-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Oλα τα έργα θα γίνουν στο Λιμάνι Κατακόλου..."

*Κάποιοι για να πολιτευτούν διαλέγουν το δρόμο της αυτοκτονίας...  *Να μάθουν να σέβονται τον λαό και τις εκφράσεις του...  *Τα έργα είνα...

*Κάποιοι για να πολιτευτούν διαλέγουν το δρόμο της αυτοκτονίας... 

*Να μάθουν να σέβονται τον λαό και τις εκφράσεις του... 

*Τα έργα είναι του λαού που πληρώνει...

Οπως γράψαμε χθες, την ικανοποίηση του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας δέχτηκε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος για την λειτουργία του λιμανιού στο τομέα της κρουαζιέρας [διαβάστε εδώ...]. 
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τα έργα που εξελίσσονται και συζήτησε τις σκέψεις τους για την καλύτερη λειτουργία του λιμανιού, δεδομένων των συνθηκών όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας. 

Μιλώντας σήμερα στο news.gf.net, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στη κατάσταση του λιμανιού που παρέλαβε, στα έργα που εξελίσσονται κ.λ.π. 

"Υπήρξε ένα ειλικρινές ενδιαφέρον από τον υφυπουργό για το τι γίνεται και στο λιμάνι μας. Δεν είχε τη σωστή ενημέρωση, ούτε υπηρεσιακά αλλά ούτε από τους... δρόμους της πολιτικής ή της μικροπολιτικής. Καταθέσαμε πλέον όλες τις εγκρίσεις που έχουμε πάρει τους τελευταίους μήνες, τις πιστοποιήσεις  -έχουμε άδεια διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων, έχουμε ISO σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της ρύπανσης, πήραμε ISO για τα χύμα φορτία στο λιμάνι, ξεκινάει ο διαγωνισμός για να πάρουμε security, κι έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά τα έργα αφού έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος. 

Πήραμε την άδεια κατεδάφισης του παλιού κτηρίου, του τουριστικού που λέγαμε, και βεβαίως είμαστε στο στάδιο της δημοπράτησης του έργου των 100.000 που αφορά τους προσκρουτήρες. 
Προχωράμε, επίσης, στην υλοποίηση του master plan -μελέτες δηλαδή για την υλοποίηση του master plan. 

Τα περισσότερα από αυτά, λοιπόν, δεν τα ήξερε ο υπουργός. Αυτό δείχνει πως δεν είχε ενημέρωση από το Λιμεναρχείο για το τι γίνεται. Η έκφραση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στο λιμάνι για το τι γίνεται είναι το Λιμεναρχείο. Ολα όσα σας είπα έχουν γίνει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες. Επίσης, περίπου είχε μια ενημέρωση που θυμίζει κάποιες δημοσιεύσεις πολιτικού παράγοντα πριν έξι μήνες -ουσιαστικά ήταν δημοσιεύματα συκοφάντησης κατά του λιμανιού. Αυτό που λέω είναι ότι το σπίτι σου δεν το κατηγορείς ποτέ, το φτιάχνεις. Προφανώς κάποιοι για να πολιτευτούν διαλέγουν τον δρόμο της αυτοκτονίας, αυτό που λένε οι Αμερικάνοι, για να σε τιμωρήσω θα έρθω σπίτι σου να αυτοκτονήσω, να το γεμίσω με αίματα. Είναι κι αυτό μια επιλογή. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει και τον αυτοκαταστροφικό τρόπο. 

Εμειναν ικανοποιημένοι. Ηταν εκεί και ανώτατοι αξιωματικοί. Μιλήσαμε για την ανάπτυξη και προοπτική, για την κρουαζιέρα και τι περιμένουμε φέτος. Σε προγραμματισμό τα πράγματα καλά είναι αλλά σε υλοποίηση νομίζω ότι θα είναι δύσκολα. Είναι κλειστές ακόμα οι Ευρωπαικές χώρες οπότε δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα. Βέβαια, έχουν προαναγγελθεί δύο αφίξεις 28-29 Μαίου, δεν ξέρω αν θα γίνουν, τον Ιούνιο αυξάνονται σε δύο την εβδομάδα. Νομίζω ότι κάπου προς το τέλος Ιουνίου, αν πάνε καλά τα πράγματα, γιατί πάει πίσω και το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες". 


-newsgf.net: Παρά ταύτα, το Λιμάνι Κατακόλου παραμένει ένας σημαντικός προορισμός. 

"Το λιμάνι είναι 4ο-5ο βασικός προορισμός και νομίζω ότι διαχρονικά δεν έχει τύχει του αντίστοιχου ενδιαφέροντος ούτε από τις τοπικές ούτε από τις κεντρικές εξουσίες. Βρήκαμε ένα λιμάνι χάλια, σε πρωτόγονη κατάσταση, και σε ότι αφορά τις υπηρεσίες του αλλά και τα έργα του. Βρήκαμε ένα λιμάνι μ' ένα καρνάγιο να δουλεύει στη χερσαία ζώνη παράνομα, τη μαρίνα να λυμαίνει ένας ιδιώτης -καθαρά παραοικονομία. Κι άλλα πράγματα. 

Μια λιμενική αρχή η οποία ήταν αδρανής -όχι Λιμενικό Ταμείο αλλά Λιμενική Αρχή. Αυτά φυσικά και τα μεταφέραμε. Τους είπαμε ότι υπάρχουν και προβλήματα κι άλλων αρχών στο λιμάνι, δεν είμαστε εμείς για όλα. Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει σοβαρό λόγο στη διαχείριση του λιμανιού. Και το ότι, για παράδειγμα, αυτή η συγκοινωνιακή μελέτη διαχείρισης που υπάρχει είναι ευθύνη της Λιμενικής Αρχής, όλος αυτός ο αχταρμάς που γίνεται με τα πειρατικά λεωφορεία κ.λ.π. Είναι υπό την έγκριση της Λιμενικής Αρχής αυτό. 

Εμείς, την πρώτη απόφαση που πήραμε και θα υλοποιήσουμε με πολιτικούς όρους, είναι να μπαίνουν μέσα μόνο τα λεωφορεία της κρουαζιέρας και τα ταξί. Ολα τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στη μαρίνα".

-newsgf.net: Τι έργα εκτελούνται σήμερα; 

"Είναι το έργο του ΝΟΧΕ, ΕΣΠΑ δηλαδή, με κύριο του έργου το Λιμενικό Ταμείο. Κι αυτό το έργο το βρήκαμε σε άσχημη διαδικαστική φάση. Πέρισι τον Μάιο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν ήξερε ότι γίνεται έργο εκεί. Τους ρώτησα, η Λιμενική σας Αρχή τι κάνει; Δεν συμμετέχει στη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου; Δεν έχετε ενημερωθεί; 

Δεν είχαν τον φάκελο του έργου συνολικά και ανακαλύψαμε εμείς ότι σε σχέση με τον διάδρομο ΣΕΓΚΕΝ δεν είχαν κάνει τίποτα. Μιλάμε για πρωτογονισμούς, μιλάμε για νηπιαγωγεία. Και πολλοί από αυτούς παριστάνουν τους πολύ ειδικούς πιάνοντας κάποιες κυρίες με σκυλάκια για να εφαρμόσουν το άρθρο τάδε παράγραφος τάδε κ.λ.π. Και τα βουνά των προβλημάτων δεν τα ακουμπάνε. 

Κάναμε μέγιστη προσπάθεια γι' αυτό. Εμείς, όχι η Περιφέρεια. Και σας το λέω αυτό διότι έχει σημασία. Η Περιφέρεια ήξερε ότι υπάρχουν ελλείμματα και δεν είχε κάνει τίποτα, για να σας κάνω μια αποκάλυψη τώρα. Κι αν κάποιοι διαφωνούν ας ρωτήσουν τη Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Από πότε είχαν ενημερωθεί από το Υπουργείο ότι δεν έχουν το φάκελο του έργου και αγνοούν αυτό το έργο; Ηταν όλο πανηγύρια γενικώς. Από πανηγύρια καλά πάμε, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε στην ουσία. 

Αυτό το έργο θα γίνει παρότι είχε επιδειχθεί μια αδιαφορία από διάφορες αρχές. Εμείς είμαστε η επισπεύδων αρχή και οι ιδιοκτήτες αυτού του χώρου. Οτι και να κάνουν σε αυτή την περιοχή εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες. Δηλαδή, ο λαός της περιοχής και ο Α' βαθμός αυτοδιοίκησης. Και πρέπει αυτό να το καταλάβουν πολλοί. Δεν είναι δικό τους ή δικό μας το έργο, είναι του λαού και πρέπει να σέβονται τον λαό και τις εκφράσεις του, διότι αλλιώς είναι τουλάχιστον αγενείς σε κοινωνικό επίπεδο και πολιτικά είναι παρωχημένοι. Δεν είναι θέμα έπαρσης, είναι θέμα άγνοιας κανονισμών της πολιτικής συμπεριφοράς. 

Στον Πύργο υπάρχει μια δημοτική αρχή, άρα ότι γίνεται εδώ στο σπίτι μας, απ' όποιον γίνεται και με  όποιο νόμο γίνεται, υπάρχει μια ελάχιστη υποχρέωση να έχεις μια συνεργασία με τον φυσικό ιδιοκτήτη. Κανείς δεν κάνει τίποτα. Ο λαός τα κάνει με τα λεφτά του. Εμείς απλά επισπεύδουμε να γίνει το έργο. Αν θες να λες ότι τα κάνεις όλα εσύ τότε να πάρεις και τον λογαριασμό του τι δεν έχεις κάνει. 

Θα γίνουν, λοιπόν, τα έργα αυτά και άλλα πολλά που πρέπει να γίνουν. Η ιστορία γράφεται με μικρά βήματα στην ειρηνική περίοδο... 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

Το να μιλάς με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο είναι απόλαυση. Αν και ξεκινάς με ένα θέμα, εντούτοις ο πολιτικός λόγος του και οι απόψεις του σε αναγκάζουν να περνάς σε πολλά ακόμα. Ετσι, λοιπόν, η συνομιλία μας διήρκησε 40 ολόκληρα λεπτά και τώρα διαβάζετε μόνο ότι αφορά το Λιμάνι Κατακόλου. 

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί και το εξής: Ο προφορικός λόγος ποτέ δεν αποτυπώνεται με ακρίβεια στα γραφόμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αλλοιώνεται η ουσία των απαντήσεων.
Για τον λόγο αυτό, όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ακούσετε αύριο στις ιντερνετικές ραδιοφωνικές "Ενδείξεις-Αποδείξεις", στις 12.00' το μεσημέρι όσα επ' ακριβώς ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος. 

Οσο για τα υπόλοιπα που είπε σε αυτή την 40λεπτη συνομιλία μας, θα ακούσετε ή θα διαβάσετε είτε στα κείμενα του newsgf.net είτε θα τα ακούσετε στις ιντερνετικές ραδιοφωνικές "Ενδείξεις-Αποδείξεις", που μεταδίδονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 12.00'. 

*Για να ακούσετε τις ιντερνετικές ραδιοφωνικές "Ενδείξεις-Αποδείξεις" μπορείτε να μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube [υπάρχει στη σελίδα σχετικό banner] ή να τις ακούτε από τις σελίδες μας στο facebook...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Oλα τα έργα θα γίνουν στο Λιμάνι Κατακόλου..."
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Oλα τα έργα θα γίνουν στο Λιμάνι Κατακόλου..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTlMj3UVSHi3YgW30Vt3xtD_ULS4umFsIz4Mz3CN8ePnigilm0hIYNCn1-tV0AYKLtpyvLlaTh2XlKT5fz0b9NouR7ibUyxOUv4q3VW3S4rjh32lngX5LTtMCAYID_fyQ6dun2vuX4HfI/s600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTlMj3UVSHi3YgW30Vt3xtD_ULS4umFsIz4Mz3CN8ePnigilm0hIYNCn1-tV0AYKLtpyvLlaTh2XlKT5fz0b9NouR7ibUyxOUv4q3VW3S4rjh32lngX5LTtMCAYID_fyQ6dun2vuX4HfI/s72-c/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25282%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/04/o.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/o.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy