Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στο επίκεντρο η τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Ευρεία σύσκεψη έγινε την Παρασκευή στο Κλειστό Γυμναστήριο Κρεστένων, για τις απαγορεύσεις που προβλέπει η νέα ΚΥΑ  «Το μόνο που μας σώνε...

Ευρεία σύσκεψη έγινε την Παρασκευή στο Κλειστό Γυμναστήριο Κρεστένων, για τις απαγορεύσεις που προβλέπει η νέα ΚΥΑ 

«Το μόνο που μας σώνει είναι οι εμβολιασμοί, αφού δεν υπάρχει φάρμακο» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος 

Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων covid-19, σε συνδυασμό με την ανάγκη για ευρεία συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Κλειστό Γυμναστήριο Κρεστένων.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο διοικητής του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτ. Πιτσινής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Αναστ. Καρνάρος, ο αντιδήμαρχος . Γιάννης Δάγκαρης, ο Γ.Γ. του δήμου κ. Κων. Πολυζωγόπουλος, προϊστάμενοι του δήμου και αρκετοί επαγγελματίες της περιοχής. Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων επέστησε την προσοχή όλων των πλευρών, για την προστασία των κατοίκων και ειδικά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με προβλήματα υγείας κ.α.). 

Ταυτόχρονα ο κ. Μπαλιούκος επεσήμανε ότι ο δήμος θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στους επαγγελματίες, επισημαίνοντας συγχρόνως την ανάγκη να υπάρχει ανταπόκριση στους εμβολιασμούς που αυτή τη στιγμή είναι το μόνο μέσο που σώζει ζωές. «Από πλευράς δήμου θα σας παράσχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση που χρειάζεται. Θέλω να πιστεύω όμως ότι όλοι είμαστε εμβολιασμένοι διότι από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Και θέλω να πιστεύω ότι μεταξύ μας δεν υπάρχουν αρνητές, άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να υποδεικνύουν στον ιατρό που σπούδασε τόσα χρόνια και βγαίνει και κάνει πρώτος το εμβόλιο, να αμφισβητήσει αυτή την επιστημονική άποψη. 

Γίναμε αρνητές και είδαμε τα αποτελέσματα και εδώ στην περιοχή μας, όπου γυναίκα, η οικογένεια της οποίας ήταν στο κλοιό των αρνητών , τώρα χαροπαλεύει. Και μέσα σε αυτό το κλίμα που ζούμε, γίνετε και εσείς κήρυκες αυτής της κατάστασης. Θα έχω συνάντηση για το ζήτημα αυτό και με το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ολυμπίας-Τριφυλίας και με ιερείς. Το κίνημα του εμβολιασμού είναι το μόνο που μας σώνει, αφού δεν υπάρχει φάρμακο» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, διότι σύντομα η πολιτεία θα επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, κάτι που επικροτεί και ο ίδιος προσωπικά. Επίσης ο κ. Μπαλιούκος έκανε γνωστό ότι βάσει των νέων πρωτοκόλλων θα συσταθεί στο δήμο τριμελής αστυνομική επιτροπή με μικτά και κοινά κλιμάκια με την Αστυνομία. «Ελπίζω όλα αυτά να μη μας φέρουν όλους σε δύσκολη θέση, αλλά βοηθείστε να τα κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Η όλη μας συμπεριφορά είναι να προστατεύσουμε τον πολίτη, τον υπερήλικα και το μικρό παιδί, που καταλήγουν στα καταστήματά σας» εξήγησε ο κ. Μπαλιούκος.
Ο διοικητής του Α.Τ. 

Από την πλευρά του εξάλλου ο διοικητής του Α.Τ. Κρεστένων ανέφερε ότι το αρχηγείο της Αστυνομίας συνέστησε να γίνει συγκέντρωση των επαγγελματιών, πέρα από τις συσκέψεις που έγιναν δύο ακόμη φορές, με από κοινού πρωτοβουλία με το δήμαρχο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. «Είχαμε μια τηλεδιάσκεψη με το στρατηγό στην Πάτρα, όπου ζητήθηκε να συγκεντρώσουμε τους επαγγελματίες. Μας υπογράμμισαν ότι η Ηλεία μπήκε στο κόκκινο και απ’ ότι λένε οι επιστήμονες , όπως πηγαίνουν τα πράγμα θα έχουμε τοπικά λοκντάουν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να δουλεύουν γειτονικές περιοχές και όχι εσείς» επεσήμανε ο κ. Πιτσινής. Αναφέρθηκε εξάλλου στη νέα Κ.Υ.Α η οποία όπως είπε περιλαμβάνει αυστηρές απαγορεύσεις οι οποίες αφορούν: -Δεν θα υπάρχει όρθιος κανένας. 

Να παρουσιαστεί το φαινόμενο να έχουμε 300 άτομα και οι 150 να είναι όρθιοι κα να χορεύουν, είναι κάτι που απαγορεύεται. -Να υπάρχει η εικόνα πόσα τετραγωνικά έχει το κάθε μαγαζί γιατί από αυτό θα βγαίνει ο αντίστοιχος αριθμός πελατών. Λέει η ΚΥΑ το 50% , δηλ. έχουμε 200 τ.μ. θα είναι το μισό. Ένα άτομα ανά 2 τ.μ. -Αποκλείεται ο χορός και το προσωπικό πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μάσκα. Θεωρείται παράβαση που επισύρει ποινή και αυτόφωρο για τον επιχειρηματία. -Να υπάρχουν αντισηπτικά στο τραπέζι εντός του καταστήματος. 

-Να υπάρχουν μέχρι 10 άτομα σε κάθε τραπέζι και να τηρούνται οι αποστάσεις ανά 1,5 μέτρο. «Τσουχτερά» πρόστιμα Ακόμα έκανε γνωστό ότι επανέρχεται πάλι το κλείσιμο των καταστημάτων. Πρώτη παράβαση για 200 τ.μ. που είναι ο μικρότερος χώρος, 2000 ευρώ το πρόστιμο, 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας το κατάστημα από την επόμενη ημέρα. Πάνω από 200 τ.μ. έχει 5000 πρόστιμο, 7 ημέρες. Στην 2 η παράβαση έχουμε διπλασιασμό του προστίμου και 15 ημέρες κλείσιμο. 

Το πεντοχίλιαρο γίνεται 10χίλιαρο και όχι μόνο γι’ αυτούς που είναι πάνω από 200 τ.μ. αλλά και για τους μικρότερους χώρους. Υπάρχει και η τρίτη παράβαση που προβλέπει κλείσιμο 60 ημέρες και τείνει να γίνει οριστικό το λουκέτο. Εξάλλου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Καρνάρος, απευθυνόμενος στον κ. Πιτσινή, τόνισε τα εξής: «Σε γενικές γραμμές έχουμε κρατήσει ένα πολύ καλό επίπεδο σαν δήμος. Εμείς θέλουμε από εσάς την επιείκεια στο ότι βλέπετε έναν όρθιο δε σημαίνει ότι είναι ένα μαγαζί ορθάδικο. Ζητάμε αν θα περάσετε από ένα γάμο αν χορεύει η νύφη με το γαμπρό μια επιείκεια, για να μην εκτεθεί κανένας. 

Γιατί ούτε τα χρήματα μπορούν να συγκεντρωθούν, την ώρα που είναι μεγάλα τα πρόστιμα. Θέλουμε μια επιείκεια για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, μετά από ένα χρόνο που η κατάσταση είναι τραγική. Τώρα ξαναγυρίζουμε πίσω, χωρίς να έχουμε εμείς ευθύνη. Κανένα από τα μαγαζιά δεν έχει παραβιάσει μέτρα». Παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Δάγκαρη, καθώς και πολλούς επαγγελματίες που ζήτησαν διευκρινίσεις για τα όσα ισχύουν γύρω από τις νέες απαγορεύσεις για την προστασία των πολιτών από την πανδημία.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στο επίκεντρο η τήρηση των υγειονομικών μέτρων
Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στο επίκεντρο η τήρηση των υγειονομικών μέτρων
https://1.bp.blogspot.com/-Rn0SLe2HwME/YOhEeS5Ow3I/AAAAAAAEv3Q/OsBEPJTztsc5e7051oBzdPhu4u8_POQbwCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-07-09_154139_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-Rn0SLe2HwME/YOhEeS5Ow3I/AAAAAAAEv3Q/OsBEPJTztsc5e7051oBzdPhu4u8_POQbwCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-07-09_154139_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_782.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/07/blog-post_782.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy