-->

Δήμος Πηνειού: Απάντηση στους κ. Ανδρέα Μαρίνο δήμαρχο Πηνειού και κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο πρόεδρο Ν.Π.Π Πολιτισμού.

Τα αλλοπαρμένα όνειρα οδηγούν πάντα σε φριχτούς εφιάλτες. Οι κ. Ανδρέας Μαρίνος και Δημήτρης Βασιλόπουλος τις τελευταίες εφτά μέρες έγραψ...

Τα αλλοπαρμένα όνειρα οδηγούν πάντα σε φριχτούς εφιάλτες.

Οι κ. Ανδρέας Μαρίνος και Δημήτρης Βασιλόπουλος τις τελευταίες εφτά μέρες έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του πολιτισμού και της λαογραφίας με την ασέβεια και την απρέπεια που επέδειξαν απέναντι σε όλους τους εθελοντές και όλους τους δωρητές του λαογραφικού μουσείου Αγίας Μάυρας. Αφού τους πέταξαν έξω από το μουσείο μουλωχτά, κρυφά και ύπουλα. Κανένας δωρητής και κανένας εθελοντής δεν γνώριζε την αλλαγή των κλειδαριών του μουσείου. 

Οι εφτά μέρες της ντροπής για τον πολιτισμό. Την Τρίτη 22 Ιουνίου αλλάζουν τις κλειδαριές του μουσείου μετά από διαταγή του Ανδρέα Μαρίνου και σε ρόλο εκτελεστή τον πειθήνιο Δημήτρη Βασιλόπουλο. Την Τετάρτη 23 Ιουνίου αντιδρά η Αγία Μαύρα με ανοιχτή λαΪκή συνέλευση στην πλατεία του χωριού με παρόντες , εθελοντές , δωρητές , πολιτιστικό σύλλογο και τοπική κοινότητα τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Σταθόπουλο-Καποτά , τους πρώην προέδρους κ. Νικολόπουλο Αγησίλαο και Γεωργόπουλο Βασίλειο. Είχατε προσκληθεί κ. Ανδρέα Μαρίνο, κ. Δημήτρη Βασιλόπουλε και πρόεδρε δημοτικού συμβουλίου κ. Θεόδωρε Θεοδωρακόπουλε. 

Τι φοβηθήκατε άραγε και δεν ήρθατε; 
Η απόφαση της λαΪκής συνέλευσης ήταν: Να παραμείνει η ευθύνη λειτουργίας του μουσείου στους φορείς του χωριού και τους εθελοντές. Την Παρασκευή 25 Ιουνίου με ανακοίνωση στον τοπικό τύπο , λέτε πως θα τιμούσατε εμένα και τους εθελοντές για την προσφορά μας στο μουσείο. Την Κυριακή 27 Ιουνίου ήρθατε με την κουστωδία σας και με κατοίκους που επιλέξατε , στην κλειστή αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Αγίας Μαύρας και συζητήσατε για το μουσείο. Συρθήκατε στην ίδια περίπου απόφαση που είχε πάρει η λαΪκη συνέλευση του χωριού τρεις μέρες νωρίτερα! 

Αναρωτιούνται και ανησυχούν οι συμπολίτες μας σε όλο τον δήμο Πηνειού: Γιατί στην Αγία Μαύρα κάνατε δια ζώσης και σε κλειστή αίθουσα συνάθροιση κουστωδία με επιλεγμένους κατοίκους; Γιατί δεν κάνετε δια ζώσης δημοτικά συμβούλια για να λειτουργήσει η δημοκρατία και η διαφάνεια στον δήμο μας; Τι λένε για όλα αυτά οι δύο γιατροί κ. Γιώργος Παναγούλιας αντιδήμαρχος και Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου; 

Πιστεύουν πως επιτρέπονται οι συναθροίσεις πολιτών σε κλειστή αίθουσα ανάλογα με τις ανάγκες της προπαγάνδας της δημοτικής εξουσίας; Μάλλον εδώ κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον δήμο!!! Τι φοβηθήκατε να πάτε σε ανοιχτό χώρο; Οι μάσκες έπεσαν !! Οι πολίτες του δήμου Πηνειού σας πήραν χαμπάρι πως δεν διστάζετε απέναντι σε τίποτα , προκειμένου να επιτύχετε την πολιτική στόχευσή σας. Για εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. 

Την Τρίτη 29 Ιουνίου ξεθαρέψατε μετά τις γονυκλισίες που σας έκαναν τα μέλη του κλειστού κυκλώματος εξουσίας του δήμου και αρχίσατε σε εφαρμογή την γνωστή σας τακτική με ψέματα και σπιλώσεις προσώπων και προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Να σας θυμίσω όμως μερικές δηλώσεις σας κ. Ανδρέα Μαρίνο, γιατί τα γραπτά μένουν: 

Στις 12 Φεβρουαρίου 2020 γράψατε με τα χέρια επί λέξει: << Tο λαογραφικό μουσείο Αγίας Μαύρας, ένα σπάνιο δημιούργημα του εκλεκτού φίλου, πρώην δημάρχου Τραγανού… Γρηγόρη Γιαννακόπουλου!!>> 

Στις 10 Μαρτίου 2020 που με είχατε καλέσει ως θεσμικό πρώην δήμαρχο μαζί με άλλους πρώην δημάρχους, δηλώσατε με υπερηφάνεια : << Εμπιστευόμαστε την πείρα και τις γνώσεις των δημάρχων και ιδιαίτερα για τον κύριο Γρηγόρη Γιαννακόπουλο τιμούμε τον αγώνα του για το λαογραφικό μουσείο Αγίας Μαύρας, γιατί είναι στα χέρια ενός έντιμου ανθρώπου!!>> 

Γιατί κύριε Ανδρέα Μαρίνο τόσες οβιδιακές μεταμορφώσεις; Μπερδεύετε τους πολίτες του δήμου Πηνειού που δυσκολεύονται να σας παρακολουθήσουν! Μάλλον κι εδώ κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Φαίνεται πλέον καθαρά πως το κλειστό κύκλωμα εξουσίας του δήμου Πηνειού υπό την καθοδήγησή σας είναι η απαξίωση ανθρώπων που έχουν άποψη και την εκφράζουν ελεύθερα και όταν αντιληφθείτε ότι έχουν κοινωνική συμπάθεια και αποδοχή νιώθετε ανασφάλεια και απειλή κατά του καθεστωτικού συστήματος που προσπαθείτε να επιβάλετε στο δήμο! Δεν απορούμε που ήρθε και η δική μας η σειρά να παίξουμε το ρόλο της Ιφιγένειας!!! 

Είχαν προηγηθεί οι δικαστικές κόντρες και διαμάχες για την εξουσία με τους γειτονικούς δήμους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν έργα 6.500.000 ευρώ για το δήμο. Είχαν προηγηθεί τα τσαλακώματα κατά του επικεφαλούς παράταξης, Πάνου Θεοδωρακόπουλου που σας έκανε δήμαρχο. Είχαν προηγηθεί οι απειλές και οι παραιτήσεις προέδρων τοπικών κοινοτήτων και τόσα άλλα επεισόδια. Και όλα αυτά συνέβησαν σε μόλις δύο χρόνια!! Μάλλον κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο δήμο Πηνειού. Στις 20 Φεβρουαρίου 2020 υποταχθήκαμε στο μουσείο μας, το σπανιότερο έκθεμα, την αλωνιστική μηχανή πατόζα. Στην υποδοχή είμαστε όλοι οι εθελοντές εκεί, όπως και εσείς, γιατί σας είχαμε καλέσει. Έλειπαν οι δωρητές, γιατί πιέσατε εσείς να μην είναι! 

Φοβηθήκατε όπως μας είχατε πει μήπως πάρουν τα μικρόφωνα! Κύριε Ανδρέα Μαρίνο, αυτά είναι πολιτική παλαιάς κοπής αναρχικών και εξουσιομανών καθεστώτων. Εμείς οι εθελοντές για δέκα χρόνια χτίσαμε με τους δωρητές μια σχέση αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης. Τιμούσαμε κάθε δωρητή για κάθε έκθεμα που έδιναν για το μουσείο μας. Με αυτή την υπέροχη σχέση μεταξύ εθελοντών και δωρητών έχουν δημιουργηθεί όλα τα μουσεία στη χώρα και στην Ευρώπη. Αυτή τη σχέση την αναπτύξαμε στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου που μάτωσε ο ελληνικός λαός. Τότε εσείς, βάψατε τα χέρια σας με αίμα αθώων συμπολιτών ψηφίζοντας μνημόνια. 

Τότε εμείς οι εθελοντές, βάφαμε τα χέρια μας με μουτζούρες, χρώματα και δηλητήρια, από τη συντήρηση των εκθεμάτων του μουσείου μας και κάποιοι από εμάς τρέχουν ακόμα στους γιατρούς από το δηλητήριο και το χαλκό που ανέπνευσαν. Κύριε Ανδρέα Μαρίνο και όλοι οι υπόλοιποι της δημοτικής εξουσίας που προέκυψαν από τις εκλογές του 2019, δεν είμαστε το ίδιο! Εμείς οι εθελοντές πληρώνουμε από την τσέπη μας την αγάπη για τον πολιτισμό και τις άλλες δράσεις. Εσείς τι κάνετε γι’ αυτό; Δεν είναι το ίδιο! Γιατί δεν ενδιαφερθήκατε να ρωτήσετε ούτε το δημοτικό συμβούλιο ούτε το συμβούλιο του νομικού προσώπου; Δείχνει αυτή η παραλειτουργία στοιχειώδη σεβασμό προς τους θεσμούς και τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα όργανα αυτά! 

Μάλλον κι εδώ κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Μιλήσατε για επιλεκτική διαχείριση του μουσείο κύριε Μαρίνο. Προφανώς μπερδεύετε σκόπιμα τις λέξεις για τις ανάγκες της ψεύτικης προπαγάνδας σας. Εμείς οι εθελοντές δεν κάναμε ποτέ διαχείριση, κάναμε προσφορά του δικού μας χρόνο για δέκα χρόνια, των δικών μας χρημάτων, και των δικών μας αυτοκινήτων για τη δημιουργία του μουσείου. Εσείς κάνατε διαχείριση των χρημάτων του δήμου κάνοντας βόλτες με τα αυτοκίνητα του δήμου πληρώνοντας υπέρογκα ποσά σε κεράσματα και πάρτυ γενεθλίων! 

Αν κάνατε λιγότερες καταχρήσεις των χρημάτων των δημοτών, τότε θα μας στέλνατε λίγα κιλά χρώματα και λίγα κιλά δηλητήρια που σας παρακαλούσαμε επί δύο χρόνια, για να συντηρήσουμε τα πολύτιμα εκθέματα του μουσείου. Αλλά μάταια, δεν βρίσκαμε καμία ανταπόκριση. Θα ήθελα να ρωτήσω ακόμη, ποια ήταν η άποψη των διοικούντων για τον κυρ-Γρηγόρη όπως με αποκάλεσε τρεις φορές ειρωνικά ο υπεύθυνος πολιτισμού στο δήμο Πηνειού, κύριος Δημήτρης Βασιλόπουλος; 

Ο κύριος Δημήτρης Βασιλόπουλος, στις προσκλήσεις των εγκαινίων του μουσείου 26/05/2018 που έστειλε σε όλο το δήμο και σε όλη την Ηλεία, επί δημαρχίας Αλέξη Καστρινού γράφει : << Το μουσείο επιμελήθηκε ο πρώην δήμαρχος Τραγανού, Γρηγόρης Γιαννακόπουλος.>> Τώρα έγινα κυρ-Γρηγόρης… Ας τους κρίνουν οι πολίτες! Τελικά για το μόνο που είναι κατάλληλος ο κύριος Δημήτρης Βασιλόπουλος είναι να εκτελεί άνωθεν εντολές. 

Θα ήθελα μόνο να ενημερώσω πως σε οποιαδήποτε αναφορά μου και δράση για το μουσείο όλα τα χρόνια έβαλα τους εθελοντές και τους δωρητές. Μαζί με τους εθελοντές εργασθήκαμε σκληρά, τρέξαμε πολύ για συλλογή εκθεμάτων. Όποιος ήθελε να προσφέρει, ερχόταν. Δεν αποκλείσαμε κανέναν. Η πόρτα ήταν ανοιχτή. Η ψυχή μας ακόμα πιο ανοιχτή. Δεν επεδίωξα ούτε αποκλειστική προβολή, ούτε οφίτσια και θέσεις! Αρνήθηκα προτάσεις που άλλοι θα παρακαλούσαν να πάρουν. Έκανα την επιλογή μου για δέκα ολόκληρα χρόνια να παραμείνω εθελοντής με τον άκρως τιμητικό τίτλο του απλού πολίτη. 

Αυτά είναι προφανώς άγνωστα γράμματα κύριε Ανδρέα Μαρίνο για εσάς και το κλειστό κύκλωμα δημοτικής εξουσίας που ζει από τα κοινά. Δεν είμαστε το ίδιο! Η κοινωνία αγκάλιασε και εμπιστεύτηκε το κίνημα των εθελοντών του μουσείου μας και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλα τα μουσεία γίνονται από εθελοντές. Διανύσαμε πάνω από 80.000 χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητά μας, για να συλλέξουμε αντικείμενα για το μουσείο από όλη την Ελλάδα αξιοποιώντας και τις προσωπικές μου γνωριμίες. Οι εθελοντές πρόσφεραν πάνω από 2.000 μέρες εργασίας. 

Οι ευγενείς χιλιάδες δωρητές είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες που μαζί τους ζήσαμε στιγμές χαράς, συγκίνησης και χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού, με αποτέλεσμα το χτίσιμο ενός από τα λαμπρότερα λαογραφικά μουσεία της Ελλάδας. Είχαμε πάντα δίπλα μας την ολόπλευρη στήριξη του πρώην δημάρχου Πηνειού, κυρίου Αλέξη Καστρινού που αγκάλιασε το όραμά μας. Εύκολο θα ήταν από τη μεριά μου να απαντήσω γραμμή-γραμμή τα λεγόμενα του δελτίου τύπου και των ανακοινώσεων που κάνατε λόγω και της χρόνιας ενασχόλησής μου με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και από την εν γένει διαδρομή μου που είναι γνωστή. 

Μιλάτε για προβολή και αυτοπροβολή εσείς και οι συνεργάτες σας, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια, που έχετε γίνει γραφικοί και κουραστικοί με τις γεμάτες επίδειξη και αυταρέσκεια φωτογραφίες που μας επιδεικνύεται στα μέσα δικτύωσης. Άρα μάλλον κι εδώ κάτι δεν πάει καθόλου καλά. 

Οφείλω όμως να σταθώ στην αναφορά σας << Περί καθοδήγησης των λεγόμενών μου>> όπως δηλώνει ο κύριος Βασιλόπουλος : Σπεύδω να απαντήσω πως όλοι είμαστε γνωστοί σε αυτό τον τόπο εδώ και χρόνια. Μήπως κρίνει τον εαυτό του που πονηρά και ύπουλα άλλαξε τις κλειδαριές του μουσείου πίσω από την πλάτη των εθελοντών και δωρητών; Ανέφεραν για δαπάνες στο μουσείο, αφήνοντας μελάνια όπως κάνει η σουπιά, κρύβοντας την αλήθεια. Εμείς οι εθελοντές ζητήσαμε βασικά υλικά συντήρησης των κτιρίων και των εκθεμάτων. 

Αυτά ήσαν η ελάχιστη υποχρέωση που είχατε απέναντι σε αυτό το πολύ μεγάλο έργο, που γίνονταν για το δήμο Πηνειού και την Αγία Μαύρα. Τα υπόλοιπα και περισσότερα τα διαθέσαμε εμείς οι εθελοντές και δωρητές όπως εκθέματα, αυτοκίνητα, μέρες εργασίας, χρόνια αγωνίας και αγώνα και δικά μας χρήματα. Αλλά για εσάς αυτά είναι ψιλά γράμματα, αφού πουθενά δεν είσαστε παρών και κανένα έκθεμα δεν φέρατε στο μουσείο! Αλήθεια πόσο ηθικό είναι να αποκρύπτετε ότι τα υλικά συντήρησης στο μουσείο μας ήρθαν επί δημαρχίας Αλέξη Καστρινού και τίποτα δεν ήρθε επί δημαρχίας Ανδρέα Μαρίνου; 

Γιατί όπως το λέτε έτσι γενικά για τις δαπάνες στο μουσείο, θα νομίζει ο κόσμος ότι έγιναν και επί δημαρχίας Ανδρέα Μαρίνου, ο οποίος δεν έχει βάλει ούτε ένα καρφί σε αυτό. Όμως, αν ρίξετε μία ματιά στα χρήματα που δαπανήθηκαν για παρόμοιου μεγέθους μουσεία σε όλη την Ελλάδα, θα δείτε ότι δαπανήθηκαν και δαπανούνται τεράστια ποσά για το καθένα. Μιλάμε για 350.000 ευρώ και πάνω, χώρια τα χρήματα των μελετών και των σχεδίων για μουσεία. Εμείς στήσαμε το μουσείο κάνοντας οικονομία στο δήμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Γιατί υπήρξε μία συνετή και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα πολιτική θέση του Αλέξη Καστρινού και των εθελοντών. Υπήρξε και η προσφορά εθελοντών και τα σχέδια δωρεάν. Επειδή ήταν πολύ θολό το σχόλιό σας περί δαπανών και μου θύμισε την τακτική του θεωρητικού του Χίτλερ, Φρ. Γκέμπελς που έλεγε : << Αφήνουμε θολά τα μηνύματα, γιατί έτσι πετιέται ευκολότερα η λάσπη και λερώνουμε όποιον θέλουμε, όσο θέλουμε.>> 

Κύριε Ανδρέα Μαρίνο και κύριε Δημήτρη Βασιλόπουλε, 
σημειώστε και κάτι ακόμη, πως η λάσπη και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, δείγματα μίας παλαιοκομματικής τακτικής, έγινε αντιληπτό από τους πάντες. Πήρατε τα κλειδιά του μουσείου. Επιδείξατε την εξουσία σας,. Την ψυχή του μουσείο μας, που είναι το ψυχικό δέσιμο των εθελοντών και των δωρητών με τα αντικείμενα δεν θα την πάρετε ποτέ! Και κάτι ακόμα, οι εθελοντές δεν βγαίνουν ποτέ στη σύνταξη, παρά μόνο αν το θελήσουν οι ίδιοι, γιατί οδηγός τους είναι η προσφορά στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Άδικα βάζετε κάποιο τσιράκι σας να μου επιτίθεται!!! 

Στη σύνταξη βγαίνουν και σύντομα μάλιστα τα κλειστά ετερόκλητα κυκλώματα που έχουν ως συγκολλητική ουσία τη δομή της εξουσίας, γιατί ζουν από αυτή. Μην υποτιμάτε άλλο τους πολίτες. Σας πήραν όλοι χαμπάρι, ακόμη και αυτούς που τώρα σας γλείφουν. Κλείνοντας, θα σας τονίσω πως οποιαδήποτε προβοκατόρικη κίνησή σας , για να διασπάσετε τους δεσμούς, τις φιλίες, τις σχέσεις με τους συντοπίτες μου, θα πέσουν στο κενό. 

Έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και παρά τις όποιες ενδεχόμενες διαφωνίες μας ή ακόμη και τις αντιθέσεις μας έμεινες πάντα αρραγές. Μην ξεχνάτε ότι οι εθελοντές και οι δωρητές έχουν ονοματεπώνυμο. Ζουν στο δήμο μας και στην Ελλάδα. Μιλάνε μεταξύ τους και κυρίως καταλαβαίνουν και είναι ικανοί για τα πάντα!!! 

Ο Αγιομαυρίτης, 
Γρηγόρης Γιαννακόπουλος

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού: Απάντηση στους κ. Ανδρέα Μαρίνο δήμαρχο Πηνειού και κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο πρόεδρο Ν.Π.Π Πολιτισμού.
Δήμος Πηνειού: Απάντηση στους κ. Ανδρέα Μαρίνο δήμαρχο Πηνειού και κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο πρόεδρο Ν.Π.Π Πολιτισμού.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5sJEzXGiEh48iwkGuco1pFdxurFmsKy9fBtHs-NK4lMOSdZ052FVyuSCyKpUDt3lDMu7tDq6jQ6QHYpUDWAW8fNeWoElY2xoKsAMrIxKgmPpQZ4aHKAVA81GkQ17R9tmG5SAqrv5Kb4E/s600/205755276_4232429580136540_7894140598343960613_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5sJEzXGiEh48iwkGuco1pFdxurFmsKy9fBtHs-NK4lMOSdZ052FVyuSCyKpUDt3lDMu7tDq6jQ6QHYpUDWAW8fNeWoElY2xoKsAMrIxKgmPpQZ4aHKAVA81GkQ17R9tmG5SAqrv5Kb4E/s72-c/205755276_4232429580136540_7894140598343960613_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_4.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_4.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy