-->

Το πολιτικό κεφάλαιο της Ηλείας που ακούει στο όνομα "Κώστας Τζαβάρας"!

Του Γιώργου Φάκου   Με τον Κώστα Τζαβάρα δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις. Οι μόνες σχέσεις που είχα μαζί του ήταν την περίοδο που εργαζόμουν σ...


Του Γιώργου Φάκου
 


Με τον Κώστα Τζαβάρα δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις. Οι μόνες σχέσεις που είχα μαζί του ήταν την περίοδο που εργαζόμουν στον Δημοσιογραφικό Ομιλο Βαρουξή και οι τότε σχέσεις μας ήταν τυπικές, μεταξύ πολιτικού-δημοσιογράφου. Μετά την αποχώρησή μου, το 2012 από τον Ομιλο, μέχρι σήμερα, τον είδα μόλις μια φορά, σε μια σύσκεψη αγροτική και πέρα από έναν τυπικό χαιρετισμό δεν υπήρχε κάτι άλλο. 

Υπήρξε, επίσης, μια τηλεφωνική μου επικοινωνία μαζί του, μέσω του Ιντερνετικού Στεκιού Αμαλιάδας, για το θέμα του δρόμου Πατρών-Πύργου.

Αυτή και μόνο είναι η επαφή που είχα μαζί του. 
Προσωπικά, είμαι και πολιτικά αντίθετος με τον κ. Τζαβάρα.

Να σημειώσω, επίσης, ότι στο newsgf.net, ποτέ δεν πήραμε ένα δικό του δελτίο Τύπου ή μια δήλωσή του ή ποτέ δεν καλεστήκαμε σε κάποια συνέντευξη Τύπου που έκανε. 
Αυτά όμως δεν αποτέλεσαν αιτία να μην αναγνωρίσω την πολιτική του παρουσία και προσφορά σε αυτό το νομό. Και είχα πει τότε στο Ιντερνετικό Στέκι Αμαλιάδας, ότι η Ηλεία ευτύχησε να έχει πολιτικό επιπέδου Κώστα Τζαβάρα στη Βουλή. 

Δεν θα κρίνω εάν ο Κώστας Τζαβάρας ήταν καλός βουλευτής ή όχι για το νομό -αυτό θα το κάνει η ιστορία. 
Θα πω όμως ότι η αξία του έγκειται στην τεράστια επιστημονική του κατάρτηση και στην εν γένει παρουσία του μέσα στη Βουλή, όπου πάντα μαγνήτιζε με τον λόγο του όλους τους πολιτικούς συναδέλφους του είτε ήταν στη Νέα Δημοκρατία είτε σε άλλο κόμμα. Και βέβαια, κάθε φορά που ανέβαινε στη Βουλή να μιλήσει, κομμάτι της "δόξας" έπαιρνε όλος ο νόμος που από τα σπλάχνα του έβγαλε τέτοιον πολιτικό. 


Χθες, ο Κώστας Τζαβάρας έδωσε συνέντευξη Τύπου την οποία παρακολούθησα προσεκτικά μέσω βίντεο που μου εστάλη. Κάθε φορά που τύχαινε να παρακολουθήσω, κυρίως τηλεοπτικά, τον Κώστα Τζαβάρα, πάντα το έκανα με όλη μου την προσοχή στραμμένη πάνω του, διότι ήθελα πάντα να πιάνω τις υψηλές αποχρώσεις και την ευφυία που ξεδίπλωνε και που όπως προαναφέρω μαγνήτιζε όλους.

Η Ηλεία είχε πολλά χρόνια -πάρα πολλά- να βγάλει πολιτικό τέτοιου υψηλού επιπέδου. Κι αν αυτό κάποιοι δεν το αναγνωρίζουν είναι τύποι που έχουν προσωπικό πρόβλημα μαζί του ή είναι κακόψυχοι οι οποίοι ζηλεύουν εκεί που έφτασε ο Τζαβάρας. Είναι οι ίδιοι που διασπείρουν δεξιά-αριστερά, με ειρωνικό τρόπο και με απίστευτη κακία, το πρόβλημα της μειωμένης όρασής του. 
Και απ' όλη τη συνέντευξη που έδωσε χθες, προσωπικά κράτησα αυτές τις αναφορές του στο πρόβλημά του. Ηταν δηλώσεις ανθρώπινες που εξέφραζαν και απόλυτα δικαιολογημένα μια πικρία. 

Διαβάστε, τι ακριβώς ανέφερε ο Κώστας Τζαβάρας για το συγκεκριμένο θέμα:

"...Αλλά λένε οι άλλοι, οι πιο πονηροί, εκείνοι που ξέρουν τελικά να πλήττουν έναν άνθρωπο που είναι καθαρός και δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα, τον πλήττουν σε κάποια άλλα ζητήματα ασθενεί που μπορούν να δημιουργούν κακές, αρνητικές εντυπώσεις -κακώς βέβαια. Είπαν λοιπόν ότι έχει πρόβλημα υγείας ο κ. Τζαβάρας. Εχει πρόβλημα υγείας γιατί δεν βλέπει καλά και γι' αυτό λοιπόν θα πρέπει να του συγχωρήσουμε όλη αυτή την ιστορία γιατί θέλει να φύγει. 

Επειδή σε αυτή την πόλη όλοι με ξέρετε, και σε αυτή την πόλη ήμουν ο ίδιος πάντα, σαράντα χρόνια δικηγόρος, είκοσι χρόνια μαθητής, φοιτητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είχα την ίδια φυσική μειονεξία. Είχα πράγματι το πρόβλημα της περιορισμένης όρασης, το οποίο έχω ακόμα. Και τότε που ήμουν υπουργός το είχα, και όσο ήμουν βουλευτής το είχα, και όσο ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. το είχα, και όταν μου είχαν αναθέσει την γενική εισήγηση στην αναθεώρηση του Συντάγματος το είχα, αλλά δεν βρέθηκε να πει κανένας ότι αυτό το φυσικό μειονέκτημα που έχω περιόρισε τη μεγάλη ικανότητα που όλοι μου αναγνωρίζουν να κάνω την επιστημονική, την κοινοβουλευτική και την επαγγελματική μου δουλειά με τον καλύτερο τρόπο. Δηλαδή, ναι μεν έχω το πρόβλημα, το οποίο λυπάμαι γι' αυτούς που μου το αναγνωρίζουν ως διακριτικό δυσμενούς μεταχείρισης όταν κάποιες άλλες μειονότητες, για άλλες ιδιαιτερότητες, τις δίνουν προβάδισμα στη πολιτική. 

Οταν λοιπόν εμένα όλοι αυτοί δεν μπορούν, δεν είναι σε θέση λόγω έλλειψης πνευματικής και ηθικής ικανότητας να ξεχωρίσουν ότι άλλο είναι η αρρώστια και άλλο είναι η αναπηρία. Δεν είναι μολυσματική νόσος αυτό που εγώ έχω, είναι μία φυσική μειονεξία, την οποία με την προσπάθεια που έκανα, την μεγάλη, για την υπερανάπτυξη του μυαλού και του πνεύματός μου κατόρθωσα να την υποτάξω και να την ατονίσω, να την εξουδετερώσω, ώστε να μην είναι παράγοντας που εμποδίζει την καλή και επαρκή άσκηση των οποιονδήποτε καθηκόντων μου. 

Λυπάμαι για όλους αυτούς. Λυπάμαι για το χαμηλό τους επίπεδο. Λυπάμαι γιατί δεν μπορούν να με αντιμετωπίσουν και δίνουν τώρα σε διάφορα παπαγαλάκια της Καθημερινής ή των Νέων και δίνουν διαρροές τις οποίες νομίζουν ότι τις συμμερίζεται ο ελληνικός λαός. Πλανώνται πλάνην οικτρά...

Την πικρία μου θα την περιορίσω, δεν θα την αφήσω να επηρεάσει τη στάση μου, στη Νέα Δημοκρατία ανήκω, θα παραμείνω μέχρι τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας, θα υποστηρίζω τις θέσεις του κόμματός μου και του προέδρου με βάση το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό. Λυπάμαι όμως κι εκφράζω την αηδία μου, με πιάνει ναυτία όταν βλέπω ότι εκεί στα μεγάλα υψώματα, στην ηγετική ομάδα, υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται γι' ανθρώπους σαν κι εμένα τόσο ταπεινά...".

Εχουμε πέσει σε κατάσταση ανθρωποφαγίας. Κοιτάμε ο ένας να φάει τις σάρκες του άλλου, σα να ζούμε σε κοινωνία ζούγκλας. Αντί να στηρίζουμε και υποστηρίζουμε ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν κάτι που θα ευνοήσει την πνευματική μας εξέλιξη [είναι απίστευτη η μόρφωση του Τζαβάρα] πέφτουμε να τον "φάμε", προσπαθούμε να τον εκμηδενίσουμε ως προσωπικότητα είτε γιατί είμαστε πολιτικά αντίθετοι, είτε γιατί ζηλεύουμε που δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί που εκείνος κατάφερε με πολύ κόπο και προσπάθεια να φτάσει.
Βέβαια, όπως λέει μια αμερικάνικη παροιμία "όλοι τον πρώτο χτυπάνε, με τον δεύτερο δεν ασχολείται κανένας". Και αυτό ταιριάζει στον Κώστα Τζαβάρα.

Δεν θέλω να γράψω περισσότερα διότι η αηδία μου γι' αυτά τα υποκείμενα που διασπείρουν τα πιο πάνω είναι ίδια, ίσως και μεγαλύτερη, από αυτή που νιώθει ο Τζαβάρας. 

Θα κλείσω γράφοντας αυτό: Ελπίζω ο Κώστας Τζαβάρας να παραμείνει για χρόνια ακόμη στη πολιτική, γιατί έχουμε ανάγκη από πολιτικούς αυτού του υψηλού επιστημονικού και όχι μόνο επιπέδου. Ανθρώπους που μπορούν να μας διδάσκουν, να μας μαθαίνουν πράγματα, μπας και κάποτε ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που έχουμε πέσει!!

[Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη του Κώστα Τζαβάρα]

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Το πολιτικό κεφάλαιο της Ηλείας που ακούει στο όνομα "Κώστας Τζαβάρας"!
Το πολιτικό κεφάλαιο της Ηλείας που ακούει στο όνομα "Κώστας Τζαβάρας"!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIWjJlZYv717nDH4nAbd61w9nvBwFP7dY7OS4aiwmApokCOm3wu90yuLY1lfIUBSnV11PbvBYsjKQEQSlVMPmdZCkHxNftjSkxiAeknZ7lOKeNGJvXJ-z_1TO8a72S6TLD4AVk4NC1d5Q/s600/showthumb.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIWjJlZYv717nDH4nAbd61w9nvBwFP7dY7OS4aiwmApokCOm3wu90yuLY1lfIUBSnV11PbvBYsjKQEQSlVMPmdZCkHxNftjSkxiAeknZ7lOKeNGJvXJ-z_1TO8a72S6TLD4AVk4NC1d5Q/s72-c/showthumb.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_944.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_944.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy