-->

Φωτιές: Από τις συσκέψεις στην απόλυτη καταστροφή

Του Γιώργου Φάκου   Θλίψη, πόνος, κλάμα αλλά και αηδία για τα "λόγια τα ψεύτικα τα μεγάλα" είναι τα συναισθήματα όλου του κόσμο...


Του Γιώργου Φάκου
 


Θλίψη, πόνος, κλάμα αλλά και αηδία για τα "λόγια τα ψεύτικα τα μεγάλα" είναι τα συναισθήματα όλου του κόσμου που με κομμένη ανάσα συνεχίζει να παρακολουθεί το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών, σε μια χώρα, την Ελλάδα που, δυστυχώς, αναβίωσε μέρες του 2007. 

Και σήμερα μπορεί να είχαμε έναν νεκρό [μέχρι στιγμής] όμως αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για ένα κράτος που θα έπρεπε να έχει πάρει τα μέτρα του. Μπορεί να υπάρχει κλιματική αλλαγή, μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό αιτίες αλλά ένα σύγχρονο κράτος θα έπρεπε να είναι αποτελεσματικό. 

Τι έχουμε από τις πυρκαγιές; Αποκαίδια παντού, αποτυχημένες ενέργειες μιας κυβέρνησης η οποία δεν ήξερε τι να κάνει και περίμενε τη φωτιά να φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει. Κι έναν άμοιρο πρωθυπουργό να δέχεται πανελλαδικά μπινελίκια. Πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που το βρίσιμο σε έναν πρωθυπουργό παίρνει διαστάσεις μάστιγας! 

Στη μάχη, όπως πάντα, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, καθώς και οι πιλότοι των πυροσβεστικών εναέριων μέσων που με κίνδυνο της ζωής τους έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τιθασεύσουν τις τεράστιες φλόγες. Μόνο σεβασμός και υπόκλιση για όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες, έλληνες και ξένους που έπεφταν στις φωτιές για να καταφέρουν να τις σταματήσουν. 

Απ' όλη αυτή την καταστροφή διαφάνηκε και κάτι σπουδαίο: Οτι ως λαός μπορεί να έχουμε χίλια ελαττώματα αλλά πάντα προστρέχουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο. Τρανή απόδειξη η βοήθεια που απ' όλη την Ελλάδα καταφθάνει στους πυρόπληκτους, στους πυροσβέστες κι εθελοντές.
Ας έρθουμε στα δικά μας... 

Μέσα σε αυτή την λαίλαπα οι πολιτικοί μας συνέχισαν τον χαβά τους. Να βγάζουν και φυσικά να δημοσιοποιούν φωτογραφίες τους από τα μέτωπα των πυρκαγιών, τη στιγμή που δεκάδες περιουσίες καίγονταν, που σπίτια καίγονταν, που άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά τα... like που έπαιρναν από κονδυλοφόρους θαυμαστές τους, ερείπια ανθρώπων που βρήκαν την ώρα να γλύψουν. Μόνο ντροπή και αηδία να θες να αναδειχθείς μέσα από τα αποκαίδια!!! 

Από σήμερα φυσικά άρχισε και το λιβάνισμα σε αυτούς που έχουν την ευθύνη, ή αν θέλετε, ένα κομμάτι μεγάλο της ευθύνης για την καταστροφή. 

Για να δούμε λοιπόν, για τους κυρίους αυτούς τι έκαναν μόλις πριν λίγες ημέρες; 

27 Ιουλίου 2021: 
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠΠ Π.Ε Ηλείας, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με αφορμή τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις επόμενες ημέρες στην Π.Ε Ηλείας.

Ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα από χθες, και έτσι θα παραμένει, για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς, δεδομένων των προγνώσεων για την επικράτηση εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, οι οποίες – όπως σημείωσε - σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (χαμηλά επίπεδα υγρασίας, ισχυρούς ανέμους) μπορούν να ευνοήσουν την εκδήλωση και ταχεία εξάπλωση πυρκαγιάς.

Το αποτέλεσμα της αυξημένης ετοιμότητας; Ολική καταστροφή!!!!!!!!

28 Ιουλίου 2021: 
Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η άριστη συνεργασία και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Η συνεδρίαση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που ευνοούν τις πυρκαγιές. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. για τις ενέργειες που ξεκίνησαν πριν ένα περίπου μήνα και βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου ο Δήμος να αποκτήσει την απαιτούμενη προστασία, σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Το αποτέλεσμα της προστασίας; Ολική καταστροφή!!!!!!!!

Η Ηλεία και πάλι παραδόθηκε στις φλόγες... και πάλι καταστράφηκαν περιουσίες... και πάλι καταρρακώθηκε κάθε έννοια αξιοπρέπειας. 
Και όταν όλα τελειώσουν, όταν παντού θα υπάρχει μόνο το μαύρο, θα έχουμε τις δηλώσεις του τύπου "δώσαμε τιτάνιο αγώνα", "η μάχη ήταν άνιση" και κάτι τέτοια χαριτωμένα για να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά του αποτυχημένου, 
Φυσικά η λέξη παραίτηση είναι άγνωστη και φυσικά θα έχουμε τις... επιβραβεύσεις από τα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης [που ήδη ξεκίνησαν] και η ζωή συνεχίζεται...

Η ζωή συνεχίζεται, πάντα συνεχίζεται και ας μην είναι ποτέ πια ίδια. Κι ας απόμειναν στα χωριά μόνο οι καμπάνες για να σημαίνουν πένθιμα. 
Ο βαρύς ήχος των καναντέρ συνεχίζεται να ακούγεται...

Θα τα ξαναπούμε...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Φωτιές: Από τις συσκέψεις στην απόλυτη καταστροφή
Φωτιές: Από τις συσκέψεις στην απόλυτη καταστροφή
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjycNvDnFS4iefRs5fY0X0hofs5Mu3du6JWta3JhaOtoz3MVFoSNHbAB3frl6kDnIcjSyGX12QfvTucRcPcD2NmFTRW6Cxk6cDsx9gQsQhz4UzL8YsrXFS-DF2BER8ZQLp7jrRYQSeheoc/s600/forest-fire-3836834_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjycNvDnFS4iefRs5fY0X0hofs5Mu3du6JWta3JhaOtoz3MVFoSNHbAB3frl6kDnIcjSyGX12QfvTucRcPcD2NmFTRW6Cxk6cDsx9gQsQhz4UzL8YsrXFS-DF2BER8ZQLp7jrRYQSeheoc/s72-c/forest-fire-3836834_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_200.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_200.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy