-->

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων:

Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες, αγρότισσες, κτηνοτρόφοι  Την Τετάρτη 12 Μαΐου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας εκδικάζεται «αγρ...

Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες, αγρότισσες, κτηνοτρόφοι 

Την Τετάρτη 12 Μαΐου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας εκδικάζεται «αγροτοδικείο» σε βάρος έξι αγροτών, αναμεσά τους και σε βάρος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Θανάση Βομπίρη. Δικάζονται με την ανυπόστατη κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2017, στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών στην θέση Λατίφι. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ΗΛΕΙΑΣ (ΟΑΣΗ) καταγγέλλει τις δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών και απαιτεί να σταματήσουν άμεσα. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες πρακτικές. Η κινητοποίηση και η δίωξη έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται, με την εκδίκαση της υπόθεσης επί κυβέρνησης ΝΔ. Ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση την πεπατημένη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τα αγροτοδικεία, που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. 

Το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο ενάντια στις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κλπ, προβλήματα που είχαμε όταν ασκήθηκε η δίωξη, αλλά και τα οποία συνεχίζουμε να έχουμε και τα οποία έχουν οξυνθεί τον τελευταίο χρόνο και από το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Ζούμε στο πετσί μας μια σκληρή οικονομική αφαίμαξη αποτέλεσμα των σκληρών αντιαγροτικών πολιτικών που μειώνει κατακόρυφα το εισόδημά μας, την ικανότητά μας να συνεχίσουμε τις καλλιέργειές μας και να καλύψουμε τα βιοποριστικά μας έξοδα και των οικογενειών μας. Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα από την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, στα γεωργικά εφόδια, στις ζωοτροφές. Αυτές οι πολιτικές κατάντησαν την Ελλάδα που έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες να μετατραπεί σε χώρα εισαγωγών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. 

Αυτές οι πολιτικές οδηγούν στη φτώχεια και τον αφανισμό τους αγροτοκτηνοτρόφους, ερήμωσαν τα χωριά μας, δεν μπορούμε να παράγουμε με βάση τις δυνατότητες που έχουμε και μπορούμε. Αυτές τις πολιτικές αντιπαλέψαμε και αντιπαλεύουμε με τους αγώνες μας και στα μπλόκα. Για αυτά τα δίκαια αιτήματα παλεύαμε τότε, γι’ αυτά αγωνιζόμαστε και σήμερα και μάλιστα σε ακόμα πιο δύσκολες για την επιβίωσή μας συνθήκες Δεν έχουμε αυταπάτες. 

Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει και των νέων επώδυνων μέτρων για το λαό και τους αγροτοκτηνοτρόφους, γιατί η αντιλαϊκή πολιτική πάει μαζί με την καταστολή και την τρομοκράτηση του λαού. Ας το πάρουν απόφαση οι κυβερνήσεις καθώς και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί: Με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας. 

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους συνέχεια, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με μας. Θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε την πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων που ξεπαστρεύουν και ξεκληρίζουν μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, για να συγκεντρώσουν πιο γρήγορα τη γη και παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες. 

Σε αυτή μας την προσπάθεια, έχουμε συμμάχους: Τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τις γυναίκες, που σε κάθε αγώνα μας είναι εκεί. Δίνουμε κοινό αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες, όπως αυτές για την πανδημία και την υγεία του λαού. Η συμμαχία μαζί τους, μας δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, για ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος δικό μας και του λαού μας. Η ΟΑΣ Ηλείας καλεί τους αγρότες και όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τα νέα αγροτοδικεία και την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών. 

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω. 

Όλοι και όλες την Τετάρτη 12 Μαΐου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας στις 9.30 το πρωί.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων:
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM6AgnhsD_CvSKJYNfBdBNhx71EbgxKUKDqoeNCZ4fBk3vgoe2d4b_VlutJ7XYEmZ0hfY72_aWqzlkNUUtMZ3fjQxJEVyngnS3AFMF-VtDOM58hzQMV9S1SOpW7VdzF3bdGZcfDqrVCQo/s600/justice-2060093_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM6AgnhsD_CvSKJYNfBdBNhx71EbgxKUKDqoeNCZ4fBk3vgoe2d4b_VlutJ7XYEmZ0hfY72_aWqzlkNUUtMZ3fjQxJEVyngnS3AFMF-VtDOM58hzQMV9S1SOpW7VdzF3bdGZcfDqrVCQo/s72-c/justice-2060093_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_94.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_94.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy