-->

Βάρδα: Παράδοση οικίσκου στο Κ.Υ. - Δηλώσεις και οι απαντήσεις του Γιάννη Καρβέλη στα ερωτήματα του newsgf.net [φωτογραφίες]

Στο Κέντρο Υγείας Βάρδας βρέθηκαν σήμερα ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης...

Στο Κέντρο Υγείας Βάρδας βρέθηκαν σήμερα ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης για την παράδοση οικίσκου που θα χρησιμοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορονοιού. 

Τους δύο άνδρες υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Κώστα Βαρβαρέσο και την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γεωργία Κακαλέτρη. 
Γιάννης Καρβέλης 
Δ/τής 6ης ΥΠΕ 

"Σήμερα έχω τη χαρά να βρίσκομαι στο Κ.Υ. Βάρδας, ένα Κέντρο Υγείας πάρα πολύ σημαντικό γιατί έχει κομβικό ρόλο και για την περιοχή και βρίσκεται ουσιαστικά πάνω στην εθνική οδό, έχει αντιμξετωπίσει πολλές φορές πραγματικά περιστατικά για τα οποία εάν δεν ήταν εδώ οι γιατροί μας και οι νοσηλευτές μας θα είχαν δυσάρεστη εξέλιξη για τους συμπολίτες μας. 

Είναι ένα Κ.Υ. που έχει βο0ηθήσει πάρα πολύ την περιοχή όχι μόνο σε ότι αφορά την φροντίδα του τοπικο΄πυ πληθυσμού αλλά έχει συμβάλλει και στην εμβολιαστική διαδικασία. Από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο μέχρι σήμερα έχει κάνει περίπου 3.500.000 εμβολιασμούς. 

Τα ραντεβού που έχει καθημερινά, όπως μου εξήγησε ο διευθυντής, είναι τουλάχιστον 50, πράγμα που σημαίνει ότι πάει πολύ καλά για την περιοχή η εμβολιαστική διαδικασία και με την ευκαιρία αυθτή θα ήθελα να περάσουμε ένα μήνυμα προς όλους, ότι όπως αντιλαμβάνεστε τις τελευταίες ημέρες έχουμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού. Τα περισσότερα από τα κρούσματα αυτά αφορούν νεανικές ηλικίες, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι μας μέσα από τις κοινωνικές συναναστροφές τους, μέσα από τις φιλικές τους συναναστροφές και μέσα από το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι πολύ πιθανόν να νοσούν και να μη το γνωρίζουν και να διασπείρουν τον ιό.

Αρα λοιπόν, έχει πολύ μεγάλη σημασία ο πλήρης εμβολιασμός τόσο των ίδιων όσο και των συμπολιτών της ηλικίας άνω των 50 οι οποίοι είναι πιο ευάλωττοι σε περίπτωση που νοσήσουν. Για τον λόγο αυτό και μέσω της έκκλησης που απευθύνω σε όσους ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί και πρέπει να εμβολιαστούν, έχω ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα, τον γιατρό μάλιστα, ώστε να βρούμε εκείνες τις πληθυσμιακές ομάδες που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί κι επιθυμούν να εμβολιαστούν, να το κάνουμε ακόμα και με καταδρομικούς εμβολιασμούς. 

Εχουμε τη δυνατότητα να συστήσουμε ομάδες γιατρών και νοσηλευτών και με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιθοίκησης, εφόσον τους εντοπίσουμε, να κάνουμε καταδρομικούς εμβολιασμούς μέσα σε μία ημέρα στο σύνολο των πολιτών που θα εξευρεθούν". 

newsgf.net: Σε αυτή τη διαδικασία θα μπουν και οι εργάτες γης; 

"Μόλις πριν λίγα λεπτά είχα αυτή τη συζήτηση με τον δήμαρχο. Από την πλευρά μου του είπα πώς είμαι αρωγός και συμφωνήσαμε ο δήμαρχος να κάνει τις ανάλογες ενέργειες και όταν μας δώσει το έναυσμα ότι είναι έτοιμοι θα φροντίσουμε να το πράξουμε".

newsgf.net: Είπατε πριν λίγο ότι το Κ.Υ. Βάρδας λειτουργεί καλά και δεν θα διαφωνήσει κανένας, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών. Εσείς ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ποια είναι η συμβολή σας στο Κέντρο εδώ και γενικά στην υγεία του νομού Ηλείας; Υπάρχει πρόβλημα γιατρών. Φέρνετε γιατρούς από την Αχαία αποδυναμώσατε τα νοσοκομεία εκεί, φώναζαν οι γιατροί. Φεύγουν οι γιατροί από το νοσοκομείο Αμαλιάδας και πηγαίνουν στον Πύργο, αποδυναμώνετε το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας, Προχθές είχαμε τις σοβαρές καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Τι έχετε να πείτε;

"Θέλω να είμαι ειλικρινής όπως είμαι πάντα και χωρίς να μασάω τα λόγια μου. Πρόβλημα στελέχωσης υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, δεν αφορά μόνο την Ηλεία. Η δική μου δουλειά είναι να φροντίζω με κάθε τρόπο να ενισχύω όπου υπάρχει πρόβλημα με γιατρούς που είτε προέρχονται από την Α/θμια φροντίδα υγείας για να ενισχύσουμε τα ΤΕΠ των νοσοκομείων είτε από μετακινήσει8ς ειδικευμένων γιατρών όταν υπάρχει έλλειψη. 

Υπάρχει το ζήτημα με την παθολογική κλινική όπως γνωρίζετε του νοσοκομείου Πύργου. Δεν είχα καμία άλλη δυνατότητα από το να μετακινήσω γιατρούς προκειμένου να στηρίξουμε την παθολογική κλινική του νομού. Αυτό το έκανα και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι το αμέσως επόμενο διάστημα, όσο γνωρίζω, να βγουν και μόνιμες θέσεις ιατρών από το υπουργείο -ξέρω ότι θα βγουν 6 θέρσεις μονίμων παθολόγων. Αυτό το οποίο εύχομαι είναι να υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των γιατρών. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στο σύστημα δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο".

newsgf.net: Μήπως και οι δημοτικές αρχές πρέπει να δώσουν κάποια προνόμια σε αυτούς ώστε να έρθουν; Διότι ακούμε από γιατρούς ότι δεν έρχονται λόγω του ότι η κατάσταση της υγείας στην Ηλεία είναι τραγική με τις συνεχείς μετακινήσεις και τα υπόλοιπα τερτίπια που συμβαίνουν κατά διαστήματα. 

"Αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα η συνδρομή και η συμβολή όλων των φορέων και βεβαίως ένας από τους πολύ σημαντικούς φορείς είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε κάποιος που θα έρθει εδώ, που θα θελήσει να φέρει την οικογένειά του, που θα θελήσει, αν θέλετε, να κάνει οικογένεια εδώ, να έχει εκείνα τα εχέγγυα ώστε να αισθανθεί άσνετα και σίγουρος για να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα γίνεται." 

newsgf.net:Και για τις πρόσφατες καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, για τις οποίες έχετε λάβει γνώση, τι έχετε να πείτε;

"Με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος, τον κ. Τσαούση έχω μια άριστη σχέση, ανεξάρτητα από ότι βγαίνει στη δημοσιότητα σε επίπεδο ανακοινώσεων κ.λ.π. Ο κ. Τσαούσης έκανε κάποιες επισημάνσεις. Με βάση τις επισημάνσεις αυτές έχω να τονίσω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πιέσουμε κανέναν επιστήμονα να κάνει κάτι όταν είναι επισφαλές. Νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρο από τη πλευρά μου και λήγει το θέμα".

Γιάννης Λέντζας
Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

"Η παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Κ.Υ. Βάρδας καταδεικνύει τη σημαντικότητα και το έργο που προσφέρει το ΚΥ Βάρδας. Ενα ΚΥ το οποίο βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό, αντιμετωπίζει πληθώρα σοβαρών περιστατικών, τόσο τροχαίων όσο και καρδιολογικών και πάρα πολύς κόσμος έχει σωθεί λόγω της ύπαρξης του Κ.Υ. 

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κασι δεν το λέω γιατί είναι παρόν, από τη πρώτη στιγμή και σαν πρόεδρος που ήμουν στους Γενικούς Ιατρούς έχει δείξει και την ευαισθησία του αλλά και το δυναμικό για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα υγείας στο νομό Ηλείας -ένα σύστημα υγείας το οποίο νοσεί χρόνια τώρα. 

Από κει και πέρα, όπως είπε, χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες, πρέπει να γίνει στελέχωση όλων των δομών Υγείας, ένα πρόβλημα το οποίο παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα γιατί είχαμε την φυγή των επιστημόνων προς το εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης. Δεν υπάρχουν πολλές αιτήσεις ιατρών για να καλυφθούν όλες οι θέσεις. Ευελπιστούμε πώς ίσως δοθούν και κάποια εχέγγυα ώστε να καλυφθούν οι θέσεις και να έχουμε στο νομό μας αλλά και στον δήμο μας ένα σύστημα υγείας το οποίο να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. 

Ζητήσαμε έναν οικίσκο για να έχουμε τους εμβολιασμούς του κορονοιού, ώστε να γίνονται σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον απομονωμένο από το ΚΥ και σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μπορέσαμε και το αποκτήσαμε. Συνεχίζουμε με έργα που έχει κάνει η δημοτική αρχή, με το στέγαστρο, με τις δωρεές ατόμων, να φτιάξουμε όσο το δυνατόν πιο όμορφο το Κέντρο Υγείας. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε και στο ενεργειακό πρόγραμμα και συνεχίζουμε τις προσπάθειες διότι δεν είναι μόνο το ΚΥ Βάρδας είναι κι ένα κόσμημα που έχουμε, το Πολυδύναμο Λεχαινών κ.α. 

[Παρέμβαση Γιάννη Καρβέλη]:"Το οποίο να το πούμε αυτό κι ευχαριστώ δήμαρχε που το επισημαίνεις. Το βάλαμε σε δραστηριότητα. Πήγε και ο οδοντίατρος εκεί και ήδη έχει πάρα πολλά ραντεβού κι έχζουμε σκέψεις γι' ακόμη περισσότερα πράγματα.

Γ. Λέντζας: "Εχουμε ζητήσει έναν γιατρό και για το λιμάνι της Κυλλήνης κι έναν γιατρό που θα βοηθήσει και το Κ.Υ. για τον ορεινό πρώην δήμο Λεχαινών που μπορεί να είναι στη Μέλισσα. Πιστεύω όλα θα δρομολογήσουμε". 

Νικόλαος Αναστασόπουλος 
Επιστημονικός συντονιστής Κ.Υ. Βάρδας 


"Ευχαριστώ τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την βοήθεια που μας παρέχει πάντα, είναι στο πλευρό μας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν θα λείψει τίποτα από το Κ.Υ. Βάρδας. 

Ευχαριστούμε και τον δήμαρχο που πάντα στέκεται δίπλα μας, όπως και την Περιφέρεια. Παντού υπάρχουν ελλείψεις, δεν είμαστε εμείς η εξαίρεση, αλλά το πολεμάμε".

Νεκτάριος Φαρμάκης
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

"Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να παραδώσουμε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην 6η ΥΠΕ και εν συνεχεία στον δήμο μια σειρά που έχει ξεκινήσει -με την πρωτοβουλία που πήραμε πριν μερικούς μήνες και τη λήψη απόφασης στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο. 

Κι εδώ οφείλω να ευχαριστήσω το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων που ήταν θετικοί στην πρωτοβουλία μας να προχωρήσουμε στην παροχή τέτοιου είδους βοήθειας προς τις υγειονομικές μας μονάδες. Μιας βοήθειας που έρχεται να συμπληρώσει τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τη στήριξη του υγειονομικού μας συστήματος. 

Η σημερινή μας παρουσία εδώ έχει να κάνει με την παράδοση του οικίσκου στο Κ.Υ. Θα προχωρήσουμε και σε άλλα, σε όλο το μήκος και πλάτος της Περιφέρειας αναλόγως των αναγκών και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί από την 6η ΥΠΕ. 
Είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις όποιες ανάγκες υπάρχουν, είτε ανάγκες αποσυμφόρησης των ΚΥ ή των νοσηλευτικών μονάδων από εισροή τυχόν κρουσμάτων είτε φυσικά για ανάγκες έξτρα εμβολιασμού. Η χρήση κάθε οικίσκου θα κριθεί από την ίδια την μονάδα υγείας. 

Η ΠΔΕ συνεχίζει ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό που έχει ξεκινήσει από την αρχή της μεγάλης υγειονομικής κρίσης η οποία ανέδειξε πάρα πολλές παθογένειες για τις οποίες καλούμαστε να κάνουμε πραγματικό αγώνα δρόμου προσπαθώντας να τις αμβλύνουμε"

newsgf.net: Υποθέτω ότι η ΠΔΕ προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί.

"Είναι ξεκάθαρο και νομίζω ότι το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, πως συνεχίζουμε στους ίδιους τόνους και με κάθε ευκαιρία το βάζουμε ως το μεγαλύτερο πρόσταγμα αυτή τη στιγμή. Μπορεί να αντιλαμβανόμαστε όλοι μας -θέλω να είμαι σαφής- ότι βγαίνουμε σαν κοινωνία στο ξέφωτο. Ομως πολλές φορές, ο κίνδυνος είναι στην τελική ευθεία. 

Φαίνεται ξεκάθαρα επίσης ότι λόγο αυτής της αίσθησης ασφάλειας ότι βγαίνουμε στο ξέφωτο, ταυτόχρονα με τη μείωση ή με την μείωση του ρυθμού εμβολιασμού έχουμε και ταυτόχρονη αύξηση των κρουσμάτων. Είναι κάτι που όλους μας έχει βάλει σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιληφθούμε και ο καθένας μας πρέπει να καταλάβει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι ούτε θέμα ιδεολογικό ούτε πολιτικό ή διοικητικό. Είναι θέμα κοινωνικό. Πρέπει όλους να μας απασχολεί αν η ίδια η κοινωνία θα έχει αύριο. Και θα έχει αύριο μόνο αν όλοι μας πάμε να εμβολιαστούμε". 










COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Βάρδα: Παράδοση οικίσκου στο Κ.Υ. - Δηλώσεις και οι απαντήσεις του Γιάννη Καρβέλη στα ερωτήματα του newsgf.net [φωτογραφίες]
Βάρδα: Παράδοση οικίσκου στο Κ.Υ. - Δηλώσεις και οι απαντήσεις του Γιάννη Καρβέλη στα ερωτήματα του newsgf.net [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDWzxB8MuQtwfecynsbMLNBRsXGjAda7o0jWwo6Y5YtcvrSGCHkb6zmpk4GUW9hsNgmIUmyMlnSiyYqKMKiSYLLyKj4LbNxvLi8baIPusqnw30K_LWCMu1DKRYx3YPCmCCBkkwT7uKv-w/s600/P1210607.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDWzxB8MuQtwfecynsbMLNBRsXGjAda7o0jWwo6Y5YtcvrSGCHkb6zmpk4GUW9hsNgmIUmyMlnSiyYqKMKiSYLLyKj4LbNxvLi8baIPusqnw30K_LWCMu1DKRYx3YPCmCCBkkwT7uKv-w/s72-c/P1210607.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/07/newsgfnet.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/07/newsgfnet.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy