-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Καλό είναι κάποιοι να έχουν κοντή γλώσσα..."

Αποκλειστικές δηλώσεις έκανε ο Δήμαρχος Πύργου στο newsgf.net , λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Σχολών από την Ηλεία...

Αποκλειστικές δηλώσεις έκανε ο Δήμαρχος Πύργου στο newsgf.net, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Σχολών από την Ηλεία. 
Καταιγιστικός ο Τάκης Αντωνακόπουλος μίλησε για όλους και όλα χωρίς περιστροφές στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Ολες τις δηλώσεις του δημάρχου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι είναι μέλη της ομάδας στο facebook "Ενδείξεις-Αποδείξεις", στην αυριανή ιντερνετική εκπομπή [Πέμπτη 27 Μαίου] στις 12.00'.

Παρακάτω, παραθέτουμε αποσπάσματα των σημερινών αποκλειστικών δηλώσεών του:

-Τι σημαίνει το πανό "τέλος στην υποβάθμιση;"

"Το πανό κυριολεκτικά εκφράζει τα συναισθήματα όλων των Ηλείων πλέον, ανεξαιρέτως τι έχουν ψηφίσει, γιατί αυτή η διαχρονική έλλειψη αποτελεσματικού ενδιαφέροντος και όχι θεωρητικού και υποκριτικού και προεκλογικού, εκ μέρους της κεντρικής πολιτικής σκηνής για τον τόπο μας, μάς έχει οδηγήσει σε μια φοβερή απόκλιση σε σχέση με την ανάπτυξη, τους κοινωνικούς και κοινωνικούς δείκτες εντός της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Δηάδή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κι εδώ το μοναδικό αρνητικό φαινόμενο -είμαστε μοναδικοί στα αρνητικά φαινόμενα-  να έχει έναν νομό, την Ηλεία η οποία έχει φοβερές αποκλίσεις από τους άλλους νομούς της ίδιας περιφέρειας στους οικονομικούς δείκτες όσο και στους κοινωνικούς. 

Αυτό είναι ένα κατόρθωνα του νεοελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά και του πολιτικού συστήματος της Ηλείας. Διότι αυτοί εδώ είναι αντιπρόσωποι της διοίκησης των Αθηνών [...].
Κάποιοι που έχουν πρωταγωνιστήσει πολιτικά στην Ηλεία, υπουργοί κυρίως, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη. Πώς είναι πρώτοι όταν πρόκειται να δοξαστούν και όταν είναι να πάρουν ευθύνες δεν φταίνε σε τίποτα; 

Δεν μπορεί να κρύβονται την ώρα της μάχης -γιατί πολλοί από αυτούς κρύβονται.  Εχετε δει από τις συσκέψεις ποιοι απουσιάζουν συγκεκριμένα; [...]


-Νιώσατε "μαναξιά" σε όλο αυτό τον αγώνα; 

"Οχι. Η μέση συνείδηση του λαού ήταν μαζί μας. Απουσίαζαν αυτοί που πάνε πάντα πίσω από την πόρτα. Ακουσα προχθές έναν δήμαρχο να λέει "εμένα μου είχαν υποσχεθεί...", προσέχτε "εμένα". Δηλαδή, ο ηλίθιος ατομισμός. Δηλαδή πήγαινε και συζήταγε από την πίσω πόρτα όταν εμείς πηγαίναμε από την κεντρική, για να πάρει το κομματάκι του, την φέτα του και να φύγει. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό ιδίωμα των πολιτικών της Ηλείας και των αυτοδιοικητικών. Οπως έκαναν και με τον δρόμο. Εμείς όλοι εδώ, λαός, κλήρος, αυτοί; Δε νομίζω ότι είναι τόσο αφελείς. Κατάλαβαν τι έκαναν. Ορισμένοι τουλάχιστον ήταν πρωταγωνιστές εκείνη την ημέρα. Οταν πήγαν στον Καραμανλή ήξεραν τι έκαναν. Αυτοί είχαν προκαλέσει τη συνάντηση. 

Με αυτές τις λογικές και πρακτικές θα μείνουμε όχι τελευταίοι αλλά θα σπάσουμε και το κάτω πάτωμα για να βρεθούμε στον βυθό. Αυτή είναι η πρακτική που έχει κλαταστρέψει τον τόπο [...].


-Τι μέλλει γενέσθαι πλέον;

"Να πούμε ξεκάθαρα πράγματα. Πρώτον δεν τα έδωσαν όλα όσα μπορούσαν όλοι οι δήμαρχοι. Αλλοι πήγαιναν και ζητούσαν από τις πίσω πόρτες. Αλλοι να πάρουν ΙΕΚ να δοξαστούν, άλλη με τη μεγαλομανία τους να γίνουν ιδιοκτήτες παγκόσμιων διαχρονικών αξιών, να γίνουν ιδιοκτήτες με πληρεξούσιο για να μην ακουμπήσει κανένας εδώ. Δηλαδή, μιλάμε για εκδοχές που σπάνε τα όρια της λογικής. 

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η Δημοκρατία είναι υπόθεση αγώνα και κάθε αγώνας δικαιώνεται μέσα από την συνέχειά του. Θες με αυτή την κυβέρνηση θες με μια άλλη, θα δικαιωθούμε [...]. 

Αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση στα πλαίσια ενός οικονομικού νεοφιλελευθερισμού που απροσχημάτιστα πλέον επιδεικνύουν [βλέπετε και τα εργασιακά που πάνε πλέον, καταργούν το 8άωρο] είναι να δημιουργήσουν πάλι τις ταξικές διαφορές που υπήρχαν, να δημιουργήσουν το χάσμα μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων κι έτσι λοιπόν 25.000 φοιτητές λιγότεροι, που ουσιαστικά θα προέρχονται από την επαρχία και τα φτωχά στρώματα, γιατί δεν θα είναι αυτοί που θα έχουν υψηλές βαθμολογίες ή τα παιδιά που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά ιδιαίτερα, τα παιδιά που πάνε στα σχολεία ανοργάνωτα, άρα είναι επαρχία και φτωχολογιά. Αυτά δεν θα πάνε πανεπιστήμιο. 

Αυτούς όμως, επειδή θέλουν να τους εκμεταλευτούν οικονομικά, τους παραδίδουν βορά στους επιχειρηματίες των κολεγίων. Μπορείς να πας στο κολέγιο, να πληρώσεις, να πάρεις πτυχίο που θα είναι ισότιμο με το πτυχίο του πανεπιστημίου.  Ηδη έχουν φροντίσει με νόμο τα πτυχία των κολεγίων να είναι ισότιμα. Αρα, σου φτιάχνω τα πτυχία ισότιμα, δηλαδή της ιδιωτικής εκπαίδευσης, σου δημιουργώ εμπόρευμα   αφού δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο θα αναζητήσουν κάποια μόρφωση, και όλα καλά. Οι πλούσιοι θα σπουδάζουν στα πανεπιστήμια τα δημόσια τα καλά και θα κάνουν πτυχία δύο ταχυτήτων [...]

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Κάποιοι κοιτάνε τον ουρανό [...]".

-Υπήρξαν κάποιοι επικριτές απέναντί σας που λένε "τι θέλει να μας πει σήμερα ο Αντωνακόπουλος που ήταν τόσα χρόνια βουλευτής. 

"Τόσα χρόνια βουλευτής κάναμε αρκετά εμείς. Να τους θυμίσω πως όταν ήρθαν τα ΤΕΙ εδώ ήμουν από αυτούς που έδινα μάχες ως νέος βουλευτής. Τότε κάποιοι ήταν μεγαλοσχήμονες και ονειροβατούσαν να φέρουν πανεπιστήμιο με την πρώτη. Να τους θυμίσω λοιπόν σε όλους αυτούς τους αμνήμονες, που παριστάνουν τους αμνήμονες,  ότι κάποιες εβδομάδες πριν αποφασιστεί από τον υπουργό Ευθυμίου να δώσει ΤΕΙ στην Ηλεία, εγώ, ο Λιατσής και ο Λυμπέρης και ο Μητροπολίτης, είχαμε πάει στην Πάτρα, να δούμε τον τότε Πρόεδρο  γιατί από τη συνέλευση των ΤΕΙ πέρασε η έγκριση να δώσει τμήματα. Δουλέψαμε μεθοδευμένα. 

Ημουν ο βουλευτής που είχα βγάλει απόφαση, με πρότασή μου στο περιφερειακό συμβούλιο τότε, όταν ο περιφερειάρχης ήταν ακόμη διορισμένος  να πάρει απόφαση για ίδρυση ΤΕΙ στην Ηλεία. Μη τα ξεχνάμε αυτά. Κι επίσης ήμουν εκείνος που με άπειρες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες είχα στηρίξει τα ΤΕΙ [...].  

Αυτά γιατί τα ξεχνάνε κάποιοι; Και πριν βγουν να ισοπεδώσουν, να μάθουν. Εγώ τα λέω όπως είναι και να θυμίσω ότι τότε με κατηγορούσαν ότι στήριζα τον Λιατσή. Μη κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν. Αν δεν θυμούνται, αν δεν ξέρουν, καλό είναι να έχουν κοντή γλώσσα [...]"

-Ειπώθηκε επίσης ότι στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ξυστρή δεν υπήρξε εκπρόσωπος φοιτητών.

"Πως δεν υπήρξε; Αφού μίλησε και ήταν μια κοπέλα από το Γεωπονικό της Αμαλιάδας. Είδατε πόσο άσχετοι είναι όταν μιλάνε; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κακή ενέργεια μέσα τους [...]
Και που ήταν όλοι αυτοί που μιλάνε; Ηρθαν σε καμιά συγκέντρωση; [...]"

-Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους βουλευτές;

"Οι βουλευτές της Ηλείας δυστυχώς, αυτοί που είναι σήμερα, δικαίως ή αδίκως, χρονικά, σημειολογικά ταυτίζονται με την ταφόπλακα στην Ηλεία. Μπορεί να είχε σκαφτεί ο λάκκος αλλά τώρα πέφτει η ταφόπλακα και δεν βλέπω να φωνάζουν.  Δεν βλέπω να διαμαρτύρονται. Μέσα στον τάφο είναι κι αυτοί, όχι έξω. Εκτός κι αν πάλι εξαφανιστούν. Η ταφόπλακα τους βάζει μέσα, δεν θέλουν να το καταλάβουν; Αντανακλαστικό πολιτικής επιβίωσης δεν έχουν; Θάρρος δεν έχουν; Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται; [...]"


Ο Δήμαρχος Πύργου μίλησε επίσης για την Περιφέρεια, το δημοσίευμα περί συνάντησης του Σπήλιου Λιβανού με τον Μπούρα [διαβάστε εδώ], κι έδωσε μήνυμα προς όλους τους πολίτες. 
Ολόκληρη τη συνομιλία θα την ακούσετε αύριο στις 12.00' στην ιντερνετική εκπομπή "Ενδείξεις-Αποδείξεις". 
Οσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνετε μέλη της ομάδας! 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Καλό είναι κάποιοι να έχουν κοντή γλώσσα..."
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Καλό είναι κάποιοι να έχουν κοντή γλώσσα..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwLE-3KRYyIcBy0qYInvdJlSVHHZmvHhbCoFJTq_HtHNEMJ7z9kHofocUS0yS0pIBfP1SgVEiTy5vWIG5E-g4rspdZfC9f7ox_3YWqd8nK0Cowx6zTyfCxJEVMKBrPeoLtogMmuDP6QMA/s600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwLE-3KRYyIcBy0qYInvdJlSVHHZmvHhbCoFJTq_HtHNEMJ7z9kHofocUS0yS0pIBfP1SgVEiTy5vWIG5E-g4rspdZfC9f7ox_3YWqd8nK0Cowx6zTyfCxJEVMKBrPeoLtogMmuDP6QMA/s72-c/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+7+%25281%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_860.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_860.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy