-->

Οι δήμαρχοι της Ηλείας... λίγο πριν συμπληρώσουν δύο χρόνια θητείας!

Του Γιώργου Φάκου Αρκετούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, πλέον έχουν αναδειχθεί οι δήμαρχοι της Ηλείας, οι οποίοι έχουν να ...


Του Γιώργου Φάκου


Αρκετούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, πλέον έχουν αναδειχθεί οι δήμαρχοι της Ηλείας, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν μια έντονη δραστηριότητα, αλλά κι εκείνοι που παρουσιάζονται ως... διακοσμητικά στοιχεία, με τους πολίτες των δήμων τους να τραβούν τα μαλλιά τους για την επιλογή που έκαναν. 

Φυσικά υπάρχουν τα "καθαρόαιμα άλογα" που καλπάζουν σαν τον άνεμο όπως και τα... γαιδουράκια που περπατούν με βήμα σημειωτόν και πολλές φορές προς τα πίσω! 
Βέβαια, υπάρχει η παροιμία που λέει "αν δεν γνωρίσεις το χειρότερο πώς θα εκτιμήσεις το καλύτερο;", όμως στην προκειμένη περίπτωση οι "χειρότεροι" είναι αυτοί που οδηγούν τους δήμους τους σε οπισθοδρόμηση, κυρίως από την προσπάθειά τους να... φανούν ως σπουδαία αυτοδιοικητικά πρόσωπα. Στη βάση αυτή άλλωστε συγκαταλέγεται η απίστευτη απάντηση δημάρχου σε συνάδελφό του: "Εμένα θα με αποκαλείς δήμαρχε και όχι με το μικρό μου όνομα, γιατί είμαι δήμαρχος"!!! 

Το "καλάμι" έχουν καβαλικέψει κάποιοι, μόνο που λόγω καλοκαιριού τα καλάμια ξεραίνονται και σπάνε πολύ εύκολα. 
Ο νοών νοήτω!!! 

Να σημειώσω τέλος ότι κάποιους από αυτούς τους γνωρίζω πάρα πολύ καλά, αφού τους έχω πάρει συνεντεύξεις αλλά και είχαν συμμετάσχει σε πάρα πολλές τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές μου εκπομπές! 

Σάκης Μπαλιούκος

Για τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων έχω γράψει σχετικά. Ο πιο πετυχημένος δήμαρχος του Νομού, που διανύει την 6η και προφανώς τελευταία του θητεία, καθιστώντας τον ως τον μακροβιότερο δήμαρχο ίσως και όλης της Ελλάδας. 

Ο Σάκης Μπαλιούκος γεννήθηκε στη Φρίξα το 1951 από αγρότες γονείς. Σπούδασε στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστετελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Οικονομικές Επιστήμες.

Πάντα ευγενικός και πρόσχαρος άνθρωπος, αν και ο ίδιος σε συνέντευξή του μου είχε παραδεχτεί ότι "υπάρχουν στιγμές που παράλογα πράγματα ή μεγάλες αδικίες με κάνουν να είμαι εκτός εαυτού. Φροντίζω όμως να μην εκδηλώνομαι, διότι είμαστε σημείο αναφοράς. Αν αρχίζει ο δήμαρχος να βρίζει ή να συμπεριφέρεται με άκομψο τρόπο τι θα κάνει ο δημότης;" 

Να σημειωθεί ότι ο Σάκης Μπαλιούκος είναι ο δήμαρχος που από την πρώτη του θητεία βρέθηκε αντιμέτωπος με όλες τις φυσικές καταστροφές: Πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές... και τα κατάφερε.
Κατάφερε να δημιουργήσει έναν σπουδαίο δήμο, με σημαντικά έργα υποδομής, παρακαταθήκη για τον επόμενο. Ο οποίος επόμενος δήμαρχος προφανώς θα είναι ο Τάκης Δημητρουλόπουλος και από αυτή την άποψη ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι πολύ τυχερός διότι θα έχει ως δήμαρχο ένα πρόσωπο που έχει δείξει τις ικανότητές του ως πρώην Νομάρχης. 

Τάκης Αντωνακόπουλος

Ο δήμαρχος Πύργου είναι εκείνος που φωνάζει, διεκδικεί, όχι μόνο για το δήμο του αλλά για όλο το Νομό. Είναι γνωστό άλλωστε ότι αποτέλεσε το... "κακό παιδί" του υπουργείου Υποδομών επειδή διοργάνωσε συγκέντρωση για τον δρόμο-φονιά της Πατρών-Πύργου. 

Από και και πέρα, ο κ. Αντωνακόπουλος είναι ίδιος. Δεν έχει αλλάξει από την εποχή που ήταν Αντινομάρχης. Πάντα διεκδικητικός, πάντα μαχητικός, που δεν... σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Οποιος τολμήσει να τα βάλει μαζί του αμέσως καταλαβαίνει τον αιχμηρό πολιτικό του λόγο και την κατάθεση απόψεων που δεν είναι εύκολο να τις αντικρούσει κάποιος. 

Για 'μας που τον ξέρουμε από τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκε στην αυτοδιοικητική/πολιτική σκηνή, ο Τάκης είναι σαν το κρασί. Οσο παλιώνει γίνεται καλύτερο! 

Να σημειωθεί και τούτο: Είναι ο δήμαρχος στον οποίο δεν δόθηκε καθόλου χρόνος προσαρμογής, αφού από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε άρχισε να δέχεται επιθέσεις από τους πολιτικούς/αυτοδιοικητικούς αντιπάλους του. 

Με συχνή εμφάνιση στα social media ο δήμαρχος Πύργου δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο, όταν βλέπει να γράφονται ανυπόστατα ψεύδη και αερολογίες. Η "επιθετική" του φύση εκφράζεται και στα γραφόμενά του. 

Το εντυπωσιακό με τον κ. Αντωνακόπουλο είναι οι απίστευτες πολλές ώρες που δουλεύει προκειμένου να βάλει μια τάξη. Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα είτε στο δημαρχείο είτε σε επιθεωρήσεις έργων και συναντήσεις με φορείς και πολίτες και από τις 5-6.00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Κι αυτό το ωράριο έχει υιοθετηθεί από την αρχή της θητείας του και το εφαρμόζει ακόμη και τις Κυριακές. 

Επίσης, ο Τάκης [όπως όλοι τον αποκαλούν νιώθοντάς τον ως τον δικό τους άνθρωπο] δεν ξέχασε ποτέ τα δύσκολα παιδικά του χρόνια γι' αυτό και οι ενέργειές του σε ότι αφορά κυρίως παιδιά του δήμου του έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό των συνδημοτών του. 

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για τον κ. Αντωνακόπουλο, αλλά δεν χρειάζεται, αφού στο site έχουν γίνει πολλές αναφορές στο πρόσωπό του! 
Μόνο μια ερώτηση έχω να κάνω: Αν ο κ. Αντωνακόπουλος δεν τα κάνει καλά στον δήμο, τι διαφορετικό θα έκαναν οι αντίπαλοί του, διότι εκτός από ελάχιστες φορές δεν έχουμε δει μια αντιπρόταση! 

Γιάννης Λέντζας 

"Ο γιατρός της καρδιάς μας"
, [το σύνθημα που πρώτοι υιοθέτησαν οι κάτοικοι της Βάρδας] αποτελεί σήμερα ίσως τον πιο λαοφιλή δήμαρχο του Νομού και όχι μόνο. Πάντα γελαστός, πάντα αισιόδοξος, ο κ. Λέντζας έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που το πολιτικό μέλλον του ανήκει. Ηταν κάτι που πρώτος διέκρινε στο πρόσωπό του ο π. δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής! 

Είναι εκείνος για τον οποίο έχει ειπωθεί "πώς γίνεται να τον πάρουμε μεταγραφή στον δήμο μας;", αποδεικνύοντας ότι και πολίτες άλλων δήμων είναι εντυπωσιασμένοι από την έντονη προσωπικότητά του! 

Απίστευτα ευφυής άνθρωπος, ο Γιάννης Λέντζας, κι εκείνος ασχολείται όλη την ημέρα με τα θέματα του δήμου του -ενός δήμου με πολλά προβλήματα και με δημοτικά διαμερίσματα τελείως ανόμια. 
Παρά ταύτα ο κ. Λέντζας έχει, σε ικανοποιητικό βαθμό, βάλει μια πολύ καλή τάξη και είναι σίγουρο πώς στο τέλος της θητείας του θα παρουσιάσει μια εικόνα δήμου πολύ διαφορετική, πολύ καλύτερη. 

Να σημειωθεί ότι και ο ίδιος, από τη πρώτη στιγμή της θητείας του, αντιμετώπισε "επιθέσεις", πολλές εκ των οποίων αήθεις, αφού σε αυτές συμπεριλαμβάνονταν και προσωπικές. Αλλά γραψαμε: Ο δήμαρχος, πρώην Πρόεδρος της Εταιρείας Γενικής Ιατρικής [με το εντυπωσιακό 66%] και νυν αντιπρόεδρος της ίδιας Εταιρείας, πάντα γελάει και... πάντα "σφάζει με το γάντι". 

Τέλος, να ειπωθεί ότι ο κ. Λέντζας είναι ο πιο νέος δήμαρχος της Ηλείας, με ηλικία πιο κάτω από τα 50 έτη!

Γιώργος Γεωργιόπουλος 

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός προσπαθεί να μεταμορφώσει ολόκληρο τον δήμο και δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ίδιο. Κάνει όμως μια μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος της θητείας του, "θα γίνει το ταμείο". 

Πάντως ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και όπως φάνηκε από τα όσα είπε στην ιντερνετική μου εκπομπή "Ενδείξεις-Αποδείξεις" δεν έχει καμία διάθεση να χαριστεί σε κανέναν που δεν αποδέχεται τον ιστορικό ρόλο της Ολυμπίας και την θέση που πρέπει να έχει στον ελληνικό και παγκόσμιο χάρτη. 

Είναι αλήθεια, ότι πολλά έργα εκτελούνται αυτή την περίοδο σε όλο τον δήμο κι αυτό του αναγνωρίζεται απ' όλους. 

Γιάννης Λυμπέρης 

Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο του Λυμπέρη [στο παρελθόν] και την ισχυρή του προσωπικότητα η οποία καθόρισε πολλές εξελίξεις στο Νομό, εντούτοις σήμερα εμφανίζεται ένας "κουρασμένος" δήμαρχος, που όπως έχω ξαναγράψει, με την συμπεριφορά του αποθυμοποιείται. 

Επέστρεψε στα κοινά με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ποσοστό και με πολίτες να έχουν εναποθέσει πάνω του τις ελπίδες του για έναν καλύτερο δήμο, κουρασμένοι από την θητεία του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. 

Κι όμως ο Γιάννης Λυμπέρης δεν φαίνεται να μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα. Τα παράπονα που ακούγονται μέσα στην Αμαλιάδα αλλά και στα χωριά της Ηλιδας, είναι πολλλά... πάρα πολλά... 
Επίσης, φαίνεται να μη... "του βγήκαν", όπως ήθελε, τα νέα πρόσωπα που συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του κι εκλέχθηκαν, αλλά και οι "παλιοί" που πάντα τον ακολουθούσαν φαίνεται να έχουν αποτραβηχτεί. 

Κώστας Αλεξανδρόπουλος 

Ενας δήμαρχος που δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στον ρόλο του. Ενας δήμαρχος που εμφανίζεται απομωνομένος με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον δήμο Ζαχάρως, που ακόμη τον επισκιάζει η έντονη προσωπικότητα του πρώην δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει να επιδείξει κάτι ουσιαστικό. 


Ανδρέας Μαρίνος 

Οτι και να γράψω για τον συγκεκριμένο δήμαρχο είναι λίγο. Ο ίδιος αποτελεί μια ... κατηγορία μόνος του, αλλά της τελείως ερασιτεχνικής κατηγορίας. 

Αν κι έχω γράψει τόσα και τόσα για τον συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό παράγοντα, δεσμεύομαι για ένα κείμενο που θα τον έχει απόλυτο πρωταγωνιστή. 

Είπαμε... αποτελεί μόνος του μια κατηγορία... της ερασιτεχνικής!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι δήμαρχοι της Ηλείας... λίγο πριν συμπληρώσουν δύο χρόνια θητείας!
Οι δήμαρχοι της Ηλείας... λίγο πριν συμπληρώσουν δύο χρόνια θητείας!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaf_m3-yiU0Io4sDiaZLYuSgOjGa1AIw0K_7dmee82yihuJ4jQaI3BaMA3Lpe6lR8Wm5pu9cbB6l45IsTWwkWyYjchRtTooA2T0yubdHvc0OgLhgu4SLNbbigbpSBll-psHzWiOE0DTNg/s600/%25CE%259D%25CE%259F%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaf_m3-yiU0Io4sDiaZLYuSgOjGa1AIw0K_7dmee82yihuJ4jQaI3BaMA3Lpe6lR8Wm5pu9cbB6l45IsTWwkWyYjchRtTooA2T0yubdHvc0OgLhgu4SLNbbigbpSBll-psHzWiOE0DTNg/s72-c/%25CE%259D%25CE%259F%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3+%25282%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_177.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_177.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy