-->

Περί Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία: Τι έλεγαν... τι συνέβη - "Αντεπίθεση τώρα"!

Του Γιώργου Φάκου   Το θέμα με τις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία δεν είναι πρόσφατο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη χρονιά πο...


Του Γιώργου Φάκου
 


Το θέμα με τις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία δεν είναι πρόσφατο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη χρονιά που ήρθαν στο Νομό αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την εξέλιξή τους επειδή  ο στόχος είχε επιτευχθεί: Να νοικιάζονται μικρά διαμερίσματα σε εξωφρανικές τιμές, να πουλιούνται περισσότερα σουβλάκια και όλα μια χαρά, αφού και τα καταστήματα διασκέδασης κατακλύζονταν από φοιτητές -όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε πόλη που υπάρχει φοιτητόκοσμος. 

Ολα λοιπόν άρχιζαν και τέλειωναν εκεί.

Τι κι αν η τότε υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου είπε του Λιατσή, "σας δίνω δύο σχολές, φροντίστε στην Ηλεία να πάρετε και μια τρίτη να κάνετε αυτόνομο ΤΕΙ";. Ο Λιατσής έχασε τις εκλογές και οι επόμενοι για το μόνο που ενδιαφέρθηκαν ήταν να ξεκινήσουν αγώνα εναντίον του με σαφή στόχο την πολιτική του εξόντωση! 

Τις Σχολές στην Ηλεία τις έφεραν οι Λιατσής στον Πύργο και ο Λυμπέρης στην Αμαλιάδα, δίνοντας μεγάλο αγώνα αφού παρά την εξακτίνωση που τότε συνέβη κάποιοι στην Αθήνα δεν ήθελαν να ακούσουν για Σχολές στην Ηλεία και ιδιαίτερα στον Πύργο. 
Στο παρελθόν, έχω γράψει τι έγινε μέσα στο γραφείο της Γιαννάκου με έναν ανεκδιήγητο τότε υφυπουργό.

Τα παραπάνω είναι αναμφισβήτητα. Τα έζησα από κοντά και κανείς δεν μπορεί να τα διαψεύσει. 

Στη συνέχεια ο Λιατσής έχασε, ενώ όσο ο Λυμπέρης παρέμενε δήμαρχος Ηλιδας δεν θυμάμαι να είχε δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό θέμα. Μέχρι που το 2014 έχασε τις εκλογές και ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος. Επί θητείας του οποίου εμφανίστηκαν τα πρώτα "δείγματα γραφής" σχετικά με το τι σκέφτεται η Αθήνα για τις Σχολές. Θυμίζω επί εποχής θητείας Γαβρόγλου. Συσκέψεις επί συσκέψεων στην Αμαλιάδα, επαναστατικές δηλώσεις του τύπου δεν φταίμε εμείς φταίνε οι άλλοι και για να μη πολυλογούμε η κατάργηση των Σχολών έπαιρνε αναβολή. 

Και όλοι συνέχιζαν τον "ύπνο του δικαίου" θεωρώντας ότι η "βόμβα" θα σκάσει στα χέρια των άλλων κι αυτοί θα βγουν αλώβητοι. Για τέτοια "φωτεινά" πολιτικά μυαλά μιλάμε!!! 

Και η βόμβα έσκασε στα χέρια του Αντωνακόπουλου και του Λυμπέρη. Και αυτοί οι δύο πρέπει τώρα να "βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά", να διορθώσουν την ανεπάρκεια των προηγουμένων. Αδικο; Σαφώς και είναι άδικο για τους δύο προαναφερόμενους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι στην ουσία δεν έφταιξαν σε κάτι. Αλλά τώρα πρέπει να διαχειριστούν ένα "αγκάθι" για το οποίο βαρύτατη ευθύνη φέρνουν οι προηγούμενοι που όμως τώρα κάνουν την "πάπια". Δεν τολμούν να μιλήσουν, να πουν τι έκαναν!!! 

Παράλληλα, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υφαρπάζει με ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις την ψήφο των Ηλείων. Κι αφού οι παλινωδίες της στο θέμα της Πατρών-Πύργου συνεχίζονται, με τις ευλογίες των τοπικών στελεχών της, κάνει το αδιανόητο. Με ένα νόμο κι ένα άρθρο, όπως έλεγε κάποτε ο Τσίπρας, παίρνει τις Σχολές και μη τις είδατε μη τις απαντήσατε. 

Αναυδοι οι πολίτες του νομού από αυτή τη συμπεριφορά, κυρίως γιατί μόνο αφαιρούν από την Ηλεία και ποτέ τίποτα δεν της δίνουν -ούτε τα αυτονόητα. Και για να δικαιολογήσουν την πράξη τους μιλούν για κάτι εισηγήσεις μιας επιτροπής και κάτι άλλα χαριτωμένα, που τα πολιτικά στελέχη του κόμματος στην Ηλεία διαλαλούσαν προς κάθε κατεύθυνση, αφού όπως επίσης έχω ξαναγράψει, το κόμμα γι' αυτά τα "χαριτωμένα παιδιά" είναι πάνω από το νομό που ζουν, ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν μια θεσούλα κι αυτά για να δοκιμάσει ο ηλειακός λαός στη πράξη το.. μεγάλο τους όραμα!!! 

Περισσότερο εκτεθειμένοι είναι σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι σαφώς δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη. Και σαφώς δεν ήθελαν κάτι τέτοιο. Φυσικά τα πιο εύκολα "θύματα" στη προκειμένη περίπτωση είναι αυτοί κι έτσι δέχονται [όχι αδικαιολόγητα] τα πυρά. Διότι σημασία έχει και ο τρόπος αντίδρασης. Για παράδειγμα, ενώ χθες υπήρξε μια παγωμάρα με την αρνητική εξέλιξη και καλώς που δεν μίλησαν για το θέμα, εντούτοις βγήκε η ντόκτορ και μάλιστα πρώτη βουλευτής, να μιλήσει για... επαφή της στην Ευρώπη και ότι τους επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο δρόμος Πατρών-Πύργου... και κάτι άλλα... για να αναρωτιέσαι τελικά αν κάποιοι έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει και τον χρόνο που διαλέγουν να επισημαίνουν κάποια πράγματα!!! 

Αλλά το έχω, επίσης, ξαναγράψει: Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της πολιτικής καρέκλας και ας πάρουν "φωτιά και μπούρμπερι" όλα τα υπόλοιπα. 

Εγραφα παραπάνω για την παγωμέρα που έπεσε στους βουλευτές της ΝΔ της Ηλείας [αναφέρομαι σε Νικολακόπουλο-Τζαβάρα] οι οποίοι επίσης -ιδιαίτερα ο πρώτος- ξεγελάστηκε από την ίδια του την κυβέρνηση: Πόσοι θυμάστε ότι τον Οκτώβριο του 2019 ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης τον διαβεβαίωνε [και μαζί με εκείνον και όλους μας] ότι "Οι Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία παραμένουν σε πεδίο σταθερότητας, χωρίς κάποια αιφνιδιαστική αλλαγή και με την προοπτική της ενίσχυσής τους το επόμενο χρονικό διάστημα"

Θυμάστε τι έγραψε η ΝΟΔΕ Ηλείας σε δελτίο Τύπου; "Το Μηχανογραφικό… διέψευσε τις μικροπολιτικές επιδιώξεις, και τις απαράδεκτες διαθέσεις!". Ολοι εμείς, δηλαδή, ανήκουμε στην αντιπολίτευση και θέλαμε να πλήξουμε το... θεάρεστο έργο της κυβέρνησης στο νομό!!! 

Στο "πυρ το εξώτερο" όλοι εμείς που γράφαμε πώς κάτι δεν πάει καλά. Οταν γράφαμε για τις αρνητικές εισηγήσεις της Επιτροπής... όταν ο Αντωνακόπουλος φώναζε κι έστελνε συνεχώς έγγραφα συν τη "μάχη" με τους Ακαδημαικούς μέσω τηλεδιάσκεψης... για κάποιους είμαστε αντιπολίτευση που θέλαμε να πλήξουμε την κυβέρνηση. 
Αλλά είπαμε. Να ζήσει το κόμμα, να πεθάνει η Ηλεία! 

Να θυμίσω τι έλεγε σχετικά πρόσφατα ο Κώστας Τζαβάρας; «Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ στοιχειώνει τις “ανώτατες”» σχολές σε Πύργο και Αμαλιάδα». Τώρα τι έχει να πει που η κυβέρνησή του προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαιη πράξη; Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να φταίει; 

Αν συγκεντρώσω όλα όσα έχουν υποθεί και γι αυτό το θέμα... όσες υποσχέσεις έδιναν... τότε πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους, και δεν αναφέρομαι μόνο σε βουλευτές! 

Ομως το θέμα δεν είναι να κάνουμε μνημόσυνο, αλλά να σταθούμε στα πόδια μας, να συνεννοηθούμε σε ένα αγωνιστικό πλάνο και να διεκδικήσουμε δυναμικά... όχι όμως με κάτι συγκεντρώσεις μιας ώρας μόνο και μόνο για να εμφανιστούμε στις τηλεοπτικές κάμερες. Αλλά σαν εκείνη την μεγαλειώδη συγκέντρωση και διαμαρτυρία που έκαναν οι αγρότες στις αρχές του 2000, όπου για 26 ολόκληρες ημέρες βρίσκονταν στο δρόμο. Και τελικά κατάφεραν και πήραν το 1.200.000 που τους χρωστούσαν. 

Να διεκδικήσουμε, λοιπόν, δυναμικά. Και τις Σχολές και τον δρόμο και ότι άλλο μας ανήκει! Θυμήθηκα μια ρήση του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, σε ομιλία του στην Αθήνα: "Αντεπίθεση τώρα"
Ειδάλλως, ας συνεχίσουμε να καθόμαστε να τα λέμε στο facebook, να περνάει η ώρα, αν θέλουμε να επιβεβαιώσουμε και την εικόνα του άρθρου! 

Αν όμως θέλουμε να είμαστε σοβαροί, "αντεπίθεση τώρα"...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Περί Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία: Τι έλεγαν... τι συνέβη - "Αντεπίθεση τώρα"!
Περί Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία: Τι έλεγαν... τι συνέβη - "Αντεπίθεση τώρα"!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgH5Bi-Q_FbYsnBCIA-kb-TpLAQe4akJN1YbIteHKP4_0O4TnOvZtu62vUa1pox_TpBsOOZfqpEBsiQwjNgY8FHoTXwoyACT3Kkhb8Ow2evYl3hWQPCTjyXZl4wdxiKeQwt-A5oXyXkRKM/s600/end-1733893_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgH5Bi-Q_FbYsnBCIA-kb-TpLAQe4akJN1YbIteHKP4_0O4TnOvZtu62vUa1pox_TpBsOOZfqpEBsiQwjNgY8FHoTXwoyACT3Kkhb8Ow2evYl3hWQPCTjyXZl4wdxiKeQwt-A5oXyXkRKM/s72-c/end-1733893_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_464.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_464.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy