-->

Φωτιά Λεμεσός: Τέσσερις νεκροί, μάχη με τις φλόγες- Υπ. Εσωτερικών: «Βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά»

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Κύπρου Νίκος Νουρής, ο οποίο...

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Κύπρου Νίκος Νουρής, ο οποίος είπε ακόμα ότι τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ θα επιχειρήσουν σήμερα στις 2 μμ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά, ο κ. Νουρής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο σε υλικές ζημιές όσο και, δυστυχώς, σε ανθρώπινα θύματα. 

Οι εθελοντές της Πολιτικής 'Αμυνας έχουν εντοπίσει σήμερα τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα σε ορεινή περιοχή έξω από το χωριό Οδού. Ταυτίζονται οι πληροφορίες ότι ενδεχόμενα να πρόκειται για τους τέσσερεις Αιγύπτιους που από χθες αργά το απόγευμα αναζητούσαμε με διάφορα συνεργεία και πολλές προσπάθειες. Υπάρχει αυτή τη στιγμή πλήρης κινητοποίηση, έχει αποκλειστεί ο χώρος, μεταβαίνουν ιατροδικαστές για να υπάρξει ταυτοποίηση».
   
 Πρόσθεσε ότι «έγινε μια τεράστια προσπάθεια από χθες στις 10 το βράδυ. Είχαμε με τη βοήθεια των drones χαρτογραφήσει την περίμετρο της πυρκαγιάς, των 35 χιλιομέτρων, έγινε ένας εντοπισμός των διαφόρων εστιών σε εξέλιξη, όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις επιχείρησαν και οφείλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλους που μπόρεσαν μέχρι τα ξημερώματα να περιορίσουμε όλες εκείνες τις εστίες που θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναζωπύρωση. 

Έμειναν δύο μεγάλες εστίες οι οποίες γεωγραφικά βρίσκονται μεταξύ των χωριών Βαβατσινιάς και Οδού και από τις 5.30 το πρωί επιχειρούν τα δέκα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο χώρο.
Η εκτίμηση της κατάστασης μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, όμως, οι καιρικές συνθήκες όσο προχωρά η μέρα από πλευράς ανέμων δεν είναι υπέρ μας. Παρά ταύτα, είμαστε σε μια ικανοποιητική κατάσταση και θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο έργο που εκτυλίσσεται από χθες». 

Ανέφερε ότι με οδηγίες του «τα κλιμάκια της Πολιτικής 'Αμυνας, λειτουργώντας με ασφάλεια έχουν ξεκινήσει μια αριθμητική καταγραφή των ζημιών σε πρώτη φάση. Θα έχουμε αυτή την εκτίμηση σήμερα το πρωί στα χωριά Ακαπνού, Οδού, Αρακαπά και όπου αλλού έχουμε πρόβλημα. Έχουμε μεταφέρει τα 36 άτομα που έχρηζαν στέγασης, σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας. Έχουμε δώσει μέριμνα φαγητού και νερού στη Μελίνη, που είναι το μόνο χωριό που αιτήθηκε. 

Γίνεται, με ανάληψη πρωτοβουλίας της Πολιτικής 'Αμυνας, διαδικασία για τα πληρώματα των αεροσκαφών από την Ελλάδα και αυτά που θα έρθουν από το Ισραήλ για να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός για να αρχίσει η επιχείρηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών το μεσημέρι και, γενικά, είμαστε σε μια πλήρη κινητοποίηση, όλες οι Υπηρεσίες του κράτους, σε απόλυτο συντονισμό, διότι πολύ απλά δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την τεράστια προσπάθεια».
Ακολούθως ο κ. Νουρής απηύθυνε έκκληση προς τους εθελοντές, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια συγκινητική προσπάθεια και πρόθεση να βοηθήσουν. Έχουμε οργανώσει Κέντρο στη Σκαρίνου υπό τον Επίτροπο Εθελοντισμού. Η βοήθεια είναι υπερπολύτιμη, αλλά την ίδια ώρα είναι και η ζωή και η ασφάλεια τους, για αυτό δεν θέλουμε διάσπαρτες ομάδες, αλλά να βρίσκονται κάτω από τον συντονισμό της Πολιτικής 'Αμυνας. Επίσης, επειδή θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτές οι βασικές αρτηρίες προς την πληγείσα περιοχή παρακαλούμε θερμά τον κόσμο που δεν έχει κάτι να κάνει στην περιοχή, να μην προσέρχεται στην περιοχή της πυρκαγιάς». 

Πρόσθεσε ότι μονάδες περιπολούν στις πληγείσες περιοχές για σκοπούς αντιμετώπισης αναζωπύρωσης, ενώ σημείωσε πως οι ρίψεις από τα αεροσκάφη, το ελληνικό και τα ισραηλινά, αναμένονται γύρω στις 2 μμ. Όπως είπε ο κ. Νουρής τα ισραηλινά αεροσκάφη θα κάνουν ρίψη επιβραδυντικού υλικού. Τέλος, ερωτηθείς ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι συνεχώς ενήμερος για όλα όσα εκτυλίσσονται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προεδρεύει σε σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Φωτιά Λεμεσός: Τέσσερις νεκροί, μάχη με τις φλόγες- Υπ. Εσωτερικών: «Βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά»
Φωτιά Λεμεσός: Τέσσερις νεκροί, μάχη με τις φλόγες- Υπ. Εσωτερικών: «Βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihERjQOUGvwi-I04eoFIsbUHZUPfILWZMBaYM3GPO5GdT_u79ulIm1GgOeEz_sGO82bghZrzOHdsQgl0berObUumPyXq02sLzf7RvotqWrlLQCtykUOmjyoGpy1jBbFJ8CiNa27uOjwHA/s600/kypros_252863_264718_type13262.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihERjQOUGvwi-I04eoFIsbUHZUPfILWZMBaYM3GPO5GdT_u79ulIm1GgOeEz_sGO82bghZrzOHdsQgl0berObUumPyXq02sLzf7RvotqWrlLQCtykUOmjyoGpy1jBbFJ8CiNa27uOjwHA/s72-c/kypros_252863_264718_type13262.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_53.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_53.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy