-->

Στον εισαγγελέα Εφετών ο Χρήστος Παππάς - Παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές

  Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών ο φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστ...

 

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών ο φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, προκειμένου να εκτελεστεί η ποινή του. Σημειώνεται πως του έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το καταδικασμένο ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού όπου βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που βρίσκεται στις φυλακές Μαλανδρίνου μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. 

Απολογούμενος στη δίκη της οργάνωσης, τον Οκτώβριο του 2019, ο Χρήστος Παππάς είχε αρνηθεί τον ρόλο του «υπαρχηγού» και του «θεωρητικού» της Χρυσής Αυγής, ισχυριζόμενος πως δεν τον εκφράζουν πλέον τα «νεανικά του κείμενα» περί εθνικοσοσιαλισμού, καθώς επρόκειτο για «ιδεολογικές αναζητήσεις ενός 20χρονου» και επίσης πως οι φωτογραφίες του να χαιρετά «με τεταμένη δεξιά» είναι κι αυτές «δεκαετίες πίσω». 

Όσο για την περίφημη φωτογραφία του να χαιρετά ναζιστικά στον τάφο του Μπενίτο Μουσολίνι στην Βόρεια Ιταλία το 2009, είχε πει πως ήταν απλά μία «ταξιδιωτική διέλευση». Όπως και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, όταν το 2013 συνελήφθησαν με εντάλματα των Αρχών μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Χρήστος Παππάς χαιρετούσε «με τεταμένη δεξιά» κατά την προσαγωγή του στην Ασφάλεια. Μάλιστα και αυτός, λίγους μήνες πριν την δολοφονία του μουσικού, επαινούσε την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας ως την πιο δραστήρια της Χρυσής Αυγής. 

Ο Χρήστος Παππάς απευθυνόμενος στο -κατά τη δικογραφία- τάγμα εφόδου της Νίκαιας, μέλη του οποίου καταδικάστηκαν για την εμπλοκή τους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έλεγε πως βρίσκεται στην «πρωτοπορία του αγώνα». Ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε προφυλακιστέος στις 3 Οκτωβρίου 2013 μετά την απολογία του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κρατήθηκε, προσωρινά, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο επί 18 μήνες. 

Η κρίση ανακριτών και εισαγγελέα υπέρ της προφυλάκισης του υπαρχηγού του ναζιστικού μορφώματος ισχυροποιήθηκε από τη στάση τού τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος να εμφανιστεί στις Αρχές μία ημέρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

«Δεν έφυγε από την Ελλάδα» 

Ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε νωρίτερα πως θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού. Ο κ. Σταυριανάκης μιλώντας στο Open είπε πως οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν πολύ συντονισμένες τις τελευταίες ημέρες, και τόνισε πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν θα μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό. «Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά εκεί τον γνώριζαν και οι πόρτες. Δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πώς έφτασαν στα ίχνη του 

Ως προς την 52χρονη η οποία τον φιλοξενούσε στο σπίτι της στου Ζωγράφου, ο ίδιος επεσήμανε ο πελάτης του δεν διατηρούσε μακρινή φιλία μαζί της. «Περίπου έναν χρόνο και όχι παραπάνω να την ήξερε», είπε χαρακτηριστικά. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» έναν κύκλο περίπου 300 ατόμων που είχαν σχέσεις με τον Χρήστο Παππά και θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει τη διαφυγή του. 

Κάθε φορά, ο κύκλος των ατόμων μειωνόταν, ενώ οι αστυνομικοί αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, καθώς λόγω της καραντίνας από την πανδημία, τα άτομα αυτά δεν κυκλοφορούσαν πολύ, με αποτέλεσμα το σχέδιο να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Παρόλα αυτά, όταν έφτασαν στην 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2015, κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους για πρώτη φορά το άτομο που έκρυβε τον Χρήστο Παππά. Για πάνω από 10 ημέρες παρακολουθούσαν το σπίτι στου Ζωγράφου που είχε τα παράθυρά του πάντα ερμητικά κλειστά και η 52χρονη συνταξιούχος έβγαινε μόνο, για να πάει βόλτα τον σκύλο της. 

Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 09:30 οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το ισόγειο σπίτι, χτύπησαν πόρτες και παράθυρα, φωνάζοντας «Αστυνομία» και ότι γνωρίζουν ότι μέσα στο σπίτι είναι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς. Όταν άνοιξαν την πόρτα, ο 60χρονος τους είπε «εντάξει παιδιά, έρχομαι…» και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τον οδήγησαν στα κρατητήρια. Μαζί του συνέλαβαν και την 52χρονη γυναίκα, η οποία μάλιστα ήταν γνωστή στο χώρο των χρυσαυγιτών, καθώς είχε κατέβει υποψήφια στο συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας. 

Οι Αρχές εκτιμούν ότι όλο αυτό το διάστημα, ο Χρήστος Παππάς δεν κατάφερε να πάει πουθενά πέρα από του Ζωγράφου, ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε ένα λαπτοπ και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχουν σταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στον εισαγγελέα Εφετών ο Χρήστος Παππάς - Παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές
Στον εισαγγελέα Εφετών ο Χρήστος Παππάς - Παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrexCdKJ7hV4IK31ZgplTMSF69XOIparJgaPObIozff2ZJYsSXCYcjS3Wx3pkX-c_dUo7kvTL0iWRxSVq9s_JxxebEtaULj9Njyc7G-ORRO6dGSYmxjkkuf-TPAJUg4SGJCKwDZUaGOEE/s600/xristos-pappas.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrexCdKJ7hV4IK31ZgplTMSF69XOIparJgaPObIozff2ZJYsSXCYcjS3Wx3pkX-c_dUo7kvTL0iWRxSVq9s_JxxebEtaULj9Njyc7G-ORRO6dGSYmxjkkuf-TPAJUg4SGJCKwDZUaGOEE/s72-c/xristos-pappas.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_29.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_29.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy