέπραξε ο παρουσιαστής στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και εξαπέλυσε απειλές σε υπαλλήλους και ηγεσία. Με μπράβους πήγε και στον ίδιο τον τότε υπουργό. Κατά τον κύριο Βρούτση, σε αναζήτηση από το λογιστήριο, διαπίστωσε ότι ο Φουρθιώτης βρήκε μία «τρύπα» κι άρχισε να παίρνει μισθούς 60 έως και 80 χιλιάδων ευρώ! 

Το ίδιο έκαναν και άτομα από το περιβάλλον του. Μάλιστα, όχι μόνο απαίτησε να πληρωθεί τον τρέχοντα μήνα, αλλά απείλησε κι ότι θα “τελειώσει” τον υπουργό και θα κάνει υπαλλήλους να “προσκυνήσουν”. Λίγες ημέρες αργότερα, αποπέμφθηκε. 

Τι είναι, τελικά, η περίπτωση Φουρθιώτη; 

Με το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε, όμως ερωτήματα δημιουργήθηκαν για τα αντανακλαστικά που υπάρχουν, οι 14 αστυνομικοί αποσύρθηκαν από τη φρουρά του παρουσιαστή. Ωστόσο, η ιστορία δεν σταματάει εκεί. Ο Μένιος Φουρθιώτης υπέβαλε μηνύσεις σε αστυνομικούς που αποκάλυψαν ότι συνάδελφοί τους βρίσκονται στη φύλαξή του, στον Παύλο Πολάκη και στον Κώστα Βαξεβάνη. Από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά απαντήσεις από το Μαξίμου. 

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra Channel με την Αναστασία Γιάμαλη και τον Γιώργο Μελιγκώνη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην περίπτωση, ζητώντας την εξήγηση “από πού κι ως πού”. Από πού κι ως πού, λοιπόν; Ρίχνοντας μια μικρή ματιά στο βιογραφικό του κ. Φουρθιώτη, βλέπουμε ότι ήταν το όνειρό του να δουλέψει με την Τατιάνα Στεφανίδου, υπήρξε μάνατζερ μιας πρώην τηλεπερσόνας, της Τζούλιας Αλεξανδράτου, μια συνεργασία που κατέληξε στα δικαστήρια, στη συνέχεια είχε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεμάρκετινγκ, αργότερα πέρασε στο Epsilon TV και μετέπειτα, μετά την εξαγορά του καναλιού από το Open, η συνεργασία τους διακόπηκε διά της δικαστικής οδού. Τώρα, παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας “Αποκαλυπτικά”, στην οποία έχει ασκηθεί σκληρή κριτική για μονομερή προβολή της τωρινής κυβέρνησης.
Είχε ενταχθεί στην “λίστα Πέτσα” με επιχορήγηση χιλιάδων ευρώ μίας ανενεργής ιστοσελίδας, από την οποία έπαψε λαμβάνειν εφόσον δημοσιοποιήθηκε και αυτό το γεγονός. Τώρα, η αστυνομία δέχτηκε σωρεία αιτημάτων του με το πρόσχημα του “φόβου της 17Ν”, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πριν 20 χρόνια… Ζητούσε φύλαξη, δύο αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες. Βεβαίως και είναι παραπάνω από σαφές ότι ο κ. Φουρθιώτης θέλησε να κάνει τη ζωή που ονειρεύτηκε, εις βάρος, όμως, της Πολιτείας. 

Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει; 

Υπό οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, η περίπτωση του Μένιου Φουρθιώτη θα είχε μείνει στάσιμη, όπως στάσιμη θα ήταν και η (όποια) καριέρα του. Αλλά τώρα μιλάμε για διασπάθιση δημόσιου χρήματος από κάποιον που φαίνεται να έχει εκμεταλλευτεί όποια «τρύπα μπόρεσε. Στο εδώλιο είχε βρεθεί στο παρελθόν για υπεξαίρεση, κατηγορούμενος από την Τζούλια Αλεξανδράτου, επρόκειτο για ένα ποσό που της επιστράφηκε μόλις κατατέθηκε η μήνυση και έτσι τελικά δεν καταδικάστηκε. Αλλά αυτό δείχνει ένα κοινό μοτίβο, που θα μπορούσε να μοιάζει με ταινία τυχοδιωκτών: Ένας φιλόδοξος νέος καταφέρνει να ληστέψει την κυβέρνηση της χώρας. 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ήταν αυτή, που μαζί με τον δήμαρχο Ραφήνας, Χρήστο Τσεμπέρη, κατάφεραν να αποκαλύψουν το φιάσκο (ή τσίρκο). Ο δήμαρχος της Ραφήνας δημοσίευσε μέσω facebook τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο κ. Φουρθιώτης έχει στην… υπηρεσία του 14 αστυνομικούς και 7 περιπολικά! Υπό κανονικές συνθήκες, αντί για μηνύσεις, ο τυχοδιώκτης (στη καλύτερη των περιπτώσεων) κύριος, θα είχε κληθεί από τη δικαιοσύνη όχι μόνο για να δικαστεί, αλλά και για να επιστρέψει τα χρήματα που στέρησε από τον ελληνικό λαό. 

Προς το παρόν, περιμένουμε τις πολιτικές αντιδράσεις που αρμόζουν στην περίπτωση. Έως τότε, παραμένει εξωφρενικό το γεγονός ότι ένας πρώην τηλεπωλητής, μάνατζερ στάρλετ, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και trash φιγούρα κατάφερε να κάνει μια κυβέρνηση άνω-κάτω κι ένα υπουργείο, αυτό της Εργασίας, τοποθεσία μαφιόζικων πρακτικών. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μα ποιος είναι, τέλος πάντων, αυτός ο κ. Φουρθιώτης;
Μα ποιος είναι, τέλος πάντων, αυτός ο κ. Φουρθιώτης;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl1sO_FFlbqXMFvFJPNVvU425BkO0OxJldDqug_do9o2qAi_KL3hB8li9zy5Jz6UjryWwrwijHJivf0sbnnQJlAZSFAkR5oM0Nz-4YXwhk5lKe3lWCAntXbdgfvTYbe1O8lTf77uCnmpo/s600/hqdefault.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl1sO_FFlbqXMFvFJPNVvU425BkO0OxJldDqug_do9o2qAi_KL3hB8li9zy5Jz6UjryWwrwijHJivf0sbnnQJlAZSFAkR5oM0Nz-4YXwhk5lKe3lWCAntXbdgfvTYbe1O8lTf77uCnmpo/s72-c/hqdefault.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_94.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_94.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy